אני חייב להגיד משהו...

כמתנדב מד"א לשעבר וחובש קרבי במיל'

אני מוצא את עצמי לא מסכים עם הדיעה שלך. כן, אני מכיר את כל הפרוטוקולים. כן, עפ"י ה"חוק היבש" וכן עפ"י שיקולים רפואיים, אזיקתו של הפצוע מנוגדת לכל דיעה. אבל, ויש כמה אבלים: 1) הפצוע נחשד כמסוכן לסביבה ולכן יש להגביל את תנועותיו. במקרה קיצוני זה מדובר במחבל אשר מטרתו המוצהרת היא הריגת יהודים וכמו כן ידוע לנו שהם אינם מהססים לעשות זאת אפילו במחיר חייהם שלהם. גם אילו היה מדובר בחולה/פצוע אשר מתפרע וזקוק לטיפול רפואי, יש לנכון להגביל את תנועותיו בכדי שלא יגרום נזק לסביבתו. 2) לא היית בשטח. גם אם הפצוע הוא בינוני-קשה, עדיין אינך יכול להעריך את מידת הסיכון בה הוא מעמיד את הצוות הרפואי, לא משנה כמה מאבטחים יש מסביב. במקרה ספציפי זה, כל עוד הפצוע בהכרה, ישנו חשד שינסה לפגוע בכל מי שרק יוכל. למשל, להטיח אבן בראשו של חובש/פאראמדיק הרוכן מעליו בכדי להחדיר לו עירוי. 3) כמו שכבר נכתב בהודעה אחרת כאן בשרשור - מי שקובע על אזיקתו של הפושע (בכוונה אני משתמש במילה "פושע" מאחר ואין מדובר בחייל) הם כוחות הבטחון המצויים בסביבה. לא מתפקידם ולא מסמכותם של המטפלים להתעלם מהחלטה זו - הם יכולים להעיר, או להדגיש, אם בזה מדובר, שהאזיקה מסכנת את חייו של הפצוע. כנראה וכוחות הרפואה במקום לא הגיעו למסקנה שכזו. 4) "ולמען האמת קשה לי להאמין שהפצוע לא רצה עזרה רפואית" - תאמין. הם לא רוצים עזרה רפואית. ערך חיי אדם בקרב האוכלוסיה הפנאטית-חבלנית מקרב הפלשתינאים-מוסלמים לא שווה כקליפה של שום. לא יודע אם יצא לך לטפל בפצוע שכזה או לדבר עם אחד כזה - לחברי מקורס החובשים בצבא יצא גם יצא והם זכו לנאצות, גידופים, בעיטות וכו' בזמן טיפול שכזה.

drorjs

New member
אני מסכים רק חלקית .

א. מחבל שעשה פיגוע הוא בן מוות. אמור להיות מחוסל במקום. לא חוסל עד הסוף? חבל מאוד. ב. אם כבר מטפלים בו, אז מבחינה מקצועית אתה צודק שפגוע ירי לא אוזקים וסביר להניח שהוא לא במצב לעשות שום דבר לצוות המטפל. ג. אם אתה דואג על העניין ההסברתי אז הבעייה היא עם הצלם... מי הרשה לו להתקרב לאתר ולצלם וכו' וכמו כן זה פחות משנה מה מצלמים כמו מה הכותרת שתופיע אחר כך. אם יכתבו מתחת לתמונה :"למרות שמחבל מסוכן ורצחני זה ניסה להרוג ישראלים, מטפל בו צוות ישראלי תוך נקיטת אמצעי זהירות מרביים". אתה מבין, בהסברה יש גם הרבה עניין של איך מציגים תמונה ובאיזה קונטקסט. ד. יש הבדל בין פצוע לפצוע. אבל אני מסכים איתך שכל עוד אין חוק ונוהל שקובע אחרת ,צוותי מד"א צריכים לנהוג כאילו אין.

א Ron

New member
מה שמעניין שגם המחבל רוצה למות בשביל 72 בתולו

אם שני הצדדים מסכימים, אני אומר למה לא

afiksambol

New member
../images/Emo45.gif (במיוחד לסעיף ג')

הקונטקסט אכן מהווה גורם מכריע בהסברה ובהסברה נגדית. ביום שנדע להסביר את עצמנו בצורה נכונה (כאינדבידואלים וכיישות מדינית), חיינו ייראו טוב הרבה יותר. נכון להיום אנחנו מפסידים כל פעם מחדש, בעיקר בגלל הסברה לקויה. לגבי סעיף ב' שלך, תתפלא כמה הוא יכול לעשות. כבר יצא לי לטפל במקרים בהם נאלצנו להשבית ארבעה חובשים (חסונים ובריאים) מטיפול רפואי, על מנת לרסן פצוע משתולל אחד.

saharyasur

New member
כמה גבוהה אפשר להגיע ?

אם תתרומם עוד טיפה תפגה בתקרה חמוד ! "פונה לפאראמדיק סופרוויזר ולהנהלה ומגיש דוח ISO " אוי-אוי אויייי... רק לא זה לללאאאא לא ISO !!!!! בוא רגע תסתכל על זה כך : אבל רק לפני זה , אני חייב להדגיש נקודה : כן , חייבים לטפל בכל אדם לא משנה מי הוא ("ועזרתם לאדם החולה באשר הוא חולה, אם גר אם נכרי, אם אזרח נקלה ואם נכבד") אבל : בין זה לבין לכתוב תגובה כל כך ארוכה ויפת נפש יש מרחק רב בוא נשים דברים בפרופורציות : המחבל , כן מ-ח-ב-ל קיבל את מלוא הטיפול שניתן , וקיבל אותו בזמן סביר , ע"פ מיטב נהלי מד"א. נכון , הוא היה כבול באזיקים , כן ! כי לפני דקה וחצי הוא שיסף אנשים בלי הכרה , וכן Safty First !!!! , אז שילך הוא , והצלב האדום , וכל ארגון מחבק פלשתינאים אחר , הבטיחות של הצוות המטפל קודמת לכל ! תחשוב רגע מה עובר לו בראש , הוא לפני דקה חיפש להרוג כמה שיותר , והוא יודע שעכשיו אחרי שתפסו אותו הוא הולך לחקירה של כוחות הבטחון , ותאמין לי , כאחד שמכיר טיפה את הארגונים ואת הערבים , הם מתים מפחד מזה ! אז כן , יש סיכוי טוב שבשארית כוחותיו הוא ינסה שוב , והפעם זה יהיה הצוות. גם מי ישמע כמה זה גרוע התנוחה בה הוא נמצא ? (בגלל האזיקים ?!) ולא חשבת ולא לרגע על זה שהחיילים בלינץ' בראמאללה לא קיבלו טיפול רפואי ? או 3 החטופים ז"ל ? או גולדווסר ורגב ז"ל ? או גלעד שליט (שישוב במהרה) ? האם הם קיבלו / מקבלים טיפול כלשהוא ? אז די , תרגע ותנשום , הוא קיבל את כל הטיפול ע"פ הספר והפרוטוקול והוא יצא מזה בריא ושלם מאחל אני לך , שנה טובה סהר יסעור .

גיל110

New member
יפה למנהלים שמחקו את התגובה שלי

אבל את הגזענות של האחרים פה הם לא מחקו. כל הכבוד פשוט.

afiksambol

New member
לא ברור איזו תגובה נמחקה לך

צור קשר במסר אישי, אם אתה מעוניין לבדוק את הנושא לעומק.

מזל שאתה לא הרוב

מחבל שדקר יהודים עם מברג הוא סכנה לציבור ואין להתיר בשום אופן את ידיו גם אם הוא גוסס שלא יתקע לך וינפלון 18 לעין בזמן שאתה מחדיר לו עירוי אז כמה נאור אתה וכמה רחמן מי שמרחם על אכזרים סופו ליתאכזר לרחמן

avisect

New member
טיפול במחבלים

ההודעה שלך כתובה בצורה חריפה מדי... בוא נשים זאת במסגרת הנכונה : הוא קיבל טיפול (רואים זאת בתמונה) נכון שלא היו צריכים להשאירו כבול באזיקים , אבל לא הייתה שם , אתה לא יודע מה היו השיקולים של הצוות והשוטרים. אני מציע שתתנצל בפני אותו הצוות , וכל הדברים הקשים שאמרת על כונני מד"א. שלא נדע מצרות אבי סקטקוביץ'

אתה שם לב מה אתה עושה?

מזיין בשכל!!!!!! מבחינתי, כל עוד קיבל טיפול זה כבר דבר נישגב מבחינתנו..... בנאדם שבא במטרה לרצוח בדם קר אנשים? גם אם היו משתינים עליו תוך כדי הטיפול רפואי הוא צריך להגיד תודה 37 פעם! אז באמת, בפעם הבאה שאתה מנסה להביע את דעתך יפה נפש שכמוך תלך תזדיין תביא קבלה ותחזור לחשוב בבהירות ורק אזזזזז אולי לא ייצא מזה פאדיחה.... תודה השפה? לא הכי נאותה כמו שלך, יש אפילו השחלת קללות.... אבל פשוט מטריףףףף אותי שכל פעם מחדש בא איזה יפה נפש מניאק ומנסה בכוח למצוא בעם שלו פאק, אז מה בעצם הפאק בכם, יפי הנפש?!

21דניאל21

New member
איזה מפגר אתה

פצוע זה פצוע?? להזכירך מחבלים הם רוצים למות!! בעיקר אם הם הורגים בדרך יהודי כמוך. גם כשהוא פצוע הוא עדיין רוצה להרוג!!! אלא אם כן יש לו פגיעת מוח וכל תפיסת עולמו השתנתה... תאמין לי שאם היה לו סכין ביד גם את הפרמדיק הוא היה דוקר!!! זה ערבים.. אין מה לעשות.

NatashaInChains

New member
תגיד, אתה אמיתי?!

אני בהלם מההודעה הזו כי אם כן אז אתה פשוט טיפש ואני מרחמת עליך שאתה חושב ככה. אתה באמת מרחם על מחבל שניסה לרצוח יהודים ואנשים חפים מפשע?! המחבל הזה שיגיד תודה שהוא בכלל מקבל טיפול, כי במדינה אחרת היו מחסלים אותו ולא חושבים פעמיים. מעניין אם הית כותב הודעה כזו אם המחבל הזה היה רוצח את המשפחה שלך(ואני לא מאחלת לאף אחד את זה, גם לא לך) או אנשים שקרובים אליך. גם אז הית מרחם וחס על הפצוע המסכן? ואו, איפה אתה חי. פשוט עצוב לראות שיש הודעות כאלה.באמת אולי צריך לקרות לך משהו כזה כדי שתתעורר ותקלוט איפה אנחנו חיים ולצד מי ושהפצוע ירי המסכן הזה הוא האויב הכי גדול שלך ואתה צריך לבוז לו

RoboTech

New member
תעזבי

דקה אחרי שהוא לא יהיה במד"א הוא יהפוך להיות כמו כולנו. סתם ילד שניסה להגיע לכותרות והצליח. מה השלב הבא? בצלם?

א Ron

New member
לדעתי אם מחבל רוצה למות ולהכיר 72 בתולות

אפשר להתחשב ברצונו ולסייע לו(אפשר גם בלי ידיים אזוקות)

ניייייב

New member
לבוגד המדינה ושאר היהודים להיכנס. האמת היחידה

רואים שלא עשית צבא. רואים שאתה יפי נפש רואים שאתה בוגד מדינה. הידעתה שהגוף נימצא בדרגה גבוהה של רגשות אתה יכול להיפצע מבלי להרגיש זאת. אני מאמין שלרוב פה קרה בחייהם שהם קיבלו מכה שהם לא חשו אבל הם דיממו מבלי לשים לב. מחבל שיודע ומכיר רק שינאה כלפינו יש לרסן ואם אפשר גם לשים עליו רסן של חיות. לא משנה אם הוא פצוע קשה קל בינוני הוא עדיין נימצא במצב שהוא יכול להגיב. היו אנשים ואני לא אורמ סתם שחטפו כדורים אך הם לא שמו לב שהם פצועים מרוב שהם היו בסערת רגשות. ולכן שמחבל שבוי יש לרסנו ולהתייחס אליו כאל חולי נפש. הוא יכול להמשיך להישתולל וליפגוע במי שלידו ואף ליברוח.מכיוון שאני בטוח ב100 אחוז שלא היית אי פעם בקרב. אז אני יכול לבשר לך שאדם מסוגל לקבל כדור ולהמשיך להילחם מבלי לשים לב. לא לוחקים צ'אנסים במצבי כאלה ויש לרסן אותו שלא יוכל לזוז. אני מקווה שעניתי למאמר הבוגדני שלך ומבקש מבוגד כמוך להיכנס לקובץ המצורף וכמובן שאר היהודים להיכנס זהו מאמר חשוב מאד מאמר חשוב שמראה תאמת מאחורי המדינ והוא בדיוק בשביל האתר השמאלני הזה שמלא ביפי נפש בוגדי מדינה

ניייייב

New member
האמת מאחורי המדינה. כולם להיכנס ============>

אנחנו אשמים באיבוד מדינת ישראל זו האמת על מה שקרה בעכו ואף גורם תקשורת לא מצא לנכון לספר לכם: על סמך עדויות של יהודים שגרים בעכו! "הערבי התמים" שמצולם בעיתונים נסע בפראות ב 01:00 ברחוב ליד ככר הגפרורים. לאחר שביקשו ממנו ללכת משם הוא קילל וצעק ובתגובה יהודים זרקו על מכוניתו אבנים. "הערבי התמים " הזעיק חברים שקראו באמצעות הרמקולים במסגדים לבוא ולנקום ביהודים ואחרי שעה באו 3 אוטובוסים מלאים בערבים מחבלים - רעולי פנים וביצעו את ליל הבדולח. תושבי השכונה ברחו לבתים של יהודים אחרים והתחבאו מפני הערבים שצעקו להם שהם יהרגו אותם ובמקביל הרסו המחבלים הערבים את כל מה שנקרה בדרכם הציתו חלק מבית הכנסת ושברו את חלונות תחנת מגן דוד אדום. התושבים היהודים המבוהלים צלצלו מאות פעמים לתחנת המשטרה של עכו אבל השוטרים שם לא נקפו אצבע כי הם היו שוטרים ערבים!!!!!!!!! מכיוון שהשוטרים היהודים היו בצום כיפור. רק לאחר שצלצלו לתחנות רחוקות שאין בהם שוטרים ערבים הגיעו השוטרים באיחור רב . __________________________________________________________- ערביי ישראל הם אזרחי סוג א = אין שום חובות ויש המון זכויות. יהודים בישראל הם אזרחי סוג ב = יש המון חובות ואין זכויות. יהודים שכמונו אזרחים סוג ב שנאלצים לשלם ארנונה, חשמל, מים, מיסים ואגרת טלוויזיה כחוק ובנוסף לעשות 30 ימי מילואים בשנה וזאת כדי להגן על ארצנו ובכדי לממן את אזרחי סוג א =ערביי ישראל. אנחנו אלה שלימדנו את ערביי ישראל שלהם מותר הכל! (אנחנו הכוונה מהאזרח הפשוט ועד קצה הפירמידה, ובדרך - בתי המשפט, המשטרה). 1. הטבות לערביי ישראל : שוד ,גניבות והרס לערביי ישראל מותר לגנוב הכל מארנקים ברחוב ועד ציוד הנדסי מחקלאים ואם נתפוס אותם ונביא אותם לתחנת המשטרה נעצר מייד בגלל סיפורי הגנב שהעלבנו אותו, ובית המשפט- ישחרר אותם מייד מכיוון שפגענו בזכותם הלגיטימית לגנוב. מותר לערביי ישראל לדרוש מכל בעל עסק בבאר- שבע פרוטקשיין. מותר לערביי ישראל לגנוב לחקלאים צאן בקר וציוד בעשרות מיליונים. מותר לערביי ישראל בישובי העמק והגליל לאיים על מגדלי בקר היהודים, להרעיל את עדרי הבקר שלהם ולשרוף את שדות המרעה שליד המושבים היהודים שמנסים להתפרנס בכבוד (כדי שיוכלו לשלם מספיק מיסים למדינה שתוכל להעביר את התשלומים לאזרחי סוג א). מותר לערביי ישראל לגנוב מתכות מכל הבא ליד ורצוי מאנדרטאות זיכרון של יהודים או תמרורי דרכים או צינורות גז של בתי יהודים. (כאשר המשטרה עוצרת אותם בתי המשפט משחררים אותם בקנסות מגוחכים) ה"דו קיום" האמיתי בישראל קיים בפשיעה החמורה. דו קיום בשיתוף מדהים בין הפלסטינים שחיים בישראל שמכונים "ערביי ישראל" לפלסטינים שחיים ביהודה שומרון ועזה.(אני יכול לרשום לכם ספר עב-כרס בנושא!) 75% מהפשע בישראל על כל סוגיו מתבצע ע"י ערביי ישראל (מוזר כאשר יש עוצר מלא על יהודה ושומרון אחוז גניבות המכוניות יורד דרמתית- תופעת טבע מפליאה) 90% משריפות היערות בישראל נגרמות מהצתות מכוונות המבוצעות ע"י ערביי ישראל = כולם יודעים זאת אבל מעלימים עין. (תמיד כ"שיש בעיות" עם ערביי יהודה, שומרון ועזה בצירוף מיקרים יש עלייה ב 400% במקרי הצתת היערות- עוד תופעת טבע מפליאה). ואם ביערות עסקינן ערביי ישראל כורתים את עצי קק"ל בניגוד לחוק כדי להרחיב את הכפרים שלהם וכדי למכור את העצים. כאשר הם נתפסים ע"י פקחי קק"ל שמחרימים להם את הציוד הכריתה הם מביאים מייד תגבורת מהכפר ומנסים לבצע לינץ בפקחים (נשאלת השאלה : מה הטעם לעצור אותם אם בית המשפט והמשטרה ישחררו אותם מייד? ) מותר לערבים להזרים שפכים בכוונה תחילה כדי לזהם את מקורות המים שלנו (ואל תפלו בפח כמו רבים אחרים - הביוב שזורם ברחובות הוא הרי למען יראו את מסכנותם כביכול, זה משרת את מטרתם). ואם במים עסקינן ערביי ישראל מבזבזים כמויות מים ללא הגבלה וללא תשלום!!!. כמויות המים האדירות שנגנבות בכפריהם ידועות למקורות אבל אסור לנתק אותם (אזרחים סוג א). 2. הטבות לערביי ישראל : נדל"ן מותר לערביי ישראל להשתלט על שטחים לא להם – הרי החוקים הם רק לאזרחי סוג ב. מותר לערבים לבנות ווילות מגדלים ומסגדים בכל הארץ בלי תכנון ובלי אף אישורי בניה. עובדה : הידעתם כי משפחת המחבל שביצע את הפיגוע בישיבת הרב מתגוררת בבית לא חוקי עם תוספת בניה נוספת של 400מ"ר לא חוקית ובתי המשפט הנשלטים ע"י אנשי השמאל לא מאפשרים להרוס את הבית הלא חוקי. שאל\י את עצמך? מה יקרה לכם ולביתכם אם הייתם בונים בית לא חוקי בכיכר המדינה או ברמת אביב ג ? מותר להם לגור בישובים יהודיים, אך אסור ליהודי, הרוצה בכך, לגור בעיר ערבית.(מהומות בפקיעין). כל כך "מקופחים", עד שברשויות המקומיות שלהם ערביי ישראל מעסיקים את כל החמולה , וכל שתי דקות דורשים ומקבלים מענקים מהממשלה כדי שהרשויות לא יקרסו. ואם מענק כזה מתעכב אפילו ביום, זאת כמובן "ההוכחה" לכך שישראל היא גזענית. ערביי ישראל כל כך "מופלים", עד שכל המגזר הזה חי בבתים צמודי קרקע, כלומר וילות, ובפועל - טירות ענק הבנויות על דונמים רבים. מאות אלפי בתים במגזר הערבי נבנו שלא כחוק, ואל תספרו לי ש ''אין להם תוכניות מתאר" , כי הסיבה לכך היא שהם לא עושים שום צעד בכיוון של תכנון המרחב העירוני. שהרי למי שלא יודע, ועדת התכנון המקומית היא זו המאשרת תוכניות מתאר מקומיות, וזו האחריות של הרשויות המקומיות הערביות לדאוג לאנשיהם. אבל הרבה יותר קל לבנות בניגוד לחוק בישראל .. אף אחד לא מעז להרוס בית של ערבי ! בעוד שאם אני רק אתקין פרגולה או אסגור מרפסת שלא כחוק, יעמידו אותי מיד לדין ויחייבו אותי בהוצאות ההריסה ובהוצאות משפט, בנוסף על הקנס. כל אחד מערביי ישראל חי על ג'בל משלו כאילו האדמה היא משאב לא מוגבל בארץ הזו. תושבי סכנין מתלוננים על ''הפקעת אדמות'' . ערביי ישראל רק שוכחים לציין שבסכנין חיים 20 אלף איש על שטח של 8,000 דונם , בעוד שברמת גן לדוגמא חיים למעלה מ-150 אלף איש על שטח של 12,000 דונם כשרבע ממנו הוא פארקים וגנים. אין שום צל קטן של ספק = חיים טוב, ערביי ישראל תושבי ארצנו. כאשר אתם נוסעים צפונה מספיק לנסוע בוואדי עארה ולראות על איזה שטח יושבים יישובים כמו אום אל פאחם ומוסמוס. או אם אתם נוסעים דרומה תראו כיצד אדמות הנגב נכבשו בידי עשרות יישובים לא חוקיים .(מה לעשות שחוקי התמ"א חלים רק על אזרחי סוג ב) 3. הטבות לערביי ישראל : פטור תשלומי כספים ופטור מתשלומי מס מותר לערביי ישראל לא לשלם ארנונה. (לא ישלחו אליהם פקחים עירייה בגלל שהם אלימים) מותר לערביי ישראל לא לשלם אגרת טלוויזיה. (לא ישלחו אליהם פקחים\מעקלים הביתה !) מותר לערביי ישראל לקבל חשמל חינם כי הם מוסלמים. (רשימות בחברת החשמל) מותר לערביי ישראל לקבל מים חינם כי הם מוסלמים. (רשימות בחברת מקורות) מותר לערביי ישראל לקבל מקופת חולים חיסונים חינם לנוסעים למכה (כשאסע לאפריקה החיסונים שלי יהיו על חשבוני מכיוון שאני אזרח סוג ב). מותר לערביי ישראל שהמועצות שלהם יהיו בגירעונות של עשרות מיליוני שקלים ושאנו נשלם מכיסנו עבורם. אם לא נשלם אזי אנו פוגעים "באוכלוסיה חסרת ישע" והם יפנו לאו"ם ול"בית המשפט בהאג" ויבצעו פסטיבל "קיפוח" בערוצי החדשות ובעיתונות השמאלנית. 4. הטבות לערביי ישראל : רצח על הכביש מותר לערבים לנהוג עם עשרות הרשעות במשאיות לא תקינות ולסכן (ולהרוג) אחרים. מסתבר שערביי ישראל גם מעורבים ב 75% מהתאונות אם נפגעים בישראל למרות שהם רק 25% מתושבי ישראל. ראו לדוגמא את נהג המשאית הערבי ישראלי שרצח לפני 3 חודשים משפחה שלמה ואח"כ טען שהוא לא אשם והוא ומשפחתו בבית המשפט (כמובן גם השופטים לטובת ערביי ישראל המקופחים) תקפו את כ

Zמבוש

New member
בושה שכך אתה מדבר

מחבל זה לא חייל סדיר ! על מחבל אמנת ג'נבה לא חלה ! אף אחד לא יזדעזע בצלב האדום המקודש על ידך . בנתיים האויבים שלנו יורים ומנסים לפגע גם באירגונים מצילי חיים שלנו אז באמת שמור את התמימות המעושה שלך ליום אחר . חשוד ברצח צריך להיות אזוק גם בעת טיפול רפואי .

למעלה