אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

lala897

New member
אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

על זה אבל אני חייבת: כמעט כל חילוני כאן אמר לי שהוא לא מכיר חרדים היכרות אישית מקסימום דיבר עם כמה חרדים 1,2,5,10 בכל החיים שלו. איך אתם יכולים לבא בכל כך הרבה זעם, תוקפנות, הייתי אומרת אפילו שנאה אבל אני יוותר על זה כלפי ציבור שאתם לא מכירים אותו, לא את אורח חייו, לא את המניעים שלו לדרך שלו, לא את הרגשות שלו והמחשבות שלו?? איך?? איך אתם יכולים לבא בכזה זלזול, בוז, כעס כמעט בלתי נשלט כלפי דת שמה שאתם יודעים עליה זה המינימום של המינימום שבנאדם יכול לדעת על משהו לפני שהוא שופט אותו? יש לנו בבית תוכנה במחשב שיש בה 15000 ספרים שקשורים ליהדות וזה טיפה מן הים לכמות שיש. איזה עוד דת היא כ"כ מקיפה, רחבה, ענקית? ואני לא אומרת את כהוכחה שהדת נכונה אלא כדי להגיד לכם שלדת הזאת יש כ"כ הרבה משמעות, עומק, רוחב, הקפה שאין לכם מושג עליהם בגרוש. איך אתם באים בכזאת עזות לשפוט דת שאין לכם מושג עליה. יש פה הרבה תגובות שאני יושבת בבית, מנענעת בראשי ואומרת- אתם מפספסים את כל הרעיון, את כל המשמעות, את כל העניין אתם שואלים שאלות שהאנשים ששאלו אותם שאלו אותם לאחר ידע מעמיק, רקע, הבנה מקיפה בכל סודות התורה. ולכן אין לא את הידע, לא את הרקע, לא את ההבנה ואתם דורשים תשובות חד משמעיות. איך??? אתם תוקפים פה את דרכי ה', את ההנהגות שלו, בכזה זעם בלתי נשלט כשאין לכם חתיכת מושג על משמעות הדברים, על עומקם. זה הרי בלתי נתפס השטחים, העומקים, הרבדים של התורה- לא שאתם יודעים משהו על זה. לפעמים אני יושבת מקשיבה לאיזה עומק קטנטן שנקרא שטחי לעומת העומק העצום ובוכה. בוכה על זה שאני לא מצליחה ולעולם לא אצליח להבין בשכלי את המשמעות העצומה. את היופי, את הטוהר, את הגובה הענק שאליו מגיעים הדברים.בוכה על אנשים שתוקפים, שונאים, כועסים בלי להבין, בלי לרצות להבין את הרעיון, את הדרכים, את ההנהגות, את הדברים.בוכה על קוצר הבנתי, על קוצר השגתי, על המקום שאליו אני רוצה להגיע והוא כ"כ רחוק. ואז עולה בי כעס\צער\כאב\או אולי רחמים? על אלה שמדברים ומדברים במילים כ"כ יפות, נעלות,אינטלגניטיות על משהו שאי אפשר לתארו במילים, על מציאות כזאת שאנחנו עושים לה פה בושה, עוול. איך???? אין לכם מושג. אין לכם שמץ של מושג. אני כותבת את הדברים ובוכה. ואני ימשיך לבכות.

מתנדב

New member
lala897, את צודקת.....

הדברים הם אכן קשים, חלק גדול מהפורום לא שואל בכדי לדעת או להתעניין, הם שואלים במטרה לתקוף, ולהשריש שנאה, עשינו בעבר סקר קטנטן בפורום, ובסקר נשאל האם החילונים מכירים את החרדים?, וקיבלנו תשובות שאף חילוני מהפורום לא מכיר חרדי מקרוב, אלא מה?, השנאה, והשטיפת מוח שעושים להם, אשר חוץ מגולשים בודדים ממש שהם חילונים, והם שואלים בכדי לדעת ומתעניינים בכדי להבין... אמרתי גם בעבר בפורום, שיש כאן כמה גולשים, שאסור לענות להם, שכל מטרתם זה להשריש שנאה, והם חושבים שהם יוכלו לשכנע אותנו ההפך, אך טעות בידם, הם לא יצליחו במשימתם, ובכלל אסו לענות להם כלל...

oh-da

New member
שלא נדבר על השטיפה שעושים לחרדים

על שנאת ציונים/חילונים.

tamarhp

New member
אמממ...

אתה יודע - ההגנה הכי טובה היא ההתקפה.. מל'שות שהטקטיקה התיישנה? תמצא שיטות אחרות. ולא עושים שום שטיפת מוח לחרדים על שנאה כזו. לא מאמין? תנסה לברר בעצמך. יש פה את מתנדב, ללה, התולעת, שרה, בלבלש, אותי - שכחתי מישהו? ואתה לא יכול לשפוט על פי גרפיטי מסכן אחד, שמי יודע על ידי מי הוא נכתב.. ולהתחיל לפרט מה שהולך אצל החרדים? "מוות לחרדים" "דרוס כל דוס" ועוד כהנה וכהנה...

tamarhp

New member
את זה ../images/Emo26.gif ראית?

אם היה לי זמן הייתי עושה את זה יותר משוכלל.. עם כמה חילוניים ליד זה, מרססים..

tamarhp

New member
../images/Emo13.gif

I love Photoshop.. רק שבד"כ אין לי רעיונות...
מישהו רוצה לשלוח לי תמונה שלו עם בקשה מיוחדת? את חברה שלי הפכתי לערפד, למלאך, לחברה בלהקת החיפושיות, את אח שלי הפכתי למפלצת (על פי בקשתו) ירדתי על מישהי מביה"ס שלי - ושמתי לידה תמונה של אחד (שכנראה היא נדלקה עליו) - מחבק אותה.. אנשים - תגמלו איתי חסד ותנו לי רעיונות!!!!!

tamarhp

New member
שכחתי -

אני? עשיתי בפוטושופ?? הגזמת!! צילמתי את זה ברחובות תל אביב, כשהחרדים ממהרים לברוח מכתובת הנאצה הזו...

מתנדב

New member
תמרי, זה ברור, מה השאלה בכלל

את צילמת את זה בתל אביב, והוא צילם את זה בירושליים במאה שערים, לא חשבתי לרגע שזה לא נכון...

oh-da

New member
רק שהצילום שהבאתי הוא אמיתי

והוא משכונה חרדית בירושליים, אם את רוצה לראות עוד צילומים ולהיווכח באמינותם, הכנסי לגלריות של פורום חופש.

tamarhp

New member
אתה מצחיק אותי..

בעיה למצוא כתובות חילוניות? בא אלינו לבי"ס מורה בבי"ס חילוני - לדבר איתנו על החינוך הדתי מול החינוך החילוני. הוא סיפר בעצמו איך תלמידי מבית הספר שלו כתבו כתובות כאלו "דרוס כל דוס" וכדו', על הקירות של השירותים בביה"ס.

oh-da

New member
זה לא מלמדים בבית ספר,

אבל לעומת זאת בבתי ספר חרדים ובגנים מחנכים באלימות, הטרדות מיניות רבות ושלא נדבר על החינוך לבצע כסף ולשנאת המדינה, שנאת הציונות ובורוּת מוחלטת. (כן, הייתי בגן חרדי וגם בבית ספר כתלמיד מהשורה ולא כמבקר ארעי.)

tamarhp

New member
פחחחחחחחח

"מחנכים באלימות" - הכיצד? "הטרדות מיניות" - להזכירך, המוסדות נפרדים. "החינוך לבצע כסף " - כמובן, חינוך שסותר את התורה. וכן הלאה.. היית בגן חרדי? הצחקת אותי. בתור מה? בתור מפקח?

oh-da

New member
אז אני אסביר לך ברצינות.

מחנכים באלימות - לציין לך כמה פעמים ה"מלמד" שלי היכה בסרגל ברזל אותי ועוד ילדים רבים כשהייתי בגן למשל כאשר לא עשיתי דבר או שניים כרצונו? הטרדות מיניות - אוקיי, אני אקבל את הטיעון, לא שלא שמעתי על מקרים רבים במקומות אחרים. החינוך לבצע כסף - ובכן, ש"ס לדוגמה, רק במערכת בחירות אחת עברה על חלקים רבים מעשרת הדברות ומהתורה. למשל - מי שיבחר ש"ס מובטח לו מקום בגן עדן. מי מינה את הרב עובדיה לדבר בשמו של אלוהים? וכן, בצע כסף. מיליונים על מיליונים נשפכים. וכמה כסף מבוזבז ראיתי. לא להתגייס, ללכת לישיבה או סתם להרשם כדי שהישיבה תקבל את המענק מהמדינה על כל תלמיד (אני לא מדבר על ישיבות הסדר), הציונות היא רעל וכו'. כן, הייתי בגן של ש"ס, וגם בבית הספר שלהם (למזלי עברתי מהר לבית ספר חילוני שמחנך לכבוד האדם כאדם, ולא לכבוד הרב, אני לא אומר שמערכת החינוך הממלכתית מושלמת, אבל לטעמי היא עדיפה.).

בואי אני אסביר לך ברצינות תהומית

אני באה מהחילוניות לחרדיות, אם מדברים על מכות אז בביה"ס החילוני מכים לא רק בתלמידים גם המורים. אם את מדברת על כסף זה מה שמניע את כל המפלגות תסתכלי על ילדי ראש הממשלה ושם לא ניתן לעשות דבר בגלל זכות השתיקה, זוהי תעודת עניות. אני חוששת אבל מכבדת את ריגשותייך, את פשוט לא מבינה את דרך חייהם, לו הכרת את הרב עובדיה יוסף, אני חושבת שהיית מתביישת בתגובתך. זהו אדם משכמו ומעלה, וחבל שאת שופכת את דמו. אני מציעה שתעמידי את כל המפלגות שיש כיום בכנסת ולא תראי שוני בהתנהלות אך יותר קל להידבק לחרדים תעשי קצת בדק בית ....

התולעת 1

New member
שלום (בין יהודים) עכשיו!!די להסתה!!

לפני 50 שנה נרדפו מליוני בני אדם בשל יהדותם והיום? מודי בר און הסריטאי ומנחה טמבלויזיה: ``הדמעות חס וחלילה, עלולות להרטיב את הדבק שמחזיק להם את הזקן ואז הם ישארו רק עם שפם היטלרי קטן`` (``הם יורים ואנחנו בוכים`` עיתון ``זמן תל אביב`` 1993) יוסף (טומי) לפיד עיתונאי: ``אל נלין על החרדים הם בסך הכל ממלאים נאמנה את התפקיד המוטל על היהודים בכל ספרות אנטישמית מנצלים את הגוי, סוחרים בדמי, וצוחקים מאחרי גבי. רק שהגויים הפעם זה אנחנו`` (``מעריב``) שולמית אלוני, רשת התקשורת והאומנויות: ``פולחן עץ ואבן שהופך את פרצופנו לפרצוף של קלגסים... כבר בבית הספר מחנכים את הילדים לשנאת זרים`` (``מעריב`` 1992) יגאל תומרקין - אמן: ``כשרואים אותם מבינים מדוע היתה שואה, מדוע לא אוהבים יהודים`` (עיתון ``תל אביב`` 1988) יגאל תומרקין - אמן: ``כאשר אני רואה את החרדים אני מבין את הנאצים`` (``סיוטו של דוסים`` עיתון ``תל אביב`` 1986) ח``כ פרופ` נעמי חזן - מר``צ: ``רק אם נצליח להפטר מהרעה האיומה הזאת, מהשתלטנות השד השחור על חיינו נוכל לטפח את כל הטוב`` (כנס הפדרציה ל``יהדות הומניסטית`` חילונית, הובא ב``חדשות`` 1992) ``חרדים שותים את דם החילונים`` (מתוך קריקטורה בעיתון הארץ) מתוך העיתון פוליטיקה: מלחמת דת. ``התגייס לחזית החילונית נגד עתיד שחור`` טומי לפיד (בדבריו לחרדי): אתה נבלה, נבלה שכמוך... התפרסם באינטרנט: הוא חיזר בתשובה, יופסקו הנישואים בבני אדם, ישראל בטח בה` כל השאר רק במזומן! די לכניעה החרדית שריד: שטופי מח, הם באמת עובדי אלילים. פה מדובר בעבודת כוכבים ומזלות, בעבודת אלילים. מתוך החרצופים: ``לא יהי אור ולא נעליים, מי אתה שתגיד אם יהי אור או לא, כולה אלוהים אתה. ``חבורת רמאים, חבורת רמאים!! הם רוצים כסף. הם רוצים שלטון`` מרואיין: ``אני חושב שהדתיים הם רמאים ונוכלים``... מראיין: אתה באמת חושב ככה? מראיין: ``כן`` ``חבורה של פרמיטיבים מטורפים וזה חושך ימי הבניים`` מתוך הטלוויזיה הישראלית: וכך כתוצאה מהמצוקה מתרבים ומתעצמים החיילים והלומדים הנאמנים לשם ולתורתו. אתה חושב שהם מאושרים הדתיים האלה? זה לא טבעי, זה לא נורמלי. אמא מודאגת: ועכשיו הבן שלי... הפך להיות חרדי. שזה בכלל שנוא עלי. אנחנו לא מדברים על חילונים ודתיים, מדברים על ציבור נאור וציבור ראקציון. איפה ה``הומניזם``? איפה ה``סובלנות``? איפה ``אהבת האדם``? שלום (בין יהודים) עכשיו!! די להסתה!!!

oh-da

New member
ובקשר לשנאה

התיעוב והסלידה של חילונים רבים נובעת פשוט מעצם הסחטנות ובצע הכסף של ש"ס ומפלגות דתיות רבות מראשית קום המדינה וכפייה דתית, שלא תוכלי להכחישה. שנאת החרדים את החילונים נובעת מהמון דברים שקשורים לאמונתם ולדת, עצם הציונות וכדומה, אל תערבבי בשר וחלב

tamarhp

New member
בלה בלה בלה

"מעצם הסחטנות ובצע הכסף של ש"ס ומפלגות דתיות רבות" - כמובן, יש כל כך הרבה מפלגות דתיות.. "וכפייה דתית" - בלה בלה בלה, לחזור על זה שוב? כדאי לך להסתכל בשירשור הזה קצת...

saar7650

New member
הו...הו...

אני שם לב, שכשאתה שומע או רואה את המילה "חרדי" "דתי" וכל מה שמסביב אתה נכנס למצב רוח קרבי/ התקפי רציני ביותר... לצערי דבריך לא נכונים וגובלים בהסתה ושטיפת מח פרועה של התקשורת ואתר "חופש". אם אתה מעוניין לחזור ולדון בכל מה שהבאת כאן אשמח לדון איתך ועם אחרים, בתנאי שהדברים יהיו מבוססים ולא השמצות באוויר. בכל זאת אענה לך על מס' דברים- א."מחנכים באלימות - לציין לך כמה פעמים ה"מלמד" שלי היכה בסרגל ברזל אותי ועוד ילדים רבים כשהייתי בגן למשל כאשר לא עשיתי דבר או שניים כרצונו?" אסור שדבר כזה יקרה ואם קרה צריך לבדוק את הנושא לעומק. רק אציין שבתי הספר החילונים לא חסרים מקרים כאלה ואף מקרים הפוכים... ודי לחכימא ברמיזא. מקרים אחדים לא מלמדים על הכלל. ב."החינוך לבצע כסף - ובכן, ש"ס לדוגמה, רק במערכת בחירות אחת עברה על חלקים רבים מעשרת הדברות ומהתורה. למשל - מי שיבחר ש"ס מובטח לו מקום בגן עדן. מי מינה את הרב עובדיה לדבר בשמו של אלוהים?" ואי, ואי! זה נושא ארוך ומורכב. בכלליות אומר שבתורה כתוב ש"אם לא בריתי יומם ולילה (לימוד תורה) חוקות שמים וארץ לא שמתי". ש"ס תרמה מאוד להקמת ופיתוח עולם הישיבות לכן (לדעת הרב עובדיה) מי שמחזק את לימוד התורה ואת ערכי התורה שש"ס משתדלת לקיים זוכה לגן עדן. אין זה בגלל הבחירה בש"ס, אלא עקב התמיכה בעולם התורה. ג."וכן, בצע כסף. מיליונים על מיליונים נשפכים.וכמה כסף מבוזבז ראיתי." מה ראית? טועל מה אתה מדבר?... האר עינינו וניווכח! ד."לא להתגייס, ללכת לישיבה או סתם להרשם כדי שהישיבה תקבל את המענק מהמדינה על כל תלמיד (אני לא מדבר על ישיבות הסדר), הציונות היא רעל וכו'." לגבי גיוס בני הישיבות אתה מוזמן לראות את הדיון בפורום. לגבי שקרים כלומר- רישום של תלמיד שאינו נמצא בישיבה לשם קבלת תקציב זה דבר לא מוסרי, ולצערי לא חסרים כאלה גם בעולם החרדי. העניין הוא שכל עוד זה לא נחלת הכלל אי אפשר להכפיש ולהאשים את כולם. אגב- שוב, שכחתי לציין שגם במקומות חילונים רבים (מוסדות וארגונים שונים) רושמים אנשים שכלל לא היו באותם מוסדות וארגונים כדי לקבל תקציבים... משום מה דבר זה "נעלם" מאתר "חופש"... ה."אני לא אומר שמערכת החינוך הממלכתית מושלמת, אבל לטעמי היא עדיפה." ראשי החינוך החילוני מכריזים הלוך וחזור על "פשיטת רגל"!!! סכינאות, אלימות וסמים לצערי הרב הם נחלת בתי ספר חילונים רבים. אתה יכול לקרוא ולראות במו עיניך בכתבות יומיומיות על החינוך הממלכתי...

למעלה