אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

suki da yo

New member
ואתם תמיד כל כך שמחים להקשיב

ולהבין? i think not. אולי החילוניים לא בסדר, אבל צריך שניים לטנגו (ולמנגו) ואנחנו לא רבים עם עצמנו. אין ספק שהנטיה החילונית היא לקפוץ להאשים חרדים בפרזיטיות. אבל הדתיים לא בדיוק טלית שכולה תכלת. אתם שומעים ומבינים אותי? מה גם שאחרי שאתה שולח חברים אחים הורים ילדים קרובים רחוקים לצבא, פתאום נורא צורם לך שיש מי שיוצא מזה בקלות. והנקודה היא לא שאני לא יכולה לצאת מזה- אני בת, אין ספק שעם רק טיפה מאמץ היו מותרים לי על השירות. אבל הנקודה היא שאני צריכה לעשות את זה, ובשמחה תורמת את המירב שלי למדינה שבה אני חיה. לה שלא יהיה צדק? אני הפסקתי את הלימודים שלי בשביל הצבא, למה שלא תעשו הפסקה בלימודי תורה? שמעתי אישה דתיה אומרת למישהי "הבת שלי בת 8 וחצי עכשיו, ועוד 10 שנים היא תתחתן". לא. בעוד 10 שנים היא צריכה להיות בצבא. או לעשות שירות לאומי. הנה חומר למחשבה גם לך. אגב- כמובן שאני מדברת על חרדים, ולא על כיפות סרוגות.

מתנדב

New member
suki da yo, בהחלט אנחנו תמיד

מקשיבים לכם, ומבינים אותכם, אנחנו לא מסכימים אם כל הדברים שלכם והדרך בה אתם הולכים, אך יש לנו תמיד אוזן קשבת, ואין כל תקיפות מבחינתנו כלפיכם, ואם את לא מאמינה לי את יכולה בהחלט, לעקוב אחרי הפורום ולגלות שהדתיים והחרדים בפורום מקשיבים ומאזינים ומבינים אותכם, ואילו אתם רובכם מהפורום לא מבינים ולא מנסים להקשיב בכלל, ומנסים בכל דרך להתקיף, תראי בעצמך את התנהגות הדתיים והחרדים בפורום ואת התנהגות החילונים בפורום, ותגיעי להסכמה מי שומע למי ומי לא...

suki da yo

New member
כמובן....

תסלח לי אם אני אפקפק. לא בך ובשאר חברי הפורום- אם אתם פה אני בהחלט מאמינה שאתם מוכנים להקשיב. כמו שאני מאמינה שאני מוכנה להקשיב. אני פשוט לא מסכימה עם דרך החשיבה והחיים התדתית, כמו שאתה, אני מניחה, לא מבין אותי באמת. אבל כקבוצה- העדה החרדית (ואני מאמינה שגם דיי הרבה מהדתיים הפחות אדוקים) לא רוצה לשמוע, או להקשיב, או לראות או להבין כלום. או שאנחנו כן, או שאנחנו לא בסדר.

tamarhp

New member
לפי מה קבעת את זה?

בתור אחת שחיה בחברה דתית, קוראת עיתונים חרדיים ונמצאת לפעמים בבית כנסת חרדי ולפעמים בדתי - אני לא ממש יודעת על מה את מדברת...

suki da yo

New member
יצא לי השבוע לעבוד בסופר באלעד,

ישוב חרדי, למי שלא יודע. בכוונה טובה באתי לבושה בצניעות בסך הכל- חולצה עם שרוולים עד למרפקים, ומכנסיים רחבים. ועדיין הסתכלו עלי כמו על תועבה, התעלמו ממני, ו90% מהאנשים לא הסתכלו עלי אפילו. זו לא נכונות לקבל את השונה.

מתנדב

New member
רוח סוררת.....

אף אחד לא כופה עלייך את הדת, ואני אומר לך מה שאנשים אחרים אומרים, אנשים שמבינים קצת יותר טוב ממני וממך, השנאה של החילונים כלפי הדתיים והדת בכלל, לא הייתה חזקה כל כך כמו בתקופה הזאת שממתי שינוי עלתה לממשלה, זו מציאות כואבת מאוד, אבל אם מציאות אי אפשר להתווכח.... ולגבי הסיפור מה שחבר שלך סיפר שהוא היה ילד קטן ורצה לגשת לרב, והרב לא רצה לדבר איתו מבלי שהוא ישים כיפה ויחזור בתשובה, אני לא מכיר לא את הרב שאת מדברת ולא את חבר שלך, אבל דבר אחד אני אומר לך בבירור שזה ש ק ר גס, והוא המציא את הסיפור הזה בכדי להשניא את הדת כלפייך, שאם עד ששמעת את הסיפור שנאית את הדת, כיום יש לך עוד סיבה לשנוא את הדת, כך שהסיפור של חבר שלך שקר מתחילתו, לא נברא ולא היה דבר כזה, שהיה רב בישראל שלא רצה לשמוע ולדבר עם ילד, אם הוא לא יחזור בתשובה, וזה רק מחזק את ידי, שאני תמיד טוען שיש לכם לפעמים סיפורים כל כך יפים, שאני לא יודע מהיכן אתם ממציאים אתזה, אבל תמסרי לחבר שלך בשמי, שאם הוא כבר ממציא סיפורים, שימציא סיפור שיראה אמיתי, ולא סיפור שכל בר דעת יבין שזה שקר מתחילתו...

באיזה זכות תכנה את חברי שקרן?

מה אתה סופר מן? יכול לשמוע ולדעת ממרחקים? יש דברים שאין לך שמץ מושג על קיומם, אז אל תבוא לי פה בהרצאה טיפשית וחסרת כל בסיס ותכנה את הידיד שלי שקרן אנשים וטיפוסים תמיד יש בשני הצדדים וידיד שלי נתקל בטיפוס שפל זה שתכחיש את זה לא יעזור לך במיוחד ובייחוד העובדה שאתה מכנה את הידיד שלי שקרן. תתפכח בנאדם, לא כולם טהורים כמו שאתה מתיימר להיות. הסטיגמה שנוצרה נוצרה אך ואך בגלל התנהגות גסה וברברית שקיימת ושרירית בהרבה מקומות. ואני לא הייתי צריכה את הסיפורים שלו כדי לגרום לי להתקומם כנגד החרדים לי יש מספיק סיפורים אישיים וסיבות להתקוממות, אבל לא אבזבז אותם על אדם שחושב אותנו שקרנים.

tamarhp

New member
רגע רגע, לפני שאתם מתכסחים

אני לא אומרת שהסיפור הוא שקר, מתנדב - תחשוב על זה. היא לא דיברה על אחד מגדולי הדור, היא דיבר על אדם שהצליח לעבור את מבחני הרבנות. זה לא אומר כלום על דרכי הפעולה שלו.

מתנדב

New member
תמרי, אדם שעובר את מבחני

הרבנות, ומקבל סמכות לרב, לא יעשה מעשים כאלו, תגידי לי שאותו רב שיכנע אותו לחזור בתשובה, הייתי מאמין לזה, אבל שהוא לא ידבר איתו רק בגלל שאין לו כיפה על הראש?, הסיפור מצוץ ושקרי....

tamarhp

New member
מתנדב, אני די מתפלאת עליך..

ברצינות - יכול להיות בהחלט שמשהו השתבש בדרך - אולי החבר הבין אותו קצת לא נכון? אולי רוח סוררת קצת הבינה לא נכון? ובכל זאת - היא אמרה שזה קרה כשהוא היה צעיר, יכול להיות שכמה פרטים השתבשו.. ועוד משהו - מי אמר שזה היה רב? לא כל מי שיש לו זקן עד הרגליים ופאות הוא רב.

מתנדב

New member
אוקיי תמרי, כי היא כתבה שזה מדובר

ברב, ורב הוא אדם שקיבל סמכות על כך, יכול להיות שאני טועה?...

א ו ר בת

New member
הנה לך עוד סיבה

למה (מה שאתם קוראים) שונאים אתכם. מאיפה אתה יודע שזה שקר ??? מאיפה אתה יודע ש"לא היה ולא נברא דבר כזה" ? מאיפה אתה יודע שהוא המציא את זה ? אתה מכיר את כל הרבנים ? בדיוק כמו שאמרת "ואני אומר לך שוב שלא היה מקרה כזה של אונס בציבור החרדי שלא יצא החוצה". בדיוק כמו שאמרת "שקר וכזב" על העברת כספים לארגוני החזרה בתשובה גם כשהביאו לך הוכחות מאתר של משרד האוצר. בדיוק כמו שאמר לי פעם מישהו חרדי, כשסיפרתי איך התייחסו אלינו בחברה קדישא ביום ההלוויה של אבי – שאני ממציאה. אתם פשוט חוצפנים.

KinGabel

New member
על מה אתה מדבר הרי ....

השנאה כלפי הדתיים היתה קיימת עוד הרבה לפני טומי לפיד וחבריו, איך אתה מצפה מאנשים שמקיימים חברה שיסכימו שבתוכם יחיו אחרים על חשבונם ללא שום הצדקה ועוד יגידו להם מתי לפתוח ולסגור את העסקים שלהם מתי מותר ואסור לתחבורה הציבורית לעבוד על מה אתה מדבר הרי זה ברור שבשלב מסוים הרוב יגי נמאס !!!!! טומי לפיד הוא ההוכחה שקיימים אנשים במדינה שלמרות המצב הבטחוני הקשה מוכנים לשים את קולם למען אדם שמטרתו היא להלחם בדתיים המנדטים שלו לא באו בגלל שבמהלך שבוע או שבועיים הוא "הפיץ שקרים" או "סיפר סיפורים", הם באו בגלל שלאנשים כבר הרבה זמן נמאס!

suki da yo

New member
סליחה?

מה זאת אומרת באשמת שינוי? אמנם שינוי היא מפלגה איומה שאכן מבססת את כל המצע שלה על שנאה- אבל היה מי שהצביע להם. זאת אומרת שהם נתנו מענה לדעות בציבור. ואתה לא יכול לקבוע מה שקר ומה לא. הרי גם אצל הדתיים יש אנשים טובים ורעים (תנסה להתכחש לזה) ויכול להיות שהוא נתקל ברב מגעיל.

מתנדב

New member
יש לי רק שאלה אליכם...

אתם מגיבים לפני שאתם קוראים את מה שכותבים?, או שאתם קוראים 2 שורות ואז מגיבים?... תנסו לקרא ולהבים שוב מה שכתבתי ואם לא תצליחו, אני ישתדל להסביר לכם שוב...

התולעת 1

New member
כמיליון בעלי תשובה

יהודי יקר, אנחנו נמצאים בתקופה מאד רגישה בעמ``י ובפרט בארץ יש צומת דרכים כרגע מאד חשובה לאן פנינו מועדות. יש שמצדדים במדינה חילונית לחלוטין ללא הווי דתי בכלל כפי שהתכוונה הציונות בתחילתה להקים עם שמתערטל מן היהדות והופך להיות ככל העמים דוגמת אירופה ועל זה שומעים את הצד השמאלי ביותר שדוחף לכיוון. יש כאלה שרוצים לשלב גם דת וגם מדינה ביחד ואין מי שחושב שרוצה פה מדינה שיהיה רק תהיה של דת ולא במתכונת הקיימת רק רוצים לצייר שמתחפשים לעשות פה מדינת הלכה ואם תהיה פה מדינת הלכה, הלכה המדינה. קוראים לזה גם בשמות אחרים ``מלחמת תרבות``. אומרים שיש פה מלחמת תרבויות מה הם התרבויות התרבות היהודית המסורת היהודית של 3,300 שנה וזה נחשב בעיני כמה כתרבות עתיקת יומין שנס ליחה וצריך להדיחה מן העולם לעומת התרבות האוניברסלית העולמית המתקדמת המערבית האירופאית שרוצים לאמץ כאן תאטרון בתי קולנוע אצטדיונים כדור רגל כדור סל אליפות, אליפות עולם, אליפות הארץ, אליפות אירופה תרבות, קונצרטים וכו` זה תרבות מיובאת תרבות שזרה לדרך התורה והמצוות ואומרים שיש פה שתי תרבויות במלחמת תרבות. מי שמתערטל מהיהדות אין לו בעיה הוא רוצה להיות בתרבות של גויים אבל מי ששיך במשהו עדין ליהדות אינו יכול לקבל תרבות חליפית ליהדות המקובלת ממעמד הר סיני אז כמובן שהתהליך הזה לא התחיל מהיום, היום זה הסימנים האחרונים כמו שאומרים אבל המטרה היתה מתחילת הקמת המדינה בכיוון הזה, כמובן שנקטו בכל האמצעים בשביל להביא לזה אבל זה לא צלח התכוונו לעקור קצת יהדות מצוות לזלזל קצת בעולים החדשים שהגיעו להגיד שהם פרימיטיביים ממדינות נכשלות הכניסו הרבה חילוניות לבתי הספר הממלכתיים מלמדים קוראן ונצרות, מבקרים את המקרא מביאים שיטות שדוחות את אפשרות הבריאה ע``י בורא וככה לאט לאט קיוו שתוך זמן קצר כמו שאמר ראש הממשלה הראשון תוך שלושים שנה לא יהיה פה דתי אחד אבל הנה אחרי55 שנה רואים שפתאום כל אלה שחשבו שכבר זנחו את הדת פתאום מתעוררים כמיליון בעלי תשובה והם מהחילוניים שהיו פרי המאמצים של עשרות השנים הראשונות של המדינה

suki da yo

New member
תני לי לשאול משהו

בואי נגיד שאני יהודיה לרגע, ונגיד שחלטתי להתנצר (מה שכמובן אני לא אעשה, כי הנצרות היא לא בדיוק הדת המועדפת עלי.. אבל נגיד). עכשיו, אני מניחה שאני אחשב מוקצת מחמת מיאוס בקהילה היהודית (אני זוכרת כמה בלגן עשו כשחשבו שמתי כספי התנצר..). עכשיו, למה, אם אלוהים קיים והוא מפעיל תוכנית גדולה, המעשים שלי, שאולי סותרים את מה שאחרים רואים כדרך היחידה, הם לא הליכה לפי רצון אלוהים, כי הרי הוא קובע את הכל. איך אפשר לדעת שאלוהים לא רצה שאני אאמין בו בצורה אחרת?

למעלה