אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

danna8

New member
?????????

ללמד "ואהבת לרעך כמוך, זה כלל גדול בתורה" זוהי שטיפה לשנאה???????????

danna8

New member
לא ממזמן ראיתי קלטת של...

הרב אמנון יצחק (ואני לא מתביישת בזה להפך אני חושבת שגם לדתיים ואולי בעיקר לדתיים יש הרבה מה ללמוד מהקלטות שלו) קוראים לה "לוגוס אתוס פאטוס" ויש שם קטע שהוא מקריא על גמח בבני ברק אני מקווה שיהיה לי זמן להעביר את זה לכתב ואז תגידו אם הם מחנכים לשנאה.

tamarhp

New member
ללה

זה כל כך נכון, וזה הרגיז אותי כל כך הרבה פעמים. גם אמרתי לך את זה בטלפון, זוכרת? איך - איך אתם יכולים לשפוט את הציבור הדתי, או את הדת בכלל, אם אתם לא מכירים אותה?? ולפני כמה זמן גם העליתי קטע מתוך הספר "סיכון מחושב", של דו שיח שמחזק את זה. וד"א, למה אי אפשר לכתוב בפורום כאורח? אני פה בבי"ס, ועכשיו אם אני לא אזכור לצאת מהמערכת של תפוז - כל מי שיבוא יוכל לפרוץ לי..

מתנדב

New member
תמרי, בשלב זה אני לא אוכל

לאפשר כתביבת אורחים בפורום, מכמה סיבות...

iziman

New member
לא צריך לאכול את כל התפוח

על נמת להבין שהוא רקוב .

זה פשוט מאוד

כל הדת בנויה סביב האמונה בה'. אלו שתוקפים אותה, הם אלו שלא מאמינים ב"כוח עליון", אלוהים.

tamarhp

New member
לא.

היא לא מדברת על זה. היא מדברת על דברים כמו "החרדים הם...", או משפטים שמתייחסים לנקודות מסויימות ביהדות, שמי שלא מבין את הרעיון הכללי - לא יבין אותם. לדוגמה - יש חילוניים שאומרים שכיום מותר להדליק אור בשבת, כי פעם זה היה נקרא להתאמץ (לשפשף שתי אבנים) ואסרו את זה, אבל היום זה צ'יק צ'ק וזה לא טרחה בכלל. כמובן שזה שטויות.. אם אני סוחבת פסנתר 4 קומות (חוץ מהעובדה שזה מוקצה) - לא חיללתי שבת עפ"י התורה! מי שלא מבין את הרעיון הכללי של מנוחת השבת, ל"ט אבות המלאכה שנעשו במשכן וכו' - חושב שהחרדים הם פרימיטיביים כי הם הולכים לפי חוקים שמתאימים לתקופה שלפני 3000 שנה, בזמן שכיום הם לא רלוונטיים.

אז מה הקשר לחילוניים בכלל???

יוצא שאת מדברת על אנשים שכן מאמינים בה' ובחוקים שלו, רק שחושבים שכמה מהם פרימיטיביים. אם אדם חילוני, לא אכפת לו מחוקי התורה/הלכה/WHATEVER ולכן הוא ידליק אור בלי לשאול אף אחד ובלי להתייחס למה שהחרדים עושים או אומרים בנוגע לכך. יוצא שאת(בעצם- היא) לא מדברת על חילוניים.

tamarhp

New member
לא...

אני מדברת (בדוגמה שלי) על חילוניים שחושבים שהחרדים פרימיטיביים כי הם הולכים לפי חוקים לא רלוונטיים. הם לא מבינים את הרעיונות העמוקים שמאחורי זה.

Dark Star03

New member
אמ... לא ממש הבנתי מהה שהיא רוצה...

מה זאת אומרת לא מבינים... אני לא יודעת מה כתבו כאן קודם אבל למה אנשים צריכים בכלל להאמין במשהו.. למה הם צריכים ללכת אחרי מישהו..??? אני בטוחה שמעתם מליין פעמים שכל אחד יחייה על פי אמונתו! למה מישהו חייב ללכת לפי חוקים דתים של מישהו אחר אם הוא לא מאמין בהם? אני לא יודעת אם אתם חושבים שצריך לכפות או לא צריך לכפות על אנשים אחרים דת אבל לדעתי זה לא אמור להיות!!! בארצנו כיום יש את חוק חופש הביטוי ובעקבות החוק לכל אחדד ואחת מותר להגיד כל דעה שעולה בדעתו על האחרים. לדעתי ארץ חכמה אמורה להפריד בין הדת לשלטון מפני שאנו לא ארץ כזאתי לפחות תתנו לאנשים מרחב להגיד מה שהם רוצים וזה כולל גם אתכם! ומה זאת אומרת מי שלא מבין את הרעיון הכללי של הדתיים לא יבן בכלל(לפי tamarhp) אני לא קראתי אף ספר מהפירושים שלכם ואני לא מתכוונת לקרוא מפני שזה לא מעניין אותי! אבל סתם שאלה שלא קשורה למה שכתבתי: בקשר לכל הבריאות... האם עלתה בדעתכם השאלה מי ברא את ה'? או איך הוא נוצר??? מי ייצר אותו? ומי יצר את מי שייצר את ה'????

tamarhp

New member
עוד אחתץ...

סליחה על העצבנות שלי - אני פשוט באמצע ויכוח עם עוד מישהי ששואלת למה אנחנו מאמינים בקב"ה... "מישהו חייב ללכת לפי חוקים דתים של מישהו אחר אם הוא לא מאמין בהם?" - אנחנו מאמינים שיש אלוקים שברא את העולם ואותנו, והוא נתן לנו חוקים שצריך ללכת על פיהם. "האם עלתה בדעתכם השאלה מי ברא את ה'? או איך הוא נוצר??? מי ייצר אותו? ומי יצר את מי שייצר את ה'???? " - את מוזמנת להסתכל בשירשור הזה. (אנחנו עדיין באמצע) "בארצנו כיום יש את חוק חופש הביטוי ובעקבות החוק לכל אחדד ואחת מותר להגיד כל דעה שעולה בדעתו על האחרים" - אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא היו בכלל חוקים במדינה. איזה בלאגן היה נוצר. לכל מסגרת נורמלית צריכים להיות חוקים, בין אם זה בכביש, במדינה, או דרך החיים (דת כלשהי). "תתנו לאנשים מרחב להגיד מה שהם רוצים וזה כולל גם אתכם!" - מישהו הכריח אותך לשמור שבת??

אהמממ...

תמר.. היחידי שתוקף פה היא את, רסני את העצבנות ואל תתנשאי. לי אישית נראה שההתנשאות נשפכת בכל שורה ושורה בהודעתך. נחזור לשאלה המקורית... מדוע יש זעם ושנאה כלפי החרדים מצד החילוניים? אולי משום הצורך שלהם (החרדים), לכפות את הדת על כל אחד ואחד? אולי משום שהם מנסים להשתלט על מדינה חילונית ולהפוך אותה למדינת תורה על אפנו וחמתנו? (החילונים) אולי כי רבים רבים מהם לא מכבדים את הצד החילוני וזה מתבטא בדוגמא אישית שאתן לכם עכשיו, ידיד סיפר לי על מקרה שהיה לו בהיותו ילד, הוא חוה התעללות רגשית ורצה לדבר עם מישהו. ליד הבית שלו היה בית כנסת, הילד רצה ללכת לדבר עם רב, לשאול אותו שאלות אישיות, סה"כ ילד חילוני שרצה עזרה מדמות סמכותית/רוחנית. מה אמר לו הרב כשהילד ניגש אליו? קודם תחזור בתשובה, שים כיפה על ראשך ואז תבוא לדבר איתי ונפתור לך את הבעיה. וואלה.. אחלה דרך להביא ילדים בתשובה. ומשום כך במקום להחזיר אותו בתשובה הוא השריש בו כעס ומפה נוצרה שנאה עמוקה כלפי החרדים. ילדים במצוקה הם הכי קלים להשפעה אגב. וכמו שאמרה סטאר.. מדינה חכמה בהחלט צריכה להפריד דת משלטון. כי אחרי הכל, אנחנו כן מרגישים אותם אצלנו עמוק בגרון. כמו קוץ שמסרב לזוז. ושלא נדבר על כל הכספים שהם מקבלים...ומהי השיטה. אה.. וכמובן כפיות הטובה שמתבטאת בהתכחשות למדינה בה הם חיים ומקבלים ביטחון, בהחלט מקומם, לא תסכימו איתי? אגב תמר.. יש מספיק חוקים במדינה הזו שאנחנו מסתדרים איתם מ צ ו י ן לא צריך עוד.

tamarhp

New member
תראי

הדבר האחרון שאני רוצה לעשות בפורום הזה זה להתנשא. התנצלתי על העצבנות שלי מקודם. ואם נפגעת מזה - אני מצטערת, לא התכוונתי לפגוע. פשוט בפורום אחר שאני נמצאת בו, מישהי שאלה את אותה שאלה בדיוק וענינו לה בצורה יפה, אבל אז היא התחילה לתקוף, וכשהעירו לה - היא התחילה לקלל... הייתי צריכה להתאפק בשביל לכתוב לה תשובה מנומסת, אז כנראה שהעצבים שלי יצאו כאן בטעות... ולהודעה שלך: "אולי משום שהם מנסים להשתלט על מדינה חילונית ולהפוך אותה למדינת תורה על אפנו וחמתנו?" - כבר היו לנו דיונים ארוכים על כפיה דתית, והגענו (רובנו) למסקנה שיש גם כפיה חילונית לא פחות. רק מה, כל אחד רואה את הצד שלו... הסיפור עם הרב - כדאי שתדעי, שרוב הרבנים לא מתנהגים ככה. אני לא חושבת שלבוא אל מישהו ולהכריח אותו לחזור בתשובה זה משהו נכון. אבל כל בנאדם יכול לטעות לפעמים, ואם אותו אדם התנהג לא טוב - אני לא חושבת שזו סיבה לשפוט את כל הציבור הדתי והחרדי. ולזה בדיוק ללה התכוונה. "ושלא נדבר על כל הכספים שהם מקבלים..." - שוב, היו לנו כבר דיונים עמוקים על זה, ואין לי כח לחזור עליהם. בשביל זה המציאו את הדבר הנפלא ששמו "ארכיון"

tamarhp

New member
ודרך אגב -

ברוכה הבאה! את נשארתץ פה או שבאת לשירשור אחד?

תודה רבה לך ../images/Emo8.gif

אהמממ.. בעבר נכחתי פה בימיו הראשונים של הפורום. אך כמה וכמה דברים לא מצאו חן בעיני אז פסקתי מהלכנס, ומאחר וההודעה הייתה בהודעות המובחרות מצאתי עצמי שוב כאן. מה יהיה מחר? לא ידוע לי, נחיה ונראה :) ואגב.. דיונים תמיד היו, השאלה מתי הדיבורים יהפכו מעשיים והפתרון יתחיל לזהור בקצה המנהרה... כי בינתיים הקרע רק מעמיק.

tamarhp

New member
לא צריך להגיע להסכמה

צריך להגיע להבנה וברגע שהחילונים יפסיקו לקרוא לחרדים "משתמטים, עלוקות, סחטנים" - יתחיל להיות סיכוי...

תשמעי.. תראי..

רואה לאן הגענו? ותשמעי, ברגע שהחרדים יתרמו למדינה אולי המצב יהיה קצת שונה? לא חושבת? ואין עשן ללא אש.. חומר למחשבה.. תמיד יש מה לעשות ומה לשפר, הבעיה שאפ'חד לא טורח.

tamarhp

New member
לא באתי להאשים רק צד אחד.

לא חסר מה לשפר גם אצלנו. אבל כשההוא שם למטה כותב לי הודעות כאלו, אני מאבדת אמון בכל הסיכויים.

מתנדב

New member
רוח סוררת, זה סטיגמות שאתם המצאתם

החרדים תורמים למדינה כמו כל אזרח אחר, ניסיתי בכל השנים שאני חי, להבין מה ההבדל בתרומות שאתם תורמים למדינה לבין מה שאנחנו תורמים למדינה, ולא מצאתי.... אתם צרכים לשמוע ולהבין, אני לא אומר שאתם צרכים לקבל את דרכנו, ולהגיד שדרכנו היא נכונה ואמיתית, בסך הכל מה שמבקשים ממכם זה שתשמעו ותבינו גם את אלו ששונים ממכם, ואת זה אתם לא מוכנים לשמוע ולהבין, אז אני שואל אותך מי פרזיט פה?, אנחנו ששומעים ומבינים גם אותכם?, או שאתם לא רוצים לשמוע ולא להבין אותנו?... חומר למחשבה...

למעלה