אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

פלסטיק

New member
ברור שהתורה אוסרת לגונן על פושעים

ובגלל זה אני אומר שכנראה לחלק מהחרדים יש תורה אחרת. היא אחרת לא משום שהטקסט אחר אלא משום הפירוש המעוות שהם נותנים לה. נושא שאנחנו לא מסכימים? קודם כל אני שמח שאנחנו מסכימים לגבי רוב הדברים, זה רק מראה שאנחנו לא כל כך שונים. קיימים נושאים ידועים בהם אין הסכמה אבל הם די לעוסים ויהיה לשנינו משעמם כמו השירות הצבאי אז אולי תרשי לי לדבר קצת בכלליות במערכת חוקים פלילית או אזרחית חשובה מאוד רוח החוק. כל הניסוח של החוק בא כדי שתהיה הגדרה חד ערכית ויהיה ניתן לאכוף את רוח החוק. לכן במערכת חוקים חשוב מאוד שיהיה ניסוח בהיר מאוד ופשוט ככל שניתן. אם הניסוח איננו מתאים תמיד צריך לנסות ולשפר אותו ההבדל בין מערכת חוקים כזו לבין התורה הוא שבתורה רוב החוקים הם מאוד מעורפלים. קיימים חוקים פשוטים כמו האיסור לאכול חזיר אבל רוב החוקים (גם החשובים) אינם ברורים. למשל איסור חילול שבת. זה חוק חשוב שגם יש סנקציה חמורה מאוד בצידו. מי שמחלל שבת מות יומת. אבל מה, מקריאת החוק לא ברור בכלל מהו חילול שבת. ומכיוון שלא ברור מתחילים פירושים על גבי פירושים ופעמים רבות (אולי רוב הפעמים) לא מגיעים להגדרה ברורה. שעון שבת אסור או מותר? בסוף ההחלטה אם אסור או מותר היא פוליטית ולא שייכת בכלל לחילול שבת עצמו. יש עיקרון נוסף שמאוד מגביל של הפחתת הדורות. גם כשכבר יודעים שפירוש של חוק הוא מוטעה פעמים רבות לא ניתן לשנות אותו ומנסים לעקוף אותו בדרכים שלטעמי הן לעיתים מוזרות (כדי שלא אהיה כופר קוראים לי תינוק שנשבה). מה שנתקבל בתורה היא מערכת חוקים שבחלקה הטעם ידוע (לא תרצח) ובחלקה הגזירה לחלוטין לא מובנת כשהשמירה על החוקים משתנה בין יהודי ליהודי. לכן בחלק מהחוקים מובנת רוח החוק ובחלק לא, קיום חלק מהחוקים הוא בעיקר טיקסי (קטניות בפסח למשל). טענתי היא שחלק מהדתיים וחלק גדול מהחרדים פשוט איבדו בהרבה חוקים את הטעם למרות שהטעם ברור וידוע ומתרכזים רק בטקס. מכיוון שהחוק לא ברור קורה שהם מגיעים בדיוק לתוצאה הפוכה. דוגמה? כאן אני נזהר אז בואי לא נכנס לשאלה הפוליטית עצמה אלא רק לתופעה: לא היתה בעיה לרבנים לעשות פולסא דנורא לראש ממשלה בישראל, לא היתה בעיה לאנשים דתיים לקשור קשר לפגיעה בראש ממשלה ואחד אפילו רצח אותו. אותם אנשים צמים באדיקות בצום גדליה. מה שווה הצום הזה אם הם לא מבינים מדוע צמים אותו?

פלסטיק

New member
ועוד עניין קטן בקשר לויכוחי החצרות

אין לי הרבה ידע בהבדלים בין החצרות, במיוחד הידע שלי מועט בהבדלים בין האדמורים עצמם. רוב הויכוחים בין אלו השייכים לחצרות (במיוחד החוזרים בתשובה) נשמעים לי כמו ויכוח בין ילדים על מי יותר שווה, ספיידרמן או באטמאן. רק שאצל הילדים זה על מי יותר חזק ולעומת זאת אותם חוזרים בתשובה (משום מה כמעט תמיד שמעתי חוזרות בתשובה) יש צקצוק שפתיים אנחה קלה ואמירה של משהו כמו "איזו דרגה רוחנית" אני ממש לא מבין בזה מה שאני כן יכול להגיד לך הוא שאין לי בעיה לכבד את הרב אליישיב. אני מתנגד בחריפות לדעותיו אבל מכבד אותו מאוד. מה שאני לא יכול להגיד על הרב עובדיה יוסף. כך שמשהו בכל זאת אני מבין

דתים וחילונים ,דבר 1 בלבד צריך לדעת

"ואהבת לרעך כמוך", כשאנשים יבינו את זה יקבלו ממני את כל הכבוד המגיע להם.

החברה הנכה שלנו

בס"ד ולא זו בלבד כי הצורך להגיב נבע מהשתייכות למגזר החרדי, אלא מתוך התחושה הפנימית כי קיימות עוד אוכלוסיות הנכללות בתוך סטיגמה חברתית כואבת אשר מפלגת את העם למחנות ועוד תתי פלגים. ורבים מאיתנו נותנים את הדעת בפילוג שבין דתיים לחילונים, בין יהודים לערבים וכמה מאיתנו שמים לב לחלוקה ולסטגמה שבין נכים לבריאים? ואינני מתייחס את זאת למגזר מסויים ומבחינתי בתחום זה כולנו חוטאים. וחובת היחיד לעשות חשבון נפש, ובמיוחד לפני כיפור, עד כמה אני תורם לסטיגמה הציבורית כלפי נכים? ומדוע קשה לנכים להשתלב בחברה הבריאה, לתעסוקה, בילוי ונישואים? חומר למחשבה אברהם רואש

scratchy

New member
נכנסתי לזה דרך השער והחלטתי להגיב:

יש בעיה עם הדת. הבעיה היא שלפחות לדעתי הרבה מהחילונים לא מעונינים להכיר אותה. אבל מה? מכריחים אותנו להתעסק בה! מכריחים אותנו כי כל כך הרבה דברים בחיים שלנו נקבעים לפי הדת הזו.... וככה החוקים האלה של הדת שאנחנו מחויבים להם לא מבחירה הופכים את הדת לחסרת משמעות עבורנו ויוצרים דחייה אוטומטית לכל מה שמסמל אותה. לדעתי זה חבל מאוד והלוואי שזה לא היה כך....

שש שבע

New member
טוב רואים שאת כותבת בדם ליבך

גם לי ויכוחים מתמשכים עם חילונים על גבי הפורומים, דוקא ויכוח טרי בפורום חמותי ואני, הכותבת ממלאת לי דף מלא, בעקבות מגורים של שנתיים ליד חרדים, והכרות קרובה אליהם, אחרי שאני מגיבה היא מואילה לספר שזה היה לפני 30 שנה... טוב, זה רק חלק מההסתה ומשטיפת המוח נגד החרדים, הדתיים, וכל מה שמריח יהדות, וגם לצערנו נגד מתנחלים... אותו סיפור, אנחנו דתיים מתנחלים ושודדי הקופה הציבורית, מה שאני יודעת, שהמדינה לא שמה פרוטה על הישוב שלנו, אנחנו עובדים ומשלמים מסים והרבה, ו...כן יש לנו הרבה ילדים, כן ירבו שיגדלו ויהיו יהודים שומרי מצוות ומתנחלים. בטח שזה כואב למישהו אחרת למה ההסתה? ומי הכי מגיב להסתה? הבורים. ונגד בורות אין מה לעשות, כל טוב.

15,000 ספרים?

15,000 ספרים? 15,000 ספרים?? 15,000 ספרים??? 15,000 ספרים ועוד לא למדת שלא כותבים "ואני ימשיך לבכות" אלא "ואני אמשיך לבכות". במקום להתפייט לי כאן על רבדים למה שלא תלמדי קודם את שפת התורה על בוריה. נ.ב - אני אפילו לא רוצה לספר לך כמה ספרים קיימים במאגר הספרים האקדמי העולמי.

lala897

New member
רצית להגיד משהו?

בתוכנה שבבית שלנו יש 15000 ספרים. יש לך עם זה בעיה? יש קרוב ל-80000 ספרים ללא מהדורות שונות וללא הספרים שאבדו לנו במשך השנים. הנקודה הזאת נגעה לליבך?? אני למדתי שצריך לאמר אני אמשיך אבל אני כותבת אני ימשיך. ותפסיק לרדת פה ברמה. הדברים לא כוונו אליך. זה סתם ככה.

RotemAss

New member
צודקת

קודם כל איש באמונתו יחיה. ולפעמים דוחפים את הנטיות הדתיות איפה שהן לא צריכות להפריע, ואז זה נהיה מכוער. כי יש כל כך הרבה במשותף, ובסופו של דבר, אין לנו מושג, ואת צודקת! לעומת זאת, לפעמים החרדים נוטים לכוונים שהחילוניים לא מרוצים מהם. ולהפך. ואז, אפשר לתקוף כמו שתוקפים כל אדם אחר, כי אנחנו שונים, אין מה לעשות, יש אורחות חיים שונות, והדת משתלטת על הרבה דברים בחיים, ולפעמים קשה לקבל את זה. אבל בגדול, ושוב פעם- א ת צ ו ד ק ת !

למעלה