אני לא יודעת איך אתם הולכים להגיב

knonia

New member
והנה תגובה מעשית (!)

אני לא נוהג להגיב להודעות מעין אלו, אך מאחר ולא ראיתי תגובה רצינית אלא ניסיונות נפל למגננה מקורטעת של חילונים אשר נדמה כאילו נפלו למבוי סתום, הרי לך תגובתי. חמודה, אותנו לא מעניין האלוהים שלכם, ספרי החכמים שלכם, מנהגיכם המוזרים או הריח של ההפלצות שלכם (סילחי לי). לא מפריע לנו מה שאתם חושבים או עושים - כל עוד שאתם לא פוגעים ב נ ו - וכאן בעצם נעוץ העניין: אתם דוחפים את עצמיכם לתחת שלנו, מחזירים בתשובה מאות ואלפי ילדים ונערים צעירים תמימים שנמשכים אחר רשתות-הכזב אותן אתם כורים סביבם ; אתם כופים עלינו חוקים אנטי דמוקרטים המנוגדים לשכל הישר ולפלורזליזם הבסיסי ; אתם משתמשים בכוח פיזי כנגד המדינה בהפגנותיכם, אתם כופים את אורח חייכם על תושבים תמימים בשכונות (ראי ערך ירושליים) ובערים (בית שמש, ל ד ו ג מ א) עליהן אתם משתלטים ; ומעל לכל - אתם מעוניינים להפוך את ישראל למדינת הלכה מפגרת, דוגמת איראן או הטליבאן(*). כל זאת, מבלי שדיברתי את צורת החיים הפרזיטית של מרביתכם. אלו ה ן הסיבות לאנטגוניזם הבסיסי של החילוני המצוי כלפיכם. ברגע שתפסיקו למרר את חיינו, מובטח לך - באורח פלא כבר לא תהיו למצורעים בעיני אלוהים ואדם. הבטחה שלי. (*)(לא הבאתי דוגמאות להוכחת דברי, מפני שאף האינטרנט כולו לא יוכל להכיל אחד מתוך עשרה חלקים שלהן. לדוגמית, כנסי לאתר חופש)

tamarhp

New member
תגובה..

"מחזירים בתשובה " - זו בחירתם של אותם ילדים, שגילו את האור. זכותם בלבד. אך אחד לא חייב אותם לשים תפילין כל בוקר או ללבוש ציצית. גם נגד מסיונרים נוצרים אתה מדבר ככה? "צורת החיים הפרזיטית" - החרדים משלמים מיסים בדיוק כמו כל אחד. אתה אומר שהם מולידים יותר מדי ילדים? אתה מוזמן גם. מישהו מפריע לך? מדינה דמוקרטית!

ch561

New member
כן גם נגד מסיונים נוצריים

אני חושב ככה!!!!!!!! משלמים מיסים? באמת? מאיפה מה"עבודה" של להביא ילדים? לא ידעתי שמשלמים מיסים על קיצבת ילדים!!! שיביאו 2000 ילדים ויאמצו עוד 5000 רק שיממנו אותם על חשבונם! נכון חילונים מאמנים במדינה דמוקרטית, חרדים לא. הנפנוף של מדינה דמוקרטית צריך להיות שלנו, תמרי.

saar7650

New member
אז ככה-

כל צד טוען את טענתך כלפי אחרים. אתה לא יכול ולהטיל רפש באחרים מבלי להביא דוגמאות לדבריך. תן מס' דוגמאות לחוקים מפלים ו/או לחוקי כפיה (בשרשור אחר) ואשמח לדון עליהם. ועכשיו לגבי שאר התכן- א. נושא חזרה בתשובה- החרדים לא כופים אף ילד/נער/זקן/איש/אישה וכיו"ב להיכנס להרצאות. כל ילד ו/או נער עושה זאת על פי רצונו האישי בלבד. אתה לא יכול להטיל את "האשמה" (כדבריך) על החרדים! ב.כופים עליכם חוקים אנטי דמוקרטים המנוגדים לשכל הישר? תן דוגמא! ג."אתם משתמשים בכוח פיזי כנגד המדינה בהפגנותיכם," על מה אתה מדבר?! ד."אתם כופים את אורח חייכם על תושבים תמימים בשכונות (ראי ערך ירושליים) ובערים (בית שמש, ל ד ו ג מ א) עליהן אתם משתלטים" ואתם משתלטים על- ת"ארמת אביב, כפ"ס, הוד השרון, הרצליה, וכו' וכו'?! אם יש ערים שהציבור החליט ללכת לפי דרך מסויימת אז אין פה שום השתלטות! אלו סתם מניפולציות תקשורתיות ומלפגתיות מעוותות! ה." ומעל לכל - אתם מעוניינים להפוך את ישראל למדינת הלכה מפגרת, דוגמת איראן או הטליבאן(*)" נו באמת! תעשה לי טובה... תביא דוגמאות (אחת מכל הדוגמאות המפוזרות בין אתרי האינטרנט). ו."כל זאת, מבלי שדיברתי את צורת החיים הפרזיטית של מרביתכם." שוב- דוגמאות. ושנית, לדעתך צורת חיים זו היא פרזיטית. העניין הוא צורת הסתכלות עניינית ואובייקטיבית על ארח החיים. לסיכום: לצערי- אני רואה כאן כל כך הרבה שנאה לדת (שאני בטוח שאינך מכיר מספיק) לדתיים ולכל מה שמסביב! ואנו רואים ש"להלה" צדקה בדבריה על עניין הבורות שלכם בענייני דת. כל דבריך נובעים כתוצאה משטיפת מח של התקשורת החילונית ואתרי שנאה (דוגמת "חופש" ו/או "שינוי") לדת ולדתיים. לו היית הולך ומברר בצורה נורמלית אחר ארח החיים האורתודוקסי, היית מבין שאתה פשוט שבוי בסטיגמות שליליות משוללות כל יסוד!!!

ch561

New member
אז הנה

א. אז אולי נראה מה קורה למסיונריות של חילונים שמגיעה לשכונה חרדית וגם דתית ומתחילה מול הבית להתחיל כנסים לחזרה בשאלה. תחשוב רגע ואז תשיב. כל הורה רוצה שהילד שלו יגדל בדמותו, תנו לנו את החופש הילדים שלנו ב.חוק השבת, יום מנוחה כל אחד מתי שהוא רוצה. חרדי יבחר יום, ערבי יבחר יום, חילוני יום. בקיצור כל אחד יעבוד מתי שהוא רוצה. ג. אני מניח שהוא התכוון להפגנות החרדים אבל תשאל אותו ד. כאשר נחנסים חרדים לעיר הם ישר מוחקים את ה"סטטוס קוו" משהו שהם ישר מנפנפים כאשר מנסים לפתוח חנות בשבת! ה. מספיק לקרוא את דברי ה"חכם" הרב בא-גד ביום שישי במוסף "מה בפתח" אם לא תשיג אני ישלח לך ברצון. ו. פראזיטים דוגמאות????????????? תפתח עינים, תקרא עיתון. ז. אין צורך להכיר את הדת!!!!!!!!!!!!!! אנחנו חילונים, לא מאמנים/ פחות מאמינים באלוהים. די עם השטות של לא מכירים את הדת. הבנו את המשפט למצוא משפט אחר. אתה מבין במכוניות? אבל עדיין יש לך בטח דיעה על המכונית המשפחתית שלכם או שלך.

tiptip4u

New member
את/ה לא מכיר/ה את הדת,

וזאת הבחירה שלך אם להאמין בקב"ה או לא, אבל באמת- דיי...

ch561

New member
עוד דבר

אין מה לאשים את שינוי, השנאה לחרדים היתה לפני שינוי ותמשיך אחריה.

דניאל101

New member
משהו שקראתי...

לפני שבוע תפסו מחבלים שרצו לפגע באחד מבתי הכנסת באזור השרון. בעקבות כך המתפללים בבית הכנסת ביקשו להציב שמירה במקום. השבוע אני רואה בעיתונים תגובה לכך שמזלזלת בדתים "...אז אני לא יודע מה איתכם, אבל אותי קצת מפחיד לחשוב שדווקא אלה שיודעים יותר טוב ממני אם אפשר או אי אפשר לסמוך על אבינו שבשמיים מעדיפים שבכל זאת יהיה בחוץ גם איזה בחורצ'יק עם אקדח." (חלק מתגובה שהייתה בעיתון צומת השרון השבוע). אני מאוד כעסתי שקראתי את הכתבה הזאת. אני לא מבין מאיפה כל הכעס הזה! מילא לכעוס על זה שהדתיים 'גונבים' כסף מהמדינה, אבל מה אכפת לו שמציבים שמירה בבית הכנסת? אני נמצא בתנועה שיש בה רוב חילוני אבל נוכחות לא קטנה של דתים, ובתנועה כולם נותנים כבוד לכולם! יש לנו פעילויות לפעמים בשישי שבת, אבל כאלו שדתיים יכולים להשתתף בה! ואני חושב שזוהי יכולה להיות דוגמה יפה לחברה שיכולה להיות בארץ, הבעיה היא אנשים שלא מוכנים לקבל את הצד השני, כמו הדוגמה שאני רשמתי בתחילת ההודעה, ואני בטוח שיש כאלו גם בצד השני

BLABLA90

New member
.....

אני לא מכירה חרדים וגם לא שונאת אותם (שנאה זאת מילה גדולה), רב הדברים שאני יודעת עליהם מגיעים מדברים ששמעתי וראיתי. לפני כמה זמן קראתי בעיתון (נראה לי בידיעות), על משפחה דתית שבגלל הקיצוץ הכלכלי הפסיקה לקבל כסף עבור משפחה מרובת ילדים (כמובן...). ראיינו את האמא, והסכמתי איתה, כי התוכנית הכלכלית היא מאוד מגוחכת. עד שהיא אמרה מפשט כזה:"הרגלתי את הילדים שלי לתרום למדינה, בגלל זה היה ברור לי שהם ילכו לצבא, אבל עכשיו אני לא יודעת, המדינה לא תורמת לנו, אז למה שנתרום להם?!". ואני יושבת בשוק וחושבת: לפחות תגידי תודה, בהרבה מדינות אפילו את המעט הזה את לא תקבלי. רציתי להגיב לזה שאמר שאותם ילדים ראו את האור. תקשיב, הם ילדים. ילדים בני 8, 9 אפילו 16 עדיין לא יודעים מה הם רוצים מהחיים שלהם. כמו שאמרת, הם עדיין ילדים. אז מתוך יושר תעזוב אותם ותתן להם לבחור בדרך שהם רואים לנכון. אם באמת כשהם יהיו גדולים הם יחליטו ללכת לכיוון הדת -שילכו, אבל לפחות עד אז תעזבו אותם.

harabecw

New member
עכשיו מאוחר אז תגובה קצרה

קודם כל - תודה על 20 דקות קריאה של האשמות, הכללות ושנאה. אתם צריכים להבין שכמה שתנסו, אנחנו עדיין בני-אדם. אנחנו טובים, רעים, מניאקים, נחמדים, אדיבים, רוצחים, גנבים, חכמים, טיפשים ועוד. בכל חברה יש נציגים של כל אחד מהתוארים הללו. הדת? הדת יוצרת קבוצה, שאנשיה עדיין אנושיים. את הצד היותר טוב אנחנו פוגשים בפורומים, בפעילויות מיוחדות של דתיים וחילונים וכו. אומרים לכם שאתם שונאים חילונים ופרזיטים? התגובה הראשונה היא מגננה, אח"כ עוברים למתקפה. אבל מה עם תיקון? החלק *הכי קשה* בתהליך, כי הוא צורך מאדם להודות שדרכו איננה מושלמת. מי גורם לדימוי הנ"ל? נציגים שלכם, לא אתם. אז תפעלו לתקן אותם. תזכרו שאת הצד השני אתם לא מתקנים, אתם מלמדים, על עצמכם. את התיקון אתם משאירים לחלק הרע שבכם. קודם כל - צריך לראות את החלק הזה, לזהות אותו ולתקן. ד"א, "גודל" הדת אומר...שום דבר. 15000 ספרים לא יעזרו אם אני פשוט לא מכיר את הדת. אם לא תלמדו, איך אכבד? נעבור צד. אחי החילונים היקרים. אתם צריכים צלצול השכמה? אנחנו מפנים את כעסנו למקום הלא נכון. הכספים שהולכים לחרדים הם כלום לעומת המיליארדים שמתבזבזים כל שנה על סירבול ביורוקרטי, הקלות, הטבות לאנשים שכבר לא קשורים לענף מסויים *שנים*, משרות שקיימות רק בשביל תלוש המשכורת (למרות שאני עצמי חושב שקפיטליזם יוצר משרות כאלו מתוך הכרח, כן, כולם רוצים לעבוד) ועוד ועוד. יעיד על כך הקיבוץ הנכשל שאני גר בו. כמובן, לרוב האנשים אין מושג מזה, החדשות רוצות סקופים, דת מטרה קלה ומתי בכלל ראיתם את הממשלה המפגרת שלנו מחליטה *החלטה*? "מגרשים את ערפאת - אבל לא עכשיו". ב"דבר אחר" צחקו על די טוב. עד כאן עם הדעות הפלצניות שלי, לילה טוב. דרך-אגב, אם לכולם היה פטור משירות, היינו בחיים עכשיו?

lala897

New member
../images/Emo13.gif

סוף סוף מישהו אומר דברים חכמים. ולכולם- לא התכוונתי שאני מצפה ממכם ללמוד על הדת. לא רוצים לא צריך!!! לא רמזתי את זה אפילו. רק אמרתי שמי שבז למשהו צריך לדעת על מה הוא מדבר. וזהו. אפילו לא התכוונתי שלא תשאלו ותעבירו ביקורת רק שתדעו שהדברים הם לא כמו שנראה לכם. ולHARABECW אם הדת היתה משהו שהייתי יכולה להסביר לך בפורם ב-10,20,50,200 הודעות. אז אני יכולה לזרוק הכל לפח. ולא נראה לי שלמי שרוצה ללמוד עליה נתקל בקשיים.

lola c

New member
אנחנו בזים לחרדים עצמם ולא לדת

יש לי המון נגד החרדים שברובם לא תורמים דבר למדינה, רובם לא משרתים בצבא, לא עובדים, ועושים המון ילדים שאין ביכולתם לפרנס (ואף לא מזמן שכחו הורים חרדים את ילדתם הקטנה למות ברכב כי שמו לב רק למחרת שהיא נעלמה מרוב ילדים רבים שיש להם) וכל הנטל הכלכלי והביטחוני נופל עלינו - החילוניים והדתיים הלאומיים שמשלמים מסים ומשרתים בצבא. לא רק זה, הם גם מנסים לכפות עלינו(ואף מצליחים לא מעט)את דרך חייהם. יצא לך פעם לחשוב מה היה קורה אם כולם היו מנהלים את חייהם כמוכם? מאיפה היה מגיע הכסף? שלא נדבר שכבר מזמן לא היתה לנו מדינה כי לא היה צ.ה.ל. שלא תטעי - אנחנו לא תוקפים את דרכי ה' ולא את הדת,אנחנו תוקפים אתכם!!! הרווחתם זאת ביושר (או שלא ביושר). תפסיקו להיות טפילים ואנחנו נפסיק לבוז לכם.

saar7650

New member
ואי,ואי,ואי-

"יש לי המון נגד החרדים שברובם לא תורמים דבר למדינה, רובם לא משרתים בצבא, לא עובדים, ועושים המון ילדים שאין ביכולתם לפרנס (ואף לא מזמן שכחו הורים חרדים את ילדתם הקטנה למות ברכב כי שמו לב רק למחרת שהיא נעלמה מרוב ילדים רבים שיש להם) וכל הנטל הכלכלי והביטחוני נופל עלינו" אני מציע לך לעבור נושא נושא ולדון עליו. כי קשה לענות על מכלול הנושאים שבאת בהודעה אחת. *אגב, לגבי מות הילדה. אין זה קשור למס' הילדים- ראינו לצערינו הרב מקרים רבים מאוד של הורים לא חרדים ששכחו את ילדיהם במכונית וגרמו למותו. "אנחנו לא תוקפים את דרכי ה' ולא את הדת,אנחנו תוקפים אתכם!!!" אני שם לב שאת חדשה כאן, אם היית פה לפני זמן מועט, יכולת לראות בהודעות שונות שנאה תהומית גם לדת ולאלוקים.

yoyo1962

New member
חרדי לשעבר שחזר בתשוקה

גדלתי בישיבות למשפחה חרדית בת 12 נפשות, וגם אני בגיל 42 אני עדין לא סובל אותם דיברתי עם עשרות ומאות חרדים. אבל הכל אלוהים אמר, וביקש, וקשה לי אחרי היציאה לעולם הגדול האחזות בדת כל כך עצומה שקשה להבין את זה. בשלב ראשון התגיסתי לצבא דרך ישיבות ההסדר ולאט לאט ברחתי החוצה. נשארתי בצבא 6 שנים והבנתי איך הדתיים עובדים עלינו. מימי בראשית נלחמנו. עם עמלק ועם הפלישתים דוד המלך נלחם. והיום הם משתמטים מהצבא חיים במדינה ומוצצים אותה עד הסוף אין הטבה שהם מותרים עליה. אבל בקרית שאול אין להם נציגים. הכיפות הסרוגות הם חברה נחמדים. בקהילות של הדתיים יש הפרדה בין החצרות בין החסידים והזרמים יש שינאה. ולא יקרה מצב שכיפה סרוגה יתחתן עם בחורה מסטמאר. בשביל רוב החרדים בבני ברק וירושלים הכיפות הסרוגות זה מוקצה מחמת המיאוס.(ביטוי דתי -לא רואים אותם ממטר) להרבה חילונים יש סקרנות יש חיפוש אבל על תישכחו הם אלה שהניפו דגל לבן בירושלים במלחמת ששת הימים. הם האמינו שאלוהים יושיעה אותם. האייחזות בדת היא עיוורת לא מספיק להם שואת אירופה. גם אז הם חשבו שהק"בה יושיעה אותם ואז לא צריך להילחם. אני חי בחו"ל. לפני חודש ישבתי עם גיסי בירושלים בביקור בארץ. והוא מספר לי שהישועה כל כך קרוכה שהק"בה (אלוהים) עומד להכות את הערבים מכה קשה. על כל האוטובוסים שמתפוצצים וחייבים הפרדה בין נשים וגברים, וזה העונש של היהודים. שש מיליון לא מספיק כמה עונש אפשר לקבל? האמונה היא עיוורת ותאמינו לי אני ישראלי גהה הם לא מענינים אותי. ולסיום חומר למחשבה. תביטו על כל החוזרים בתשובה. גם אותם הם לא סובלים וחוזר בתשובה יכול להתחתן רק עם חוזרת בתשובה. אפילו הילדים של אורי זהר יתחתנו רק עם חוזרים בתשובה, למה? כי שהם נולדו אמא שלהם לא טבלה במקוה והם בעצם לא "כשרים". את מקריב את כל החיים שלך, ההורים כועסים, מוותר על כל החברים, אבל הדתיים לא ממתינים לך בזרועות פתוחות. בקיצור לילמוד תורה ולקבל כסף מהמדינה, זה שחיתות באמריקה הם עובדים ולומדים. תאמינו לי יכולתי לכתוב ספר על זה אבל פריארים לא מתים רק מתחלפים.

SHAY4EVER

New member
כמה שאתה צודק!

גם אני גדלתי (ועדיין גודל) במשפחה חרדית. ואני רואה מקרוב את כל ה"בולשיט" מה אני יגיד לך? אתה כ"כ צודק שאין לי הרבה מה להוסיף.

SHAY4EVER

New member
כמה שאתה צודק!

גם אני גדלתי (ועדיין גודל) במשפחה חרדית. ואני רואה מקרוב את כל ה"בולשיט" מה אני יגיד לך? אתה כ"כ צודק שאין לי הרבה מה להוסיף.

hmmmmm

New member
אני בוכה יחד איתך

בתור מישהי שעשתה את הצעד הענק שבין העולם החילוני לגמרי על כל מרכיביו אל תוך העולם הדתי, וראתה את כל היופי האינסופי שנמצא בצד השני... אין לי מלים לתאר את העצב כשאני חשה, מסתכלת על אלה שעדיין לא הבינו את כל זה.

למעלה