אני לא מאמינה בידידים!

אני לא מאמינה בידידים!

אני רק אפתח ואגיד ששוטטתי קצת בפורום וחוץ מזה שיש כאן כמה טיפוסים מעניינים, יש המון הודעות של אנשים שנכנסו לפורום אנונימי, שפכו את ליבם בפני אנשים זרים ולא טרחו להציג את עצמם. אז לפני שאני אשפוך את ליבי, אני אספר שקוראים לי ניצן, בת 19 וחצי (תחשיבו לי את זה כ20+?), חיילת, גרה בשפלה...

ולעיניין:

פשוט נמאס לי.
הבחור הראשון שאי פעם אמר לי שהוא אוהב אותי היה החבר הכי טוב שלי בכיתה י'. באמת חיבבתי אותו אבל לא ככה ואחר כך הפכנו לזרים ואני הפכתי לדיי בודדה. אני אצא מתנשאת ואגיד שזה קרה עוד כמה פעמים מאז ופשוט נמאס לי.
כל פעם מחדש בסיטואציה כזאת עוברים לי בראש פלאשבקים מקומדיות רומנטיות שבהן הבחורה רודפת אחרי איזה בחור שלא שם עליה ולא שמה לב לידיד הטוב והאהוב אותו היא לוקחת כמובן מאליו. ותמיד אני מרגישה הביצ' הזאת ויש לי מלא רגשות אשמה.
אבל זה לא פייר, כי גם אני נפגעת בכל הסיפור הזה. וזה עוד יותר ביצ'י מצידי להגיד אבל זאת פשוט חוסר התחשבות! כשביום בהיר אחד ממשפט מפגר אני מאבדת מישהו שהיה מאוד חשוב לי.
ואני בנאדם נחמד, אני לא לוקחת את הידידים שלי כמובן מאליו ובאמת אכפת לי מהם. אבל אני חושבת שמההתחלה אני מפתחת יחסי ידידות עם בנים שאני לא נמשכת אליהם.

האם זאת רק אני? האם רק אני מסתבכת בקשרים בעייתיים? האם משהו אצלי לא בסדר? אני מתנהלת לא כמו שצריך? אני נותנת מסרים לא נכונים? אני צוחקת מהבדיחות ואני מתעניינת בחייהם. ובעיקר אני משתפת בצרות שלי ואולי אני באמת קצת נשענת יותר מידי על הידידים שלי. כשאני זקוקה למישהו לדבר איתו. אבל לא זאת מהות הידידות?

מצד שני אני לא אשקר ואגיד שאני לא נהנית מהיחס. מלקבל סמסים נחמדים ומחמאות. זה כיף. אבל מתישהו אני צריכה להפסיק את זה לפני שאני באמת אפגע בהם. ואיך אני עושה את זה? לוקחת צעד אחורה? מתנתקת? מה שמשאיר לי חלל ריק. יש לי חברות בנות, אני יכולה להסתדר בסדר גמור ללא ידידים בנים. אבל האם ככה זה צריך להיות? האם אין אפשרות אחרת?

אז זהו. הגעתי למסקנה שאי אפשר לקיים יחסים בין זכר לנקבה נטולי מתח מיני וכוונות ניסתרות (אלא אם כן אחד הצדדים שייך לקהילה הגאה). וזאת מחשבה עצובה. למה העולם שלנו בנוי ככה? למה הכל צריך להיות קשור לסקס?

Cade Foster

New member
רגע אני לא מבין

אסור לאנשים להתוודות על הרגשות שלהם כלפייך? עדיף לשמור בבטן ואחר כך לאכול את הלב כשיראו אותך עם החתיך השרירי מהמכון כושר?

את רוצה ידיד אמת, כזה שלא יהרוס הכל במשפט? תבהירי לו מההתחלה שאת לא נמשכת אליו ולא יהיה ביניכם שום דבר. שיחליט הוא בעצמו אם זה מתאים לו.

ועוד משהו שאני לא מבין - אז מישהו אמר לך שהוא אוהב אותך. סוף העולם? למה לא לתת לו צ'אנס להתגבר על הרגשות שלו?

נמאס לך מאנשים שנמשכים אלייך/מתאהבים בך. כזה עוד לא שמעתי...

mad alot

New member
למה את כועס עליה

אני לגמרי מבין למה זה מעמיד אותה במקום לא נוח, לפעמים בן אדם צריך לשמור את הרגשות שלו לעצמו. החיים זה לא סרט בוליוודי שאתה מתוודה על רגשותיך לידידה שלך ואתם מתאהבים לנצח.

לפעמים אתה צריך לחשוב כמה צעדים קדימה לפני שאתה קופץ עם הצהרות כמו אהבה לידידה.

אוף הוצאת אותי ממש מעצבנת..

זה לא נכון ושנינו יודעים שזה יותר מסובך מזה.

היית נשאר בקשר ידידות עם מישהי שאתה יודע שרוצה יותר ממך? זה לא אפשרי לטווח ארוך ולדעתי זה רק יותר מקשה על העיניינים מבחינת הצד השני. אם אני הייתי הצד השני, לא הייתי ממשיכה בקשר כזה, זה לא בריא. (באופן כללי יש לי מדיניות שאני לא שומרת על קשרי ידידות עם מישהו שיצאתי איתו. זה אולי דפוק אבל הרבה יותר קל).

הנקודה השניה שהעלת היא בעייתית. איך אני אומרת למישהו שאני לא נמשכת אליו?

ואתה צודק וזה בידיוק מה שאני אומרת. קשרים בין בנים לבנות לא יכולים להיות כמו קשרים של אותו מין. אתה יכול להיות חבר ממש טוב לבחור ולדעת שהוא לא יסבך את העיניינים. וזה לא אפשרי בין בנים לבנות.

כל מה שאני אמרתי זה שזה מתסכל.
לכן בתגובה תעשה סמיילי נחמה ותגיד לי שאלה החיים ואני צריכה להתמודד עם זה.

Cade Foster

New member
נחמה? למה נחמה?

החיים שלך הם דבש, אפשר רק לקנא.

לשאלתך - התשובה היא כן. יש לי ידידות שאני יודע שרוצות מעבר. אחת מהן אולי אפילו קוראת את ההודעה הזאת. וזה אפשרי. הכל אפשרי. ואני כן תמיד מעדיף ישירות. אם אני נמשך לבחורה אני אומר, אם אני מתאהב בבחורה אני אומר ואני רוצה שגם היא תגיד לי מה היא מרגישה כלפי. כמובן שהכל צריך לעשות בעיתוי הנכון, אבל להדחיק זו תמיד האופציה האחרונה שלי. אם יש סיכוי אז למה לא ללכת עם זה?

איך את אומרת... את פשוט אומרת. עברנו כבר את הגיל של חטיבת הביניים, אין סיבה שיביך אותך לדבר על זה. מי שלא יודע להגיב לזה - שיתבגר.

סיכוי זה עיניין יחסי

האם תגיד איך אתה מרגיש בשביל הסיכוי (אולי קיים, אולי לא) וכנראה תהרוס הכל במידה ולא כך הדבר. אני חושבת שאתה צריך להתאפק ולדעת לדחות סיפוקים. יש מקומות שכן, אתה צריך להיות מתחשב ולעצור את עצמך. זה לא תמיד קל אבל נראה לי שאתה ספציפית מספיק חזק כדי לעמוד בזה. תמצא מישהי שמתחילת היחסים ביניכם כל הכוונות היו ברורות.

וממש לא מביך אותי לדבר על זה. אבל אתה צריך גם להיות בנאדם. אני בעד ישירות, וכשאני יוצאת עם בחור, הוא יודע בידיוק איפה הוא נמצא. אבל אתה לא יכול להגיד לידידה מה שבא לך. לא אם היא חשובה לך.

Cade Foster

New member
כל היחסים שלי עם בנות המין היפה ברורים מאוד

וכל אחת ואחת מהן יודעת בדיוק מה אני מרגיש ובאיזו מידה אני נמשך. מי שלא נוח לה עם זה מוזמנת לנתק איתי את הקשר, אין לי עניין בידידות שלא אוכל להיות איתן הכי אמיתי שאפשר. מה זה שווה אם אני משחק אותה מישהו שאני לא?

mad alot

New member
תראי, מנקודת מבט של גבר.

אני יכול להגיד לך שלא קיימת אצלי ידידה שאני לא נמשך אליה ואין איזשהו מתח מיני.
וזה גם לא משהו שאני מסתיר מהן.

אבל אז מה?
אני לא חושב שהמתח המיני פוגם במערכת יחסים שלי עם ידידות שלי.
אולי לידידים שלך קשה לעשות את ההפרדה הזו בין הרגשות אליך כידידה לרגשות כלפייך כבחורה.
תגידי להם שיתבגרו, ושאין סיכוי שיהיה משהו מיני בינכם אבל זה לא אומר שצריך להפסיק להסתובב ביחד.

אני מסכימה

תכלס, מתח מיני מוסיף לחיים

אבל, מה אתה עושה (היפוטטית) כשאחרי שחפרת במשך שעה על כמה שאתה אוהב שוקולד, (יש לי נטייה לדבר יותר מידי..) ה"ידידה" מביאה לך שקית עם שוקולדים קטנים ממקס ברנר. מישהו אמר טו מאצ'?

mad alot

New member
ספציפית שוקולד זו הנקודת חולשה שלי,

כנראה שהייתי מתחתן איתה.

אולי זה טו מאצ', כל עוד הוא לא עשה צעד ברור לכיוון, כמו להגיד לך במפורש שהוא רוצה אותך, הוא לנסות לנשק אותך.. אין לך מה להתייחס

וכשזה כן קורה, פשוט תגידי לו שאין מצב, שיחשוב טוב על מה הוא רוצה לעשות הלאה.

חח לא נראה לך שזה צעד דיי ברור?

נניח היפוטטית אם זה היה קורה לי הייתי מנסה להחזיר לו את זה וכשזה לא היה הולך הייתי מתעלמת מהשקית עד סוף השיחה ואז בורחת ומשאירה אותה מאחור.
אחר כך, הייתי הולכת לשירותים ואוכלת את עצמי שאני בנאדם רע.

התנהלות מפגרת לגמרי אבל קצת לא פייר לגרום לי להרגיש ככה.

mad alot

New member
לא אני לא חושב שזה הצעד הנכון לעשות

תאכלי את השקית, תהני, תגידי תודה.

אולי תדפקי לו מבט "תוהה". אבל זהו.
כל עוד הוא לא בא ואמר לך שהוא רוצה אותך, או ניסה משהו, מצידך עסקים כרגיל.

Berethor

New member
כל עוד הוא לא ניסה לנשק אותה?

והוא כן אמר לה שהוא רוצה אותה, לומר לה שהוא אוהב אותה זה משמעות דומה לרוב. לנסות לנשק בחורה שאינו בקשר זוגי אתה ללא הזהרה זה מעשה שלא יעשה, ואם אינה מעוניינת הוא ראוי לסתירה וזה במקרה הטוב, לא רק דיבור מצידה..

Kagg6

New member
תמיד

בן גבר לאישה שאין בינהם קשר משפחתי יהיה מתח מיני, ככה זה טבע האדם.

ולצערי יצא לי ליראות הרבה בנות שעזבו את החבר הנוכחי שלהן תמורת גבר אחר שהיה רק ידיד.

אין מה לעשות, רק לדעת איך לאכול את זה.

פופאפ

New member
ניצן,יש חוסר סימטריה בין בנים ובנות לתפיסתך

אז הנה קפצתי קצת.. למרות שאיני מציג את עצמי, כי לא רלוונטי לדיון.
הסטיגמה ההיא שרק לבנים יש צורך בכיבוש מיני כדי לשמר את הקשר.
במציאות נשים בוגרות גם זקוקות לתחושה הזאת לא פחות.

אם לטעמך יש בנים שאת ממש לא נמשכת אליהם מינית
אך נהנית מהם כידידים -
איך הגעת למסקנה שלא תמצאי את המקבילה הזאת בין הגברים?
מדוע אחד הצדדים צ"ל שייך לקהילה הגאה אם הוא נמשך למין השני כידיד/ה?

לדעתי שימי עין על חצי הכוס המלאה למצוא את החבר הראוי בלי לחץ
במשך החיים מוצאים גם ידידים וידידות בעבודה /בלימודים לקשר ידידות חלקי על כל גווניו.

למעלה