אני לא מאמינה בידידים!

אני לא מוכנה לקבל את זה

בעיקר, כי אני לא מעוניינת לחיות בעולם כזה. אני יודעת שאני נאיבית, ואני מרשה לעצמי להיות כזאת. אבל אני עדיין לא איבדתי תקווה מהעולם האנושי.

היום דווקא יש לי יותר תקווה מבעבר

היום אני רואה שאנשים כן מעזים לצאת בגלוי נגד מוסכמות חברתיות וכפיות דתיות המושתתות על מיתוסים חסרי כל בסיס (איסורי סקס מחוץ לנישואים, שוביניזם, שההנהגה הדתית היא דבר האל ומעל החוק).
ואני מאמין שהתהליך הזה עוזר לחברה להבריא מהרבה דברים חולים בה (כמו שחיתות ממסדית, התעלמות מבעיות ופשעים).
ברגע שהפסקנו לתת אמון מלא וכוח רב מדי באנשי הדת והשלטון, אנחנו למעשה מפתחים יותר נורמות של שקיפות וכנות בכל רובדי החיים. אנחנו למעשה מכריחים אותם לחשוף בפנינו את האינטרסים שלהם ולתת לנו את ההזדמנות לבצע בחירה מושכלת לפי האינטרסים שלנו. זה מתאפשר רק בגלל שלהיות בעל אינטרס כבר לא נחשב לחטא.

ההכרה שלהיות אינטרסנט זה רק עוד תכונה אנושית נותנת לנו את היכולת לפתח מסוגלות לקרוא ולהבין אינטרסים של אחרים ולשנות את שלנו בהתאם. אם בעבר להיות בעל אינטרס היה נחשב להיות חוטא, אנשים היו צריכים להסתיר את האינטרסים שלהם ולבצע פעולות הונאה כנגד חשיפתם, היום הרבה יותר מקובל לומר: "האינטרס שלי הוא להשיג את המצב ה...!". זה מאפשר לאנשים לשקול בצורה פתוחה ומעשית איך להגיב ולהימנע מתככים ומזימות שאפיינו את העולם שבשליטת הדת.

היום, כאשר יש אינטרנט וטכנולוגיות תומכות אחרות, הרבה יותר קל לאנשים שחיו מחוץ לחברה האנושית, להתאגד ולחזור לחיות בתוכה, אמנם בשולי החברה אבל עדיין בתוכה.

אני מאמין שאם התהליך של שקיפות וכנות ימשיך, אז באמת יש סיכוי לחברה אנושית טובה יותר. עצם זה שאת מרשה לעצמך להיות נאיבית ולא רומסים אותך מכל כיוון, זה בגלל שהיום יש יותר לגיטימציה להבין שכולם אינטרסנטיים ושזה לא דבר רע.

פופאפ

New member
שאלה רטורית או פילוסופית על טוב לב

עדיף שאני אשאל את עצמי..
האם הייתי מוכן לקיים יחסים עם מי שלא מושכת או מתאימה לי
רק מ"טוב לב" להענות למשיכה הנואשת שלה,
או שהייתי עוזר לה למצוא פרטנר מתאים, או סתם מתנתק ?
מה דעתך?

מלוטש

New member
הסקרנות והאינטיליגנציה, בסופו של דבר, מטרתם

האבולוציונית היא יכולת הישרדות משופרת, שנועדה לתת סיכויים טובים יותר לצאצאים שלך, שנחשי איך הם באו לעולם?

מלוטש

New member
זה בגלל שבחורים בלתי-מושכים באמת מתאימים

יותר להיות ידידים.
לבחורים מושכים אין זמן להשקיע בלהתרפס בפני בחורות שלא נמשכות אליהם...

ella xoxo

New member
"ידיד זה חבר בהמתנה"

משפט מפורסם שיוצא מפה של בנות שהשלימו עם המציאות..לפעמים זה דווקא עובד, אבל רק בגלל שמשהו שם לא עובד...

ו"למה הכל צריך להיות קשור לסקס" זאת שאלה קצת מוזרה , בהתחשב שמתחת לכל האיפור הלבוש והפוזה המערבית, אנחנו כמו כל חייה אחרת הגענו מהטבע, ומיניות זה מהאינסטינקים הכי ראשוניים וטבעיים. אני מרגישה שזה קצת כמו לשאול "למה הכל קשור לאוכל?"

ella xoxo

New member
וד"א, לכל המגיבים עם התגובות הלא נגמרות......

והשיפוטיות\עוקצניות, אתם מרירים, וחושבים יותר מידיי. יותר מידיי. אני לא מוצאת שום דרך להאשים אותה.

היה לי ידיד, היה לי ממש כייף איתו. הוא לימד אותי הרבה, ואני אותו. היו לו כל מיניי בעיות, ותמיד רצתי לעזור לו איתן. כבת יחידה, באמת ובתמים חשבתי שמצאתי לי אח. ואפילו קראתי לו "אח שלי" לפעמים, והוא היה מודע לכך לגמריי. העברנו שנתיים וחצי ככה. ביום שהוא לקח אותי הצידה והתוודה, הוא אפילו התנצל, ואמר שזה לא היה ככה בהתחלה...קיבלתי את ההתוודות שלו ויצאתי איתו רק כדיי לא לאבד איתו. ואז הגיע ריב גדול, נפרדנו, וזה היה ברור לי...ביום שהוא התוודה זה היום שנשבר לי הלב, כי ידעתי שלמרות שאמרתי לעצמי אחרת, איבדתי אותו ברגע שהמילים נאמרו...

וזה רק אחד מאינסוף תרחישים שעשויים לקרות. אני ממש לא חושבת שאפשר להאשים את הצד שלי, אבל אולי תמצאו דרך..בכל מקרה, זה מה שזה. יחסים של ידידות זה לא יחסים זוגיים, כידידים היינו מושלמים, כיותר מזה לא שרדנו חודש...

מלוטש

New member
יש גם דוגמאות הפוכות

אני הפכתי ידידה לבת זוג שאיתה הייתי 3 שנים. יש לי זוג חברים שהיו ידידים בילדותם (גילאי 15-17) ואז הפכו לחברים, ברבות הימים נישאו וגם הביאו לעולם ילדה מקסימה.

מה המסקנה? מה שצריך לקרות - קורה.

מלוטש

New member
הסוד הוא בסגנון.

בחור או בחורה חכמים ידעו לשדר לצד השני את משיכתם בצורה עדינה ונעימה. הצרה היא שהרבה לא יודעים איך עושים זאת...

ella xoxo

New member
אבל כשאת עוד כולה נערה מתבגרת

או חיילת, המון קורא בראש בבטן ובחוץ, עדיין לומדת להכיר את עצמך ואת הגברים שמקיפים אותך, לא תמיד קל להיות כל כך חכמה...אבל זה עדיין פוגע

מלוטש

New member
צריך גם להבין את הצד השני

בד"כ אותו ידיד משקיע מאוד ב"ידידות" בגלל המשיכה המינית. כלומר, הוא לא היה משקיע את אותם מאמצים בידידה שהוא אינו נמשך אליה.
אז אם בשלב מסויים הוא מתוודה על אהבתו, זה אמנם חבל לאבד ידיד כל-כך מועיל (שמתחנף ללא הרף, שעושה מה שהבחורה רוצה, שמסיע אותה ממקום למקום...) אבל מצד שני זה הדבר הצודק, אם כל מה שהחזיק את הקשר הזה זה הפנטזיה שלו...

ella xoxo

New member
אני מבינה על סוג הידיד שאתה מדבר עליו

אבל במקרה שהצגתי זה ממש לא היה ככה, ובגלל זה ציפיתי ליותר מכל שאר ה"ידידים", הדינמיקה שלנו הייתה שונה..אבל כן, את מה שכתבת אני תמיד לוקחת בחשבון, ובגלל זה כתבתי את המשפט שכתבתי בהתחלה..כי יש בחורות שאולי איכשהו מצליחות לשמור על קשר כזה, אני אפילו הקשרים הכי שטחיים ופשוטים, לא משנה אם הוא בן 22 או 28, מהרחוב או העבודה, איכשהו באיזשהו שלב הם מנסים יותר א0ם אני קצת מתקרבת, ואני באמת כבר ניסיתי הכל מבחינת מה שאני משדרת להם. יש כאלה שרואים אותי בעיקר כשאני מוציאה את הכלב בבוקר, עם שיער פרוע אסוף, בלי טיפת איפור, פיג'מה מקומטת וכפכפים רועשים, ואני באמת לא טיפוס של בוקר ומפחידה את עצמי כל בוקר במראה עם העיניים הנפוחות והפרצוף הסוציומטי
וכשזה לא עוזר, אני חושבת שאולי עוד לא פגשתי את הידיד הנכון או מה שלא יהיה

מלוטש

New member
שאלה של נקודת מבט.

פעם אחת את בצד של המחוזרת ונאלצת לסרב למישהו ש"לא עושה לך את זה" ובפעם האחרת את בצד המעוניינת והצד השני לא עושה שום סימן שמעניין אותו משהו מעבר לידידות... אז כל אחד אוהב להתלונן על מר גורלו רק כשהוא בצד "הלא-נכון" של החיזור...

ella xoxo

New member
כן נכון :)

ואני לא יודעת איפה שמעת תלונה :) so far זה לא במקום שזה מפריע לסדר היום שלי

B L I M P

New member
זה יותר נפוץ אצל גברים

אני חושבת שרוב הגברים נמשכים לידידות שלהם. מצד שני, אני חושבת שלהרבה מאוד בנות יש ידידים שהן ממש לא נמשכות אליהם.

אגב, אני חושבת שזה נכון גם בהקשרים אחרים - מראה פחות דומיננטי אצל נשים מאשר אצל גברים.

זה שגבר נמשך אליך לא אומר כלום. אני באופן אישי, במקרה כזה, במיוחד אם אני גם נמשכת אליו, אנסה פשוט לא ליצור סיטואציות שעשויות לגרום למשהו "לא-ידידותי" לקרות.

מלוטש

New member
תלוי היכן ובאילו גילאים

בתל אביב זה מאוד נפוץ למצוא בחורים בגילאי 25-35 עם הרבה ידידות שאינן מושכות בעינהם

אני חושבת ש..

זה כן אפשרי קשר של ידידות בין גבר ואישה אבל רק אם לא נצמדים ונשענים אחד על השני יותר מדיי, כי אז הקשר באמת יכול להפוך לקשר רומנטי.
אני מבינה לחלוטין את המחשבה הזאת ואני חושבת (ואם יש מישהו שמוחה אין לי שום בעיה) שלאישה הרבה יותר קל להיות בקשר עם גבר ולחשוב שהוא ידיד שלה מאשר שגבר יסתכל על אישה כידידה שלו, אבל מצד שני זה מאוד אינדיווידואלי..
עכשיו כשאני חושבת על זה, אולי באמת כמה מהידידים שלי כן הסתכלו עליי בדרך מסויימת אבל מצד שני יש גם את הידידים שלא.. את רואה?, אפילו אני כבר מתחילה להתבלבל לגבי העניין הזה.

אם אני מרגישה שידיד שלי מתחיל להתעניין בי או משהו בסגנון הזה, אני ישר מרחיקה אותו מהעניין (כמובן לא באופן גלוי מדיי אלא ברמזים).. אבל הכי קל לשמור על ידידים כשיש חבר, ככה מלכתחילה הם יודעים שאין מצב למשהו אחר מידידות.

למעלה