אני לא מאמינה בידידים!

מלוטש

New member
למה רק נשים בוגרות?

לכל אשה ובחורה, בכל גיל, מכל מוצא, גובה מין דת ומראה, יש תקופות בחיים שהיא "דלוקה" על מישהו שלא ממש "שם" עליה...

al19

New member
אממ.. מנסה לענות

כן ? למה ? .. כי זה החיים ?
ככה ?
לא סתם.. ננסה לענות יותר בצינות.
האמת שהיחס בין נשים וגברים, ועל ההבדל בניהים נכתבו יותר ספרים ממה שאני אי פעם יוכל להגיד..
זה פשוט..מה אני יגיד לך.. ככה נבראנו.. שגברים ימשכו לנשים, זה החיים אני חושב, גברים תמיד ימשכו לנשים ולהפך.
כמובן שעקב האבולוציה והחברה וההיסטוריה קורה שגברים תמיד יותר .. יותר פונים ויותר אומרים ויתור מתחילים.. זה.. פשוט מי שאנכנו,
לא נראה לי שאפשר לעושת משהו, נכון תמיד יהיו יוצאי דופן כאן וכאן אבל כחברה ככה אנכנו בנויים.
להגיד לך שיש לי ידידות שאין שום דבר מיני בנינו ?
תראי אני לא מתבייש להגיד בפורום שאני גבר. ואין לי הרבה ידידות (יש לי רק איזה 3 ? 2 ?) אבל כן.. כל עוד הייתי מסכים לעשות יחסי מין עם אחת מהידידות שלי, אני לא חושב על זה שאני נפגש איתם, אבל זה אני, תמיד הייתי יותר פתוח עם נשים לא יודע... עם גברים לא תמיד מוצא נושאי שיחה... ותמיד יש אגו באמצע. ולא אני לא הומו.. פשוט . אני אני.
סורי סטיתי מהנושא. בכל מקרה ?
את בחורה, נכון ? ותמיד הדשא של השכן יותר ירוק, ואני הייתי מת שיתחילו איתי מלא בחורות והכל. אבל המצב פשוט לא כזה, כלומר לא חושב שמישהי אי פעם התחילה איתי...
אז אני די מקנא בך אבל אין על מה לקנות כי בעצם לך יש את הבעיות שלך שלא נכים לך והכל.
מה אפשר לעשות ?
להבין שזה החיים אני חושב..
להבין שבחיים אפשר להיות... או לא להיות..
זה הדילמה של החיים.. שייקספיר פרסם את זה ראשון אם אני לא טועה.
פשוט תזרמי עם זה... ותנסי להנות מהחיים כמה שאפשר.
אנכנו פה לזמן קצר...
ובסוף מאוד קשה לשנות הכל..
פשוט תגידי לעצמך
COME WHAT MAY
ותזרמי עם זה... תנסי להנות מכל שנייה ושנייה
זה הדעה שלי ..

al19

New member
תרשי לי לתקן את עצמי

...אל תתיחסי להודעה הקודמת
היא נשמעה רע...
פשוט תתיחסי להודעה הזאתי (כמו שהקודמת היתה אמורה להיכתב)

להבין שזה החיים אני חושב..
להבין שבחיים אפשר להיות... או לא להיות..
זה הדילמה של החיים.. שייקספיר פרסם את זה ראשון אם אני לא טועה.
פשוט תזרמי עם זה... ותנסי להנות מהחיים כמה שאפשר.
אנכנו פה לזמן קצר...
ובסוף מאוד קשה לשנות הכל..
פשוט תגידי לעצמך
COME WHAT MAY
ותזרמי עם זה... תנסי להנות מכל שנייה ושנייה
זה הדעה שלי ..

doughnuts

New member
תגובה עם מעט ביקורת.

יש משפט נדוש, אבל מאוד רלוונטי. "צריך שניים בשביל טנגו". מכירה?
כמו שאת אומרת - את נהנית מהיחס. כולנו אוהבים שמחזרים אחרינו. אבל אף אחד לא אוהב כאשר משחקים איתו, את בעצמך אמרת את זה. אז כמו שפשע משתלם אבל אני עדיין בוחר להיות אדם שומר חוק, אני מוותר על היכולת לנצל נשים למען יחסים פתוחים ובריאים. אבל במקביל אני מצפה ליחס דומה.

תחשבי על המסרים שאת משדרת לסביבה. האם יש דברים שאת לא אומרת למרות שהיה כדאי להגיד את זה? דברים שאת עושה, שאפשר לראות בהם רמז, במידה וממש משתדלים?

אני יודע שיש לי ידידות מאוד קרובות ובקשר שלנו אין שום מתח מיני. אבל כאמור זה דורש בוגרות של שני הצדדים.

mad alot

New member
לא מסכים

לא צריך ללכת על ביצים, אולי היא תיפוס פלרטטני או פתוח או מיני או פשוט נראת מעולה.
היא לא צריכה לפחד להתנהג כמו שהיא, או לדבר כמו שהיא רוצה.
ואם הם לא יודעים להתמודד עם דחיה בעיה שלהם.

גם תזכור שהיא בת 19, אני מתאר לעצמי שידידים שלה לא בני 30, הם גם צעירים ואולי גם לא יודעים ממש להתמודד או להבין מה הם מרגישים.
אני יכול להגיד לך שבגילאים האלה לא היתה לי שום ידידה אפלטונית.

חח אני מרגישה ממש צעירה עכשיו

נכון שכשאני עם ידיד שלי אני צריכה להיות מסוגלת להיות אני.

אבל לא אמרתי שהם לא יודעים לקבל דחיה. אמרתי שאני לא. במקום מסויים אני חושבת שאפשר להתסכל על זה כמישהי שנדחית כידידה שוב ושוב.
כן בוהו, צרות של עשירים. החיים שלי כאלה לא דבש כמו שהם מוצגים..

doughnuts

New member
ברור שזה לא "אשמתה" לבד

אבל זה שהיא טיפוס פלרטטני או מיני לא גורר שהיא צריכה להיות כזאת עם כולם. גם אני יכול להיות פלרטטני ופתוח לקשר של ידידות עם יתרונות, אבל זה לא אומר שאני אשכב עם כל בחורה שאוכל. אז נכון, זה כנראה קשור לגיל (הייתי הרבה יותר מבולבל בגיל 19). אבל מה שכן, המצב שהיא מתארת הוא ממש לא חוק טבע. מה שרציתי להגיד שאופן היחסים תלוי בשני האנשים ולכן לא נכון להאשים רק את הצד השני או לטעון שזה המצב היחיד האפשרי.

עם כל הכבוד,

איך לפי המצב שתיארתי הגעתם למסקנה שאני טיפוס מיני או פלרטטני?

כי אם מישהו שבו אני לא מעוניינת מתחיל איתי זה כנראה כי נתתי לי רמזים בוטים? כי אני בת 19? לא יכול להיות שיש סיבות אחרות להתחיל איתי?

הבחור האחרון בעקבותיו בא השירשור הזה הוא בחור דתי. חובש כיפה, שומר כשרות ושבת. תיהיה בטוח שממש לא הייתי פלרטטנית איתו ושמבחינתי הוא הסייף זון כי הוא לא יצא עם חילוניה בכל מקרה.
מסתבר שהוא לא שומר נגיעה (את זה גיליתי אחרי שהוא ביקש ממני חיבוק) ושממש לא מפריע לו לצאת איתי. נראה לך שהייתי מינית בשיחה עם ידיד דתי מהצבא?
ואני חשבתי שכל הקטע בפורומים בתפוז זה שלא שופטים אותי.

doughnuts

New member
הרגשת שהעברתי שיפוט ערכי?

אפילו הוספתי גרשיים בכדי להדגיש שלא מדובר בהערכה, אלה דעה אישית לגבי סיבה ותוצאה. אני לא מכיר אותך; אין לי לא את הידע ולא את הרצון לשפוט אותך במובן של "טובה" או "לא טובה". אני מתנצל שהדברים שלי קיבלו פירוש שונה ממה שרציתי וגרמו לאי-נוחות.

א. שמחה לשמוע שזה אפשרי.

ב. (מה שרק מתווסף לרגשות אשמה), מן הסתם יש לי אשמה בסיפור. אני לא בטוחה איפה (אני לא מהבנות המצחקקות שמעפעפות בריסיהן ומחמיאות לשרירי הבטן החסונים), אבל כנראה משהו בהתנהלות שלי לא עובד. זה גם חלק מהעיניין. אני חייבת להפסיק להתבכיין כי אני יודעת שזה נראה מגוחך מהצד, אבל למה זה כל כך מסובך? ;(

Purple Mushroom

New member
כי העולם בנוי מכח האהבה

יש לי מאמר בבלוג, סיכום הרצאה ממסגרת קבלית מסויימת, שאומרת, וטוענת, שאהבה = אלוהים
.
וסקס (הרבה אנשים מתבלבלים), מבחינתי האישית, זה מימוש אותה אהבה, אהבה זוגית, הרצון להתחבר למישהו, מבחינה גופנית.
אני באופן אישי, במקרה ספציפי לקהילה הזאת, גם "מחפש", מוצא קשרים כאן. את צריכה למצוא אנשים טובים שיהיו איתך, ...
רגע, שכחתי מה כתבתי: אני חברתית, (מאותגר חברתית), בקהילה הזאת, רק בעיקר ממפגשי חברים כאן, יכול להיות ידיד טוב, של בחורה שכבר נמצאת בזוגיות, (כי אני מאוד מכבד מסגרות של מערכות יחסים, לא קשור רק לנשואים)
אז אולי העצה שלי אלייך: את צריכה להיות בזוגיות, ואז למצוא אנשים טובים, ואמיתיים, שיכולים להיות ידידים שלך, בבסיס זה , שיכבדו מאוד את המערכת היחסים העכשווית שלך.
בלי קשר, גם מוזמנת למהפכה
של אהבה.
להתראות, ובהצלחה,
אלון :)
=]

al19

New member
....אלון..

אני בעד אהבה והכל אבל הכמות הענקית של המהפכה של אהבה שאתה מפרסם.. זה פשוט יותר מדי אהבה בשבילי :(
אתה לא חושב שאתה זורק כל כך הרבה אהבה שזה כבר מאבד מהערך שלו ?
כאילו זה פחוט מיוחד ?
אנכנו לא דובוני אכפט לי בסוף היום ...

Berethor

New member
יש ידידים, פשוט לא צריך להיות תמימים

הידידים שפתאום אומרים שהם אוהבים אותך או נמשכים עליך מתחלקים לשני קבוצות לפחות, אלו שהרגישו את זה במהלך הקשר שלהם(לא תמיד באשמתם), או אלו שמראש נכנסו לקשר הזה 'ממטרות לא טהורות', יעני להתחזות לידיד רק בשביל לנסות לקחת את זה לכוון אחר כך, וזה בהחלט סוג של הונאה. לא חושב שהיית צריכה להיעלב מזה כל כך, לי למשל קרו מקרים הפוכים, עם חלק מהידידות, סך הכל קבלתי את זה כמחמאה והבהרתי שזה לא הדדי אם זה לא הדדי, בדרך כלל מעבר לתחושות ורגשות, במלא יש לי הרבה סיבות לומר למישהי למה אנחנו לא מתאימים, ואין לי בעיה לומר אותם אם צריך. אני יכול לומר לך בפרוש שזה קורה גם עם נשים, אבל יש מצב שזה קורה עם גברים יותר, עם נשים לפעמיים יש גם קטע דיי אירוני, שדווקא אם אתה לא מעוניין בהן מבחינה זוגית, הן נמשכות עליך יותר, ואם אתה כן הן לא. בכל אופן לא צריך להיות שייך לקהילה הגאה כדי לא למשך למישהו או כדי שלא היו לך כוונות נסתרות, טוב עניין המשיכה הוא דבר שהוא פחות בשליטתך או אשמתך, אבל מה עושים או לא עושים עם זה הוא לחלוטין נתון לבחירה, אז באמת שרק הכוונות הנסתרות וההתנהגות שלהם זה סיבה לכעוס עליהם ולא דווקא זה שהם מרגישים משהו עליך.

בדיוק כמו שאת לא נמשכת לכל הגברים, ככה גם גבר לא נמשך לכל הנשים, לכן לא צריך להיות להיות חבר הקהילה הגאה בשביל זה, אם הטענה היא שיש הרבה גברים שהם לא בררנים כל כך או יצריים מדיי, זה נכון, אבל לא כולם כאלה. לא חושב שאת אשמה בשום דבר שעשית אתם, זה בעיקר אשמתם, כל הדברים שתיארת שעשית אתם לא מרמזים על משהו מיני או רומנטי או ניסיון פיתוי כלשהו ועל כן, זה לא ששלחת להם מסרים לא נכונים, ואם הם מפרשים כל יחס של בני המין השני ככזה זה כבר בעיה שלהם, אבל אם את זאת שהתחלת בזה ושברת עניין הרק ידידים יש פה גם אשמה שלך. יש אפשרות אחרת, כמו בכל דבר בחיים, צריך ללמוד על מי אפשר לסמוך ועל מי לא, צריך לדעת מתיי לתתן אימון ומתיי לחשוד וכו, אותו דבר עם ידידים, יש ידידים ויש ידידים, יש ידידים טובים ויש שלא, וגם שמישהו טוב עליך זה יכול להיות הצגה והונאה כלשהי אבל יכול להיות גם כנה. חשדנות יתר גם לא תוביל לשום מקום טוב, כי זה מראש לכליל את כולם, ולחשוב שכולם לא בסדר, אבל כאלה ויש כאלה. דוגמה פשוטה לנטו ידידות בין גבר לאישה, זה למשל אם שניהם לא נמשכים זה לזה ויודעים שהם לא מתאים בתור זוג, והם כבר בזוגיות, ברור שמדובר בשני רווקים זה יותר 'סיכון' בנושא, כי יש מצב ששניהם מחפשים קשר מעבר לידידות ואין להם כזה, ומישהו מהם גם יכול להיות נואש לאחד או סתם להרגיש שהידידה היא אופציה. כמובן שגם אם מישהו בזוגיות זה לא תמיד מבטיח כלום, כי ישנם גם אנשים בוגדניים, וישנם גם אנשים יצריים ורודפי נשים/גברים.

בכל אופן אם זה לא אדם שמראש בא בכוונה להתחזות לידיד רק בשביל אחר כך למשוך את זה לכוון אחר, אין אבל בכפו על רגשותיו אלא רק על מעשיו, חוץ מזה אין פה כלל שמותר להיות ידידים רק עם אנשים שאין מצב שתחוש משהו עליהם, גם אם זה המצב האידאלי אם רוצים רק ידידות ושהמצב ישאר ככה. מקור הבעיה פה הרי הייתה לא דווקא בזה שהצד שני רצה יותר, אלא בזה שאת מצידך לא רצית את אותו הדבר, ובכך זה לא היה הדדי. בסך הכל אין דבר רע בכך שבני זוג יהיה גם ידידים, להפך זה יותר טוב אם זה ככה, לכן אם יש ידידים שהפכו לזוג זה לא דבר רע אלא דבר טוב(כי יש פה יותר בסיס), מצד שני זה לא אומר שאי אפשר לנהל קשרים שהם רק ידידות, או שכל ידיד שלך יש לו איזה כוונות נסתרות שהוא גם מתכוון ליישם, זה תלוי לחלוטין באיזה אדם הוא. חוץ מזה בדיוק כמו שיש קשרי ידידות שהם לא בדיוק ידידות(בגלל אחד הצדדים או שניהם), ככה יש גם קשרי זוגיות שהם לא בדיוק זוגיות, הכל ישנו, תאמיני או לא.

תודה על התשובה

באמת עשית לי קצת סדר

איך שאני רואה את זה, הבעיה המרכזית כנראה נעוצה בעובדה שלכרגע אין לי חבר וככה"נ זה כבר פותח דלת. ואז אני נהיית ידידה של בחור רווק והוא מחבב אותי בקטע ידידותי. ואז הוא אומר לעצמו שאולי אפשר להפוך את זה ליותר ולמה לא?
לא, כי צריך להפריד בין הדברים וכי זה לא פייר כלפי.

מצד שני, איך הוא אמור לדעת שאני לא מעוניינת? כי אני כן מודה שסך הכל אני מחבבת את הידידים שלי. כן אכפת לי מהם.

אולי הכל נובע מכך שמההתחלה יש איזשהו קצר בתקשורת בין גברים לנשים. אנחנו בכל זאת מדברים שפה קצת שונה. לפיכך, קשה מאוד להחזיק ביחסים נייטראלים לחלוטין.
כמה תגובות פה טענו שזה כן אפשרי. לצערי עוד לא נתקלתי בזה בעצמי ואני חייבת להגיד שקצת קשה לי לדמיין את זה עובד.
כי כששניים מחבבים אחד את השני, ומתווסף לזה מתח שתמיד יהיה קיים לאור העובדה שהגוף שלנו בנוי קצת אחרת. ותמיד איזשהו צד יתפוצץ קודם. אני לא אומרת שתמיד זה יהיה הצד הגברי. אני מניחה שכיוון שניסיון העבר אצלי חזר על עצמו בכמה מקרים, יהיה קצת קשה לשכנע אותי.

בכל מקרה, מעריכה את הניסיון לעזור

יש לי כנראה שתי תגובות

יש לי ידידה טובה שאני לא נמשך אליה.
היא בכלל לא הטעם שלי ולמעשה די מגעילה אותי.
(כי אני נמשך לתכונות כמו חוש הומור, אינטליגנציה, חדות מחשבה, אסרטיביות וצניעות)
אני גם ממש מכוער, לכן אני יודע שהיא לא נמשכת אלי.
ככה שיש דבר כזה ידידים אפלטוניים ואנחנו בקשר כבר יותר מ 10 שנים.

למה הכל צריך להיות קשור לסקס?
כי סקס הוא מרכז החיים שלנו.
אנחנו חיים בחברה שמקדשת את הסקס,
סקס הוא ההנאה שבחטא, סקס הוא הסממן להיותנו בוגרים,
סקס הוא הדרך למרוד בערכים הישנים, סקס הוא משאב בלתי נדלה.
סקס הוא גם הסתירה הגדולה של החברה המודרנית המבוססת על מיתוסים שגויים בנוגע לסקס.

מנקודת מבטו של הידיד שהיה לך,
הקשר ביניכם התנתק כי הוא היה כן אתך ואת לא היית כנה אתו.
את השתמשת ברצון שלו שיהיה לך טוב, ברגשות שלו ובכנות שלו כדי לחזק את הדימוי העצמי שלך.
ועשית את זה בלי לידע אותו.
ולכן הקשר ביניכם היה מבוסס על שקרים והונאה וככזה הוא לא החזיק מעמד.
אני מאמין שאם הקשר ביניכם היה מבוסס על כנות, כמו מספר קשרים שלי יש, הוא היה מחזיק מעמד.
הבעיה כאן היא לא המתח המיני שרק צד אחד הרגיש,
אלא העובדה שהקשר היה מבוסס על הונאה.

אני חושבת שזה בולשיט.

אני לא השתמשתי בקשר שלנו בשום צורה, בטח לא כדי לגרום לי להרגיש טוב יותר עם עצמי (תיהיה בטוח שאני לא זקוקה לזה). אמרתי שהחמיא לי לקבל אסמסים נחמדים. לא אמרתי שעודדתי את זה. יכול להיות שכן עודדתי אותם אבל זה ע"י אסמס חג שמח או התעניינות בחייהם. לאנשים מחמיא כשמתעניינים בהם.
האם עצם העובדה שאיכפת לי מהם אומר שאין לזה שום סיכוי לא להתפתח לכיוון הזה?

ותקרא לי תמימה אבל אני חושבת שזה ציני לגמרי שמרכז החיים שלנו הוא סקס. לדעתי החיים שלנו כבני אדם מבוססים על התפתחות, סקרנות, אינטילגציה.

אצל האדם הקדמון הכל היה קשור לסקס. תכלית החיים היא לזיין כל מה שזז ולהרחיב את השושלת, לשרוד. היום, זה כבר לא ככה. היום קיימים יחסים בין בני אדם שלא קשורים לסקס. קשרי משפחה, עבודה, וכן ידידות.
האדם הוא יצור תבוני ואני חושבת שזה בולשיט להגיד שהוא מונע אך ורק על ידי הייצרים. (למדתי פילוסופיה בתיכון..)

אני מצטערת, אני פשוט לא מסכימה ואני חושבת שכל החברה שלנו הפכה לצינית ושזה מקובל לחשוב ככה. אני מאמינה שהאדם טוב מיסודו ושחלקינו מונעים ממניעים לא אינטרסנטים. שלחלק מאיתנו באמת איכפת מהאנשים שמסביבם. אני יודעת שאני כזאת.

mad alot

New member
מעניין כמה העניין פה הוא אבולוציה ויצרים מול

מוסכמות חברתיות

למה בולשיט?

אין דבר כזה מניע לא אינטרסנט.
כולנו אינטרסנטיים כל הזמן.
או, כמו שהכותבים של האוס ניסחו זאת, everybody lies.
אנחנו חיים בעולם שכולם אינטרסנטיים בו כל הזמן והמפתח להצליח בעולם הוא היכולת לזהות את האינטרסים של האחרים.
אנחנו מוקיעים את הפסיכופתים והסוציופתים כי קשה לנו לקרוא ולהבין את האינטרסים שלהם במסגרת תכתיבי החברה/הדת.

את ידעת שהוא נמשך אלייך ואת לא עצרת את זה.
זו ההונאה שלך.
את לא היית צריכה לעודד אותו לפתח אשליות לגבי
קשר מיני/רומנטי אתך,
את היית צריכה למנוע ממנו לפתח את האשליות.

במשך כל הקשר שלכם את ידעת שיש לו אינטרס להביא את הקשר שלכם למצב רומנטי/מיני ואת הונית אותו בכך שלא עצרת את זה, שלא הבהרת לו שאין סיכוי שזה יקרה ביניכם. לך היה אינטרס שונה משלו, את ידעת שהאינטרסים שונים ואת בחרת במודע לא ליידע אותו על כך. זו פגיעה חמורה ביחסי האמון ביניכם.

לגבי האדם הקדמון והחיות. כאן הטעות שלך, לאדם הקדמון כמו לשאר בעלי החיים אין את ההכרה בכך שמין יכול לשמש למטרות הנאה, כמטבע סחר וכו' שיש לבני האדם של לאחר המהפכה הלשונית. ברגע שאנחנו הבנו שסקס = כוח= הנאה=כסף, אנחנו הפכנו את הסקס להיות מרכז החיים שלנו.

שימי לב שהדבר היחיד שמשותף לכל הדתות שקיימות היום הוא ההגבלה על סוגים שונים של סקס. אם סקס הוא לא מרכז החיים שלנו, אז למה כל כך הרבה דתות טורחות להגדיר סוגים שונים של סקס כדבר לא מוסרי?
כל הדתות והחברות האנושיות זיהו את המרכזיות של הסקס בחיי האדם וכדי להיות בעצמן מרכז החיים הן היו צריכות להפוך אותו ללא מוסרי ובאותה הנשימה לא לעצור את הילודה. הדרך שלהן לעשות זאת הייתה, הצבעה על סוגי סקס שהם לא למטרת התרבות כבלתי מוסריים ולנסות למגר אותם. כמו סקס עם ילדים, סקס עם בני אותו מין, סקס עם קרובי משפחה (סיכונים גנטיים).

מאז ומתמיד היו קיימים קשרים שאינם מבוססים על סקס.
אבל, כדי שקשר כזה יחזיק מעמד הוא צריך להיות מבוסס על דברים אחרים שהאדם הפרטי מוקיר, כמו כנות, שוויון והגשמת אינטרסים הדדית.
לחיות אין יחסים כאלו כי אצלן התפקידים מוגדרים מראש בצורה אבולוציונית, או שיש לך את היתרון הגנטי ואז אתה מנהיג הלהקה וזוכה להתרבות יותר או שלא.

אני לא למדתי פילוסופיה בשום מסגרת.
בעבר הכינוי שלי בתפוז היה המיזנטרופ כי מאז ומתמיד חייתי מחוץ לחברה האנושית. אני לא חושב שהחברה היום היא צינית, אני חושב שקיים תהליך של הארה. אנשים היום פותחים את העיניים ומבינים שהרבה דברים שהחברה והדת מבוססים עליהם הם לא יותר מאשר מיתוסים. כמו: שיש מטרה נעלה או משמעות לחיים, קיום אנשים לא אינטרסנטיים, יכולת להסתדר בעולם בלי לשקר וכו'.

למעלה