אני לא מצליח להבין

לואי ה-14 כלב לידי?

הלוואי. מתאים לי להיות מלך. ולא אקבל פתרון הדומה לזה של השביתות במשק, כי את בטח שמה לב מי בראש ובראשונה נפגע משביתות אלה. לי נראה שהנזק בשביתה כזאת יהיה גדול בהרבה מהנזק שאנו מנסים למנוע, ולכן אני מתנגד לה.

אני בטוחה שגם לך יש קו אדום

תאר לך שיוחלט להקטין את הגמול על מילואים עוד יותר כך שבמקום לקבל סכום הקרוב לשכרך, תקבל 50% ממנו. האם גם אז לא תסרב לצאת לשירות מילואים? האם תסכים למצב שבמקום "מלווה חובה" של כסף יהיה "מלווה חובה" של ימי מילואים? נניח במקום לשלם לך על 50 יום בשנה, ישלמו לך על 40 יום. אולי לך זה נשמע דמיוני. לי זה נשמע בהחלט ריאלי ואפשרי שזה יקרה. אין לי ספק שבמצב כזה, אישי לא יתייצב וכמוהו עוד רבים שהקו האדום שלהם עדיין לא נחצה. אין לי ספק שגם לסבלנות שלך יש גבולות. הגבולות שלי קצרים יותר. למרות שאני מוקירה את המאמצים האדירים שמשקיעים למעני ומאמינה שמדובר באנשים טובים, הרושם הכללי שאני מקבלת זה שמקבלי ההחלטות משתמשים בארגוני המילואים כעלה תאנה. במקום לפתור את הבעיות מורחים את זה עוד ועוד ובינתיים עוד אנשים מתייאשים ונוטשים. דווקא בגלל זה אני חושבת שהנסיון לעבוד בשיתוף פעולה עם קובעי המדיניות גורם בסופו של דבר נזק גדול מאשר צעדים קיצוניים יותר שיאלצו אותם להכריע ולעשות משהו ולא רק דיבורים חסרי ערך. ממש לא מענין אותי לקבל מכתבי תודה, מילים ריקות וכרטיסי קולנוע.

ניר נגר

New member
../images/Emo45.gif צודקת יקירה, גם לנו יש קווים

אדומים! כשהחליטו להעלות את ימי המילואים ל 43 יום (בהינף יד של מפלגת שינוי הדגולה שהבטיחה לדאוג לאינטרסים שלנו, טוב היא הבטיחה לפני הבחירות) אני אישית התקשרתי לקצינת הקישור שלי וביקשתי שיחת מג"ד ואמרתי לה שאני מרים ידיים ולא מוכן להמשיך ולהיות לוחם קרבי!!! התברר שבמקביל התקשרו עוד מאות חיילים, הייתה סערה אז...והנושא ירד מהפרק...אז קווים אדומים לא חוצים! אני עדיין לא מזהה קו אדום משמעותי בשביל להפעיל צעד קיצוני שכזה...

TJSBZ

New member
זכרוני לא בוגד בי

נכון? זה היה לואי הארבע-עשרה שאמר "המדינה זה אני". לכן אמרתי שהוא כלב לידך... כן, גם אני נפגעת מהשביתות. אבל מה יש לנו מולן? שר אוצר שרוצה להעביר את כל המשק לידי חבריו בעלי ההון, שרוצה שכל העובדים יהפכו לעבדים, שרוצה לשלול זכויות אזרח בסיסיות. אני חושבת שהמצב שבו כמה ועדים גדולים של מונופולים יושבים עם היד על הברז שלנו הוא מזעזע ונורא וחייב להיפסק. אני גם חושבת שהוא לא יפסק על ידי שלילת הזכויות של העובדים. צריך לשבור את המונופולים, כדי שכולנו נקבל שירות טוב יותר וזול יותר, אבל חייבים לעשות זאת בלי לפגוע בזכויות אזרח. זה קשה, אך לא בלתי אפשרי. בפראפרזה על אמירתו המפורסמת של ניטשה: במקום שבו אוסרים לשבות יאסרו יום אחד גם הפגנות. איך הגענו לדבר על השביתות? אה, כן בגלל ההצעה שלי לשביתת מילואים. אני חוששת שעד שלא יקומו כל אנשי המילואים ויודיעו שאם הם באים לשטח ואין להם ציוד, הם הולכים הביתה, מנהיגינו (הנערצים, כמובן) לא יפנימו ולא יעשו דבר. והלוואי ואני טועה, והלוואי ותצלח דרככם ויתגלה שהם אנשים מביני דבר.

המדינה זה אנחנו, כלומר אזרחי המדינה

ואני מאמין שדרכנו תצלח, אם יהיו לנו שותפים רבים לדרך זו. אם הולכים לצעד קיצוני מדי, התוצאה תהיה שהשובתים ייענשו. אם נפעל בדרך שתהיה לה תמיכה בציבור סיכויי ההצלחה נראים לי הרבה יותר גבוהים. ולא אספר לך מה קיבלתי מתנועת בלת"מ ב-e-mail היום, כי את תצחקי עלינו.

TJSBZ

New member
אז זה העניין ../images/Emo12.gif

פחד מעונש? ואני חשבתי שמדובר בעקרונות...

ניר נגר

New member
שום פחד מעונש, היום אוכלוסיית

המילואימניקים מבחינתי מדובר במתנדבים לכל דבר, אין בעיה להשתמט היום ממילואים, לצערי הרב. "מתנדבים" לפני כמה זמן מתן וילנאי השתמש באותו מונח...בדיוק

כשלפעולות לשינוי המצב אין היענות

אז אין טעם לנקוט פעולות קיצוניות יותר ולשבת עליהן בכלא. אם היינו פה באיזה מדינה מפגרת באמת אולי היה על מה לדבר.

ניר נגר

New member
אני דווקא חושב שאת צודקת

הייתי בכיף מאמץ את דרכך הצודקת יותר, והיא אכן צודקת יותר... אבל לא מוכן שהצדק הזה יבוא על חשבון בטחון המדינה. ואני ממש לא חושב שדעתן של הנשים קלה, להיפך. חלק לא מבוטל משגשוגינו באיזור יחסית למדינות ערב זה שיתוף הנשים בכל הדברים הנהדרים שעשינו ב 50 וכמה השנים שעברו מהקמת המדינה...

ניר נגר

New member
נהניתי לקרוא אותך, ואני מסכים

עם כל מילה ומילה שנאמרה כאן, הכוחות האלה הורסים את מדינת ישראל. כוחות פוליטיים ומפלגתיים שחושבים על טובתם לפני טובת המדינה ואזרחיה

T a n g o

New member
לא קשה להבין

קח לדוגמא את המדיניות הכלכלית של הממשלה הנוכחית. ביד גסה מנסים וגם מצליחים לרמוס זכויות יסוד שנקנו ביזע של פועלי העולם. המחיר: עניים, חולים, גמלאים, מובטלים, ילדים רעבים וכו' אתה ראית איזו הפגנת ענק? הרחובות הוצפו מובטלים זועמים? שום דבר. זה העם שלנו: אוהב לאכול חרא, הרבה ובשקט. המילואימניקים הם חלק מאותו העם. מה קשה כאן להבין?

כי ראינו מה קורה למי שפותח ת'פה

שששששששש.... שקט. יורים. מי שמביע דעה שהיא לא חלק מהקונסנזוס החמים - הופ , מוגדר כסרבן, הציבור (שברובו משתמט ואין לא מושג במה מדובר) יוצא נגדו, קורא לנו פחדנים, מוגי לב, בוגדים ומה לא. ולפעמים הוא עלול למצוא את עצמו מאחורי סורג ובריח (אלא אם כן הוא טייס שאז מערכת חוקים וזכויות אחרת חלה עליו והכל מותר לו). הבנו כבר את המסר - הציבור לא רוצה לראות אותנו מוחים. הציבור רוצה את הפריירים שלו שקטים, כנועים וצייתנים. משהו כמו פועלים זרים. אז אני בהחלט מקימה קול צעקה - בבית , בכל פעם שאנחנו מקבלים מעטפה חומה. זה עובד יופי
. אגב, זה נכון כמעט לכל נושא. שבירת קונסנזוס היא באופן כללי לא מקובלת בחברה הישראלית כיום, מי שלא רוצה לצעוד בתלם עם כל העדר, ומסוגל למחשבה ביקורתית ועצמאית נתפס כתמהוני במקרה הטוב ו"תוקע סכין בגב האומה" במקרה בגרוע.

ניר נגר

New member
רגע. אז את מצדיקה את וענונו?

יש לפעול רק בדרכים חוקיות ולגיטימיות לשנות את המצב הקיים, אנחנו חיים במדינה דמוקרטית שבה יש ממשלה אחת, ותו לא. זו כוחה של הדמוקרטייה, ואלה שהפסידו במערכה על דעותיהם צריכים לשבת בשקט או למחות בצורה חוקית בלבד... הסכם ג'נאווה (ואין קשר אם הוא מקובל עליי או לא) היינו חתירה נגד אושיות המדינה ונגד הממשלה המכהנת.

מה הקשר להסכם ג'נבה?

אני חושבת שאין מקום לערב דעות פוליטיות בדיון. לדעתי זה רק מחליש את עמדתנו ומסיט את הפוקוס מהענין העיקרי - איך לדאוג לצרכים הבסיסים של אנשי המילואים ולמנוע פגיעה בהם, ללא קשר לדעתי הפוליטית לגבי הנחיצות של השירות עצמו. כפי שאמרתי - הדעה שלי לא רלבנטית, כי לא איש הישר בעיניו יעשה. וענונו עבר על החוק, וענונו שילם את המחיר. כנ"ל הסרבנים למיניהם כולל המפורסם שבהם - אחיינה של שרה נתניהו (שכחתי את שמו...). איזה מחיר שילמו הטייסים ששבתו? למה להם מותר ולמגזרים אחרים אסור? דמם כחול יותר? חייהם יקרים יותר? יתומיהם חשובים יותר? ודאי שלא. אך עובדה שדרך פעולה זו, שהיא לגיטימית בעיני, השיגה את המטרה תוך זמן קצר. אני מסכימה לחלוטין שיש לפעול רק בדרכים חוקיות ולגיטימיות. מה שחוקי או לא זה דבר די מוגדר ונקבע על ידי המחוקק. אך לגבי לגיטימיות אין הדבר כך. מה שאני תופסת כלגיטימי, בהחלט יתכן שהוא לא לגיטימי בעיניך.

TJSBZ

New member
יונתן בן ארצי

שלמרות קשריו המשפחתיים משלם מחיר יקר מאד על אמונותיו. זה המקום להזכיר ולציין שבית המשפט הצבאי הכיר בו כפציפיסט, ששירות בצבא נוגד את אמונותיו. וזה המקום להגיד שאם אנשים מסויימים פטורים משירות בגלל אמונתם (חרדים ובנות דתיות) אין שום סיבה שאחרים לא יקבלו פטור על אותו סעיף בדיוק.

כלומר, עוד קיבלו פרס

ואתה מבלבל לדעתי בין הטייסים "הסרבנים" לבין הטייסים ששבתו - שזה היה כולם, אם זכרוני אינו מטעני, ובוודאי שלא הודחו.

למעלה