אני לא מצליח להבין

מה לעשות? זה לא בין הדברים שזכרתי

וחוץ מזה עד כמה שזכור לי כל המשימות של הטייסים הם על בסיס התנדבותי, אז הם יכולים להרשות לעצמם לשבות.

הם לא מחויבים למילואים?

לא נשמע לי הגיוני בהתחשב בהשקעה הגדולה בהכשרתם. אבל אני מודה שאני לא ממש יודעת.

ואם מתייצבים ולא טסים?

עד כמה שידוע לי הצבא בנה על כך שטייס ירצה לטוס לכמה שיותר משימות. חוץ מזה אין צעדים אחרים? כשאני קורא את התגובות של ניר אני רואה שייש כל מיני דרכים כמו בג"ץ למשל. יש גם אחד אחר שהציע לצאת להפגנה (שלצערי, לא נראה לי שייש יותר מדי אזרחים שיבואו כי אנחנו יודעים הרי לדאוג יפה מאוד לעצמנו במה שקשור בשירות צבאי).

ואת יודעת מה?

אולי אפילו לסרב לצאת למשימה כשאין ציוד מתאים זה בעצם חוקי, וחבל להוציא כל-כך הרבה אנרגיה על הדיון הזה?

אבל אנחנו מסכימים...

בהחלט יש לא מעט צעדים מעשיים שניתן לנקוט כפי שכתבתי למטה. בהחלט יתכן שזה יהיה לא פופולרי והציבור ירים גבה, אבל בינתיים אני לא רואה שזה שאוהבים אותנו עוזר לי במשהו. הפכו את אישי ל"פועל הזר" של החברה הישראלית וזה מאוד נוח לחברה.

רק ב-99%

כי עם שביתה עדיין יש לי בעיה: א. יש כח מילואים שמכחה שיחליפו אותו. ב. עדיין יש אזרחים שיש להגן עליהם. ולדעתי, אם תנועת בלת"מ תפרסם מודעה פרובוקטיבית מספיק, זה יגרום להרבה רעש בתקשורת ועניין ציבורי (יגיעו תגובות כמו "מי זה לעזאזל קורא לשביתה בצבא? לא יעלה על הדעת" כשלמעשה המודעה לא קוראת לשבות).

ניר נגר

New member
להפגנה האחרונה (יש תמונות בגלרייה)

הגיעו כ 2,000 איש...ממש מעט יחסית לכמות המילואימניקים ומשפחותיהם. ולכן אני תמיד אומר, כוחנו באחדותינו, אם לא אנחנו אף אחד לא יעשה את העבודה. הלחץ על הממשלה צריך לבוא מכל אחד שנפגש משירות המילואים

ניר נגר

New member
מי ששבת הינם 2 גדודים

של מילואימניקים שהחליטו שהם לא מקיימים את התעסוקה המבצעית כל עוד אין להם ביטוח, קמה צעקה גדולה ופתאום הנושא ניפתר... יש מקרים שבהם נחצים הקווים האדומים! נקווה שלא נגיע אליהם

TJSBZ

New member
מצאת לך למי להגיד את זה

לאבירי ה"שקט יורים". לאלה שכשמנסים להסביר להם שיש עוד דרכים הם קוראים למסביר/ה בכיין, פחדן, מפונק, ומה לא...

אני בינתיים לא מרגישה ככה....

דווקא רוב התגובות שקבלתי פה היו עניניות. לרוב מי שמכנה אותי "בכיינית" וכו' זה דווקא אלה שהם ובני משפחתם אינם משרתים. אני יודעת שלא רגילים לנוכחות נשית כאן, אבל אני רואה את עצמי כמשרתת במילואים בדיוק כמו בנזוגי. אני גם מביאה נקודת מבט קצת שונה, וגם אם יש כאלה שחולקים עלי, הקול שלי צריך להשמע. אם למישהו יש לגיטמציה בעיני להתווכח איתי, זה קודם כל האנשים פה, שגם אם איני מסכימה עם כל מעשיהם ו/או דרכם, אני עדיין מאמינה שהם פועלים נאמנה גם למעני וגם למענך, גם בשעה שאנו מתווכחים.

TJSBZ

New member
אין בינינו כמעט חילוקי דעות

אני גם מרגישה שאני משרתת במילואים כמו בנזוגי. אני גם חושבת שהקול שלנו צריך להישמע. ואני גם חושבת שלאלה שמשתתפים בפורום ברובם יש הזכות הכי גדולה לדון איתי. אבל בניגוד לך אני ראיתי משתתפים פה שמרגישים זכות לעצמם לקרוא בכיין לכל מי שמתלונן. ראי שרשורים קודמים.

מכאלה אני מתעלמת...

לא שווים תגובה או התיחסות. מי שרוצה לבטל את הדיון בכך שכל דעה מנוגדת מבוטלת כ"בכיינות" ללא התיחסות רצינית , באמת אין לי דין ודברים איתו. אנשים כאלה מוזמנים להמשיך ולפעות יחד עם העדר. לא שיש לי בעיה עם העדר, אבל אני מעדיפה לצעוד בראשו ולא להסתרכך בזנבו
.

ניר נגר

New member
אני יותר משמח לראות אותך כאן

וחושב שאתן נוטלות בנטל לא פחות מאיתנו היוצאים למילואים ואפילו ויותר מאיתנו... וכן אנחנו פועלים למען כולנו...למען כולםםםםםםםםםםםםםםםםםם (ולפעמים זה מתסכל, מאוד ) גם בשעה שאנחנו מתווכחים :)

helius

New member
איזה דיון התפתח פה

רק חזרתי ממילואים והתפתח פה שרשור. אני רוצה לציין דבר אחד שלא קשור לשרשור. היום קיבלתי באימייל יוזמה חדשה של תנועת בלת"ם בנושא. הם מבקשים שכל אחד יתרום מתשלום המילואים שאנחנו מקבלים מביטוח מילואים לצורך קניה מרוכזת של אפודים. "אם אין אני לי פרילי" - רבותיי אל תצפו לזה. לפחות לא ממני. איך אתם מצפים ממני כסטודנט שעובד בשתי עבודות ולומד לתואר באוניברסיטה לתרום משהו מהכסף הזה? אם היה לי משהו לא הייתי עובד בשתי עבודות. ובמצב של המשק היום אנשים שמחים שחזרו לעבודה ולא פיטרו אותם. אם אתם רוצים לקנות אפודים בואו אני אגלה לכם משהו קטן: אגודת ליבי אוספת כל שנה מליוני שקלים ומעבירה לצה"ל לשימוש עפ"י דרישת צה"ל. ההליך הוא שליבי אומרת יש לנו סכום כזה וכזה לקניות. יחידות צה"ל מעלות דרישות לאט"ל (אם אני זוכר נכון). לאחר מכן יש דיון אצל סגן הרמטכ"ל או הרמטכ"ל ואז ליבי מעבירה את הכסף. אז נא להפעיל את הלובי הנרחב שלכם בצה"ל ובחוץ כדי שבסוף השנה הנוכחית, שמתקרבת אלינו בצעדי ענק, ידרוש צה"ל אפודים ולא חדרי כושר, טלוויזיות, מנויים ליס לכל חמ"ל וארונות חדשים לכל פקידה במרגנית.

TJSBZ

New member
סליחה?

יש משהו שפספסתי ניר?
עכשיו אתם מציעים שאנשים יקנו לעצמם אפודים מדמי המילואים המשולמים להם כחוק? בוא אני אסביר לך איך זה נשמע: חברים יקרים, אנחנו בבעיה. אנחנו יוצאים לשירות מילואים והמדינה לא דואגת לנו לציוד. אז מה שאני מציע הוא זה: בואו נמשיך לצאת לשירות מילואים, נמשיך לנטוש את חיינו ומשפחותינו מאחור, נמשיך להגן על האזרחים האחרים, נמשיך לסכן את חיינו, וכדי שיהיה לנו ציוד אנחנו גם נשלם עליו... יופי, בלת"ם

TJSBZ

New member
אז איך עשית כזה דבר?

ניר, ממני ומבנזוגי לא תראו שקל. אנחנו נחנקים תחת עול המשכנתא, עובדים קשה כשיש עבודה (אני עצמאית), מממנים לימודים (בארצות נאורות הלימודים האקדמיים הם בחינם), משלמים מיסים גבוהים, ועכשיו שנקנה ציוד בעצמנו? הוא ימנע ממילואים לפני שנוציא שקל אחד מכיסנו על ציוד בשביל שהוא יוכל ללכת. זה שיא חדש של חוצפה להעלות על הדעת שחייל מילואים צריך גם לממן לעצמו את הציוד! אם אכן זו היתה מחשבתכם, אני תוהה את מי בדיוק אתם מייצגים, את המילואימניקים או את הממשלה?

בדיוק, כשם שאנו משלמים מסים גבוהים

ומצפים שישתמשו בהן למטרות רפואיות וחברתיות שונות, אך במקביל מתקיימות פעיולויות התרמה לאגודה למלחמה בסרטן, אקי"מ, אילן וכו'.

למעלה