אני לא מצליח להבין

TJSBZ

New member
השוואה לא תקפה ואני אסביר לך למה:

א. אנשים לא מצטווים על ידי המדינה לחלות בסרטן ולא עושים זאת מתוך רגש פטריוטיות. כשסרטן יהיה הדרך של האזרח לתרום למדינה, ההשוואה שלך תהיה תקפה. ב. האגודה מממנת מחקרים, כנסים, ובעיקר ימי כיף והפעלות לילדים חולים. בקיצור, האגודה מממנת בעיקר דברים שאינם "בסל". אפודים קרמיים הם בהחלט "בסל". אני תורמת לאגודה למען החייל כשיש לי, למועדונים וחבילות שי לחיילים. אבל זו לא חובתה של המדינה, אלה מותרות. פינוקים. הכרת תודה, אם תרצה. באותה מידה כשאני תורמת לאגודה למלחמה בסרטן, אני עושה זאת מתוך הזדהות, אמפטיה, רצון להושיט יד לאנשים שגורלם שפר פחות משלי.

נראה לך שלדעתי זה בסדר שהגענו

למצב כזה שבו צריך לתרום מכיסנו בשביל האפודים? לדעתי, זה הרע במיעוטו, במצבנו הנוכחי, כשייש חיילים שפשוט רוכשים אפודים כאלה. באותה מידה אני נגד תשלומים נוספים לבתי הספר, כשחשבתי שייש בארץ חוק חינוך חינם.

TJSBZ

New member
זה הרע במירבו

זה לתת לגיטימציה למדינה לא לקנות.

הכי גרוע זה שכל אחד יקנה מכיסו

כי המשמעות היא מיגון לעשירים בלבד. והאמת, לא נראה לי שהם באמת מצפים שנתרום. קראת את תוכן המודעה? הם כותבים שנתרום את התגמול שמקבלים עבור ימי מילואים נוספים. איזה מין בקשה לתרומה זאת? אם כבר מבקשים תרומה אז פונים לכל אחד שמוכן לתרום. ניר הסביר שזה בשביל להראות לאיזה מצב הגענו. ואני מאחל לתנועת בלת"מ הצלחה במאבקה.

T a n g o

New member
ל- Tj ולעמית: כל מילה שלכם בסלע!

אמרתם את הכל. מדוע קשה להם להבין את גודל הפיספוס כאן? אני בדעה שמי שלא מקבל את המיגון המגיע לו חייב לומר למפקד שלו שישלח את המטכ"ל למשימה. זה המינימום שאנחנו חייבים לעשות למעננו ומשפחתנו. גם ככה השירות שלנו במילואים עולה לנו ביוקר.

T a n g o

New member
הצעד הבא: לקנות מכספנו נעליים

ומחרתיים, שקי שינה... נו באמת? זה רציני? אכזבתם אותי. ים כסף נשפך בצה"ל. תחשבו על מטוס אחד פחות ותמצאו את כל הכסף שחסר ל ה כ ל!! פראיירים עם תעודות...

תהיו רצינים

נו, אתם באמת חושבים שבכסף שתאסוף בלת"מ יוכלו לקנות את כמות האפודים החסרה??? זה רק על מנת לקבל כותרת בעיתון ולדחוף את הממשלה לעדות משהו. זה פעולת מחאה לגיטימית וחוקית (ולא ניסיון להחליף את הממשלה- מה אנחנו פה, הסכם ג'נבה?)

T a n g o

New member
עכשיו הבנתי, סתם יחצנות זולה

כותרת כזו לא תציל חצי חייל מלהפגע. תקרא מה כתבתי למעלה (שירשור של המכתב)

ניר נגר

New member
לא אנחנו לא חושבים שבכסף שנאסוף

נוכל לקנות אפודים קרמיים לכולם, הפנייה הזו נעשתה לכלל אזרחי המדינה (ולאו דווקא למילואימניקים) וכן, בשביל לקבל כותרת בעיתון (לא שאמצעי התקשורת מתעניינים כל כך :( ) על מנת שהמדינה תתבייש בזה שאזרחים צריכים לממן את ההגנה על חיילי המילואים במקום הממשלה.

אבל למה אמצעי התקשורת לא מתענינים?

כי הם יודעים שזה לא מענין אף אחד אחר
אתה יודע מתי הם יתענינו? כשגדוד חי"ר שלם יאיים שהוא לא מתגייס עד שאין אפוד קרמי לאחרון חייליו. נראה לך שיכניסו את כ-ו-ל-ם לכלא? אני ממש משוכנעת שלא. ואני עוד יותר משוכנעת שתוך ימים ספורים ימצאו את הכסף לרכוש כמה שצריך והכל יבואו על מקומו בשלום בלי צורך אמיתי לשבור את הכלים.

helius

New member
הרגת אותי עכשיו ../images/Emo163.gif

בפניה כתוב שמבקשים לתרום מתגמולי מילואים. יש רק שבעה אחוזים מכלל האזרחים שמשרתים במילואים אז איך זה מופנה לכלל המדינה? מתוכם חלק די גדול הם הסטודנטים שאין להם גרוש על התחת. חבר'ה אני בעדכם, אבל נא לקרוא בכובד ראש ולהתכונן לכל דבר לפני שאתם משחררים משהו לציבור. מקרים ותגובות - נשמע מוכר?

ניר נגר

New member
מקווה שלא הרגתי אותך באמת, רק

זה חסר לי להוריד עוד את אחוז המילואימניקים חחחחחח ידידי, אם תקרא את המכתב קצת יותר בעיון תיווכח שישנה פיסקה המבקשת תרומות מכלל אזרחי המדינה.

helius

New member
המייל לכל המפקפקים

תעשו טובה - תחשבו קצת לפני שאתם שולחים אימייל בתפוצת נאטו. יש לכם 5,000 חברים לטענתכם תשאלו איזה שניים שלושה לפני שאתם פועלים.

talmo69

New member
קניית אפודים קרמיים?

יש לארגן מייד הפגנה של אנשי מילואים ובני משפחותיהם!!! עד שלא יהיה כאן עריקה של גדוד מילואים שלם לר יזוז כאן כלום!! בקצב הזה, זה מה שיקרה.

למעלה