אני מאוד מקווה שהפורום מספיק בוגר

yoyo10

New member
אני מאוד מקווה שהפורום מספיק בוגר

כדאי להתמודד מול הכתבה הבאה אני מבקשת בכל לשון של בקשה להגיב האופן אחראי ולא פוגע

100kuri

New member
לדעתי,

האדם הזה שרשם ת'מכתב הזה ממש לא פסדר. מאיפה לו לדעת מי בדיוק משלם מיסים? וחוצמזה, מה זה אשמתו של הילד? זה ממש לא פסדר להכליל ככה ולהגיד שכל החרדים לא משלמים מיסים. אני מכיה הרבה אנשים חרדים שהולכים לצבא ומשלמים מיסים כמו כל אזרח טוב!!!!

כותבת בפעם המיליון ושניים../images/Emo70.gif

קודם כל כבר היה על זה שרשור אבל מזמן..... לידיעתכם חרדים הם גם בני אדם, הם משלמים מיסים והם עושים דברים יותר חשובים ממכם
תנו לי שם של חילוני שמשרת בזק"א

רובו של זק"א הוא חרדים אבל

גם חילונים יכולים להתנדב וגם חילונים טורמים לזק"א , וזק"א שולח לי כל הזמן מכתיבים שאני יתרום להם כסף ואם ביכולתי להתנדב .

ספי...אתה גם במכבי אש...

וזה גם קשור כי אם לא היית במכבי אש, לא נראה לי שהיו שולחים לך

../images/Emo4.gifאני לא מסכימה

כבר דיברנו על זה מלאאאאאאא היה דווקא שרשור ארוך (אם אני זוכרת נכון....) והגענו למסקנה שלא כולם ככה.... אומרת בפעם המיליון ושתיים:
זק"א מורכב מחרדים
יש חרדים שהמשפחות שלהם מחרימים אותם בגלל שהם משרתים בצבא וכו'
חרדים משלמים מיסים בדיוק כמו כל אחד
חרדים הם בני-אדם בדיוק כמו כל אחד חוץ מהדת

אופסי...חשבתי שזה לא שלח ת'הודעה

הזאת אז שלחתי עוד הפעם....אבל שלחתי אותה 3 דקות לפני השניייה ורק עכשיו זה שלח
מה עובר על המחשב הזה

מאחד אני מצדד בכותב

אבל מאידך אני מתנגד לדבריו , יש כאן הכללה לגבי כל החרדים וזה ממש לא נכון , אבל אני מצדד בו כי פלג גדול מאוד מהחרדים (אורתודוכסים , נטורי קרטא ..) לא חושבים על מעשיהם ומביאים לעולם 10 -15 ילדים מבלי יכולתץ לקיים אותם בכבוד , אני חושב שהילד לא צריך לסבול בגלל שגיאות הוריו אבל המצב הקייים לא צריך להימשך והורים חרדים שלא מסוגלים לטפל בילדיהם לדעתי השרות למען הילד צריך להתערב , בהתחלה זה יגרום בלאגן אבל בסוף הם יבינו שאם הם לא מסוגלים לקיים את ילדיהם בכבוד והם ממשיכים להביא ילדים לעולם יכריחו אותם למסור את ילדיהם לאימוץ .

הם דווקא כן חושבים....

יש מצוות פרו ורבו......
וחוצ'מיזה...אפ'עם לא ראיתי ילד חרדי מוזנח
חילוניים ראיתי, דתיים ראיתי וחרדי
אפ'עם

100kuri

New member
ת'שי טובה ../images/Emo70.gif

באותה מידה שיש חילונים ודתיים עם ילדים מוזנחים יכולים להיות גם חרדים מוזנחים אבל זה לא בגלל שהם חרדים אלא בגלל ההורים/ מצב כספי/ סיבה כלשהיא אחרת

mayakol

New member
סליח לי אבל את מדברת שטויות

בכל מקום יש ילדים מוזנחים... זה קשור למשפחה ולא לחברה... ויהיה נחמד אם את והחברה שלך לא תקיימו שיחות פרטיות פה בפורום. תודה.

מתנדב

New member
הנבצר הראשון, ידוע לך כמה חילונים

יושבים ברעב? ואין להם 10 ילדים יש להם בסך הכל רק ילד שניים שיהיו בריאים, והם בוכים ומתלוננים שאין להם כסף, והם מפגינים ומקימים אוהל מחאה בככר הלחם, ואין להם מה להאכיל את הילדים, וקראתי הרבה כתבות על אותם אנשים המסכנים שבוכים ומתחננים לפרוסת לחם, בשביל להאכיל את ילדם, אז מה אתה מדבר שהחרדים אשמים בזה שהם מביאים ילדים לעולם? גם החילונים אשמים שהם לא יביאו אפילו ילד אחד לעולם כי אין להם מה להאכיל אותם, ואתה יודע שאחוזי האנשים שמגיעים לחתום בלשכה האחוז הגבוהה הינם החילונים?, ואחוז הגבוהה של מבקשי השירותי הרווחה הינם של החילונים ולא של החרדים? ידוע לך מזה? או שאתה מתעלם מהסטיסטיקה?, רק מה כולם בפה אחד מבקשים מהממשלה שלא ירעיב את ילדינו, אז כשעולם החילוני מבקש את זה, זה מובן ואסור לפגוע בהם, אבל כשעולם החרדי מבקש שלא יקצצו בשכר הכוללים, ובישיבות בכלל, והמדינה עוד טוענת שאין להם כסף לממן את החוצניקים שבאים ללמוד כאן בארץ בישיבות, ולממן את הרוסים שיבואו ללמוד כאן 3 שנים ויעשו בגרויות זה כן יש להם כסף? איפא השוויון?, ואז מה? אומרים לחרדים אל תביאו ילדים לעולם? תביאו רק 2 ילדים, הרי הוכח מהצד החילוני שיש להם רק ילד אחד או שני ילדים, ואם כל זה הם לא יכולים להאכיל את נפשותיהם, אז התירוץ הוא בגלל הילדים? לנו לחרדים אין הרבה בקשות מהמדינה, כל מה שאנו מבקשים אל תקצצו לנו את תקציבי הישיבות והכוללים, ותו לא, אז מה המדינה עושה? מקצצת כן, וטוענת שכל הקיצוץ זה בגלל שאנו מביאים מעל 2 ילדים לעולם? ממש לא הבנתי את הטענה שלך....

mayakol

New member
קצת מצחיק קורי ש...

לפני רגע לא הסכמת איתה, ופתאום היא צודקת במאה אחוז לא?! קצת החלטיות.

Vdrums

New member
לדעתי,

עניין המחשב והאופניים זה לא קשור. זו שורה מיותר במכתב. אלה מותרות. הבחור שכתב את המכתב צודק. אב המשפחה אשם במצב, הוא לא חשב לרגע האם הוא מסוגל לכלכל משפחה בת 14 נפשות. הוא בפירוש בנה על התקציב הממשלתי.

למעלה