אני מאוד מקווה שהפורום מספיק בוגר

ועוד דבר

אם אתם שמחים בחלקכם ומאושרים, אז למה בדיוק אתם דורשים כסף מהממשלה ופונים בפניות נרגשות לראש הממשלה?

mayakol

New member
יש הבדל בין להיות שמח בחלקך

לבין מצב שבו גם את התנאים המינימלים ביותר הממשלה גוזלת ממך. וזה ההבדל.

הממשלה גוזלת ממך?!

אתה לא מספק אותם לילדך!!! וזאת בדיוק הנקודה משנסה להבהיר הכותב בקטע מי"א...

La Gamba

New member
הדבר הזה עם הילד החרדי

הוא סטיגמה- כמה שהוא "מאושר", באמת. ראיתי פרצוף כועס, זועם, שונא. ביחד עם פרצוף רגוע, שמח, מתרגש, נחוש. כמו כל שאר בני האדם. במובן אוטופי את צודקת. אם הילד כה מאושר, מדוע הוא מפגין. מה אכפת לו מהגשמיות? הוא דיבר על "אוכל" בנוסף לכל

פלסטיק

New member
אני נגד שימוש בילדים במאבקים

לא יפה לבייש ילד בצורה כזו. אם יש להורים טענה צודקת שישמיעו אותה, אם לא שישתקו אבל להתחבא מאחורי גב של ילד מבוייש זה לא מכובד לכן אני לא אוהב את מה שעשה החרדי לילדו וגם את החילוני שענה לו בצורה דומה. לעניין? הילדים לא אשמים הייתי רוצה שהמדינה בכל זאת תהיי קצת יותר סוציאליסטית, שכל ילד יקבל איזשהו מינימום סביר של מזון חינוך ובריאות ללא קשר למצב הכלכלי של הוריו. לכן יש לדאוג שארוחות חמות יגיעו למוסדות החינוך, שהחינוך יהיה חינם (באמת) ושרפואה סבירה בחינם תהיה זמינה לכולם. לכל הצרכים הנ"ל אין צורך בהקצבות להורים

פלסטיק

New member
בטח שיש, לפחות חלקית

קח את קצבאות הילדים (שלעיתים רבות ההורים מתפרנסים מהן) ובמקום זה חלק מינימום שירותים לכל הילדים. גם אם אין את הכל לכולם זה לדעתי צריך להיות הכוון, האידיאל שאליו היינו רוצים להגיע. מה לעשות, אני מתבייש בזה שבמדינה שלי יש ילד רעב או זקן ללא טיפול רפואי נאות. שום תירוץ לא יגרום לי להרגיש שזה בסדר.

מתנדב

New member
פלסטיק, כל הכבוד לך....

גם אני מתבייש במדינה הזאת, צרכים לחלק את הקצבאות שווה בשווה, וגם בנוגע למה שכתבת את סל התרופות, ואני יספר לכם מקרה אמיתי שקרה איתי היום בשעות הערב, הייתי באזור המרכז, נכנסתי לבית הכנסת להתפלל ערבית, ניגש אל המתפללים אדם חילוני זקן בשנתיו, ומתחנן עם דמעות בעיניו שיתנו לו כמה פרוטות לקנות תרופות שהוא חייב אותם, ושבלעדיהם אין הוא יכול להתקיים, אני אישית וכמוני עוד כמה מהמתפללים פשוט זלגו לנו דמעות מהעיניים, לא יכולנו לראות את זה, ובמיוחד את הקבלות שהוא הוכיח לנו שסך התרופות החודשיות שלו, הן למעלה מ 1500 שקלים, שאותו זקן מתפרנס רק על הקיצבה של הביטוח לאומי, כ 700 שקל לחודש, שאם זה המדינה דורשת ממנו לחיות ולקנות בהם אוכל למחיתיו, ואת התרופות שהוא נזקק להן, ואת תשלום החשמל והמיים והארנונה, וכל זה בסכום פעוט של כ 700 שקלים לחודש... שורה תחתונה מה שאני רוצה להגיד מהסיפור הזה שהגבאי של הבית הכנסת ערך מגבית בשבילו והוא יצא עם סכום נכבד, אבל הסיפור הזה כל כך נגע לליבי, והרגשתי צמרמורת שעוברת בי... וגם על זה אני זועק, שהמדינה תכניס לסל הבריאות יותר תרופות, ושיוזילו את מחירי התרופות המופרזות...

tamarhp

New member
שיקצצו

משכר המקסימום. שיקצצו מאלו שיש להם, לא מאלו שאין להם. סביון, כפר שמריהו, כל אלו בקושי שמים לב מהקיצוץ. טוב, אולי הם צריכים לסגור בריכה אחת מתוך השלוש שיש להם. אבל מדובר פה בצורך קיומי, לחם לאכול. לא רק אצל החרדים, מה עם אנשי כיכר הלחם? אבל לא, הממשלה הנכבדה לא תמכור את אחת המכוניות המפוארות שלהם ותממן ארוחה לכמה משפחות. חס ושלום. צריך לקצץ - אז מקצצים במקומות שלא יפגעו בהם.

iziman

New member
למה ?

למה מישהוא שעובד קשה ומרוויח טוב צריך לשלם עוד יותר כדי לפרנס אנשים מובטלים . זה שיטה שיוצרת דורות של אנשים שאינם רוצים לעבוד כי ממנים אותם .

tamarhp

New member
לא הבנתי

אתה רוצה להגיד שאנשים מובטלים ביקשו את זה? ולא תמיד עובדים קשה בשביל להרוויח טוב, ובמיוחד לא במדינה שלנו שהחוקים בה די רופפים. אני לא אומרת שהם צריכים לממן, ובטח שלא ליצור דורות שלא עובדים. אני מדברת על היגיון פשוט שיש אנשים שרוצים לעבוד וכל שקל חשוב להם, ואנשים שמוציאים אלפי שקלים בלי לחשוב ויכולים להציל חיים. אנשים שעוברים ליד כיכר הלחם וקונים בגדים בעשרות אלפי שקלים. לקצץ בשכר המינימום לא יעשה אותם כ"כ מסכנים, ותאמין לי שהם בקושי ירגישו את זה, לעומת משפחה נזקקת שכל שקל יעזור להם.

למעלה