אני מאוד מקווה שהפורום מספיק בוגר

מתנדב

New member
תומר, תפתח את העיניים מהר....

ותראה מה הגבתי בשרושור זה, גם הילדים של החילונים מורעבים ללחם, ואין להם 14 ילדים, אז מה אתה מטיח אשמות כלפי ההורים, זה מה שהחדירו לכם לראש?

100kuri

New member
אופס,

עשה לי בלאגן בהודעות
סורי
ושלח לי 1000 פעמים
עזבו....

לדעתי...

אני לא חושבת שאני יכולה לשפוט אותו או כל אדם ספציפי אחר... אבל בכלליות אני חושבת שהחברה החרדית היא לא חברה בריאה בכלל! יותר אנשים צריכים לצאת ולעבוד ובכלל למצות את עצמם ולא לסמוך על הנס! ואני גם לא חושבת שיש מקום לעשות השוואות בין ההזנחה של הילדים בחברה החרדית, דתית וחילונית- כל משפחה מחנכת ומטפלת את ילדיה בצורה אחרת לטוב ולרע!

מתנדב

New member
עומר, יש לי רק שאלה קטנה אלייך

איך הגעת למסקנה שהחברה החרדית היא לא חברה בריאה? את יודעת כמה חרדים עובדים? הסתובבת פעם בבורסה וראית מה הולך שם? בבנין הבורסה ישנם אחוז גבוהה של חרדים שעובדים, בצבא יש הרבה חרדים שעובדים ולא משתמטים, ועדיין לא ראיתי חרדי אחד שמסתמך על הנס... חבל שאת נמנית לאותם קבוצה של אנשים שמגיעים למסקנות מהירות מידי...

hoggle

New member
זה נכון שיש חרדים שעובדים

אבל השאלה היא מה האחוז שלהם באוכלוסיה החרדית, לעומת אחוז החילונים העובדים באוכלוסיה החילונית. נהוג לקרוא לחברה החילונית חברה יצרנית מכיון שאחוזים גבוהים מתוכה עובדים ומשלמים מיסים, בעוד שבחברה החרדית אחוזים נמוכים עובדים ולפיכך מעטים משלמים מיסים. בנוסף, אסור לשכוח שהתסכול מגיע מכך שלחרדים יש פטור משירות צבאי, דבר שיוצר תיסכול רב אצל החילונים, מכיון שהחרדים נהנים מאותה הגנה של צה"ל (במיוחד אלו שבחרו להתיישב אידואולגית בשטחים בהתנחלויות, אבל האידיאולוגיה שלהם לא כוללת הגנה עצמית - את זה חיילי צהל צריכים לעשות). לדעתי, המדינה מעודדת במידה רבה את ההסלמה בין שני הגושים האלו בכך שהיא באמת נותנת הטבות מיוחדות למגזר החרדי, דבר שמעורר כעס מובן במגזר המשלם על כך. אני חושבת שבקרב החברה החרדית יש כמה דברים מאד יפים שכדאי לחברה החילונית ללמוד ממנה, כמו גמ"חים שבזכותם חרדים רבים מצליחים להשמר מפת רעב ואכן לא מזדקקים לעזרת המדינה, אבל מצד שני בגלל ריבוי ילדים, שהוא דבר שהציבור החרדי מייצר ללא תלות במצבו הכלכלי, נוצר מצב שבו ילדים גדלים בלי לקבל את כל מה שמגיע להם וכך נופלים כנטל על הציבור משלם המיסים, שהוא בהחלט לא הוריהם. נכון שיש הרבה ילדים רעבים מקרב החילונים, ובהחלט ישנן משפחות ודורות שלמים בעיירות פיתוח שבהן אין עבודה שזו מנטליות לא לעבוד ולחיות מדמי ההבטלה. נכון, אבל בחברה החרדית זו מנטליות לגיטימית ונפוצה בהרבה. הלא זוג לא יושב ומתכנן כמה ילדים לעשות בהתאם למצב הכלכלי, אלא נותנים דרור למצוות פרו ורבו.

מתנדב

New member
מה זאת אומרת זה מרגיז אותכם

שהצבא שומרת על אותם חרדים שלא עושים צבא?, אתה יודע כמה חילונים משתמטים יש? האם עליהם הצבא לא שומר?, זו טענה מגוחכת ביותר מה שהעלית כרגע... כתבת המדינה מעודדת במידה רבה את ההסלמה בין שני הגושים האלו בכך שהיא באמת נותנת הטבות מיוחדות למגזר החרדי, דבר שמעורר כעס מובן במגזר המשלם על כך, אולי תואיל בבקשה להגיד לי איזה הטבות יש לציבור החרדי?, פעם ראשונה שאני שומע שיש הטבות לציבור החרדי שמקומם את הציבור החילוני, אתה יודע מה הן ההטבות או שזרקת סתם השלכות למיניהם? ולגבי הילדים, עדיין לא הסברת לי מה שטענתי, אנחנו לא מבקשים מהמדינה תוספת על כל ילד וילד, (שכידוע לך שחוק הקצבאות הילדים ירד מהפרק, רק בכדי לפגוע בציבור החרדי), אז כל מה שאנחנו מבקשים שהגרושים שהמדינה נותנת לנו, שלא יקצצו מהגרושים האלו, זה כל בקשתינו...

hoggle

New member
שוב אתה מתלהם

וזה מוריד מאד מערכך כשמישהו שיכול לתת דעה אוביקטיבית. חשבתי שמטרת הפורום הזה הוא דו שיח בין חילוניים לדתיים, וזה לא בדיוק מה שאתה עושה. 1. כמה חילוניים משתמטים? אתה יכול להשוות את זה לציבור שלם שבכלל לא מתגייס? נכון, יש את זק"א, וכמה אנשים חברים בו? (אני לא ממעיטה חלילה בעבודת הקודש שהם עושים) 2. איזה הטבות? אז באמת עד לא מזמן היה את חוק משפחות ברוכות ילדים, יש להם הגנה צבאית, אני שבה ומזכירה, בן ישיבה מקבל 1000 ש"ח לחודש על שזה שהוא לומד. מה מקבל חייל? 400? 500? 3. למה שהמדינה תיתן בכלל "גרושים" למישהו שלא מייצר? שרק לוקח? שלא תורם למדינה כהוא זה? שכופה את דיעותיו ומונע מהציבור שממנו המדינה עושה את מרב הכנסותיה דברים כמו תחבורה ציבורית בשבת, דבר שהוא יכול בקלות פשוט להמנע ממנו, במקום להכריח את כולם לא לקבל את ההטבה הזו. 4. כפי שכבר בטח הבנת, אני בחורה. אולי תטרח ותסתכל בכרטיס האישי לפני שאתה תוקף, כך שלפחות תפנה אלי בצורה נאותה?

מתנדב

New member
מה? המדינה משלמת לכל אברך

1000 שקל לכל חודש?, זו טעות בידך, כל אברך היה מקבל מהמדינה בסביבות ה 400 שקלים ורוצים לקצץ את זה לסכום שיגיע עד ל150 שקלים....

hoggle

New member
כל בן ישיבה שתורתו אומנותו

מקבל 1000 שקל לחודש. תבדוק את העובדות שלך שוב. אולי זה רק בתקופה שבה צעירים אחרים עושים צבא, אז התקופה אולי מוגבלת, אבל תהיה בטוח שזה מה שהם מקבלים.

lala897

New member
תראו-

לדעתי כל הויכוח הזה לא לענין כי הוא יצא מנקודה הרבה יותר נמוכה שמשם מגיע הויכוח והיא- מה ערך לימוד התורה? ברגע שבנקודה זו לא מסכימים אין שום סיבה שיגיעו להסכמה בנושא הצבא.

hoggle

New member
לא נכון

כי אם לימוד תורה נעשה במקום שירות בצבא, המעט שניתן לעשות הוא לשלם קיצבה זהה לזו של חיילי צה"ל, והכוונה לחיילים הג'ובניקים, ולא הקרביים, כלומר בערך 300. אין שום סיבה שאדם יסכן את חייו וירויח פחות מאדם שלומד, ויהא זה הדבר החשוב ביותר בעולם שצריך ללמוד.

lala897

New member
לא אמרתי את זה

אבל מבחינת התועלת שכל אחד מביא- אדם שמסכן את חייו או אדם שיושב ולומד זה נוגע לנקודה שעליה דיברתי.

מתנדב

New member
אני יודע במדוייק כמה כל אברך

ובחור ישיבה מקבל, ועל זה אני מוכן להתווכח איתך...

tamarhp

New member
לא רק זק"א

חוץ מארגון זק"א, שכל עבודתו היא קודש, יש ארגונים נוספים בהם מתנדבים החרדים - ארגון "הצלה" ועוד. החרדים אולי לא משרתים בצבא, אבל הם תורמים למדינה לא פחות! וזו כמובן רק דוגמא קטנה.

תשובה קטנה...

לא התכוונתי לעשות הכללות אבל יש הרבה בחברה הדתית שלא עובדים...

lala897

New member
סתם ככה בלי קשר..

נראה לי שבאופן כללי החברה החרדית עובדת כמו חמור, בלי קשר לאיזו מטרה גם הגברים וגם הנשים.

מתנדב

New member
lala897, זה נכון מאוד....

הרבה נשים מהחברה החרדית יוצאות לעבוד גם, אבל לכי תסבירי להם שהחברה החרדית כן עובדת וכן משלמת מיסים... והסברתי באחד השרשורים, משלם מיסים זה נקרא, אלו שמשלמים ארנונה, הרי ארנונה זה גם מיסים, וזה כולם משלמים כולל החרדים, כשאת באה לחנות לקנות זוג נעליים, ואת משלמת מיסים 18 אחוז, האם המיסים הולך אלי? לא, המיסים האלו הולכת למדינה, אז תשאלי אותם מה כוונתם שהחרדים לא משלמים מיסים, הם לא ידעו מה לענות על זה....

hoggle

New member
כל פעם מדהים אותי מחדש

כמה אתה מתלהם. אתה מנהל פורום - תתנהג בהתאם. מע"מ כולם משלמים, אז זה לא דבר שאפשר להכליל אותו, אלא מדובר במיסים אחרים שניתן להשוות בין המגזרים. מדובר על חוק משפחות ברוכות ילדים שעוד מקבלות פרס על כך שהן עושות ילדים בלי חשבון. הזכרת ארנונה - אתה יודע שב"ב ככל שיש לך יותר ילדים אתה משלם פחות ארנונה? אז מי משלם סכומי עתק כדי להשלים את החסר שנוצר? נכון, החילונים. אני לא רוצה לצאת נגד העניין של ריבוי הילדים בחברה החרדית, כי אני מבינה שזה דבר שהם מאמינים בו, וזה נראה לי בסדר ולגיטימי, אבל אם הם נופלים לנטל על אחרים בעקבות זה, אולי צריך לעשות שם איזה בדק בית בקרב הרבנים שיפזרו קצת יותר אישורים לשימוש באמצעי מניעה...

למעלה