אני מאוד מקווה שהפורום מספיק בוגר

זה מה שקורה כשאני עסוק בבגרויות

פעם ראשונה יהום נכנס לפורום וכב שרשור-על בעל מאות תגובות. ותגובתי- הכותב צודק ב-100% והדבר כבר נידון. למה להביא תריסר ילדים לעולם כשאתה יודע שאתה לא מרוויח מספיק כסף בכדי לקיים אותם בכבוד?

tamarhp

New member
אתה מנסה להגיד

שאם לילד אין טלוויזיה, מחשב, אופניים, אינטרנט, די וי די, סרטים כל שבוע, אוכל כיד המלך, הוא לא יכול להיות מאושר? אם הוא לא טעם אף פעם ארטיק שוקולד וניל אלא רק תות בננה, הוא לא יכול לחיות? מעניין, דווקא הרבה חילונים נוסעים להודו בגלל החיים הפשוטים שיש שם. היהדות לא מאמינה שהאדם בא לעולם בשביל לעשות חיים ולרכב על אופניים, אלא על מנת לבצע שליחות, לעבוד את ה' ולשמור את המצוות. הטענה נגד הממשלה היא שכמדינה - היא לא תומכת בכל הזרמים, אלא דווקא מקשה עליהם. ראית פעם ילד חרדי? איזה אושר יש לו על הפנים? לא בגלל שהוא היה באינטרנט כל היום, אלא בגלל שהוא מאמין באלוקים, ויודע ש"אשרינו מה טוב חלקנו", להאמין באלוקים ולהיות חלק מהעם היהודי.

...

"שאם לילד אין טלוויזיה, מחשב, אופניים, אינטרנט, די וי די, סרטים כל שבוע, אוכל כיד המלך, הוא לא יכול להיות מאושר? אם הוא לא טעם אף פעם ארטיק שוקולד וניל אלא רק תות בננה, הוא לא יכול לחיות?" -יש הבדל גדול בין זה לבין ילדים שאין להם בגדים. אני שמח בחלקי. אני מאמין שהילדים החרדים שמחים בחלקם. זה לא אומר שצריך לגזול מהם תנאים בסיסיים לקיום.

mayakol

New member
אבל יש להם תנאים בסיסיים לקיום!

יש להם אוכל, יש להם בגדים!!! ולא תאמין, אני אגלה לך סוד... יש להם אפילו כמה צעצועים! נכון, לא הרבה כמו לילד חילוני ממוצע, אבל יש להם כמה...

tamarhp

New member
התגובה שלי

התייחסה למשפט "למה להביא תריסר ילדים לעולם כשאתה יודע שאתה לא מרוויח מספיק כסף בכדי לקיים אותם בכבוד?" אין שום צורך לגדל ילדים דווקא בכבוד. משפחה תומכת זה דבר יותר חשוב, וכבר ראינו שעושר לאו דווקא מביא לאושר. זה לא קל לחיות בלי בגדים ובלי אוכל, ולכן באים בטענות למדינה שלא תומכת בזרם מסויים דווקא ועושה פילוגים בעם.

אז נראה שלהורים החרדים לא אכפת

אז הם יהיו הורים אוהבים, אבל יוצא שלא אכפת להם שלילדים שלהם לא יהיו בגדים ואוכל. זה חוסר התחשבות מצידם.

lala897

New member
דרקנס- אתה מגזים.

לרוב הילדים החרדים יש תנאים בסיסיים ויותר לחיות. בענין שצריך לדאוג שיש אמצעים לגדל ילדים אני מסכמה איתך אבל זה בפירוש לא קורה אצל רוב החרדים.

tamarhp

New member
המצב

עד היום איפשר להם לחיות בתנאים סבירים ומטה, אבל הקיצוץ היום לא מאפשר להרבה משפחות לחיות אפילו בתנאים מינימלים. ועל זה הטענה.

וכמה זמן כבר החרדים דורשים כסף

לפחות כבר כמה שנים. הממשלה חייבת לקצץ. היא מקצצת בכל המגזרים והמשרדים והתחומים. אז למה לפסוח על המגזר החרדי?

lala897

New member
דורשים כסף כמו שאתה דורש כסף

רק שאתה מקבל את זה והם לא.

?

1)אני לא דורש כסף 2)אני לא מקבל כסף תסליח לי, אבל מאיפה לעזאזל הוצאת את השטויות האלו?

lala897

New member
לא דיברתי א ת ה אישית

גם אני אישית לא דורשת כסף מהמדינה ולא מקבלת. אבל מה שהחברה החילונית מקבלת הטבות מהממשלה- בנושאי חינוך, למשל. הדתיים לא מקבלים את אותוסכום ולכן הם נאלצים לדרוש. זה מה שהתכונתי.

איזה הטבות בדיוק?!

בתחום החינוך? כן אנחנו משלמים רק 1000+ שקלים לשנה, *לא* כולל ספרים. ההטבות בתחום החינוך שואפות ל-0. ואנחנו לא דורשים הטבות, כי אנחנו מבינים דהממדלה לא יכולה לתת. עד כמה שאני יודע החינוך הדתי מקבל הרבה יותר כסף מהחינוך הממלכתי.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אז אני רוצה

לתקן אותך ידידי, החינוך הממלכתי מקבל בהרבה יותר קצבאות מהחינוך החרדי... ויתרה מזה, אתה יודע שהישיבות והכוללים, לא קיבלו כבר תקציבים למעלה מחצי שנה? אין משכורות לשלם לאותם אברכים, ואתה יודע מה זה גורם לאותם אנשים? הם צרכים להסתובב בין גמחי"ם אחד למשנהו, ללכת לשכנים ולהלוות מוצרים, ללכת למכולת ולנסות לרשום במכולת אחרי חוב של כמה חודשים שלא שילמו למכולת, ממתי החינוך הממלכתי המתין לקצבאות המגיעות לו? כל חודש כמו סטופר הכסף מגיע להם, ואילו לחינוך החרדי הם מעכבים את הקצבאות, האם יש לך תשובה לזה?

lala897

New member
ואנחנו משלמים 2000+ שקל לשנה לא

כולל ספרים. החינוך הדתי בפירוש לא מקבל יותר כסף מהחינוך הממלכתי למה שהוא יקבל?

מתנדב

New member
Knight of Darkness, למה כמה שנים?

כל זמן שלא דיברו על הקיצוצים, אנחנו שתקנו, ולא צייצנו מילה, אבל ברגע שבאים לקצץ לנו, לא נזעק?

למעלה