אני מאוד מקווה שהפורום מספיק בוגר

אז הנה המחזוריות

לזה אני מגיב "למה הדרישות לכסף מהממשלה?" ואז תגובתך, ואני מצטט:"יש הבדל בין להיות שמח בחלקך לבין מצב שבו גם את התנאים המינימלים ביותר הממשלה גוזלת ממך. וזה ההבדל". מצד אחד אתם אומרים שהחרדים שמחים בחלקם, מצד שני אתם אומרים שאתם לא שמחים בחלקכם כי הממשלה גוזלת מכם תנאים בסיסיים לקיום וזה בעוד שאתם אומרים שיש לכם תנאים בסיסיים לקיום. אני רואה כאן 3 סתירות.

mayakol

New member
היו תנאים בסיסיים.... כעת יש פחות

אבל עדיין החרדים שמחים בחלקם. מה לא ברור?

מה שלא ברור הוא

למה אתם דורשים כסף למרות שאתם שמחים בחלקכם? זה לא הולך יחד. מי ששמח בחלקו, שמח אם מה שיש לא ו*לא* מבקש יותר. ואתם *כן* מבקשים יותר. ולכן אינכם שמחים בחלקכם.

מתפלסף, אבל לא סתם

תבחרו: או שאתם שמחים בחלקכם ושותקים, או שאתם לא שמחים בחלקכם ודורשים.

tamarhp

New member
היו תנאים (עוד תוספת)

אבל בשביל להיות שמח בחלקך, צריך לחיות! אז לומדים לקצץ, לומדים לצרוך פחות, אבל למה? למה משפחות שלמות צריכות לסבול בגלל שהמדינה לא תומכת בהם? בגלל שהם לא משלמים מיסים? הם משלמים! בגלל שהם לא משרתים בצבא? הם משרתים בדרכים אחרות! הם לא תורמים למדינה? תורמים! ואפילו בהתנדבות! לא יוצאים לעבוד? יוצאים! אז למה? בגלל הדת. המתנגדים לדת חוששים מהעובדה שהציבור החרדי הולך וגדל, ובעוד כמה שנים יהווה את הרוב במדינה. הדבר הגרוע מכל - ברגע שהם רוב, כל המדינה תיהפך למדינה דתית, ואז חוקי הדת יהיו חוקי המדינה, והחילונים יצטרכו להתכופף ולהיכנע. מזה הם חוששים, גם אם הם לא מודים בזה בגלוי. אני יודעת, עכשיו יהיו פה תגובות של "איזה שטויות, על מה את מדברת" אז... שימו לב כמה רעש עשו כשנבחר הרב אורי לופוליאנסקי לראשות ירושלים. כמה החילונים חוששים שהוא ישנה להם את סדרי החיים. תנסו לחשוב על זה באמת, כמו חברי פורום בוגרים שאליהם מיועד הדיון (ראו הודעה ראשונה).

למה?

איך זה שלאחרים יש כסף ולחרדים לא? כי אחרים מרוויחים את הכסף בזיעת כפם. אז מגיע לחרדים כסף כי הם לא מרוויחים אותו? לא מנסים להרוויח אותו? באותה מידה אני יכול לשבת על התחת ולא לשות כלום ולדרוש שהמדינה תשלם לי. את אומרת שהמדינה לא נותנת תמיכה מורחבת לחרדים בגלל שהם מהווים איום? זה באמת מקורי...חבל שזה לא מציאותי.

tamarhp

New member
החרדים הולכים לעבוד!!!

תפנימו את זה! רק מה, שיש היום כ"כ הרבה בעיות באבטלה, שגם למצוא עבודה זה מאד קשה. הם כן מנסים להרוויח כסף בזיעת אפם. הטענה היא לא "למה אין לי כסף", הטענה היא "למה המדינה בה אני חי דואגת לכל הזרמים אבל מקצצת בתקציב שפוגע במיוחד בחרדים?"

המדינה מקצצת ב ה-כ-ל ! ! !

ראי דוגמא שהבאתי בקשר לגימלאים שמצבם רע בהרבה מזה של החרדים.

lala897

New member
היא אמרה במיוחד בחרדים.

בין הגמלאים יש חילונים, דתיים וחרדים.

את תקועה על ההפרדה האמונתית

ובחרדים יש גם גימלאים, אז מה? אני מדבר על קבוצות שהן נחשבות "חלשות". חרדים הם קבוצה כזאת וכן גם הגימאלים. אז מה אן היא אמרה במיוחד חרדים. זה לא אומר שהיא צודקת. גימלאים במצב הרבה יותר גרוע מחרדים והם לא מורכבים רק מחרדים.

נאמר פה

שחרדים הם מקופחים *במיוחד*...אז אני אומר שיש קבוצות יותר מופחות מהחרדים.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, תבין אנחנו לא

דורשים מהמדינה כלום, רק דבר אחד אנחנו מבקשים, שאת התקציב המועט והגרושים שהזרימו לנו, שלא יפגעו בנו, ושלא יקצצו עוד, שאם אברך עד היום קיבל 400 ומשהו שקל לחודש, שהמדינה לא תקצץ את זה ל150 שקלים לחודש, שזה אפילו פחות מחצי, מה שאנחנו מבקשים הוא, תשאירו לנן את ה 400 ומשהו שקלים לחודש, ותתנו לנו את המנוחה שלנו... בקשה גדולה בקשנו?

צריך איכשהו להבריא את הכלכלה

אני לא אומר שקיצוץ בתקציבכם הוא מה שצריך לעשות בשביל זה. אני רק אומר לך שתסתכל על התמונה הכללית ולא על המקרה הפרטי שלכם.

שיריה

New member
הופה...

רק אל תשכח שהילודה המוגברת הזו שומרת שישאר רוב יהודי בארץ. ודווקא בתקופה הזו שחלק מהמלחמה מצד הערבים היא להגביר את הילודה שלהם, ושיש עליה גדולה של אנשים שהם לא יהודים, דווקא בתקופה הזו התרומה שלהם גבוהה!

שיריה

New member
זה לא שחור או לבן...

נתת צד שלילי לכך שיש משפחות מרובות ילדים, הבאתי צד חיובי... זה לא הכל שלילי או הכל חיובי, לכל דבר יש כמה פנים.

למעלה