אני מתלבט אם להתגרש או לא

Me19722

New member
אני מתלבט אם להתגרש או לא

שלום פורום נכבד, נעים מאד להכיר.

אני מתלבט מזה זמן מה אם להישאר נשוי או להתגרש. ואלה תולדות...

הכרתי את אשתי באוניברסיטה כשהייה לי מעט מאד ניסיון מיני, בעצם בקושי היו לי חברות. באותה תקופה הייתי ביישן כזה בכלל ועם נשים בפרט. כשהכרנו, היא הייתה ממש יפה וחכמה והכל זרם בינינו והרגשתי שזכיתי בלוטו, לא פחות. אחרי כמה חודשים עברנו לגור יחד ואחרי שנתיים נישאנו. מהתחלה היו מריבות פה ושם וברוגזים, היא אדם מאד לא פשוט, עקשנית, די אנוכית ותמיד הייתה בקשר בערבון מוגבל, כלומר כשנוח לה בקשר אבל לקחה לעצמה את הזכות גם לעשות מה שבא לה כשהתאים לה, בלי להתיעץ ובלי לקבל החלטות משותפות. fast forward כמעט עשרים שנה קדימה, אנחנו עם שלושה ילדים גילאי 8 עד 15 בזוגיות די מפוררת ומבאסת. הרבה פעמים אחד מאיתנו ישן בחדר אחר, אפשר לומר שיש לנו יותר קשר כלכלי מרגשי. סקס פעם-פעמיים בחודש לכל היותר, לפעמים גם חודשים בלי בכלל. היינו בטיפול זוגי בעבר וזה היה די מתסכל, אינסוף האשמות הדדיות כשכל אחד בטוח שתרם לקשר יותר מהשני ובשורה התחתונה, לא הגענו לתוצאות הרצויות. כרגע המצב שאנחנו רק 50% ביחד. לא 50% מבחינת זמן אלא מבחינת מידת המעורבות. אפשר לומר שאם נחליט להיפרד, אף אחד לא יקח את זה קשה מדי. יהיה אולי מעט מאבק כלכלי אבל לא מעבר לזה. המצב הכלכלי סביר פלוס. מצד אחד נראה לי די מתבקש להיפרד לאור הנתק הארוך והעמוק בינינו. בכל זאת, חיים רק פעם אחת (עד שיוכח אחרת) והשותפות הזאת בינינו שאפילו קשה כבר לקרוא לה זוגיות מונעת ממני הרבה חוויות שזוגיות אמיתית אמורה להעניק. מצד שני מרגיש די זקן לשיט הזה. אני זוכר שגם כצעיר לא הייתי להיט בסצינת ההיכרויות. פשוט בא לי להרים ידיים ולהיעלם אל תוך השקיעה. הקונפליקט הזה גורם לי להיות די אומלל ולמרות שבאופן כללי אני בן אדם די החלטי, שיודע צה הוא רוצה, במקרה הזה קשה לי לקבל החלטה.

אז התחלתי פשוט לקרוא בכל מיני פורומים ומאמרים איך אנשים מקבלים החלטה להתגרש. מתקבל הרושם שבאופן מובהק במקרה של זוגות בקבוצת הגיל שלנו יש אירוע מאד דרמטי בקשר שגורם לגירושין. בגידה, מריבות גדולות, פיטורין או הרעה המצב הכלכלי, וכיו"ב. נוצר הרושם שדי נדיר ששני אנשים יושבים ומחליטים שהקשר כבר לא עובד ומפרקים את החבילה.

אשמח לשמוע דיעות.

תודה.

מה היו התוצאות הרצויות מבחינתך?

(אלה שלא הגעתם אליהן בטיפול. מתי היה הטיפול, אגב? בזמן האחרון?).

Me19722

New member
לחזור לקשר זוגי שבו מרגישים שותפות אמיתית

היו לי כמה מטרות ספציפיות שהגדרתי בזמנו כמו קבלת החלטות משותפות שמתחשבון ברצון וצרכים של שנינו, שינוי רציני בתקשורת בינינו, שינויים ביחסי מין, גם בתדירות וגם באיכות/תוכן ועוד כמה דברים נקודתיים לגבי הילדים שכבר לא רלוונטיים עכשיו.

היה לפני כמה שנים.

נו, יופי, אז מה שכבר לא רלוונטי נפתר.

לגבי החלטות משותפות - אילו מין החלטות? לגבי מה למשל?
לגבי יחסי המין, מן הסתם זה קשור גם למצב היחסים בתחומים אחרים, ולכן לזה ניתן לגשת רק כשפותרים את המצב בתחומים ההם. אי אפשר שתריבו ותכעסו ביום ובלילה מצב יחסי המין לא יהיה קשור למה שקורה ביום.

Me19722

New member
לא נפתר בזכות הטיפול, הילדים גדלו וזה כבר לא רלוונטי

הפרטים של ההחלטות לא חשובים כרגע, אנחנו לא בטיפול.

מריוס זכריה

Member
מנהל
שאלה לפני שאני עונה

(נעים מאוד!)

האם תאורטית, יתכן מצב שבו אתה מאושר איתה?

כלומר, נגיד והיית משיג את אותם דברים שרצית פעם, ושעדיין רלוונטיים - האם אתה חושב שאתה יכול עקרונית להיות מאושר איתה?

ואם לא, למה לא? (פרט, נמק והסבר)

שוב: אני לא שואל על ההסתברות שמה שאתה רוצה יקרה, אלא על עצם הקיום של משהו שהיית רוצה איתה ושתהיה מאושר איתו?

ואם כן, האם יכול להיות מצב (תאורטית) שאתה כל כך מאושר איתה, שכבר לא משנה שלא היו לך הרבה קשרים עם נשים?

Me19722

New member
בוודאי

קצת קשה להסביר את זה, היא עדיין אותו בן אדם שהתאהבתי בה לפני 20. אבל כאילו, איכשהו, ואני לא מאשים, רק מתאר תחושה, היא עושה הרבה דברים שכאילו נועדו להרחיק אותי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה

אין לך בעייה כלכלית להתגרש.
אשתך , אולי, לא תעשה לך את המוות ויהיה בסדר.
גם הילדים יסתדרו לא רע.
ולסיום, כמו שמישהו כבר כתב כאן, לגבר בגילך קל יחסית למצוא קשרים זוגיים.
בקיצור, הדרך לגירושין פתוחה וסלולה.

יחד עם זאת, מאחר ואתה נשמע כאילו אתה כן אוהב אותה, לא הייתי רץ לשם.
הדבר העיקרי שאתה לא מבין הוא תאוריה של זוגיות, וספציפית אני מתכוון לתאוריה של הארוויל הנדריקס, שלדעתי נותנת את ההסבר הכי מעמיק לדינמיקה של זוגות, ומסבירה בצורה מאוד יסודית את כל השלבים, החל מההתאהבות, דרך השלב ההכרחי של מאבקי כח, שלשיטתו של הנדריקס יש בכל קשר זוגי, וגם הלאה.

ושים לב שהתאוריה אומרת, וגם הניסיון שלי ושל אינספור אחרים, שבעיות זוגיות דומות יהיו גם בקשרים הבאים. עד שלא מבינים לעומק מה העניין, לא נפטרים מהדינמיקה הזאת..

אז קודם כל קרא את מה שכתבתי בפוסט אחר שמסביר בכמה שורות את העיקרון המרכזי בנושא מאבקי כח.

שנית, לך לחנות ספרים ותרכוש את אחד משני הספרים של הנדריקס בעברית:
- לשמור על האהבה הזאת
- לבסוף מוצאים אהבה
הם מאוד פופלריים ונמצאים כמעט בכל חנות. הם גם מהנים לקריאה.

ושלישית, טיפול זוגי להטמעה והתנעה של תהליך שינוי.
לא נעלם מעיני שכבר הייתם בטיפול זוגי, והוא לא הצליח מבחינתך.
טיפול, זוגי או פרטני, איננו מדע. יש עניין של כימיה עם מטפל/ת מסוים. ויש הרבה הבדלים בין מטפלים שונים, בגישה, בניסיון, ועוד. לפעמים צריך לנסות פעמיים ואף שלוש.
אם אשתך תהיה בעניין, יש לכם נקודת התחלה מצויינת לשינוי.
אם לא, נסה לשכנע אותה.
אם גם זה לא הולך, תאמר לה את האמת, שהמצב נמאס לך ושאתה שוקל גירושין, כדי שהיא תיקח את זה בחשבון. אני לא מדבר פה לא על איום ולא על אולטימטום, אלא על האמת הפשוטה. למעשה, אין סיבה שלא תאמר לה זאת מראש, בצורה מכבדת כמובן, ולא כאיום.

זהו.

בסופו של דבר, או שמא הייתי צריך לומר, מראש: זו בחירה אישית שלך, ואיש לא יודע מה נכון לך.

YoniS007

New member
שניכם צריכים לרצות את הקשר כדי שהוא יהיה משמעותי

וגם אם שניכם רוצים אותו, לא בטוח ששניכם מוכנים או מסוגלים לעשות את שנדרש.

סורי, אבל לדעתי הסיכוי קטן שהקשר יחזור למה שהיה או למה שאתה רוצה שהוא יהיה. תוכל לבחור בנוחות של כל מה שיש לך עכשיו אבל בלי אהבה ובלי תשוקה לבין קפיצה אל הלא נודע (גירושין).

יהיו שיציעו לתבל את הקשר הנוכחי ביחסי מין מחוץ לנישואין. מבלי לשפוט, כן, האפשרות קיימת, אבל אינני בטוח אם זה מה שאתה רוצה ואם זה מה שיגרום לך להרגיש טוב.

ונגיד שססטיסטית נכון שמתגרשים לרוב בגלל אירוע דרמטי,

למה זה משנה מה אחרים עושים? מה שחשוב זה מה אתה מרגיש ורוצה.
לי נראה שאתה עדיין אוהב את אשתך והיית מעוניין לשפר את הקשר איתה, השאלה אם זה ריאלי מבחינת המאמץ ששניכם מוכנים להשקיע בזה.

Me19722

New member
לא פוסל אוטומטית אבל מצריך הבנה למה זה ככה

ומה אני יכול ללמוד מזה.

אני למשל לא התגרשתי בגלל שום דרמה.

הייתי מאוד צעירה כשהתחתנתי בפעם הראשונה ולא הבנתי שאנחנו פשוט מעולמות שונים, והעובדה שאין את הקשר הנפשי העמוק וההבנה ההדדית שמעבר למשיכה הפיזית פגמה ביכולת שלי לאהוב אותו כמו שהרגשתי שאני צריכה לאהוב אדם כדי לחיות איתו את חיי. ברגע שהבנתי את זה לא חיכיתי רגע אחד מיותר, אף על פי שלא היו בגידות, שקרים, דרמות או מריבות מיוחדות, ואני בטוחה שהוא בעל נפלא ונאמן למישהי אחרת, שיותר מתאימה לו ממני, ושותף אמיתי לניהול הבית ולטיפול בילדים (עד היום אני מתגעגעת לבישולים שלו). לא הייתי מוכנה בשום אופן שיהיו לנו ילדים, לא רציתי להסתכן בשום דבר שיקשור אותנו זה לזה כשהרגשתי שהוא לא האדם המתאים לבנות איתו עתיד משותף.
אני בעד שאנשים לא יסתכלו על אחרים, אלא יעשו מה שמרגיש להם טוב ונכון עבורם.

אני מרגישה שיש שאלה שצריכה להשאל במערכת היחסים שאתה

מתאר.
אתה מדבר על זה שהיה לך קשה בעולם ההכריות אבל האם היית מוכן להיפרד ממנה ולהיות כמה שנים לבד? כלומר, האם לבד זו אופצייה יותר טובה מלהישאר בקשר הזה עוד כמה שנים ואז לחשוב שוב.
אני מרגישה שאם התשובה היא שאתה לא יכול או לא רוצה לבד אז זה לא תקופה מתאימה לעזוב מבחינתך. בן אדם צריך קודם כל לדעת לחיות עם עצמו באושר ולהרגיש שלם עם עצמו ואז למצוא בת זוג. פעם חשבתי שזו קלישאה אבל היום אני מאמינה מאוד שזה נכון.

Me19722

New member
לא יודע לענות על זה

יכול להסתדר לבד ואפילו אוהב מדי פעם להיות לבד. אבל האם הייתי רוצה להישאר לבד עד סוף ימיי? כנראה שלא.

לא בהכרח

מה שבנות עשרה מחפשות בבן זוג לא משקף מה שנשים בנות 40 מחפשות בבן זוג. יכול להיות שבדיוק אותן תכונות שהפריעו לו כצעיר, יהיו נכס בגילו. רצינות, כבוד ואפילו ביישנות. בנוסף, היום יש את כל האפליקציות האלה ג'יידייט, אוקיי קיופיד וכו' שעוזרות מאד לביישנים.

לא כתבתי את מה שכתבתי כי אני חושבת שהוא לא ימצא מישהי

מי שרוצה למצוא אהבה מוצא, וקצת ביישנות אצל גבר - זה נכס. אבל אני מנסה להאיר את עיניו בנקודה אחרת.
אנשים נוטים להגיד שנגמר להם עם "ההיא" ורוצים להתחיל משהו חדש ולדעתי :
זה לא, "מה שיש לי היום עם אשתי" לעומת "מה שיהיה לי עם מישהי חדשה".
רוח הדברים צריכה להיות מה שיש לי היום מול "להיות לבד ולנהל חיים בנפרד מאשתי".
ואם התשובה שלו לעצמו שכן, הוא מעדיף להיות לבד אז בהחלט יש מקום לחשוב על גרושים. לצאת עם נשים, למצוא אהבה חדשה זה השלב הבא, זה הקינוח הכייפי של לחיות חיים בנפרד מאשתי.
הרמת להנחתה אז חפרתי.
&nbsp

השוואה כנראה לא רלוונטית

הסיכוי שיהיה לבד די קטן, זה תרחיש בסבירות נמוכה ולא מעבר לאפשרות תיאורטית. אפילו עבור worst case scenario. כפי שכתבת, מי שבאמת מחפש אהבה, מוצא. אני גם לא קונה תירוצים מסוג כולן מחפשות מחפשות עשירים/גבוהים. כמו כן התרשמתי מקריאה בין השורות שהיה ביישן בעבר אבל התבגר והתגבר. לכן שני התרחישים הסבירים מבחינתו שהוא צריך לשקול בינהם זה או להישאר עם אשה שהוא מכבד אבל היא איננה מכבדת אותו או לצאת לעולם הגדול לנסות את מזלו עם מישהי אחרת.

elvinnox

New member
אני מסכים שיש הרבה שלא מוצאים זוגיות

אם זה היה כל כך קל, אתרי ההיכרויות לא היו מלאים באנשים,
אם זה היה קל לא היינו רואים כל כך הרבה רווקים ורווקות בשנים המאוחרות שלהם
&nbsp
ולא זה לא בגלל שהם לא רוצים.
&nbsp
מצד שני, נראה שהוא בזוגיות ודיי לבד שם, וזה הרבה יותר גרוע
&nbsp

למעלה