אני נמנע בד"כ מלשתף

benhashitin

New member
אני נמנע בד"כ מלשתף

בפורומים בענייני האישיים, אבל הרגשתי צורך לשתף אתכם ולמוע דעה ממי שיודעים קצת לכוון בעניינים רוחניים. חיי אינם על זרי דפנה, ככה אני יכול להגדיר את זה. קשיים אחרי קשיים בכל מישורי החיים (כמעט) יש בי הרבה רצון לשנות, אבל אני מרגיש כאילו שמה שאני עושה אני נתקל בקשיים לרוב. ההרגשה שלי היא ש"אין סייעתא דשמיא", ולא רק זאת אלא שכאילו מערימים עלי קשיים לרוב בלי פרופורציה. קשיים אמרתי, וזה לא רק קשיים, זה הרבה סבל, הרבה צער, הרבה תיסכול, חוסר תמיכה מצד בני אדם שאני מכיר, (גם במקום שבד"כ מובן מאליו שנהוג לתת סיוע או תמיכה, לי לא נותנים) אדם ממוצע במצבי היה נופל ומתייאש מזמן, אבל אני מנסה פעם אחר פעם בכל מיני דרכים לצאת ולעלות על מסלול "נורמלי" יותר ונתקל בקשיים שאיני יודע מתי אצא מהם. אני מרגיש לפעמים אולי יש כאן איזה כישןוף או משהו כזה, אבל אני לא מאלה שהולכים לרואי נסתרות או מגידי עתידות, ומטיל ספק באפשרות שלהם לראות באמת נסתרות כמו שצריך. אבל אני מרגיש כאילו זה מכוון הקשיים האלה ואיני יודע לאיזו מטרה ולשם מה. אני מרגיש שהרבה פוטנציאל שיש בי ונולדתי איתו מבוזבז, והייתי יכול להביא הרבה תועלת לחברה, לו היית על "איזה מסלול" או במקום הנכון כדי לתת ביטוי לפוטנציאל שאני מרגיש שיש בי. ולא שאני אחד שפועל ללא מודעות, ההיפך הוא הנכון. אני תמיד מהרהר איפוא אני לא בסדר, מה עשיתי לא בסדר, ואיפוא אני יכול לתקן דברים, ואני גם מתקן ומשנה ומודה היכן שנהגתי שלא כראוי ומתקן אם עשיתי עוול למישהו. לא אחת עולה בי זעקה מקרב לב: "רבונו של עולם, מה בדיוק רוצים שאעשה שלא עשיתי כדי לעלות על דרך המלך"???!!! למה כל הקשיים האלה שאיני יודע את פשרם ומשמעותם??? ומה עלי לעשות בכלל או "מה חטאתי ומה פשעתי שהדרך רצופה בכאלה קשיים? אודה לכם אם תחוו דעה, אבל אנא ברגישות ובצורה אחראית תוך ברירת המילים. כל מילה שלא במקום עלולה לשבור אותי, אז אנא בזהירות רבה. תודה לכם

בין השיטין יקר

מדוע מילה שאינה במקומה עלולה לשבור אותך לדעתך? אם יש לך תחושה שיש כאן איזה כישוף, מדוע שתתנשא ולא תהיה מ"אלה" שהולכים לבדוק אצל מומחה ואפילו אם אינך מאמין. הגדר לנו כישוף מהו. הידעת שאת הכישופים הכי טובים מטילים על עצמם אנשים במו חשיבתם? בתקווה ענקית שכל מילה הייתה במקומה הנכון כי שקלתין היטב ובררתין היטב מן השאר, ובצורה אחראית עילאית הינחתין אחת לאחת כפנינים ואבני חן במארג זה עבורך

rshaim

New member
בוקר טוב לך

בין השיטין יקר, הדרך שאנו רואים את העולם היא בחזקת מחשבה בוראת מציאות. כשאתה מהרהר כדבריך איפה אתה לא בסדר, מה עשית לא בסדר וכ"ו אתה למעשה מעצים את הלא בסדר. נסה לשנות כיוון חשיבה,לראות את הדברים החיוביים שיש לך, להעצים אותם- יש לך מכונית?, קורת גג? עבודה? יש לך ילדים? בת זוג? אולי אתה מוכשר בדברים מסוימים? תמיד אפשר למצוא נקודות אור בחיינו השתדל להיות במקום האור בחייך ואז תראה שהוא ילך ויגדל, אל תחשוב על כישופים ומחסומים כי אנחנו עושים אותם לעצמנו וכל דבר שקורה לך בא לתת לך מתנה, כי תלמד מכך יותר על עצמך, על הדברים המשמעותיים לך ותקבל אפשרות לצאת משם למקום טוב יותר לך אין דרך המלך, יש דרך שמתאימה לכל אחד באופן אישי ומשתנה מדי פעם בהתאם להשתנות האדם מאחלת לך למצוא את האור בחייך
רונית

רונית בוקר טוב

כל מה שכתבת כאן הוא נכון ומואר. זה נאמר כבר באלף סדנאות לאלפי אנשים, ואני בספק אם זה עזר אפילו לאחד מהם. אני חושב שזו הבעייה בכל מה שנקרא העידן החדש. אנשים באים לבקש חיזוק והעצמה של האני שלהם, ואומרים להם תמחקו אותו, תעקרו אותו, הוא נגוע בסרטן. תחשבו אחרת, תשנו, תהיו אחרים. הם רוצים התייחסות לבעיות שלהם, ללבטים, לספקות, הם מחפשים אמפתיה ונתקלים בתוכחות, אתה לא בסדר, אופן המחשבה שלך פגום, דרכך מוטעת. לפעמים אני חושב שכל העידן החדש מבוסס על מחיקה והדחקה, ממש מכבסים את המוח על מנת להוריד את הכתמים. האני של האדם הוא הדבר היקר ביותר שיש לו עם השטויות והקשיים והסבל והכאב. הוא לא יוותר עליו. הוא לא יכול לחשוב אחרת מהמקום שבו הוא נמצא. על מנת לעזור לו לחשוב אחרת צריכים להגיע אליו למקומו הוא, העידן החדש מציע חזון, מראה לו כוכב בשמים, מהמקום שהוא נמצא בו הכוכב נראה רחוק מאד. דרך אגב, כאשר קראתי את תגובתך לשיר שכתבתי "מעברים", כבר אז רציתי לשאול אותך ואת מיה, האם זה מה שיש לכן להציע לאנשים שבאים אליכן לסדנאות? הרי הם באים בדיוק מאותם סימטאות צרות, זבי דם מהקירות שבהם הם התחככו, צריך לחבוש להם את הפצעים לפני ששולחים אותם לדרך חדשה, מי אמור לעשות את זה? יעקב

netad169

New member
כל התשובות נכונות

אף פעם אי אפשר לדעת מה מכל הדברים שאנשים מעלים נופל הכי נכון לשואל. וסליחה, יעקב, שלא אמרתי לך אתמול שתבריא ותשוב לאיתנך במהרה. אמן. יום גשום וטוב.

rshaim

New member
יעקב היקר

איך הגעת ממה שכתבתי למסקנות שהגעת אין לי שמץ מושג, מעולם לא אמרתי ולא אגיד לאדם למחוק את האני הפנימי שלו בדיוק להיפך המטרה היא לחבר אותו אליו ולעזור לו לראות טוב יותר את עולמו לאהוב את עצמו כפי שהוא לקבל את עצמו עם השמחה ועם הקושי וכן יעקב לי זה עזר ועוד איך, עזר לי לשנותאת אייתי על חיי, לחיות מתוך שמחה בעולמי להבין את הדברים ממקום אחר, איך הגעת למחיקה והדחקה? הרי כשאנו מסתכלים על הדברים ומנסים להבין אותם ולמה הם הגיעו , משם מגיעות התובנות..... וכן יעקב הרבה אהבה, תמיכה וחבישת פצעים נמצאת בתהליך, רק לשם דוגמא בסדנא סיפרה מישהי שנמצאת כבר הרבה זמן במצב דיכאון ויאוש שהיא התחילה לחייך שוב מדי פעם ובעלה אמר לה שהוא לא יודע מה אנחנו עושים שם אבל שנמשיך..... אז מהיכן נוצר לך רושם כלכך קשה ושלילי? אין לי מושג באיזה עידן חדש נתקלת, אך אין לו שום קשר אלי... להיפך, הדברים בהם אני מטפלת הם יומיומיים ולא חזון רחוק, עובדים על הרגעים הקטנים שלנו ואנשים מספרים לנו כל הזמן על אותו יומיום, כי הוא החשוב. אז צר לי שלקחת את דברי למקומות כלכך אפלים, אך לא לשם כוונו ומקווה שלא לשם יגיעו. רונית

צר לי שהעצבתי אותך

השתתפתי באי אילו סדנאות, וכן, אנשים נכנסים לאופוריה ומחייכים, אבל זו לא האופוריה שלהם, הם נסחפים עם האופוריה של המנחה, הם מוארים באור שלו, הם לא זוכים באור משל עצמם, ובתום הסדנא בדרך כלל הם חוזרים לאותו המקום. על מנת שתביני יותר טוב את דברי אחזור לשיר "מעברים", כתבת בתגובתך חשוב במה אתה מתמקד, ומה אתה מכחיש. תתמקד באור ותכחיש את החושך. זה נכון בתור תורת חיים, אבל אז אני חושב שאם הייתי הופך את זה לתורת חיים, השיר לא היה נכתב, ואני אוהב אותו ומוכן גם קצת לסבול השבילו. ומה שאני רוצה להגיד, הוא שיש ערך לחושך ולסבל ואולי הם המקום שצריך להתמקד בו. אולי כאשר יאהבו האנשים גם את החושך שבהם וילמדו להתמיר אותו לדבר של יופי ואור, לא יהיה צורך בכל הסיסמאות הריקות של מכירת יחידות נופש. (אל נא תיקחי את הדברים אישית, לא הייתי בסדנא שלך ונאמנים עלי דבריך על חבישת הפצעים והרגעים הקטנים, ואם כך הדבר, תבורכי) יעקב

rshaim

New member
חזרתי לעצמי המחוייכת

יעקב לא כתבתי להכחיש את החושך כתבתי להעצים את האור ואלו שני דברים שונים כי הרי אני מאמינה בדיוק באותן איכויות של התמרת החושך לדבר של יופי ואור ולשם כיוונתי את דברי החושך והאור מאותו מקום הם ואיך נדע מהו האור אם לא נכיר את החושך ואולי בסדנאות שהשתתפת אכן כך היה, מכירה גם את הסדנאות האלה אבל לא כולם כאלה ואם המשתתפים מצליחים לצאת ממקומות שלא היה להם טוב שם ולהגיע למקום שמרגישים עימם טוב גם אחר כך ולאורך זמן, זה עומד במבחן התוצאה הלא כך?

מאמיה

New member
אהבת הסבל

יעקב היקר, כל אדם הוא חבול ופצוע. לא תמיד תראה את הפצע אבל בכולנו ניתן למצוא אותו אם זה מה שנחפש. בעיניי השאלה החשובה היא האם להישאר תקוע בפציעה ובכאב? מה מטרת החבישה? האם להחלמה או להחצנה? האם כדי לצאת לדרך חדשה חייבים להיות נטולי פצעים? בעיניי הבחירה מה לחפש לא מבטלת את ההימצאות של "הכל". יש חושך ויש אור ואם נחפש בטח נמצא גם דברים אחרים. אני כבר לא מרגישה צורך לסבול כדי לכתוב שירים שאני אוהבת. מכירה את הערך של החושך והסבל, אבל אני יודעת לבחור בהם ולא נותנת להם לשאוב אותי. כשילד נופל, אמא שלו ישר קופצת בדאגה על הבן המסכן שקיבל מכה. הבן המסכן ישר בוכה בכי תמרורים ומתכרבל בזרועות אימו. זה צורך של שניהם. לא בהכרח קשור לנפילה או לפציעה כלשהי. כשלומדים להסתכל על הדפוסים האלה, אפשר פשוט להתכרבל בלי ליפול ולהיפצע. לא חייבים לסבול בשביל להגיע אל הסימטאות הצרות והריקות. אפשר לבחור ערב רומנטי ביפו ולהינות מהסמטאות האלה ומהקסם שהן מזמנות. אפשר גם לבחור ערב חשוך ומריבה גדולה ואז ללכת לסמטאות יפו ולהרגיש איך הבדידות משתלטת. שתי הבחירות הן מה שהן - בחירות. מה שאני מלמדת בסדנא זה לשים לב לבחירות שאנחנו עושים. לא להישאב אחרי מה שהחיים מזמנים אלא לזמן לחיים את מה שאנחנו רוצים. ואפשר גם לזמן לתוכם את החושך, העצב והבדידות. ההבנה שזימנת אותם מאפשרת לך גם לבחור אחרת כשמיצית. אחד הדברים היותר קשים עבורי היו ללמוד לוותר על הקושי ועל הסבל. לראות את הבחירה שלי בקשיים ולראות איך אפשר לבחור אחרת. היום הקשיים שאני בוחרת בהם קשורים בהתמודדות עם השיעורים שלי ולא בהתמודדות עם חוסר איזון רגשי או אחר שאני מזמנת לחיי. מחר... אני לא יודעת...... אולי אעדיף את חוסר האיזון והתחושה שהוא מביא לי
תהנה מהחיים, וגם מהחופש במיטה, או תסבול מהחיים, וגם מהכלא במיטה רק תדע שיש לך את הזכות לבחור, וגם את הזכות לבחור אם להשתמש בזכויותיך תבורך, מיה.

../images/Emo213.gifבאנו חושך לגרש../images/Emo79.gif

אינני בוחר בחושך, אך כאשר הוא בא אינני מתכחש לו, או מתמסר אליו. אלא מנסה להפוך אותו למקום של השראה. זו הבחירה שלי. אבל הייתי מציע לכן לחשוב מדוע התרגשתן כל כך מהעיניין הזה, כי סך הכל האדם מגיב לעצמו ולמה שהדברים אומרים לגביו. בברכת אור ואושר אינסופיים יעקב

מאמיה

New member
בידנו אור ואש

ואני אומרת.... החושך לא בא, אנחנו מביאים אותו. ...................ואת החושך לא צריך לגרש - הצורך לגרש אותו נובע מפחד מפניו. האדם יכול לבחור להגיב או לברוא. לא מרגש אותי מה תבחר, אני רק מציינת שזה נתון לבחירתך.

מאמיה

New member
מהגיגי ליבי

אמרתי להגיב או לברוא והתכוונתי למרחב הרבה יותר גדול של אפשרויות כמו: לכוון, לזרום, להתקע וכו'. זה כמובן גרם לי לחשוב שבבסיס האנשים שאני מכירה יש דפוס ברור של פעולה-תגובה נפלתי, חטפתי מכה, אני מגיב הגוף שלי מגיב. הבוס צעק עליי, אני מגיב, האגו שלי מגיב. הבן שלי מחייך אליי, אני מגיב, ההורות שבי מגיבה. (כתבו לי בפורום, אני מגיב) כל אחד מגיב אחרת, אבל לכל אחד יש דפוס של תגובה. יש גם איזושהי ציפייה מהסביבה שנגיב ואם לא נגיב זה יגרום לאחרים להגיב לחוסר התגובה הזה. לא רציתי להגיד כלום, ואולי בעצם רציתי להגיד הרבה. בכל מקרה זה ממש לא ברור לי מה אני רוצה להגיד, ואיך להגיב לדברים שאני אומרת.............. זה מה שקורה כשחושבים יותר מדי. טוב אני הולכת לשים ת'שכל שלי בצד להרגע. לילה טוב מיה

roaic

New member
למה אנחנו צריכים לזמן לעצמינו "חושך" ו "סבל"?

אני מבין שהנשמה יכולה לחוות את עצמה,ברגעים מהסוג הזה. לך תבין את "הנשמה". (אני יודע שהנשמה זה אני...אבל,מה לעשות....אני לא מצליח להבין לפעמים אותה). אבל איזה בן אדם שפוי יירצה לזמן לעצמו "חושך"? "סבל"?? "עוני"?? "בדידות"...וכו'....?

מאמיה

New member
איזה אדם אתה מכיר שאין חושך וסבל בחייו

מצד אחד זה לא שפוי להזמין חושך, סבל, בדידות, עוני וכו' מצד שני כל אדם חווה גם אור וגם חושך כל אדם יש לו רגעים של התעלות, הארה, אהבה, שמחה וכדו' וגם רגעים של כעס, כאב, עצב, בדידות, תקיעות וכדו' לא מבינה את הנשמה רק יודעת שאני בוחרת לחוות את שני הצדדים. והיום אני גם יודעת שזו בחירה. כשאמא שלי מעירה את אחת מהערותיה "הבונות" אני בוחרת לפעמים להפגע ולא לרצות לדבר איתה כמה ימים ולפעמים אני בוחרת לא לשמוע, לא להפגע ולהינות מהיכולת שלי לעשות דברים אחרת מ"מה שנכון" עבורה. אותה סיטואציה, ובחירות שונות. יכול להיות שיש כוחות נוספים שמשפיעים עליי כשאני בוחרת את הבחירות שלי, אבל אם ארצה אני תמיד יכולה לבחור אחרת ולא חשוב מה הכוחות הפועלים. צריך רק להסתכל על עצמנו כשאנחנו בוחרים ולדעת שזו בחירה.

סדנאות

בוקר נפלא לכוווולם. יעקב, אינני יודעת אילו סדנאות עברת, ומי היו המנחים. יתכן וישנן סדנאות גם כאלו. אני כותבת מתוך נסיון אישי, לאחר שסיימתי את סדנת "מודעות על" לפני כשנה (אותה סדנה שמעבירות רונית ומיה). נכון שהמנחה שלנו היא אישה מדהימה, מפיצה הרבה אור ובעלת נתינה רבה. כמובן שהוארתי באור שלה, אבל מהות הסדנה היא לקבל כלים לעבודה עצמית. כבר מהשיעור הראשון אפשר להתחיל להשתמש בכלים אלו ולזמן לחיינו קלות, שמחה, אהבה וכו'. חלק מהסדנה היא לקבל כלים על מנת לחוות את החיים מתוך המואר. בכולנו קיים האור הזה, רק צריך לדעת לפעול איתו. יתכן והייתי מגיעה לתובנות הסדנה בכוחות עצמי. יתכן... אבל יתכן ולא. אני רק יודעת לספר על מה שכן קרה, ולא על מה שלא קרה... מה שבטוח קיבלתי "קיצור דרך". המנחה גם מדגישה במהלך כל הסדנה שהיא נותנות לנו כלים, אבל אנחנו אלו שצריכים לבצע את העבודה. אם לא הייתי משתמשת בכלים ובתובנות שקיבלתי, ספק אם הייתי מגיעה למקום הנפלא בו אני נמצאת היום. אין ספק שהייתה דרושה לי הרבה עבודה עצמית. לסיכומו של דבר, יש לי רק מילים טובות על הסדנה. מאז שהתחלתי ללמוד אותה למדתי לחיות את החיים יותר בקלות, שיניתי דפוסי מחשבה, אני מזמינה את האור לחיי וכמובן למדתי להעריך את היקום, את כל הטוב שבו, וכמובן את השפע שקיים בחיי שכלל לא הייתי מודעות אליו. כמו כן למדתי להפוך את ה"חושך" לאתגר ולשיעור שעלי ללמוד ממנו. שושנה

rshaim

New member
שושנה יקרה מסכימה עם כל מילה

גם אני חוויתי חוויות דומות, במהלך לימודי בסדנה זו ואחרות, בהחלט שיפרתי את חיי וחיי משפחתי, היכולת לראות את הדברים מנקודות שונות ומתובנות שונות סייעו לי ולבני משפחתי מאוד כשהיינו צריכים לעבור שינויים ומצבים לא פשוטים, אז אני אישית מודה לכל מדריכי ותומכי שעזרו לי להגיע למקומי, ותודה לכל אלה שעוד יעזרו לי כי הרי הדרך לפנינו וכל הזמן מתפתחים ולומדים וטוב שכך. אני אדם שמח במהותי, וחלק מכך זה תודות ליכולת שלי לראות את העולם ואת מה שקורה בו מזויות שונות לעיתים משעשעות לעיתים עצובות אך תמיד מלמדות, ואני יודעת בוודאות שהדברים שקורים לי, תמיד נועדו לעזור לי גם אם לפעמים הם קשים וכואבים, אז למדתי להודות גם על המקומות הללו..........

benhashitin

New member
שלום יעקב

כדבריך, חיפשתי הבנה, אמפטיה, נגיעה במשהו עמוק, וזה לא היה בדברים שנאמרו לי כאן. אתמול, עת כתבתי את הדברים, הייתי בשיא של כאב, שיא של זעקה מתפרצת. חיפשתי נגיעה, תובנה, תמיכה, אמפטיה עידוד נוגע, מין "עידוד רוחני", לא פסיכולוגי. ודברי אינם מכוונים לפגוע באף אחד, אלא רק להביע את מה שאני מרגיש בכנות רבה! שיהיה לכם לילה טוב!

למעלה