אני נמנע בד"כ מלשתף

בן השיטין חביבי

כמעט ונשכחת בסערת הרגשות שעברה עלינו. ולזעקתך, אמר פילוסוף יווני קדום, דומני שסוקראטס, משהו שאני לא זוכר בדיוק את הניסוח, אך הוא ברוח הזאת. כל אדם שמדמיין את הגן עדן שלו, מדמיין אותו על יסוד הגיהנום שבקירבו. הכאב, הסבל, תחושות הבדידות והנטישה, הם היסודות עליהם אתה בונה את מהותך, לכשתתגבש ותוכל לתאר לעצמך את דרך המלך עליה דיברת, כי אז אתה במחצית הדרך לגן העדן שלך. הייה חזק והייה אמיץ, כי בגדול הכל בידך. יעקב

אדם בונה לעצמו גן עדן ../images/Emo13.gif

מתוך הגיהנום שבתוכו! ניטשה.

roaic

New member
רונית...אני מסכים ולא מסכים!

תרשי לי לומר לך ----שכל מה שאמרת בגדול ,מאוד נכון... זה נכון שאנחנו נמצאים כאן בשביל "לברוא"...וכל חיינו הם בעצם עניין של החלטות ובריאה שלנו. אבל...וכאן האבל הגדול: כל נשמה יורדת לגוף הפיזי,כאשר יש לה איזשהי תוכנית אב מאוד מאוד מדוייקת. לכל נשמה,יש מעין "צו נשמתי" ,איתה היא נכנסת לתוך הגוף הפיזי.......וכאן בעצם מתחילים החיים. עכשיו,אם הנשמה בחרה (שוב...הכל בחירה שלנו) לפני כניסתה לגוף הפיזי,לרדת לכאן לחיים הארציים.....ופה היא מבקשת ללמוד,לחוות,להכיר מקרוב סבל!!,ייאוש....קשיים וכו'......אזי,שלא יעזור שום דבר! אנחנו יכולים להמשיך ולחשוב חיובי,אנחנו יכולים לדבר רק טוב.....אנחנו יכולים לעשות את כל מה שהצעת. אבל לצערי...אם הנשמה (שזה בעצם אנחנו!!!!!) החליטה (החלטנו -וזו החלטה שמתקבלת ב"אני העליון של הנשמה)--שהיא אמורה לחיות את חייה בצורה מסויימת.....אז כך יהיה הדבר. מה זה אומר?? זה אומר שהמציאות שלנו,תמיד תביא לנו בדיוק את אותם האנשים,את הסיטואציות,את המקרים,את הסביבה ...שבה הנשמה שלנו (אנחנו) נוכל להגשים בדיוק את הצו הנשמתי שלנו. ושוב..אם במקרה הזה,מדובר בלחוות ולעבור "קשיים" אינסופיים...כך יהיה. אני,חלילה,לא אומר לבן אדם שיהיה פאסיבי בחיים שלו. אני ,חלילה,לא אומר לבן אדם שיהיה "לוזר".....שלא יהיו לו שאיפות בחיים...ושיתהלך בעולם הזה בגישה של --"אני לא צריך לעשות כלום...הכל כבר נכתב לי מלמעלה וכו'...."----זו גישה הרת אסון! אני בהחלט מעודד בן אדם כן "לברוא" את עצמו בכל יום. כי בהחלט יכול להיות שהנשמה כן בחרה לחוות כאן,קשיים וסבל...אבל באותה מידה,היא גם בחרה את האפשרות של "לחוות את הסבל"....אבל גם בחרה תסריט מסויים בחיים האלה.... לצאת מאותו סבל. (ככה בעצם היא מתפתחת.) וכשאני אומר היא...אני מתכוון "אנחנו". (את זה הרי אנחנו אף פעם לא יודעים,כל עוד אנחנו בגוף הפיזי שלנו. כמובן,שע"י תיקשור..מדיטציות וכו'..כן אפשר להתחבר עמוק עמוק לנשמה שלנו ולדלות משם פרטים...אבל,צריך להיות ברמת מודעות מאוד מאוד מפותחת. ועם המון תירגול). אז לכן,כן צריך לשאוף..וכן צריך לחשוב חיובי...אבל שוב אני אומר: אם למשל (ואני בכוונה מקצין) הנשמה "בחרה"....לרדת לגוף פיזי בעולם הזה......והיא גם "יודעת" שאת תפקידה היא אמורה לסיים בגיל 17.....אז לא יעזור. גם אם הבן אדם יהיה בבית סתם במיטה......הוא ימצא את עצמו ,מסיים את חייו.(איך??? זה יכול להיות באלף ואחת דרכים.). המציאות כבר תגרום לכך,שאותו "בן אדם" ייצא מהבית (אפילו אם זה רק ל 2 דקות לקנות חלב!) ושהוא יידרס או לא יודע מה. (ומה את חושבת...שהמקרה של היום של הבחור שמת מפגיעת ברק...זה "מקרי"?? ממש לא. אין "מקרה" בעולם שלנו. הכל מכוון למעלה....(כמובן על ידינו). לכן,אם הוא חווה קשיים כל חייו....אולי זה הגילגול הקשה שהנשמה שלו בחרה (הוא בחר).......וצריך להתמודד עם זה. כמובן תמיד לשאוף לשינוי: אבל הכי חשוב.....לא להיצמד לתוצאות. לא להישבר כשהתמונה החיצונית,לא תואמת את הרגשות הפנימיים. ולזכור תמיד שהכל הכל הכל הכל זמני פה בעולם הזה. ושהנשמה שלנו היא נצחית..לעולמי עד...אז מה זה ה 60-80 שנה פה ביקום הזה. בקיצור--יהיה בסדר. וסתם רציתי להאיר פה כמה דברים. זה הכל בהצלחה

maysabel

New member
ביקור אור רועי-רואי

מה שלומך? ובאמת-מהן "כמה שנים" בפיזי לעומת הנצח? יום קסום לך עפתי :))

roaic

New member
בוקר טוב לך...."ציפור" יקרה

באמת..."מהן כמה שנים" בעולם הגשמי שלנו...לעומת הנצח?? :) מה שלומי?? שלומי ככה ככה.....אבל יהיה בסדר תודה לשואל

rshaim

New member
בוקר טוב רועי, נחמד שחזרת

בנוגע לקושי ונשמה, אני רואה קצת שונה את הדברים, נשמה באה לחוויות מסוימות אכן כן, אך מכאן האופן,הדרך והצורה בה היא תחווה תלויים בבחירה ובשינוייים שהאדם עושה. נשמה לא באה לחוות קושי היא באה לקבל שיעורים ומהם להתמיר לתובנות גבוהות יותר לדוגמא- אם אדם בא לחוות בן זוג תוקפני ואלים, כדי ללמוד לעמוד מול אלימות וללמוד את הגבולות של עצמו ואת היכולות שלו, הרי אם עשהזאת, למד את השעור, ראה והעצים את עצמו אין לו צורך בהמשך המצב וממנו הוא מתקדםהלאה, הוא לא יבחר שוב בבן זוג דומה כי סיים את שיעורו, הוא ילך לשיעורים אחרים, עכשיו יש דרכים שונות לחוות את אותו שיעור, אם נתייחס לדוגמת האלימות- אדם יכול לעבור את כל חייו בחולשה ואולי אפילו למות תוך כדי כך, הוא יכול לברוח, להרוג את בן זוגו, להפוך לאלים בעצמו להתעמת ולעמוד על שלו ועוד, יש דרכים שונות להתמודד עם אותו מצב וכל דרך לוקחת את אותו אדם למקומות אחרים, אז החוויה אותה חוויה אך התרגום וההתייחסות של האדם לחוויה עושים את ההבדל. ויש אפשרות לאדם שבא לחוות מהו סבל להבין ולעבור הלאה, אין צורך בחיים שלמים לשם כך. יום מוצלח :))

roaic

New member
אוקיי....

מה שאת אומרת בעצם הוא ש....אם נשמה "בחרה" לרדת לעולם הזה.....עם סוג של התנסות בחוויה של "אובדן" או "קושי" בנושא מסויים... אז היא יכולה לפתור או לחוות את אותו קושי בעולם הזה ......ביחידת חיים אחת.....(כאן ועכשיו)....ואז,מה עליה ללמוד עוד בחיים האלה?? אם מישהו "פתר" או למד לחיות עם הקושי הזה...או לחוות אותו בצורה "פתירה"....(והוא נגיד בגיל 30)..אז מה נשאר לו עוד לעשות כאן?? ז"א,נשמה בוחרת (ביחידת חיים אחת).....לחוות כמה וכמה התנסויות?? או שלהיפך: הנשמה יורדת לכאן עם סוג מסוים של התנסות שעליה ללמוד ולעבור......וזה משהו שנמשך לאורך כל חייה ביחידת חיים הזו.? שאם לא כך....אז מה הייעוד של אותו בן 30 או 22...שהגיע לאיזשהי סוג של הארה.....בגיל כ"כ מוקדם?? מה..."הנשמה" ממציאה לעצמה עוד חוויות או עוד "תוכנית אב"...תוך כדי שהיא בגוף הפיזי?? ובינינו,כמה בני 20 או 30..את מכירה שהם נמצאים במודעות כ"כ גדולה? או שפתרו את "הייעוד" שלהם.(כמעט ואין. וזה פשוט נראה לי מתוכנן...כי אחרת מה היה עלינו לעשות כאן? לפעמים יש לי תחושה שרק שנעשים ממש זקנים (נגיד 70)..יש איזשהו שינוי ותפיסה אחרת. כי מה לעשות השנים עושות את שלהן... זה נכון שלא צריך "להגיע" לגיל כ"כ מבוגר על מנת לחוות"הארה"-----(ויש כאלה שמתים בלי סוג של מודעות אפילו)--אבל עדיין....נראה לי שתוכנית האב של הנשמה....היא לא "לפתור" כבר על ההתחלה את כל "השיעורים" שהיא בחרה לעבור. בטח שלא ביחידת חיים אחת......ובטח מרגע הלידה ועד...נגיד גיל 16....(למשל)

rshaim

New member
אכן כן רועי

נשמה באה עם רשימה שיכולה להשתנות בהתאם לשינוי האדם, אל תצמצם את יכולות הנשמה והבריאה, אתה באמת חושב שנשמה מגבילה את עצמה כל כך שאם היא גודלת אין לה מה לעשות? החיים שלנו הם לא קו ישר הם משתנים וזורמים ומסתעפים, ויש אפשרויות שונות לכל שינוי, וכל אפשרות מובילה לאפשרויות נוספות, אין נוקשות רק אפשרות......

roaic

New member
אולי לא הבנת את כוונתי

אני מדבר על אסטרטגיה..ואת מדברת על טקטיקה. בהחלט יכול להיות שנשמה בחרה לחוות X מסויים בחיים האלה......לזה אנחנו מסכימים. אבל כפי שאמרתי,יש לבן אדם תוכנית מאוד מאוד מובנית וברורה. הדבר המשתנה הוא : "כיצד אותו בן אדם יחווה את החיים שלו". זה משפט המפתח! ז"א,אם נשמה בחרה לחוות "סבל" בעולם הזה....ובן אדם נהיה משותק בתאונת דרכים בגיל 16...אז את מסכימה איתי,שהדבר הזה היה "כתוב"?? את מסכימה איתי שתוכנית האב של הנשמה,הצו הנשמתי שלה....היה בדיוק להגיע למצב הזה?? אני לא מאמין שיש משהו שקורה בעולם הזה,כמקרה. וחשוב לי להדגיש,שכשאני אומר "הנשמה בחרה"...אני מתכוון שאותו בן אדם "בחר". (זה נשמע אולי מפחיד שבן אדם יבחר לעצמו חיים כאלה של "נכה". אבל..ככה אני מאמין...אם נסתכל על התמונה הגדולה של הנשמה. לכן,אם זו היתה התוכנית של הנשמה....אזי,אותו ילד בן 16...אין לו סיכוי בכלל לשנות את הדבר הזה. את יודעת מה הוא יכול לעשות בעולם הזה?? הוא יכול ללמוד איך להתמודד עם "הבעיה" הזו. הוא יכול ללמוד "לחוות" את הקושי הזה.....בצורה כזו שתגרום לנשמה שלו (לעצמו)...להתפתח וללמוד שיעורים ביחידת חיים הזו. אבל את "הנכות" (המצב הפיזי)...הוא לא יכול לשנות.(כי כך הנשמה קבעה מרגע לידתה!! אז אנחנו מדברים על טקטיקה.(כיצד הוא יחווה. כיצד הוא יתמודד בחיים האלה..וכו' וכו'..). ולא על אסטרטגיה.

rshaim

New member
מסכימה עם כך שנשמה בוחרת מצב

ישנם אמנם מצבים קיצוניים כמו שתארת, שקשה להחלים מהם, עדיין בתוך המצב הקשה אדם יכול להחליט כיצד הוא יחיה את חייו האם יבכה על מר גורלו, יכעס, יאבק, יכבע, ישלים עם המצב. קראת את הספר ימי שלישי עם מורי? זהו ספר שמתאר בצורה נפלאה איך אדם יכול לראות את הדברים ממקום של אהבה גם במצבים הכי קשים שאחרים היו ביאוש גמור, וזו גדולת הנשמה, כי הפיזיות לא חייבת לשנות את יכולת הגדילה של הנשמה זה שנשמה בחרה לעצמה נכות קשה בפיזיות אולי זה כדי לנטרל עצמה מהחיים הפיזיים ולאפשר התפתחות רוחנית? כך שהיא לא רואה זאת כקושי אלא דווקא כברכה?

roaic

New member
בדיוק...אבל..

אני בהחלט מסכים עם מה שכתבת....ואם נחשוב למה התחלנו את השירשור הזה....אז זה היה בעקבות ההודעה של אותו בחור למעלה. בגדול,אני מסכים עם מה שכתבת....ובגלל זה ,אנחנו צריכים לקבל כל דבר "כברכה". אבל אני כתבתי את כל מה שכתבתי,בעקבות הבחור שרשם שהוא מרגיש שהכל הולך לו "חרא" בחיים. ואז כל אחד רשם לו פה "תעשה ככה"..."תחשוב חיובי" ..."תרפה מן המאבק" וכו' וכו'.......ואני יצאתי כנגד זה....לא במובן של העזרה שניסו להגיש לו.............אלא בעובדה,שזה לא אומר שפתאום עכשיו או בעוד 20 שנה....החיים שלו יהפכו להיות הכי מאושרים בעולם. כי...שוב!! אם הנשמה שלו בחרה "נתיב" מסויים ומוגדר מאוד.....שעליה לעבור...אז לא יעזור כלום! הוא יכול יהיה להמשיך לחשוב חיובי...אבל הוא עדיין יישאר "בחרא" של עצמו. אבל!!! וכאן "האבל" הגדול....הוא בהחלט יכול "לחוות" את ה" קושי הזה"....כברכה ולא כעונש. ז"א,שאולי לא יהיה "שינוי במציאות החיצונית" אצלו בחיים.....(ואנשי העידן החדש ממש לא יסכימו איתי..אבל לא מעניין אותי)...אבל בפנים אצלו יהיה שינוי על "איך שהוא רואה את הדברים". ואז גם אם הוא יהיה עני,גר בדירת חדר מעופשת ואוכל יוגורט....."בחוויה" שלו...(אם הוא יעבוד ממש על עצמו)...הוא ייראה את עצמו מסתפק ומאושר מזה. (אלה דברים פילוסופיים...ומאוד קשים ליישום........אבל אין מה לעשות). אלה החיים. הכל כתוב לנו למעלה------הבחירה שלנו היא איך "לחוות" את המסע הזה שלנו פה ביקום הזה. אם נרצה או לא נרצה אנחנו חיים....זה תהליך החיים. עכשיו השאלה אם אנחנו "שולם" אם המסע הזה...או "ברוגז" עם המסע הזה. לעצור את המסע הזה,אי אפשר.(ומי שמדבר על התאבדות,לא ממש יודע על מה הוא מדבר.אבל לא ניכנס לזה.) אז זהו--כל עניין החשיבה החיובית וכו' וכו'...אני לא מאמין בה כ"כ באופן אישי,כדי שזו תשנה את המציאות "החיצונית".(אנשי העידן החדש מאמינים מאוד בדרך הזה. אני יודע שהיא לא קיימת). בהצלחה

rshaim

New member
רועי אם היינו חיים לפי דבריך

הרבה אנשים שהצליחו בגדול היו נשארים בעוניים המרוד יש אינספור דוגמאות לאנשים ששינו את חייהם בכל צורה גם רוחנית גם חומרית, אני מאמינה ביכולת לשנות. מחשבה כן משנה את המציאות בבחינת תדר מושך תדר אדם אומלל המשנה עצמו ומתחיל לראות את הדברים הטובים שיש לו ותמיד אפשר למצוא כאלה, ישדר שמחה ליקום והיקום ימלא את חייו שמחה בחזרה אלו חוקי בריאה ולא אני המצאתי אותם, הם קורים כל הזמן , הרי גם הגיונית אנשים נהנים להיות בחברת מישהו שמח, אז כשאדם שכל הזמן רוטן ובוכה על חייו מרגיש בדידות וחסר חברים, עובר שינוי בחשיבה, מתחיל לחייך ולראות אחרת את המציאות שלו, אנשים יחושו בשינוי יתקרבו אליו ופתאום הוא יראה שהוא לא בודד יותר, אולי אחד החברים יהיה לו מקום עבודה רווחי יותר בשבילו ואז הוא כבר לא יצטרך להסתפק ביוגורט ובדירת החדר... יש לאדם כח לשנות, וראיתי את זה קורה באינספור דרכים.

rshaim

New member
השוני הוא בגישה שלנו לדברים

נשמה לא בוחרת לחיות בסבל אלא להיפך כל כוונתה היא לגרום לנו לחוות זאת להבין את המקום הזה ולשנות אותו למקום שיהיה לנו טוב יותר אין מהות בלחיות בסבל, יש מהות בלהבין מה אני עושה איתו ואם הוא מתאים לי או לא יש אנשים שבוחרים בחיים לא קלים, אך זו בחירתם, גם רופא המטפל בחולי איידס באפריקה חי חיים לא קלים, אך זו בהחלט בחירתו האישית והוא שלם איתה, ומתי שיחליט שמספיק לו יוכל לעבור למקום אחר, גם חיינו בדיוק אותו דבר,

roaic

New member
אוקיי..אז שאלה

קשה לדבר בהכללות..אבל בואי ננסה שנייה משהו: אם היה בן אדם שחי בחיים האלה......ונפטר בגיל 100 בשיבה טובה...אוקיי?? עכשיו הנתונים: כל חייו הוא "סבל": ......(אני בכוונה כותב בגרשיים).......בילדות הוא סבל מהתעללות פיזית........ בנערותו הוא חווה משברים אישיים וכואבים בדמות אהבות נכזבות..... בצבא הוא נפצע במלחמה ונאלצו לקטוע לו רגל אחת.... בגיל 22 עד 28 הוא נדד בין עבודות לעבודות..ולא ממש מצא מקור פרנסה הולם. מאוחר יותר התחתן.....התגרש .....ובמשך 10 שנים מחייו היה נתון ללחצי בתי המשפט וגרושתו בדבר מזונות לילדים. ילדו הבכור לא ממש הכיר בו. בגיל מבוגר יותר.......40...פתח עסק וחווה בגידה עסקית עם חברו שמעל בו.(בכספים ובאמון) בגיל 50 נסע לחו"ל והכיר שם מישהי...שלימים הפכה לאשתו..אבל גם ממנה התגרש . בגיל 70 מצא את עצמו בבית אבות,בודד..... המשיך לחיות פה ושם...וסבבה. בקיצור....תסריט חייו הוא כזה..... שהוא חי עד גיל 100...ומת בשיבה טובה. אוקי?? (לא ממחלה..לא מסרטן..לא מכלום!פשוט סיים את תפקידו, כנראה, בעולם הזה. עכשיו לשיטתך,אני רוצה שתגידי לי.....אם הוא יכול היה "לשנות" את תסריט חייו?? או שהוא יכול היה "לשנות" את נקודת המבט שלו על חייו?? אלה שני דברים שונים!! הוא יכול היה "למנוע" את כריתת היד שלו או את הפציעה במלחמה? הוא יכול היה "לבחור למנוע" ,את תלאות הגירושים ? הוא יכול היה "למנוע" את העובדה שהוא הושם בבית אבות כשהוא בודד ?? אני טוען ....שלא! לא מוחלט. אבל...מה הוא כן יכול היה לעשות??? הוא יכול היה "לבחור לחוות" את כריתת היד שלו או את הפציעה שלו....לא באופן של "קורבן" ,אלא באופן אחר. הוא יכול היה "לבחור לחוות" (לבחור להסתכל..לשנות את נקודת המבט שלו)...על כל הגירושים...ועל "האנרגיה המבוזבזת" שהוא הביא לגירושים האלה......ולכל הסחבת בבית המשפט במשך כל השנים האלה. הוא יכול היה "לבחור לחוות" את היותו בבית האבות...כעוד חוויה שבה הוא לא ירגיש לבד או בודד....בכך שהיה מתחבר אולי עם אנשים נוספים...היה מחייך אליהם כל בוקר ....אולי מכיר שם כמה אנשים טובים ומוצא עיניין גם בגיל כזה וכו'.... את מבינה למה אני מתכוון??? ז"א.....הוא כן יכול היה "לבחור לשנות" את נקודת המבט שלו על הדברים!!! (שהיו אמורים לקרות בלאו הכי!!!)....אבל הוא לא יכול היה "למנוע" אותם...........אחרי שהם כבר קרו! זה לא אומר שאנשים צריכים להלך בעולם הזה כמו "זומבי"....וללכת עם עיניים קשורות באילון צפון על הכביש.....(כי אם כתוב להם הכל...אז מה זה משנה בכלל.?? אני לא מאמין בגישה הזו..כי אף אחד בעלם לא יודע בדיוק מה תסריט חייו!!). אבל,כל עניין "המחשבה החיובית" וכו'.....על מנת שתשנה את "המציאות הפיזית"......אני לא מאמין בה. כי הכל כבר נכתב מראש. אולי עכשיו הסברתי את עצמי. וגם אם לא....אשמח אם תתייחסי למקרה שציינתי כרגע...של אותו בן אדם שמת בשיבה טובה בגיל 100. אם את חושבת (בהנחה שהוא כבר מת)....אם יכול היה "להימנע" מאותם תסריטים שציינתי. (אני שוב מזכיר ומדגיש לך!! הבן אדם כבר מת. זה אומר שהבן אדם סיים את חלקו בעולם הזה. זה אומר,שהוא סיים את מה שבא לחוות כאן. המשימה נסתיימה....אולי לא בהצלחה ...כי הוא אולי הרגיש כל החיים שלו קורבן,ממורמר וכו'. אבל אין ספק,שאחרי המוות אנחנו ,פחות או יותר,יכולים לדעת ,עם מה בא הבן אדם להתמודד בעולם הזה.

rshaim

New member
צר לי על אותו "בחור" בן 100

אבל כן אני חושבת שניתן היה לשנות את חייו, בו נגיד שעד סוף הצבא אלו דברים שקרו לו ואיתם היה צריך להתמודד אבל משם והלאה כל דבר שקרה לו היה נתון לבחירתו, בחירתו בבת זוגתו, איך חי הוא את חייו איתה, ניתן היה לשנות אולי את עובדת גרושיו לו שינה את דרך ראייתו את חייו ואת אשתו, גם במציאת עבודה קבועה ומפרנסת יותר, יכל ליצור שינוי כבר קרו מספיק מקרים של נכים קשים שעבדו וחיו חיים פעילים ומלאי תוכן ועזרה לזולת, גם בקשר עם הילד לו השקיע יותר מחשבה ואהבה היה מוצא דרכים להיות בקשר חם איתו ונוסף על כך כשאדם מקרין אהבה ואכפתיות לסביבה הוא מקבל זאת חזרה אז גישתו לאחרים השפיעה על בדידותו בהווה ויותר מכך נראה לי שלא למד את השיעור שבא ללמוד ויחזור שוב בגלגול הבא על אותה חוויה אז בעצם לא עשה כלום ולחינם סבל

roaic

New member
אז אולי נסכם זאת כך....

אם הבנתי ממה שקראתי בתשובתך...(כי רשמת שהוא בעצם לא למד את השיעור שבא ללמוד ויחזור שוב בגלגול הבא): זאת אומרת,שכשהנשמה נכנסת לגוף הפיזי ובוחרת לה את "הקשיים ,הסיטואציות,החוויות" וכו'....שאותם היא רוצה לעבור בחיים האלה........אז בסיכומו של דבר.....המטרה שלה היא תמיד להצליח (שנצליח) במשימה?? ז"א,גם אם בחרה שנחווה "שיברון לב" כואב מאוד ממוות מסויים של איש אהוב...או פרידה מבן זוג אוהב (גירושים וכו'..)...המטרה שלה היא שנחווה את הסיטואציה הזו....אבל לא נישבר ממנה.?? נמשיך הלאה....נתמודד בגאווה ובכוח...נישיר מבט לסיטואציה...וננסה ללמוד ממנה הלאה להמשך חיינו? ואם עשינו כך....זאת אומרת שהצלחנו?? ואם לא..אז לא?? (נבוא בגילגול נוסף עם אותו האתגר להתמודד איתו?? אז מה על אותו תינוק בן חודש שנחנק למוות מתוך שינה?? הוא בקושי הצליח "ללמוד" שיעור בחיים האלה. הוא למד איך "לחוות" כאב בגיל חודש...ואז סיים את תפקידו??? (אני בהחלט מאמין בכך) או שמא,הוא בא לתוכנית הרבה יותר גדולה...והיא ללמד את הוריו איזשהו שיעור....(גם בזה אני מאמין). הוא פשוט "התנדב" מלמעלה .....ללמד את השיעור החשוב הזה להוריו אבל לא ענית לי דווקא על הנכות ועל ההתעללות הפיזית שעבר אותו בן 100. את מסכימה איתי שאלה דברים "שהנשמה" כבר ידעה שייקרו לה כאשר נכנסה לגוף הפיזי?? (היא בחרה בכך....למרות שזה נשמע פסיכי מאוד). אני מדבר על הנכות..על ההתעללות הפיזית שעבר...וכו'.

rshaim

New member
כן, לפי הבנתי

הסבל הוא לא מטרה בפני עצמה אלא האמצעי שנועד לגרום לנו לשנות ולהתמיר את עצמנו עכשיו אין כאן הצלחה או כשלון אלא יכולת הכלה ובשלות של האדם בחייו הפיזיים להתמודד מול האתגר. התינוק הגיע לחוויה קצרה, איזה השלמת תהליך שלא סיים בחייו הקודמים ובלי ספק לשיעור משותף עם הוריו, מסכימה איתך על כך. לגבי הנכות וההתעללות הנפשית אלו נבחרו על ידו לצורך הלימוד שלו, מסכימה לגמרי שאלו היו חלק מהרשימה שלו יתכן שתפקידו בחיים וחלק מהרשימה שלו הוא לעזור לילדים במצוקה או לשיקום נכים ובעזרת הלימוד שלו את הקושי שבנכות ואת מצוקת ההתעללות יוכל לבצע תפקידו ממקום מבין ותומך יותר? אך לשם כך עליו להתעלות מעל מצוקתו האישית ולהתמיר עצמו למצב שיוכל לעזור.

rshaim

New member
זאת ועוד

ואני יכולה להוסיף על כך, שאנו יכולים לבחור לראות מצבים כקושי או כהזדמנות ואם אנו נצליחים להתנתק מהמצב הנתון של קושי ארצי ולהבין את התמונה מהמקום הגבוה של ההתפתחות אנו מתקרבים לרצון הנשמה ולאינסופיות שלה. לא אמרתי שזה קל, אמרתי שזה אפשרי

למעלה