אני נמנע בד"כ מלשתף

maysabel

New member
ב"אמת" האחוזים.. :))

למה שלא תבוא מחר בערב למפגש פורום אצל יעקב?

roaic

New member
אמממ...אין לי מצב רוח..MAY

אני מצטער שנפלתי לתהום הייאוש. דווקא אני שתמיד...אבל תמיד הייתי אופטימי...ותמיד השתדלתי לראות את חצי הכוס המלאה.....ותמיד הייתי זה שמוציא אנשים ממצבי משבר....ובטח שממצבי רוח רעים. (כמובן שאני לא זוקף את זה לזכותי....הם עשו את זה. אני הייתי אולי רק "לעזר").... דווקא אני,נפלתי בשבוע האחרון לייאוש טוטאלי .... שום דבר לא הולך לי. אני כ"כ מיואש ומדופרס.......ולצערי,קשה לי לקום לבד. אני מכיר ויודע את כל המשחק הזה שהחיים טומנים לנו......אבל,כבר נשבר לי "לשחק" אותו. הפסקתי להנות מהתהליך.......קשה לי. אז בטח שבמצב כזה,אני לא בנוי למפגשים מהסוג הזה. אבל תודה רבה על ההזמנה.....אתם פורום נפלא.

maysabel

New member
להיפך

מפגש "מהסג" הזה..זה ממש ללא סוג וממש לא מסווג לדעתיכן כדאי לך לבוא אבל כמובן,זאת בחירתך

maysabel

New member
אם תרשה לי לתת לך יד..

כי קשה לך לקום לבד..מאד קשה.. נכון, אני יודעת.. :)

רואיק יקירי

אני רוצה לבחור שורה מדבריך, היא לא מהותית לנושא שבו עסקתם, אבל היא מלמדת הרבה. כתבת " לפעמים יש לי תחושה שרק שנעשים ממש זקנים (נגיד 70) וכ"ו " זה לא בגלל שאני מתקרב לשיבעים, (ותחסכו ממני בבקשה את האנו יודעים יותר טוב) אלא שזה מייצג תפיסות ילדותיות, או לפחות לא בוגרות, ביחס לכל התיאוריות הפורחות באויר שאתה מביא. אתה משחק עם גילים, אתה משחק עם מצבים, אתה קוטע רגליים וידיים, אתה משחק בנדמה לי. נכון לעכשיו איש אינו יודע מהי נשמה. איש לא יכול להגדירה, איש לא יודע אם היא קיימת בכלל. אתה מטיל עליה משימות, תולה בה בחירות, התנסויות, לימודים, עוד מעט תשחק איתה כדורגל. זה יפה שבחור צעיר כמוך מתעניין בעולם הרוח, ובאמת, מבלי להתנשא, ותאמין לי שאינני יודע יותר ממך על נשמות, מהסיבה הפשוטה שאף אחד לא יודע כלום, אני חושב שלפני שתביע את דעותך ותסחף בשטף המילים, אתה חייב ללמוד עוד הרבה, להתבגר (לא מבחינת גיל אלא מבחינת תפיסות) לגבש דעות קוהרנטיות בעלות הגיון פנימי. אני מבין שבגילך יודעים הכל, אבל בגילי יודעים דבר יותר חשוב, יודעים עד כמה אנו לא יודעים. יעקב

roaic

New member
יעקב יקירי...

אני פשוט מנסה להבין למה כ"כ חרא לי וקשה לי בחיים האלה....מבחינת זוגיות למשל. אני כבר לא ממש צעיר (בשנות העשרים המאוחרות שלי)....והאהבות שחוויתי היו רק אהבות נכזבות (היו 2 כאלה ממש הרסניות לגביי). נמאס לי להיות לבד....ואני כבר לא יודע מה לעשות. אני די מיואש....וזה לא שאני יוצא כל שני וחמישי בשביל להכיר או משהו כזה....כי אני לא הטיפוס התלותי. אני כן מסוגל "ליהנות" מלהיות עם עצמי.....הרבה זמן והרבה שנים. אבל זה כבר מייאש אותי. מה יהיה איתי? מה יהיה עם הזוגיות שלי?? אז אני יכול לנסות ולהשתדל אולי יותר?? אני יכול להמשיך ולפנטז שאולי יום אחד זה ייקרה?? אבל מצד שני,וזה מה שניסיתי להבין מכל הדו שיח הזה......שאולי נגזר עליי מלמעלה (ואני לא אומר שזה בתור עונש מאלוהים!!)---פשוט אולי שהנשמה שלי בחרה איזשהי תוכנית שכזו....שלא משנה מה אני אעשה...אני אשאר עד יום מותי רווק...גלמוד ובודד. ואין טעם להילחם בזה.....ופשוט להשלים עם זה וזהו.! כי הרי אני יודע שנשמה בוחרת לה "תוכנית" שאיתה היא יורדת לגוף.(אתה טוען שאף אחד לא יודע. אני אומר שאני יודע) אבל זהו. מכאן אני כבר מפסיק לדעת. ופשוט ניסיתי לברר,האם זה מה שנגזר עליי. זה הכל

רואיק

כואב לי לקרוא את דבריך, "אולי הנשמה שלי בחרה איזשהי תכנית שכזו, שלא משנה מה אני אעשה, אני אשאר עד סוף ימי רווק גלמוד ובודד" המשפט הזה הוא לא יותר מאשר "צידוק הדין". הייתי מציע לך להרהר באפשרות שברוב להיטותך לצידוק הדין, אתה הורס במו ידיך את מערכות היחסים שלך. באם יש נשמה, ובאם היא "בוחרת" לה תכנית שאיתה היא יורדת לגוף, הרי שתכנית זו הינה אהבה. הרעב לאהבה הוא המכנה המשותף הרחב ביותר של המין האנושי, לאהוב ולהיות מאושר, זו התכנית האלוהית, זה הפרח השמיימי, כל היתר הם חרקים ורמשים שנמשכים אל הצבעים והריח. האם אתה חייב שמישהו יחליט בשבילך? האם אינך יכול להחליט לבד מה חשוב לך, מה אתה רוצה. אתה צעיר, אינטלגנטי, רהוט, יש לך כח עצום, ואתה נתפס לפטליזם וטווה מעשיות ילדים על מנת שהאגו שלך ישאר שלם. "לא משנה מה שאעשה" זה לא אני, זו הנשמה המחורבנת שקיבלתי. אז יש לי בשורה בשבילך זה כן אתה. קח אחריות על חייך, התכנית האלוהית שלך היא לאהוב ולהיות נאהב, צא להגשים אותה. שיהיה לך יום נפלא יעקב

roaic

New member
אני לא רוא סתירה בזה

מאוד יכול להיות ש"תוכנית הנשמה" היא אכן "אהבה". "הרעב לאהבה הוא המכנה המשותף הרחב ביותר של המין האנושי, לאהוב ולהיות מאושר, זו התכנית האלוהית.." אני מסכים איתך . אבל,זה עדיין לא אומר שתהיה לי מערכת יחסים. יכול להיות שהמטרה שלי בחיים האלה היא "לאהוב".....לאהוב את מה שאני עושה....לאהוב את החיים.....לאהוב את המשפחה שלי.....לאהוב את הסיטואציות שבהם אני נמצא.......לאהוב את המקום בו אני מתקיים וכו' וכו'.... אבל אין קשר ל.... "אהבה" לבחורה...."מערכת יחסים" ...."בת זוג" וכו'........ הנשמה (אני) יכולה ללמד אותי "אהבה מהי"........בלי שאצליח לחוות לעולם מערכת יחסים או זוגיות. ואני מיואש מזה מאוד כבר. ודי נשבר לי...... ואני מודע לכל העניין הזה של "מחשבה חיובית"....עשייה חיובית וכו'......אבל,מצד שני אני גם מאוד מודע לאימרה שכל מה שקורה אינו קורה במקרה. אז אולי אם המצב שלי הוא כזה כ"כ הרבה שנים....אז אני צריך להפסיק לחשוב על זה. ופשוט להשלים עם העובדה,שלעולם אשאר לבד.

rshaim

New member
רועי יקירי

אתה רק בן 23, יש אנשים שמצאו אהבה בגיל 90 המשך לחפש, עם הניצוץ בעיניים, אולי היקום נתן לך אתגר למצוא אהבה למרות הקושי? תבדוק את המערכות הקודמות שלך,למה לא הצליחו איזה זוגיות יצרת לך, עם איזה בנות יצאת אולי תחפש במקומות אחרים, יש המון בנות מדהימות שמחפשות עכשיו גם הן, ואולי זה יעזור לך למצוא מערכת זוגית טובה יותר לך כי חבל להתייאש, אם הקיים לא מתאים לך, תבדוק מה כן מתאים תהיה בחיפוש ולא ביאוש כי החיפוש הוא תקווה והיאוש השלמה עם המצב מאחלת לך שתמצא את שאתה זקוק לו
רונית

roaic

New member
נמאס לי לחפש.

אף אחת לא ממש שמה עליי. לא. אני לא מכוער ,ואני לא הכי טיפש בעולם (זה בטוח). אבל,מה לעשות---אף אחת לא ממש "מתלהבת" ממני. אני לעד אשאר "הידיד" הנפלא. אין לי את הסקס אפיל שיש "לגברים". (ו...לא. אני לא נראה נשי או משהו שיכול להטעות.) אני נראה כמו בחור רגיל. אין לי מושג מה קורה אותי. אתמול בצעד של ייאוש...ביקשתי מהמדריך הרוחני...מאלוהים....מהמלאכים...לא משנה ממי.....ביקשתי מכולם,לפני השינה...שבבקשה..בבקשה ייתנו לי (אולי) איזשהו מסר בקשר לזוגיות שלי. בקשר לקושי הרב שאני נתקל בו במציאות שלי. ביקשתי והתחננתי,שאם יש איזשהו מסר כזה...אז שיבוא לי בחלום. (בפעם האחרונה שביקשתי מסר ...אכן חלמתי על אח שלי.בדיוק ביום הולדתו.....היה שם איזה מקרה שהתברר לי,אח"כ..שזה סגולה לאריכות ימים וכו'...אבל זה לא הנושא). אני בד"כ לא חולם. שנים אני לא חולם.(או שאני כן..אבל לא זוכר כשאני קם בבוקר) בכל אופן -אתמול ביקשתי....ואכן היום בבוקר התעוררתי עם חלום. (אין לי מושג מה זה אומר). אני חלמתי שאני נמצא סתם כזה ליד הים (נראה לי איכשהו ליד הדולפינריום)....לא יודע בדיוק מה עושה.אבל שם זה היה. ופתאום אני מסיט את המבט שלי לכביש....ואני רואה שני ילדים ממש קטנים הולכים (נראים לי בני 3-4 כאלה...חמודים)--על הכביש.....כזה בהילוך איטי כזה....ורכב מגיע בדיוק מהצד כזה .....ופשוט מפיל אותם על הריצפה. לא שמעתי צעקות. לא היתה היסטריה. לא זוכר מה היה אח"כ... אני לא יודע אפילו אם הם מתו... כאילו,סתם סיטואציה כזו..... זהו--אם זה קמתי. אז כן חלמתי....ואולי אלוהים (או המלאכים או התת מודע שלי..לא יודע)...שלח לי מסר ,כפי שביקשתי לפני שנרדמתי אתמול. אבל אני לא ממש יודע את פירושו. אבל אולי זה סתם.

rshaim

New member
יום חדש רועי

תרתי משמע, אתה יודע, אדם לא חייב להיות חכם, נאה, בעל סקסאפיל כדי למצוא מישהי שתאהב אותו לא מזמן קראתי על אדם שנכווה בכל גופו כוויות קשות כולל פניו, ולמרות זאת התאהבה בו האחות המטפלת ובסוף הם התחתנו, אז החיצוניות לא עד כדי כך משנה נשמה בוחרת נשמה לפעמים זה לוקח זמן, אל תתייאש אתה נשמע אדם שיש לו הרבה לתת יש כל כך הרבה בנות שמחפשות, אולי לא חיפשת במקום הנכון, הרחב את מעגל החיפוש השאר את לבך במצב מאותת ויום אחד האיתות שלך יפגוש באיתות מקביל בנוגע לחלום- עולות לי כמה אפשרויות הילדים יכולים לייצג אותך ואת חברתך לשעבר כי רק התחלתם את הקשר- כמו ילדים רכים וכבר הסתיים בצורה קשה ופוגעת, יתכן שזה קשור להוריך האם הם התגרשו, או חיו בכעס אולי הם הילדים שנדרסו ע"י הזוגיות? יש עוד אפשרויות אך תראה אם אחת מאלה מדברת אליך בכל מקרה רועי, הרם את העיניים למעלה זוגיות חשובה אך החיים לא פחות יש לך חברים טובים? אנשים שנעים לך בחברתם? אתה עובד במקום שנחמד לך בו? גר בבית שטוב לך להגיע בערב אליו? הסתכל מסביבך, אנשים אוהבים אותך התמלא באהבה הזו, האהבה הזוגית גם תגיע אבל לפעמים זה לוקח זמן מחבקת אותך בחום

roaic

New member
בוקר טוב

לגביי ההורים שלי....אז הם חיים באושר ועושר כבר המון שנים.......כך שלא נראה לי שיש קשר אליהם. ולגביי "חברה שלי לשעבר"??.....אז כן....זה הסתיים בצורה קשה ופוגעת.....לפני שנתיים וחצי. אבל אני ביקשתי שייתנו לי,איזשהו מסר או משהו,על מנת שאוכל להבין כבר דברים שלא ידעתי או הבנתי... ביקשתי לקבל איזשהי הדרכה........אז אני לא ממש מבין ,למה זה רלוונטי הקשר לחברה שלי לשעבר?? הרי אני יודע שזה הסתיים בצורה קשה ופוגעת. בשביל זה אני צריך לחלום חלום?? זה כמו שאני אבקש ממישהו שאני מכיר...להגיע לרחוב פנקס בת"א....כאשר אני כבר נמצא שם. מה היעילות של זה?? לכן,אם אלה פירושי החלום...אני ממש לא מבין בשביל מה הייתי צריך לחלום.(אני יודע את מה שאני כבר יודע) ציפיתי שתהיה לי איזשהי הדרכה מלמעלה..קצת אחרת. אבל תודה בכל מקרה.

לא הבנתי

אתה מפסיק לחקור רק מפני שיעקב רעם? והייתה לך שיחה כל כך קולחת עם רונית, אז מה היא אשמה? ומה אם יתברר בדיעבד שאתה צדקת ויעקב טעה? ואולי תמצא דרך ומשעול חדש עבור כולנו? יעקב בסך הכל רצה לחסוך ממך חיים שלמים של התנסויות ולתת לך להעתיק את התוצאה הסופית שלו, ואתה נכנעת לכישוף חברתי מצוי. כל אחד ואחד מאיתנו קיבל במתנה חיים עבור התנסויותיו, שיכול להיות שהתוצאה הסופית היא דומה (הרי כולנו גם הולכים מכאן בקול ענות חלושה) אבל הדרך שונה והחוויות שונות ותבניות הרגש בעלות נימה אחרת. לולא אתה שואל רונית אינה יכולה לענות וגם היא חסרה. רונית פתחה לך ויעקב סגר...עשה זאת בנימוס רב אבל טרק לך דלת בפרצופך...קבל על זה משפט עתיק. "אין דרך ללא מוצא, כשאתה מגיע למקום כזה, עצום עיניים , פנה ימינה וכנס בדלת שלא ראית קודם לכן"

rshaim

New member
בוקר טוב דוד../images/Emo140.gif

מסכימה איתך לגמרי אהבתי מאד את המשפט האחרון שלך, כי הוא מבטא בעיניי את היופי של החיים, תמיד יש דלתות חדשות שלא ראינו או היינו עסוקים מכדי לשים לב אליהן, לפעמים זה אפילו לא דלת אלא מדרגה או סולם או יד של אדם שעוזרת לנו להתרומם מהאין מוצא יעקב יצא מהשמיכות? אפשר לצאת מהמקלטים?

צדיק אחד

בכה לבורא עולם על מר גורלו ועל כך שהיה רוצה להחליף/להעתיק קומבינה של אחד מעשירי העיירה בה התגורר. ריחם עליו בורא ושלח לו מלאך בחלומו, ואמר לו הלז, המלאך. אמר לו "קח את פקלאתך איש יקר ובוא עימי" כינס האיש את צרותיו ומענותיו כולן לצרור גדול כבד למשא והקפיד שלא לשכוח גם אחת ושתהיה אפילו קטנה ביותר וקשרן כולן יחדיו היטב למען לא תחסר מהן נימה קלה ביותר, ודידה בעקבות מלאך זה שהזמינו למקום כלשהו שם בהיכל גדול בשחקים. דידה מפני שכבד עליו משאו אשר נשא. (בדרך כלל הוא היה קל רגליים להפליא). הגיעו להיכל ענק ומפואר ביותר ונכנסו, שם נאמר לו לצדיק לתלות את צרורו על וו הנתון מקובע על קיר לצד עוד ווים רבים לאין ספור, ומה הוא רואה הצדיק הלז, כל העיירה כולה נמצאת באולם ונותר וו אחד לצרורו שהביא עימו. היה שם הגביר וחנווני, הקצב ומקבץ הנדבות הפיסח, בקיצור כולם וכל אחד צרורו על וו כלשהו שם. על הבמה עמד מלאך דומה אבל שונה מההוא שהביאו לשם, ואמר. עכשיו יקירים צדיקים שכמותכם, עכשיו יש ביכולתכם כולכם לעשות החלפות ולקבל/להעתיק משכניכם. אין צורך לספר על כך שהצדיק הלז חזר עם צרורו האישי בחזרה וכך גם כל אנשי העיירה לאחר שבחנו כל אחד את פקלאתו של מישנהו. פה אחד התקבלה החלטה חשובה - הדשא של השכן יפה יותר עד שמתקרבים - כך הוחלט! למחרת בבוקר הסתובבו אנשים מחוייכים בעיירה הלזו, ולא היית צריך להיות מומחה גדול כדי להבחין בניצוץ של הבנה חדשה שהונחלה לכל איש ואישה במחוז זה של פלך ארץ נידח אשר אין איש זוכר את שמו

roaic

New member
מוסר השכל יפה מאוד...

תראה דוד גלאור.....זה לא שבאמת אני יכול לשנות את "המציאות" שלי או את היותי "רועי". אני לא באמת חשבתי (ברצינות) שאני יכול להיות מישהו אחר (ושוב..לא שהייתי מתנגד לכך. למרות הסיפור היפה שלך). אני פשוט חושב שיש אנשים שבחרו בחיים עם הרבה פחות דרמה...ועם הרבה יותר אהבה,שמחה,אושר ועושר.... הם לא "עשו" בשביל זה משהו....הם פשוט "ההוויות" האלה.......הם כאלה. הם ככה באו לעולם הזה. זו התכלית של החיים שלהם. "להיות כאלו" ...לא "להיעשות" כאלה.... ולכן,בכאלה אני מקנא. עם כאלה הייתי רוצה להתחלף. זה ברור לי שגם לעשיר ביותר,לגביר ביותר....למצליח ביותר...יש קשיים כאלה או אחרים,או אתגרים שאיתם הוא צריך להתמודד. אבל מה לעשות שהגעתי למסקנה,שאת האתגרים שאיתם אני מתמודד בחיים האלה,היה עדיף (אילו יכולתי)...להחליף באחרים. (לא אמרתי לחיות "בגן עדן". כי ברור לי שלכולם יש "בעיות"). אני יודע שזה לא תוכנית כבקשתך פה. אבל מה לעשות--רע לי. למרות שאני מנסה ..גם היום בבוקר...להזכיר לעצמי שהכל פה הוא ארעי....ובכל דקה ושנייה,דברים משתנים....כי כאלה הם החיים. אי אפשר להפסיק אותם. הם מתרחשים (התהליך)..אם תרצה או לא תרצה.... אבל עדיין,קשה לי. אני אולי תופש את זה.....יודע את זה.....אבל,חווה את זה בצורה מדכאת. אני יודע שהשינוי הדרמטי הזה,הגיע אליי (לפני שבוע בערך)...כאשר הבנתי שאולי בעצם הכל כתוב לנו מראש. וכל שיטת ה "חשיבה החיובית וכו'..."....זה סתם משחק בנדמה לי. אז זה עירער אותי לחלוטין. פתאום טלטל אותי. בדיוק כמו אותו ילד בן 5 ששער חשמלי מחץ אותו למוות לפני כמה ימים...... או אותו בחור צעיר שמכת ברק פגעה בו...והמיתה אותו. (וכן.... אני יודע,שאין דבר כזה מוות....ואולי מדובר בבחירה הנעלה ביותר של אותה נשמה..של אותו בחור.....והוא בסה"כ ממשיך במסעו...ללא שום צער וסבל. זה ברור לי אבל מצד שני,מה זה היה עוזר אם בתוך תוכו הוא היה אופטימיסט,שמח...תיכנן תוכניות...היה בטוח שיגשים וכך זה ייקרה.....חשב כל הזמן חיובי.....והנה! ערב אחד...בום....הוא מת. אז מהמוות אני לא פוחד.(כי אני יודע שהוא לא קיים). אבל אם נרד יותר למטה...לרמה האישית שלי....אז מה זה משנה מה אני חושב,רואה או עושה......מה שצריך לקרות אמור לקרות. זה מה שמייאש אותי ואני לא מצליח לצאת מהמחשבה הזו. תודה

למעלה