אני ערבי

rode2

New member
אני ערבי

אני ערבי שגר באזור נצרת ואח של חבר שלי נהרג בפיגוע במסעדת מצה וגם בחור בגילי שהתגייס הוא נהרג בעזה..אז ככה מה יש לי להגיד שאני בעד התנתקות כי כולם סובלים מזה ..כל הצדדים נכון שזה קשה לבוא ולפנות משפחות משם כי זה הבית שלהם אבל אין כמוני שמבין בזה כי גם משפחה שלי ושל סבא שלי גורשו מכפר שלם ב 48 ואבא שליה היה ילד קטן ועדיין זוכר את הטראוומה הזו.. אבל מתגברים על זה ואל תשכחו שלמשפחות האלה הציעו מקומות מגורים וכסף הם לא יזרקו אותם לרחובות כמו שעשו לערבים שכבשו את הבתים שלהם וגירשו אותם.. אני מרחם על כולנו .אנחנו אנשים וכולנו בני אדם ומה אדמה תביא לנו אם אנחנו לא חיים בשלום? למה צריך להציב שם בשטחים שלא שייכם ליהודים כפרים וכוחות צהל כדי להוכיח להם שיהודים פה וזו אדמה של יהודים? .. אני חושב שההתנתקות תביא רק טוב לעם ישראל תסתכלו על לבנון והפינוי של דרום לבנון והשקט היחסי שנמצא עכשיו בצפון...אי אפשר לדעת ולחזות כבר כמו שכמה אנשים אמרו בפורום אמרו שהטירור יימשך גם אחרי הפינוי בכל זאת שווה לנסות..תסתכלו על המדינה הזו..סתכלו מה מעסיק את כולם...במקום לפרוח ולחות בשקט ולהנות מהחיים כולם נלחמים אח ד בשני ..עד מתי? יש מישהו שזה לא הזיק לו? כולנו סובלים..אני רק מקווה שההתנתקות תתקיים בזמן שלה וכמה שיותר מוקדם ..וההתנתקות זה לא הסוף ואחריה לא יהיה שלום..יש עדיין גדר שצריך להוריד הגטו שעשו לערבים ולאנשים חפים מפשע...

Rotema3

New member
שלום

הבעיה היא שהפינוי הנוכחי יביא לכך שיישובים ישראלים ייתקרבו יותר לשטח אויב, ויהיו בסכנה. אי אפשר לקחת את הסיכון הזה, ו"לנסות ולראות מה יהיה"-מסוכן מדי. מלבד זאת-הגדר לא צריכה לרדת בשום פנים ואופן! היא חוסמת פגועים, וטררוריסטים, והוכחה לכך היא ירידה משמעותית במס' הפגועים. צר לי על החפים מפשע, אך גם החפים מפשע בצד היהודי לא צריכים לסבול.

hospital_food

New member
הבעיה היא לא הגדר, אלא התואי שלה

אף אחד לא היה מרים קול אם היא הייתה בנויה על הקו הירוק, אבל הגדר(החומה, יותר נכון) הזו יותר משהי בטחונית - היא פוליטית! חותכת בין כפר לכפר, מספחת אדמות של פלסטינים ועוד שלל פשעים. אז קל לממשלה לומר בכל העולם "הגדר חשובה", אבל כל הבעיה היא איפה שהיא עוברת ולא הגדר עצמה. אני בטוח שלא היית רוצה שישימו לך חומה בתוך הבית ושתוכלי לנוע רק בצד אחד שלו, נכון?

rode2

New member
צודק

אני הייתי בבאקה אלגרבייה וראיתי שם את הגדר ואיפה מיקמו אותה היא ממש חתכה את הכפר לשני חלקים אנשים שגרו יחד כל החיים פיתאום יש ליד הבית שלהם חומה כמו החומה של סין מכוערת וענקית עם קוצים מסביב ...בקשר למיקום של הגדר...והמטרה שלו ...זה כבר סרט אחר לגמרי

Rotema3

New member
ממש לא סרט אחר.

זה כל העניין של הגדר. המטרה שלה חשובה לא פחות, ממה שאתה חושב שהיא פוגעת בה. לגבי התואי שלה, אם היה ניתן לשנותו ותוך כדי לשמור על הבטחון למה המדינה לא עשתה זאת?

כינוי1982

New member
משיקולי תקציב

וכדי לקבוע עובדות בשטח. ישראל רצתה להכניס כמה שיותר התיישבויות או שטחים שאמורים לקום עליהן התיישבויות עתידיות לשטח הגדר, כדי שבבוא היום היא תוכל להתחיל להתדיין על הזזת הגדר והורדתה, וכמו שנעשה כבר היום בגוש קטיף - לטעון ש"אי אפשר לגרש אנשי מהבית שלהם, בטח לא אחרי שזה כבר הפך למוסכמה שדין תל אביב כדין ההתנחלויות, ותראו, הגדר עוטפת את כולן". כמו כן לגבי שכונות מסוימות בירושלים, הרצון היה להוציא אותן מהעיר (ערביות) וכך לנתק אותן משירותים מוניציפאליים. אגב, הגדר כשלעצמה היא פחות בעייתית. הבעיה היותר גדולה היא החומה, ואני מניח שעליה אתם מדברים.

כינוי1982

New member
ועוד סיבה

נקח דוגמא בסגנון בג"ץ בעניין הגדר שניתן לפני כשנה. אם נניח לרגע שפשר לכמת כאן תועלת-נזק לאחוזים, נניח שגורמי הבטחון של המדינה חושבים שהטוואי שלהם משיג בטחון ברמה של 99 אחוזים. מומחים לענייני בטחון שאינם מטעם המדינה מגישים - וולונטרית - הצעה שלדעתם משיגה גם כן בטחון ברמה של 99 אחוזים, אלא שלדעת המדינה הצעת המומחים הזו תשיג בטחון רק ברמה של 95 אחוזים. אבל, מה אם הצעת המדינה מורידה את איכות החיים של הפלסטינים ל-20%, בעוד שהצעת המומחים מרידה אותם רק ל-80? אם נסתכל על המאזן יש לנו 20-99, 80-95. וזה רק מעייני המדינה, בעיני המומחים זה 80-99. חשוב לזכור שהנזק שהחומה/גדר גורמת לפלסטינים אינו נזק קל ערך. לא מדובר כאן רק בירידה בערך הדירות. מדובר כאן בהרס בתים, בניתוק אנשים ממשפחתם, חבריהם, מוסדות דת, מוסדות חינוך, פרנסתם, והכי חשוב - מוסדות בריאות. האם במצב כזה עדיפים 4 אחוזים בעיני גורמי הבטחון של המדינה בלבד על פני שיפור ב-60 אחוז בחיי הפלסטינים המקובל על כולם? אני לא בטוח. (האחוזים הם כמובן לצורך הדוגמא, אל תתפסי אותי על מספר כזה או אחר. זו רק דוגמא לביטוי שמקבלים האדישות והשיקולים הפוליטים של חלק ממתכנני הטוואי).

Rotema3

New member
אוקי

למרות שאני בעד הגדר {ואולי אין ממש קשר כי מדובר כאן על הטוואי}, נשמע באמת הגיוני יותר להשמע לדעת המומחים, ופה אני מסכימה איתך. לא צריך להרוס חיים של כ"כ הרבה אנשים בגלל 4 אחוזים. אבל אני גם לא יכולה לקפוץ למסקנות ישר כי האחוזים שהבאת כמו שאמרת הם לצורך הדוגמא.

כינוי1982

New member
נכון

אבל במקרה של בג"ץ בית יוריס (בג"ץ הגדר) הפרש האחוזים היה מספיק גדול בשביל שבג"ץ יפסוק שיש לשנות את הטוואי (כמובן ששם לא דברו באחוזים, אבל אמרו שהנזק כ"כ גדול, שעל המדינה לשנות את הטוואי. גם שם אגב הייתה חוות דעת של מומחים שהגישו אותה באופן וולונטארי וטענו שההגנה שהצעתם מספקת היא טובה יותר). וכמו שאמרתי, בג"ץ בית יוריס הוא רק דוגמה. יש גם שיקולים פוליטיים של קביעת עובדות בשטח ושיקולי תקציב (מה עדיף למדינה, לבזבז עוד 5 מליון שקל כדי לעקוף איזה שדה של פלסטיני או פשוט לעבור דרכו? ושוב, אל תתפסי אותי במספר).

Rotema3

New member
אווקיי.

למען האמת, לא יודעת במדויק על גבולותיה ובמה הם פוגעים.אני כן יודעת שהיא מועילה. אם היה אפשרי להזיז אותה, בלי שתזוזה זו תפגע בבטחוננו אני מאמינה שהממשלה היתה עושה זאת. אין לה שום הנאה בסתם "להרוס להם את החיים".

אוי..

את כל כך טועה הרי אף פעם לא ידענו להתנתק ולנתק כיבוש היא מילה מאד מכוערת לדברים שנעשים פה ביומיום ואף אחד לא מוכן לדבר עליהם. אין לך מושג כמה שאת טועה אלא אם כן מרחק של ארבע שעות הליכה בין הבית לבית הספר, שבפועל נמצא מרחק יריקה הוא לא אבסורד ופגיעה בחיי תושבים. וגם אני כמוך, בעד הגדר, בעד הפרדה, בעד סיכול הטרור אנחנו פשוט תמיד בוחרים את האפשרות הכי פחות טובה.

LordOfSpells

New member
הגדר לא עוזרת בכלום לבטחון.

אולי בראש שלך היא עוזרת, ונותנת לך לישון טיפה יותר בשקט. אלפי אנשים חוצים את הגדר בצורה לא חוקית כל יום וחוזרים כל יום הביתה כדי לעבוד אצל מעסיקים ישראלים. באותה מידה מחבלים יכלו לעבור את הגדר הזו, ממש בלי בעיה.

Rotema3

New member
לא נכון!

לאותם אנשים שעוברים יש אישורים מיוחדים! ויש פתחים מיוחדים שמהם עוברים הערבים כדי לעבוד את האדמות שברשותם-כל זה מתנהל תחת שמירה של צה"ל. כמות הפגועים שירדה לא מתנהלת בתוך הראש שלי.

LordOfSpells

New member
אישור לעבור מעל הגדר?

אישור מעניין. אני מדבר על אנשים שעוברים בצורה בלתי חוקית ועובדים בצורה בלתי חוקית אצל המעסיקים שלהם. את חושבת שאם כל אלה היו רוצים לעבור במחסומים הם היו יכולים להגיע בזמן אי-פעם לעבודה? תתעוררי. הגדר הזאת היא פנטזייה.

t i p o

New member
כל מי שעובר באופן בלתי חוקי

עושה זאת, כי הגדר עדיין לא הושלמה.

t i p o

New member
אם מישהו מצליח לטפס על הגדר הקבועה

הוא צריך להיות ספיידרמן.

למעלה