אני ערבי

optimi10

New member
מדינה ללא גבולות אינה מדינה

חייבים לסיים את הגדר ,, חייבים לסמן גבול ,, אם רוצים לחיות פה שני עמים בשלום, יש צורך לסמן גבול ,, בצד אחד ישראל ,בצד שני של הגדר זו מדינה לפלשתינים ,, ואולי בעוד דור אחד או 2 כשנצליח לחיות בשכנות טובה ,, אולי אז יפרקו את הגדר כמו בגרמניה .. אינשאאלה ! ,, לו יהי!!!

The Bugi

New member
פחחח..

המשפחה שלך לא גורשה ב-48 היא ברחה. אל תגיד שגורשתם כי אף אחד לא גירש אתכם! השטחים עליהם יושבים ישובי חבל קטיף היו שממה ללא בעלות, אין שום הוכחה שהם היו בבעלות ערבית. הם זה היה ככה יהודים לא היו מתיישבים שם. חוץ מזה, מה אתה מביא בתור דוגמא את לבנון? חיזבאללה לא התפרק מנשקו ועדיין משגר מדי פעם קטיושות. 14 חיילים נהרגו על הגזרה מאז וגם נחטפו שלושה חיילים הי"ד ואזרח אחד (אלחנן טננבאום). אני גם נגד גדר ההפרדה מפני שהיא קובעת עובדות בשטח ללא הסדר ובעצם יוצרת גבול בתוך שטח ארץ ישראל, אבל אל תגיד שעשו לערבים שם גטו. כשמתעסקים בטרור כל היום אל תתפלאו שפתאום יש לכם חומה מול הבית.

rode2

New member
the bugi

שמעת על מגזרת כפר קאסם? שמעם על ה 50 איש ילדים ונשים שהרגו אותם כשחזרו מהשדות? והמשפחה שלי גורשה באיומים לא ברחו...אנשים נהרגו בזמנו כי איימו עליהם ברובים ובנשק ואנשי הכפרים היו פשוטים וקלי דעת ששמעו על הפשעים והמגזרות והשהידם שנפלו בכפרים אחרים אז הם פחדו ויצאו מהכפרים ולא יכלו לחזור...

The Bugi

New member
נכון, הם פחדו

פחדו מהקמת מדינה יהודית אז הם ברחו. ב-ר-ח-ו. אני לא מאמין לשטויות הטבח האלה, כמו הסיפור המצוץ מהאצבע על טבח בכפר דיר יאסין.

כינוי1982

New member
היו הרבה שברחו

בגלל כל מיני סיבות: החשש ממה שיקרה אם תקום מדינה יהודית, הפחד מהחטיבות היהודיות המתקרבות (חשש שלעיתים היה מוצדק - כמו הסיפור של טבח דיר-יאסין שהפך למוסכמה אם אינני טועה בשיח האקדמי), וגם בגלל קריאת האליטה הערבית לנטוש ולחזור לאחר המלחמה שתסתיים, כך צפו, בנצחון הערבים. אבל היו גם הרבה שגורשו ונטבחו. לא רק בדיר יאסין. היו מעשי גירוש וטבח גם בראמלה ולוד למשל. להחזיק בקצווות - כולם ברחו או כולם גורשו - זו טעות. האמת, כמו ברוב המקרים, נמצאת באמצע. ונראה לי גועלי להגיד לאדם שאומר לך שמשפחתו גורשה שהוא משקר. תחשוב איך היית מרגיש בתור ניצול שואה שעבר את השואה ומישהו היה מכחיש את הסיפור האישי שלו.

Perfect sense

New member
אתה לא מאמין לכלום אתה קיצוני.

הסיפור המצוץ מהאצבע? אפשר לשים דברים בספק- אבל להתעלם ולהכחיש עובדות? ככה פעלו מכחישי שואה. כל עובדה שנתנו להם- ישר הכחישו וניסו למצוא דרכים איך להסביר. היה טבחים ענקיים בערבים שבאו היהודים. הם לא ברחו אם גורשו, בכוח וברובים.

העובדה שהוא לא מאמין לסיפור

נטול הוכחות היסטוריות (ואפילו להפך!) לא הופכת אותו לקיצוני.
אנשים פה משתמשים במונח "קיצוני" קצת יותר מדי ובלי הרבה קשר\היגיון.

כבר מהחתימה שלך ברור שאת מאד אנטי

אבל אם פתחי את הראש את תגלי עוד צדדים ועוד דעות וויכוחים יכולים להיות דבר מרתק ומעניין, בשני הדעות כי בסה"כ אף אחד אל במאת צודק, יש כאן רק צדק פואטי. הודעה שמתחילה ב"פחחח" ומסתיימת בחיפוש אחרי עם שאיבד את עקבותיו מבחינתי, לא כל ךכ ראויה לתגובה בטח שהיא מלאה בשטויות ובדברים חסרי בסיס ועובדות... תשיגי לך תרבות דיון וספר היסטוריה

את כתבת לה"תשיגי לך תרבות דיון"

אני אומרת לך: תשיגי לב" ההודעות שלך ממש חסרות רגישות או משהו אנושי. אני מציעה לך:תחשבי פעמיים לפני שאת כותבת משהו. זה יכול לפגוע באנשים, ואני לא מדברת על אנשים מהפורום.

ellafreesoul2

New member
נגד ההתנתקות....

ידיד היקר..אני גרה בנצרת עילית ..קרוב...גם קרוב משפחה שלי נהרג בפיגוע!!!ולידעתך ב48..נוסדה א"י אחריי הרבה הרבה בעיות ופיגועים עם הערבים...ואתה מצפה שנשאיר פה ערבים שהם האויב שלנו?!וכל מדינה תעשה דבר כזה!!!כדי שתחשוב על זה...ועוד סיבה..שאולי אתה לא מודעה אליה..המוסלמים עשו מן הסכם..עם הנוצרים..שהם יעזבו את המקום זמנית..ובנתיים הם יתחילו במלחמה עם ישראל...אבל לצערכם...לא ניצחתם...אז נשארתם בלי כלום...אולי לא תאמין לזה..אבל אני מתמצאת בנושא...!ובגלל גירשו את המשפחה שלך..!בקשר לכסף שניתנים למשפחות שעוזבות..הם לא צריכים את הכסף..הם רוצים את הבית שלהם!!!!עם הם היו רוצים כ"כ כסף הם לא היו מתנגדים בכל כוחותיהם האחרונים!וידידי היקר אני בטוחה!!!!שהטרורו ימשך אחריי הפיגוע..ידידי אתה לא רואה חדשות ??!לא גולש?!אתה בכלל נימצא בעיניינים??! כל יום אני שומעת ורואה את הערבים המאיימים..למרות ההתנתקות....אז מה אתה מנסה להוכיח פה?.!הירי נמשך השנאה נמשכת..וכך גם הפיגועים..הערבים שונאים אותנו..במיוחד השהידים והמוסלמים והפלסטינאים...אני לא קוראת להם בני אדם...כי הם לא...!!!ואני לא מאמינה שמתישהו יהיה שלום עם החיות האלה...עם הם היו רוצים שלום..הם כבר ממזמן היו עושים את זה!!!ועוד משהו נכון הגטו שאתה קורא לא..אין לו תועלת ..אבל למלחמה נגד הערבים יש תועלת..אני נשמעת קיצונית...אני יודעת...אבל זה הפתרון היחיד..תשתכל מסביבך ידיד..ההתנתקות תביא לאסון ולסכנה בקרב היהודים שגרעם באשקלום ..וכל מישקרוה לרצועת עזה...מקווה שתחשוב על זה.... נ.ב...מי פוץץ את התאומים ואת האנשים שחפים מפשע?!אני חושבת שהם מהלאום שלך ,לא?ואמריקה לא עשתה להם כלום..גם על זה תחשוב...

Nimst

New member
מי פוצץ אנשים חפים מפשע?

מי פוצץ את מלון המלך דוד? אני חושבת שהם מהלאום שלך, לא? נו, אז מה זה קשור? זה שבן-לאדן ערבי אמור להיות רלוונטי באיזושהי צורה לגולש הזה? מה הקשר?

The Bugi

New member
יושבי מלון מצודת דוד הוזהרו מראש

לפני שהוא פוצץ. בזכות האנשים האלה יש לך מדינה, קצת כבוד לא יזיק.

Nimst

New member
אין לי כבוד לטרוריסטים, צר לי.

לא מהצד הזה ולא מהצד הזה. אבל בכל מקרה, פספסת את הנקודה. תסביר לי איך זה רלוונטי מצד ellafreesoul2 להגיד לגולש ערבי שאנשים "מהלאום שלו" פוצצו את מגדלי התאומים. איך זה קשור?

למעלה