אני רואה עכשיו את התכנית על המאסטר

sapere aude

New member
אפילו לא בגדר קונפליקט

צא מהבועה המכוערת שלך ותחשוב שאותה כוסית שמצצה לך היא בחורה בשר ודם כמוך ועוד כמה שנים מישהו עלול לקרוא לבת שלך כוסית אחרי שהיא תמצוץ לו כי הברמן באותו מועדון שם לה משהו במשקה - הו מה תגיד אז ? כל זמן שתמשיך לחשוב שההנאה שלך מקומה היא על חשבון אחרים ולא הנאה משותפת והדדית ומוסכמת - תמשיך לנסות לנסח ולפרט שטויות שקרו לך במציאות או בחלומך ותאמין שאתה צודק. כן- צריך להיות לך אכפת. למה - כי אתה אדם בחברה מתקדמת שמנסה להיות הוגנת וקשובה לאנשים זה לזה. אם תראה בחורה שבורה בפאב והדבר שיחלוף לנגד עיניך הוא הסיכוים שלך לזיין אותה אז ברור שאין עם מי לדבר אתה חושב מהראש הלא נכון אבל אם תנסה להשיג מטרות 'בגובה שלך' זה יהיה מאתגר יותר, מוצלח יותר, ובשותף..כנראה..שאתה יודע שאין לך כל כך סיכוי אז..כמו כל החכמולוגים אתה פונה למי שחלש..ומנצל אותו. , אתה ביכלל קורא את מה שאתה כותב וחושב שזה אתי? במובן כלשהו?אתה יודע מה זה הגינות? בכל סיטואציה תוכל לבחור לנהוג בהגינות או ..שלא..תוכל לבחור להחזיר ארנק שנפל למישהו ותוכל לבחור לקחת את הכסף ולומר-שיהיה אחראי יותר-פראייר. עוד שאלות חכמות?

sapere aude

New member
איזו הקלה

פחות ילד שיחונך לזוועות שמענו מפיך.. כך או כך..אז מה מעשיך פה? מחבל בחיי אנשים תוך כדי הנאה שלך? והכחשה של מעשיך מאחר ואיש איש אחראי לגורלו?

ועוד משהו

א. לא היתי ממהר לקטלג את אילנה דין כ'רודפת אמת' אבל..עובדה אחת ברורה התחקירים האלה מעלים שאלות לציבור הרחב ולא יתכן שתוכנית טלוזיה תחרוץ דין של אדם - כאשר למעשה לפיה הוא עומד למשפט ציבורי עוד לפני שנמצא אשם בבית הדין וזה בזיון חד משמעית. במקום לפרסם התנצלות אחרי שעובד מע"צ מתאבד ובמקום ל'רדוף אמת' משבוע לשבוע למען הרייטינג הטוב - שיחקרו כראוי ויעלו עובדות חותכות האמינות חשובה הרבה יותר מהכותרות - לצערי - במדינתו זה כבר לא תופס. מקורות: כאן

sapere aude

New member
נו ומה הנקודה

שמעלים נושא ועכשיו דשים בו ובתגובות הדפוקות שלכם? או שכמו שאתם חחושבים שאתם יודעים את הצד של המאסטר יש כאלה שיודעי ם את הצד של הבחורה? מה בדיוק אתה מנסה להוכיח

sapere aude

New member
ההבדל

בין לומר אני מאוד מקווה שהמאסטר שלי יוכיח חפותו ואני תומך בו לאורך כל הדרך-לי הוא מאוד עזר לבין לומר אין מקום לדבריה של הבחורה היא משקרת לא הגיוני שהוא עשה דבר כזה ובכך להשתיק אותה שוב יש הבדל גדול....הגישה שלך..היא שלא בסדר...זכותך לצדד ולבחור להאמין למי שאתה רוצה והגיוני שההיכרות שלך איתו תגרום לך לרצות לתמוך בו אבל עליך לקבל גם את הצד השני ולכוון להוצאת הצדק בעימות שלהם במשפט ולא בסתימת פיות ממרחק.

ניראה לך שבמישפט יצא הצדק?

את ייצור פתי ותמים אם את חושבת שמערכת המשפט שלנו עוסקת בצדק. מערכת המשפט שלנו עוסקת בחוק. למרבה הצער החוק והצדק לא תמיד הולכים יד ביד ואני מצטט את כבוד (אולי נוותר על עיניין הכבוד)השופטת נועה גרוסמן מבית משפט השלום בת"א:"...אצלי באולם אין צדק. אצלי באולם יש חוק...." ובהקשר לכך אצטט את כבוד השופט בך:" "ברצוני עוד להוסיף בעניין זה הערה במישור המדיניות המשפטית הרצויה. כבר היתה לי ההזדמנות להביע בפסקי-דין קודמים את דעתי, כי אינני דוגל בדעה, שלפיה בית המשפט חייב להצטמצם בפירוש החוק וביישומו בצורה נכונה מבחינה משפטית, וכאילו המגמה והרצון להביא לתוצאה צודקת מהווים שיקולים בעלי חשיבות משנית. לדעתי, השאיפה לגרום לתוצאה צודקת חייבת להדריך את בית המשפט, כמובן במידה שהוראות החוק מאפשרות זאת." (ע"א 148/89 שיכון עובדים בע"מ נ' עיזבון יוסף בליבאום ז"ל) לסיכום, הסיכויים בבית המשפט שווה ערך לרולטה רוסית , קזינו, משחק תיאטרון או בורסה. כניראה שעוד לא יצאת מבועת הצמר גפן כדי לגלות את זה. כניראה שלא שמעת על אנשים שנירקבו עשרים שנה בכלא ולבסוף גילו שהם לא אשמים . שלא נדבר על אנשים שהוצאו להורג על לא עוול בכפם. פרשת השבוע החולף הייתה פרשת משפטים, ובהקשר לכך אמרו חז"ל שירושליים נחרבה משום הדבקות הייתרה בחוק והזנחת הצדק. מותק תתעוררי.

sapere aude

New member
אתה יודע

אתה מצטייר כאדם אומלל הרואה עצמו כחלק קטן במערכת הנרדף ע"י גופים גדולים ממנו והוא חסר אונים מנסה להתנער ולהתחמק בכל דרך ממגע עימם. פלא שאתה מתחמק מלהביא ילדים? פלא שאתה מרגיש כולם חזית אחת כנגדך? הכל לא בסדר-כולם לא בסדר-האנשים, החוק, המשפט, המשטרה, התקשורת, המדינה, ההורים, החינוך - יש משהו שכן בסדר? אה-המאסטר.. האדם הקטן לא צריך לחשוש משום שבד"כ לא יטפלו אליו סתם ואכן החוק הוא ששולט והמשטרה או בתי המשפט מנסים להוציאו לפועל ולעיתים קורה שחפים מפשע נתפסים כשם שקורה שהחוק זקוק לתיקון אך היריות האלה לכל הכיוונים לא מובילות לשום מקום. אדם לא יכול לחיות חיים כאשר הוא עסוק בכל מה שלא בסדר או בלנסות לתקן את העולם - לעומת זאת הוא יכול להיות הכי בסדר שביוכולתו והכי שלם עם עצצמו וסביבתו ולהילחם על היקר לו ושם לחשוף את הצדק. בנוגע לפסיקקות - אנו יכולים שלא להסכים עם הרבה ואני יכולה לומר לך בפירוש שמה רבים השופטים שלא ראויים לכסאם וכבודם ובטח שלא לקבוע את חייו של אדם לכאן או לכאן אבל בדרך זו אחרת <כשאין ברירה אז אין ברירה< צריך כל אדם להתמודד עם פשעיו או האשמות שוא שהטיחו בו ולהוכיח חפותו - אם לא בשדה בית המשפט אז בשדה אחר. קימות אופציות רבות ומה לעשות לעיתים צריך להבין שאנו חיים במדינה עם משטר מסוים וחוקים מסוימים ואי אפשר להתעלם מהם כשרוצים - גם אם זה לא נעים והוגן לפעמים. החיים קשים. כולנו עוברים אותם כולנו מתמודדים איתם לאף אחד אין זכות לקום וללכת אחרי שחטא רק כי לא 'מתאים לו'. לגבי המחמאות אם נראה לך שאני פתי או ייצור או מותק..אז בסיידר אסתפק בלהתיחס לתוכן ההודעה ולא בנימה המזלזלת שלך שאין לה מקום או בסיס מבחינתי. שבת שלום.

sapere aude

New member
ובאמת טוב

שלא אמרת שיקפחו אותו במשפט כי הוא מאסטר או לא אשכנזי או כי הוא מיעוט נו חפשו תירוצים ככה זה מתחיל רדופים שכמותכם ממש לרחם מצד אחד מציגים עצמכם כבעלי כוח וחופשיים והגונים מצד שני בורחים מהצל של עצמכם

dragonlance

New member
נו אז...

אני אמור לקבל את האימרה הזו ולעשות איתה מה??... אז למה קיימים בתי משפט וחוקים? מוסדות אלה הוקמו לאחר שנים של התפתחות חברתית בתרבויות שונות. אז נכון לכל כלל יש יוצאים מין הכלל.. אבל אלה הם הכלים העומדים לרשות החברה במדינה דמוקרטית! אולי יש לך רעיון יותר טוב? אולי נמליך את ה"יצור" (ע"ע המאסטר המהולל) למלכנו והוא יחליט לגבי מי ומה צודק?

sapere aude

New member
חופש הביטוי..

<אין כמו אלו שיודעים לקחת את המציאות ולהוציאה מהקשרה בהתאם לדבריהם המעוותים-כל שנותר לי הוא לנסות לקלף את הסילוף ולחשוף את האמת אז שוב אסביר> מאחר ומצאת לנכון להזכיר את תחלואי הדמוקרטיה שבעקבותיה עלתה המפלגה הנאצית החלטתי שלא להתפלא מדבריך ולתקוף את אותה דמוקרטיה שאתה תוקף מעצם חופש הביטוי שהיא מעניקה לך והחירות שהיא מעניקה לאנשים כמו המאסטר שלך להתחמק בקלות מעונשם. אני בניגוד אליך אינני פנאטית לשום כיוון ובזה לקיצוניים שבנו שאיבדו את סובלנותם מלהקשיב...דבר ראשון היתי שמחה להסביר אך קצרה ידי מלהקליד זאת כעת - פילוסופיה פוליטית אולם אם הדיון יתרחב אסביר לך אותה - כאשר המטרה היא להסביר לך ליצן יקר כי החוק הוא לא אלא אפוא כלי (שאינו קבוע!) ....... ואתה נתלה על הכלי הזה ותוקף אותו...הבעיה איתך ועם המאסטר שאתם מתנהגים כרדיקלים שברעיונותיהם הפסולים-על הפרובוקציות שלהם ממשיכים לחפש תמיד את הגבול בכדי לעבור אותו ולפיכך הגבול כלומר החוק תמיד ישתנה בהתאם לנסיבות ולויכוח הנידון. לעניות דעתי חייבת להתקיים במדינה תיקנית סינתזה בין מתיחת גבולות על חופש הביטוי לשם ולשמירה על הדמוקרטיה לבין מתיחת גבולות על חופש הביטוי לשם אינטרסים פוליטים-וזאת ניתן להשליך על הטלוזיה בפרט אילנה דיין התחקירים וכו' לסיכום - מפאת השעה אקצר ואומר כי אתה וידידך נשענים על הדמוקרטיה בחירותכם חרף מעשיכם ומנצלים אותה ואת הבמה שניתנת לכם להסית ולשטוף בדרכיכם שלכם בכל פעם אך מנגד תוקפים אותה ואת כל כליה ומרכיביה... אולי תפסיקו לבעוט לכל הכיוונים? זה לא חופש.. מצטערת.

dragonlance

New member
איזו תגובה..

רהוטה הגיונית בנויה לתלפיות מבחינה תחבירית ובכלל...אין מילים! (כנראה שבאמת אין)

למעלה