אני רוצה להעלות נושא לדיון

L L B

New member
תודה... תודה... ../images/Emo22.gif

אין מצב שאת לא מכירה את הספר... מומלץ בחום!!! "אהבה זה לא סכין" /מאת זאב ברגמן ושרה ("שרה" זו רבקה בן-דוד, מהסרט "מכחול הנפש" אם שמעת...)

יש מצב שזה ספר ששנים ניסיתי להזכר

איך קוראים לו, על הבחורה עם פיצול האישיות שיש לה איזה 3 נשים בתוכה והיא והפסיכ' שלה כתבו יחד את הספר?!.... מתו יומן שהיא כתבה הוצאת עם עובד או משהו כזה?! וואוו אם כן עשית לי את היום

L L B

New member
כן כן כן כן../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

זה בדיוק זה!!!

מעולה את תאמיני לי

העיניין הוא שמרוב שקראתי יותר מידי ספרים בחיים שלי אני כבר לא כל כך זוכרת מה היה ישראלי ומה לא... כמו 24 הפנים של בילי מיליגן.. אם יצא למישהו לקרוא... ולא הצלחתי לומר לאימא שלי מה שם הספר... כדי שהיא תוכל ליהנות ממנו... זה אחד הספרים שהשאיר בי הכי הרבה משקעים... וקראתי אותו בגיל 15-16.. אז בכלל... משום מה יש לי נטייה לקרוא ספרים כבדים וקשים מידי בגיל מוקדם מידי... כמו ספרים של ק. צקניק, על השואה- השעון והקוקיה שגם ממנו קיבלתי כמה טראומות... חחח...
תודה שהזכרת לי נשכחות לינוי

L L B

New member
איפה הצלחת להשיג את "24

הפנים של בילי מליגן"? ניסיתי להשיג אותו הרבה זמן ולא הצלחתי...
.

MommyHug

New member
אכן שיחקת אותה עם הציטוט!

ואני כבר רצתי להזמין את הספר! ברוב המקומות אזל המלאי. דבר ראשון, קראתי על הספר, וזה נשמע לי מדהים, ודבר שני, מדובר שם הרבה על חיבוק? אם כן- אני אראה את זה למטפלת שלי כהוכחה לכך שמותר לי חיבוק...
תודה תודה תודה על ההמלצה! אני אספר לך איך זה היה לי...
והנה אחד בשבילך

L L B

New member
נסי להשיג אותו ב

יד שניה... שם קיים סיכוי סביר יותר שהוא ימצֶא... מדובר שם הרבה על חיבוק, מגע, כמיהה למגע, אבל לא יותר מדי... יש בספר הזה המוווווווןןן ציטוטים נהדרים שאי באופן אישי מאוד התחברתי אליהם! (את יכולה להציץ בכרטיס האישי שלי. הוספתי לשם ציטוט מהספר...) והנה עוד ציטוטון נחמדון; "אי-אפשר לגדל ילדים ללא מגע יד אדם. אולי אפשר להכין כך מיץ ארוז בקופסאות קרטון וגם לייצא אותו לחו"ל, אבל ילדים שגדלים כך אפשר לייצא רק לבית-משוגעים..."

MommyHug

New member
חחחחחח עוד ציטוט גדול!

וקראתי את הציטוטים שיש לך בכרטיס האישי כבר מזמן וממש התלהבתי!!! אם כך את מספרת, אני עוד יותר מתרגשת לקרוא את הספר. וכבר הזמנתי אותו, תודה! (אם מישהי רוצה הדרכה איך להזמין, אני פה
) ושוב תודה תודה תודה שהכרת לי את הספר (למרות שעדיין לא קראתי אותו, את יודעת איך זה עם הרגשה מסויימת של ספרים מסויימים)

MommyHug

New member
את חייבת לעזור לי!!!

המקום היחיד בו מצאתי את הספר "אהבה זה לא סכין" היה בדיונון ועשיתי הזמנה אבל עכשיו התקשרו להודיע לי שהספר אזל בהוצאה.... אני ממש רוצההההההההה אותו, יש לך מושג איפה אפשר למצוא?

L L B

New member
אופסייייייי... ../images/Emo12.gif

שמעת על "דני ספרים"? נסי שם...

MommyHug

New member
מצאתי!

לא בדני ספרים אבל בחנות יד שניה בת"א אחרת תודה אני מיד ניגשת למשימה

baby girl3

New member
התשובה שלי היא...

לפי דעתי לא! ואני אסביר למה... כשיושבים אצל מטפל/ת ומרגישים מספיק קרוב ופתוח לדבר אז יש מצב של חיבור וכל דבר מורגש אצל המטופל ואצל המטפל אז לפי דעתי לא כדאי להגיע למצב של מגע פיזי בין המטפל למטופל זה עלול להיות מצב שיכול לסבך את שני הצדדים אם אחד מהצדדים מספיק מפרש את זה בצורה אחרת לגמרי...

שרונסקי

New member
מטפל אמור לחבק רק כשהוא מרגיש

שה'מצב' מצריך חיבוק, והוא הולם (אחלה ציטוט, אגב). רק מטפל לא מיומן, לדעתי, לא יפרש נכון את האנרגיות שבאות מהאדם השני ויחבק כשאין מקום לחיבוק, או כשהחיבוק יפורש לא נכון. תחשבו על הסיטואציה. נניח מצב שבו המטופל שלושת רבעי מפורק, והמטפל מרגיש שהחיבוק יתן לו כוח להתמודד עם משהו מאד קשה, האם זה מצב שאפשר לפרש זאת אחרת? רק אם מהמטפל או מהמטופל עוברות גם תחושות אחרות, ואז, פשוט, לא נכנסים למגע בכלל... כאמור, אני לא מחבקת כל שני וחמישי, אבל בהחלט יצא לי ולא פעם, ומעולם לא פורשתי לא נכון, זה היה תמיד כשהצד השני הראה צורך חזק בחיבוק של חום, של קשר, של תמיכה. אין מקום לטעות פה מצד שני, אני יכולה להבין מטפלים שאומרים שאין לזה מקום לדעתם. צריך לכבד כל אחד וגבולותיו, והבנה של לאן הוא יכול לקחת את הגבולות שלו. יש מטפלים שמרגישים שזה מאיים עליהם, כי הגבול מתערער (ומטפלים מאד שומרים על הגבולות שלהם, ולא כל כך לטובתם, לפעמים, כי זה תגובת פחד במקום גבול מבוסס והגיוני) והרבה פעמים הם נתלים בתיאוריה כהסבר. יש גם כאלה שבאמת חושבים שאין מקום לחיבוק בטיפול ועם אלה אין לי ויכוח או ביקורת. יש לי דעה שונה, זה הכל. אבל כל מטפל צריך לבדוק, כל הזמן, מאיפה הוא מביא את התגובה הנוכחית, כולל הרתיעה/רצון לחבק. חובה לבדוק כל הזמן, את עצמנו והאם אנחנו באמת פועלים לטובת המטופל או לטובתנו אנו. זו משנתי. סליחה על האורך

למעלה