אנשים יש כאן ענין חשוב מאד...

yishaihe

New member
אנשים יש כאן ענין חשוב מאד...

שלום אני האמנתי בעבר באתיאיזם, אבל מכיוון שאני חסיד של האמת, חשוב לי לבדוק את אמונתי, אני קורא ומברר. כרגע אני בודק האם תורת ישראל היא אמת, אם זה אמת אני כנראה אסיק את המסקנות הנדרשות ואהיה דתי, ואם לאו אז אשאר חילוני. לכן אני בטוח שאתם מבינים את השאלה הקשה בנושא. השאלה שלי היא שאלה נבונה, ששוחחתי עליה לפני שראיתי את השאלה בפורום, או את התשובה השטותית על השאלה הנבונה.(אנשים הפכו את כל סדרי חייהם בגלל השאלה הזאת) השאלה היא: איך יכול להיות שלא היה מעמד הר סיני, הרי במעמד הר סיני היה בניגוד לנצרות או לאיסלם (שהתחילו מאיש אחד שעשה כל מיני "להטוטים" לקומץ אנשים) מעמד הר סיני נגלה ל-600 אלף גברים בלבד, ואם נעריך מבחינה מתמטית את הנשים הטף והערב רב נגיע לציבור של 3 מליון אנשים!!! עכשיו השאלה היא, איך משה יכל היה לעבוד על 3 מליון אנשים?! ואיך הוא גרם לזה שה-3 מליון אנשים העבירו את זה הלאה לדורות שאחריהם, ולכאורה "שיקרו" לילדים שלהם, וכך זה עבר אלפי שנים!!! וכל חכמי ישראל בכל הדורות האמינו בזה, וזה שרד... גם בלי וכפיה דתית שמחזירה את כל העולם בתשובה, (בניגוד למלחמת הג´האד של האיסלם, והרדיפות והאינקביזיציה של הנצרות וכו´) חוץ מזה, אם משה הוא סוג של "רמאי" שרוצה שכל העם יקיימו את תורתו, אז למה שיעשה כל כך הרבה מצוות (613!!!) למה שלא יעשה תפילות בימי ראשון עם שירה, וקריסמס מידי פעם... הרי העם היו מקבלים יותר קריסמס... עכשיו אני מבקש תשובות מאנשים נבונים, לא תשובות טיפשיות שהם לכאורה הוכחה מפסוקים "ויקם עם אשר לא ידע את ד´", הרי ברור למי שקצת יודע, שאיזה טמבל פירש את הדברים לא בצורה נכונה, כי הכוונה היא ביטוי שלא קיימו את תורת ד´, ומהבחינה הזאת לא ידעוו אותו, לא שפתאום "שכחו" את ד´. כי הרי אם הרי דור שלהם היה שוכח בטוח שזה לא היה מגיע אלינו. לכן רבותי, מדובר בנושא רציני אני מבקש תשובות רציניות, ולא הוכחות מפסוקים שאף פעם לא התעמקתם בהם... אם יש למשהו תשובות היסטוריות זה יכול לשכנע אותי אולי יותר... תודה אנשים.

vizini

New member
חבל על הזמן שלנו.

בעבר האמנת באתאיזם? אז אני בעבר הייתי צינצנת. אתה דתי, ודתי אדוק, והאמת לא מעניינת אותך כהוא זה. אחרת לא היית מתייחס לכתוב בתורה כאל תורה מסיני, ואז ממילא לשאלתך לא היה שופ ערך...

L7

New member
האמונה מכשירה את השקר.

חשוב על עצמך. הרי כמו שאמר ויזיני - לא היית אתאיסט. אנו רואים שהשקר כשר כדי לקדם עניינים דתיים וכדי להדגיש ועודד את האמונה הדתית. לכן השקר המכונה מעמד הר סיני היה שקר כשר ולגיטימי בעיני האיש הבודד או הקבוצה הקטנה שרשמה את העדות.

יאנוס

New member
אמונה באתיאיזם? אין חיה כזאת

גלה את פרצופך האמיתי. אתה מחב"ד? (מחזיר בתשובה - עד שהבנתי את הקיצור הזה). אם יש אלוהים שתופיע מיד

PolarBear

New member
מחזיר בתשובה=מחב"ת, לא מחב"ד

או שזאת הייתה סתם טעות כתיב?...

Random23

New member
יפה!

אנלוגיה מצויינת. לו היהדות שמרה על היכולת לחשוב, במקום רק על השטויות בספרים...אחח.

.....

הבנתי! מי ששואל שאלות כפירה באתאיזם אזי הוא ראוי לזילזול. לפי הכרטיס אישי שלו אני רואה שהוא כנראה חילוני.

~ ~ ~ ~ ~ ~

אף אחד לא ראוי לזלזול, אבל הרגזנות היא תכונה אנושית טבעית. זה לא מעצבן קצת ששוב עולה אותו נושא שממש הציף אותנו לא מזמן? ראיתָ פה משהו חדש? קל מאוד לבדוק אם ישי חילוני או דתי: אם הוא יגיב במשך היממה הקרובה, אזי הוא חילוני כשר למהדרין! אם לא - אז סליחה!

הרושם שלי (אם כבר עברנו לנושא

ויזיני), שבגדול עצבנה אותו החזרה, למרות שהוא אולי נתפס לאיזשהו פרט. על כל פנים הרוגז שלו נראה אמיתי מאוד.

vizini

New member
מי שמזלזל בנו ראוי לזילזול.

שים לב: הוא פותח את הודעתו בהכרזה על עצמו כאתאיסט (אף אתאיסט לא עושה זאת, זו פתיחה דתית טיפוסית). אחר כך הוא טוען שאם ישתכנע שהתורה אמת, יסיק את המסקנות. אחר כך הוא שואל את השאלה, בניסוח שמעיד כי הוא כבר מקבל את כל טענות התורה כאמת. אם זה לא זלזול באינטליגנציה שלנו, אני לא יודע זלזול מהו.

אולי

אבל נראה לי מוזר שדתי יבקר בפורום "סקס"... למראת שכשהוא מצטט פסוק הוא כותב את האת "ד" במקום "ה" [שזה במקום "יהוה"... הדבר הזה נורא משעשע! מעניין מתי האות ד תקבל "קדושה"...

לך לחנויות ספרים רוסיות ותמצא שם

"חרדים" מדפדפים בספרים "המעניינים" (שאמנם נמצאים באותה מידה גם בחנויות ספרים אחרות...).

ועוד. בגדול זה - לדעתי - לא כל כך

משנה אם הוא בעצמו דתי או לא, אולי הוא קיבל היתר מיוחד בתור "חילוני" במסגרת משימה מ"הקדם-אקדמאית הדתית"? סיפור קטן מ"ילקוט הכזבים" (התנ"ך שלי). החבר´ה מהמחלקה הערבית (משהו כמו "מסתערבים" כיום) הסתובבו בין הערבים ולפי ההוראה לא היו צריכים להיבדל מהם, להיות בדיוק אותו דבר, לעשות הכל אותו דבר. ופתאום קוראת להם אישה יהודיה ומבקשת שידליקו לה את הפרימוס. זה היה בשבת. אבל אין מה לעשות! אסור לגלות את זהותם. אבל אחרי שהדליקו לה את האש אחד מהם לא התאפק, הסתובב ואמר לה: אבל שהעבירה תהיה עליך!

neko

New member
VIZINI - שמת לב שאפילו אתה השתמשת

בביטוי "תורה מסיני" עד הכתוב בתורה?

נניח שיש אלוהים-מה הקשר!! ../images/Emo163.gif

השאלה שלך אינו קשור לאתיאיזם,נניח שיש אלוהים מה משכנע אותך שסיפור מעמד הר סיני בכלל היה ועוד לפני שש מאות אלף איש, אולי מישהו כתב סיפור יפה והוריש אותו לבניו או הביא את הספר היפה לבני עמו וסיפר להם הנה מצאתי ספר עתיק וואלה בא נתחיל לקיים את המצוות?

....

ראשית, בעמוד זה תמצא מספר ויכוחים בנוגע לעניין זה. שנית, אין קשר בין כיום מעמד הר סיני לבין קיומו של האל [ראה ויכוחים בעמוד זה]. שלישית, ראה קישור.

ישי, אתה סותר את עצמך.

אתה כותב שכבר ראיתָ את השאלה בפורום, אבל מתנהג כאילו לא ראיתָ שכבר דנו בה רבות! אם ראיתָ כבר את השאלה בפורום, אז מה הוספתָ או חידשתָ? בסדר, בוא נבדוק ונברר: "השאלה היא: איך יכול להיות שלא היה מעמד הר סיני, הרי במעמד הר סיני היה בניגוד לנצרות או לאיסלם (שהתחילו מאיש אחד שעשה כל מיני "להטוטים" לקומץ אנשים) מעמד הר סיני נגלה ל-600 אלף גברים בלבד, ואם נעריך מבחינה מתמטית את הנשים הטף והערב רב נגיע לציבור של 3 מליון אנשים!!! עכשיו השאלה היא, איך משה יכל היה לעבוד על 3 מליון אנשים?! ואיך הוא גרם לזה שה-3 מליון אנשים העבירו את זה הלאה לדורות שאחריהם, ולכאורה "שיקרו" לילדים שלהם, וכך זה עבר אלפי שנים!!!" ובכן, לידיעתך (וגם את זה כבר אמרו כאן לפנַי), אבא שלי לא העביר לי שום דבר, וגם אבא שלו לא העביר לו עדות בע"פ מדורות קודמים! ואבא שלי, דרך אגב, נולד במאה שערים. יש משחק ילדים כזה "טלפון שבור". אם מישהו מעביר משהו בע"פ למישהו אחר, אז אחרי 5 אנשים כבר קשה להכיר מה היה במקור. אם שלושה אנשים היו עדים למאורע כלשהו, לעולם עדויותיהם לא יחפפו! אם אני אכתוב על הנייר שאני יכול לעוף כמו ציפור, ומישהו ימצא את זה אחרי 1000 שנים, זה עדיין לא יהווה הוכחה שהבן-אדם הזה (אני) ידע לעוף כמו ציפור. זה מוכיח רק שמישהו כתב על הנייר מילים כאלו. גם אם תקרא את הטקסט התנ"כי על מעמד סיני תראה ש-60 ריבוא ראו\שמעו קולות. בכלל לא כתוב שם שהם היו עדים לקבלת כל התורה (ואפילו הגמרא!) במעמד זה. אלו הן פרשנויות, שלוגית ("שכלית") אינן מהימנות יותר מכל פרשנות אחרת, למשל שהכל היה הצגה שארגנו חייזרים.

למעלה