לא ירדתם לסוף דעתי....
איגור עיינתי באתר הזה של הקישור, בחלקם לא הבנתי מה בדיוק רצית שאקרא...אשמח אם תגיד קישור ספציפי. עכשיו בקשר למעמד הר סיני. מראש יש כאן הנחת יסוד שגויה של אנשים בפורום. שאלת מעמד הר סיני היא שאלה מאד קשה שאני חושב עליה מעל לחודש וחצי ושומע תשובות מידי פעם ועוד לא שמעתי תשובה שריצתה אותי מהסיבות שאני אכתב בהמשך. רק אני מבקש לא לזלזל בשאלה הזאת שכבר שמעתי על אדם שחזר בגללה בתשובה. אחרי ששאל הרבה מדענים, וכתב לבסוף שזמן החקירה היה רק בזבוז. אוקיי אז מה שרציתי לומר בקשר למעמד הר סיני היא שהנחת היוד של אנשים כאן בפורום היא שגויה, בראש כולנו מעריכים לאנשים שחיו בטווח של כמה אלפי שנה אחרונות לא היתה ביקורת שכלית, ושבקלות היה אפשר למכור להם מעשיות. אני מעריך שבכמה שנים האחרונות המוח לא ממש התפתח משמעותית, ולכן הביקורת השכלית שהיתה למקבלי התורה היא קרובה או זהה לשלנו. אחרי שהבהרתי את הנקודה הזאת אני אמשיך. קודם כל ברור לכולנו (אתאיסטים וכופרים למינהם) שכשהם שיהדות היא המצאה כך דתות אחרות הם המצאות. לכן חייב שיהיה מישהו בראש הפירמידה שיידע שהוא אישית ה"רמאי" שהולך לעבוד פה על כולם. בנצרות זה היה ישו ובאיסלם זה היה מוחמד. אז למה האיסלם והנצרות מספרות שהיו רק קומץ אנשים שראו את הניסים ונפלאות של ישו ומוחמד, למה שהם לא יגידו שמיליונים ראו את הניסים. ואת זה שישו הלך על המים ומוחמד עף עם סוסתו מעל המסגד המפורסם. ברור לי שאם מחר אני אבוא ואספר שאני ועוד מיליונים של אנשים ראינו משהו, אף אחד לא יאמין לי ובמקרה הטוב אני אחטוף מכות. יהיה הרבה יותר קל לאמר שרק מעטים ראו משהו, ולכן אני מניח שמוחמד וישו השתמשו בתירוץ הזה. נחשוב לשניה, אם מוחמד וישו היו חושבים שיש איזה טמבל שיאמין להם, הם לא היו מנסים לומר שמליונים ראו את המעשה?! ובקשר לדיקטטורה, היהדות זה הדת הכי דמוקרטית שיש, שהרי בניגוד למיסיונרים של הנוצרים, והרציחות שביצעו וגירוש ספרד רק בשביל להפוך אנשים למאמינים, ואצל המוסלמים שטבחו אנשים בשם מלחמת המצוות שלהם - "ג´יהאד". משה רבינו לא היה אידיוט, ואם הוא היה ממציא משהו הוא לא היה אומר שמיליונים ראו את זה, איך לעזאזאל המעשייה הזאת של יציאת מצרים עוברת דורות שלמים, וכולם טמבלים שקונים את זה ומאמינים לזה בלי לשאול שאלות?! יכול להיות שהם כל כך טיפשים ואנחנו כל כך חכמים?! לכל אורך הדורות כולם היו דתיים, תנועת ההשכלה שאומרת "אהיה יהודי בביתך וגרמני בצאתך", והתקופה שבה כולם התחילו להיות יותר חילוניים היא רק ב200 שנים האחרונים. מבחינה לוגית לא יכול להיות שבשלבים נוצרה כל התורה, כי הרי מליונים ראו את זה, איך זה שלא שמעו איזשהוא הד של הכחשה, איך יכול להיות שלכל אורך הדורות כולם קיבלו את התורה במסורת בלי שהיה מישהו שפקפק באמיתות, לפחות משהו שהיה בתקופת התורה, ואיזה אינטרס יש לדורות שלמים של חכמים להקדיש את החיים שלהם בקונספירציה חסרת כל שחר, על דת שהם לא מאמינים בה, מה יצא להם מזה? לא עדיף להם ל"הרים" כמה נערות חמד? או עם כל החכמה שלהם לעסק במשהו אחר, מדעי יותר אולי??? וגם למה שהתורה תכיל כל כך הרבה מצוות, הרי אם אני משה רבינו רוצה להפיץ איזה שקר שנקרא תורה, אז למה שאני אעשה אותה כל כך קשה? מה הקשר של בהמה טמאה או טהורה, או תפילין או מזוזה, אם אני ממציא דת אני אעשה אותה כמה שיותר קלה לקיום בשביל שיהיה לי כמה שיותר מאמינים. לוגיקה פשוטה. כך או כך, השאלה הזאת לא פשוטה, וכל שינוי גרסה הכי קטן היה יכול באותה תקופה לעורר זעם של מיליונים, ולא יכול להיות שרק מאות או אלפים קיבלו את התורה, הם הרי היו עושים לינץ´ במשה על שקריו בספר, או לפחות מכריחים אותו לומר את האמת בספרו. וגם אם משה איכשהוא היה מכריח את העם שיהיה כתוב בספר מליונים, אז אני בתור אבא של אחד מהמליונים הייתי אומר לבן שלי בחדרי חדרים שהיו רק מאות או אלפים, אני הייתי מספר את האמת לבן שלי, או מנסה להרים צעקה, להעביר לדורת הבאים את האמת, ובטוח שאחד מהאלפים היה מצליח לעשות את זה מבחינה סטטיסטית וקל וחומר שאחד מהמליונים. לסיום, עולה בראשי השאלה הפשוטה, למה שאבא שלי ישקר לי?