אנשים עניים והעיקר המתנחלים...

z dead

New member
לא ייאמן...

לא ייאמן!!!!! "פחדו ממנו"??! "פחדו ממנו = ישראל" פחדו מישראל כץ?! מה זה "פחדו ממנו"?!

אני מצטערת שהכאבתי לך בעיניים.

להבא, אני אשתדל לצמצם את השגיאות שלי בעברית. for the record - בבית שלי אנחנו לא מדברים עברית, אז אני מצטערת אם לפעמים אני מתרגמת ביטויים בצורה לא תקינה.

TheOrion

New member
העברית שלה בסדר...

זה הרעיון שמאחורי העברית שלה ששגוי.

z dead

New member
אממ...

כשאומרים "פחדו ממנו" ככוונה למדינת ישראל זה בסדר? מה עם "פחדו מ"איתנו" או "פחדו מישראל"?

TheOrion

New member
זה בסדר גמור...

פחדו ממנוּ = פחדו מאיתנו = פחדו ממדינת ישראל. זה בהחלט תקין
.

חשבת פעם למה?

נכון, עליך לא שומרים חיילים.. כי הם שומרים על תושבי גוש קטיף המהווים את את קו החזית. והם מגנים עליך. עכשיו - גוש קטיף שלנו --> יורים מעזה. מחבלים בגוש קטיף --> יורים מגוש קטיף.. לאן? ואם אני לא צודקת - אז למה ממגנים בשחר אדום וגגות את אשקלון ואת הסביבה?? לילה טוב!

TheOrion

New member
נמנמ

שומרים על גוש קטיף => כשתי אוגדות. ישמרו על הגבול אחרי הנסיגה=> אוגדה-אוגדה וחצי. דהיינו, חיסכון בחיילים, מה שאומר שאפשר לעבות את הגבול ולשפר את ההגנה, או לעבות גבולות אחרים ולמנוע הברחה של חומרים מסוכנים לישראל(סמים או כלי נשק). למה ממגנים גגות? better be safe than sorrow.

הממ

אז כהתחלה - better be safe than sorry. שומרים על גוש קטיף, כשתי אוגדות - ועדיין יש טרור. לאחר מכן - כאגדוה וחצי.. ואלה - סיבה טובה לטרור שיפחת. דהיינו, הטרור לא מגיע רק עד גוש קטיף, אלא נכנס בנו (באיתנו?
) יותר עמוק. אבל למה יש מצב שנהיה חסרי מזל? ההתנתקות אמורה לחסוך את המצב הזה, לא? אתה לא חייב לענות, זה בציניות.

TheOrion

New member
נמנמ

כהתחלה - צודקת, התבלבלתי עם דברים אחרים שבראש שלי כרגע
. פריסת כוחות יעילה יותר תתאפשר לאחת הפינוי, ולכן נוכל לחיות בשקט
. שום טרור לא נכנס בי... אני נוטה להישאר לא מפוחד. זו התרומה הצנועה שלי למלחמה בטרור
. ציניות כתגובה לציניות? זה פשוט כלי כנגד טילים שטעו בכתובת. טילים שרצו להגיע למוצב צה"ל, ופנו ימינה. טוב, ציניות לא עובדת לי, אז תשובה נורמלית => הפלסטינים יתקפו יותר ויותר מוצבי צה"ל, ופחות ופחות יישובים אזרחיים. מדוע? כי על מנת להגיע לטווח של לירות על יישובים אזרחיים, הם יצטרכו לצאת מהשכונות שמהן הם יורים כעת את הטילים שלהם. לכן לצה"ל יהיה הרבה יותר קל לחשוף אותם וליירט אותם לפני שהם מיירטים טילים. אבל, אם צוות אחד או שניים אכן יצליח לירות טיל, עדיף שיהיו גגות מוגנים מלא מוגנים.

לא הבנתי..

רגע - אם הם ימשיכו להתנהג בטרור לאחר הפינוי, אז למה אנחנו נותנים להם מדינה? זה לא מגוחך?! ואם יהיה טרור, אז למה נראה לך שתוכל לחיות בשקט?? ציניות לא עבדה לך.. נהנהנה.. תאמת - שאתה די מצחיק, רק לקראת הסוף אתה נהיה קצת corny.. אבל בדרך כלל אתה בסדר
וזה בסדר שהם יירו על מוצבי צה"ל??

TheOrion

New member
אז להסביר לך?

אני אניח שענית כן, ואני אסביר
. למה נותנים להם מדינה? כי כרגע אנחנו לא מגידי עתידות, ולא מסוגלים לנבא אם הם יתנהגו בצורה כזו או אחרת. את מאמינה שהם יעסקו בטרור, אני מאמין שהם יעסקו בהקמת מדינה ושיפור החיים שלהם. פה בדיוק נח הבדל תהומי בינינו. כבר עכשיו יש טרור, ואני חי מאוד בשקט. טוב, לא בשקט, הציונים שלי באוניברסיטה מדירים שינה מעיניי :< אוח, אני צריך להפסיק עם זה אז. אולי כדאי לי להתחיל לספר בדיחות קצרות, מה את אומרת? חס וחלילה שזה בסדר! אבל זה עדיף על המצב שיירו על אזרחים תמימים(לא שחיילי צה"ל לא תמימים חו"ח). אני מתכוון אומר=> מוצב צה"ל ממוגן הרבה יותר טוב מכל בית. דהיינו, מצבת הנפגעים תהיה פחותה מאשר בבתים. אנו מנסים לחסוך פה בחיי אדם מצד אחד, מצד שני להביא יתרון בזירה הפוליטית ומצד שלישי להפיק יתרון צבאי וכל זאת באמצעות מהלך אחד
. הנצליח? כל זאת ועוד לאחר ההתנתקות
.

הממ

לא צריך להיות מגידי עתידות.. צריך לקרוא חדשות.. תקרא את מה שאומר אבו מאזן על ההתנתקות - אנו נקים מדינה פלסטינאית, ובירתה ירושלים.. אני מכירה את הדרך עבודה שלהם, אז בא אני אגלה לך - טרור.. וואלה. ואם הם לא יעסקו בטרור, אלא כפי שאתה אומר - אז למה למגן בתים? הםל א יעסקו בזה. better be safe than sorry לא אקטואלי, כי אין מצב כזה, הם הרי יהיו עסוקים בלהקים את המדינה שלהם?! אתה חי בשקט למרות שיש טרור.. לי יש כאב על אותם אלו שנהרגים, וקשה לי לחיות בנחת עם זה. לא מוצאת לנכון להסביר לך מה לא שקט בטרור, אני משערת שאתה מבין. הנצליח? ימים יגידו.. הלוואי, אך יש לי ספק רב בכך. יום נעים!

TheOrion

New member
רגע.. you're getting this all wrong

אבל זה די הגיוני שאני אחשוב את זה, לא? כי בכל זאת, צדדים מנוגדים של השקפות עולם.... אני לא חי בשקט ובשלווה כמו שאת מציינת, אני פשוט מנסה לתת לזה להשפיע כמה שפחות עליי, על המחשבות שלי ועל דרך החיים שלי. אבו-מאזן אמר דברים, והאמריקנים הסבירו לו שהוא צריך להפסיק עם השטויות. מאז הפגישה עם בוש, אני לא זוכר נאומים חוצי גבולות(גבולות מדיניים) כאלו. למה למגן בתים? בדיוק בשביל better be safe than sorry. אנחנו מסתכלים על ה-worst case scenario, ובו הם כן יורים קסאמים על הערים הללו. כמו שאומרים: "התכונן לרע וקווה לטוב". הנצליח? נקווה שכן
תודה וגם לך.

הממ

כמובן - Im getting this all wrong -as the creator of the universe, u must b always right.. אתה ציינת שאתה חי בשקט.. תסתכל כמה הודעות למעלה.. לגבי אבו מאזן.. הנה אני אזכיר לך - מהיום.. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3124857,00.html אתה מצד אחד אומר שהם לא יהיו עסוקים בטרור, ומצד שני מוכן לאפשרות הזו. ואז התמיכה שלך בהתנתקות בעצם בלתי מובנת. ימגר טרור - סבבה, אבל אם אתה מוכן לאפשרות שזה לא יקרה, והטרור לא ייפסק.. אז הקביעה הראשונית שלך: שהם יהיו עסוקים בדברים אחרים, מוכחת כמוטעית.. ואז גם כל מה שבנית עליה.. האנגלית שלך טובה דרך אגב.

TheOrion

New member
נממ...

that's my gal
ציינתי את זה, והתכוונתי למה שכתבתי בהודעה האחרונה
. טעות שלי, הייתי צריך לפרט יותר. בהחלט נאום מדאיג. הייתי רוצה לתפוס שיחה עם הבן אדם הזה, כי כל נאום שני שלו הוא סותר את עצמו לפי הקהל אליו הוא פונה
. כבר לא בטוח אם הוא ראש הרשות האידיאלי לישראל. אני מצד אחד אומר => אני חושב וכמעט בטוח שהם לא יעסקו בטרור. מצד שני אני אומר => בואו נשחק על בטוח, ונמגן כבר עכשיו. שהרי אם נחכה וה-worst case scenario יתממש, אולי המיגון כבר לא יעזור לחלק מהאנשים. יש מבינה? ותודה
. אבל לא דיברתי איתך מספיק אנגלית כדי שתוכלי באמת לחוות דיעה
.

למעלה