אנשים עניים והעיקר המתנחלים...

אהה..

אז אולי זה מסביר לך את ההסתייגות של רבים מ"שלום" עם ערבים. כי אין לנו עם מי. אכן, נאומים סותרים אחד את השני - כשהוא צריך בו זמנית לעשות את מה שהעולם רוצה שיעשה ומה שהוא רוצה לעשות. אחד בפה ואחד בלב.. וזה כבר לא כל כך בלב. מבינה, אבל - אם הworst case scenario אכן יתרחש - ואתה מודע לכך שיש מצב כזה - אז מה הייתה שווה לנו ההתנתקות?? אתה לא צריך לענות, כבר התדיינו (לא התווכחנו) בנושא הזה. טוב.. אז זו דעתי הלא אמיתית

TheOrion

New member
נממ... נמ נמ.

זה מסביר את זה שיש כאלו שמסתייגים. אני מאמין שהוא יתפכח. למרות הנאום הזה, ולמרות הבעיה שהוא מציב בפניי. אני כן מאמין שהוא יתפכח. אז רגע... העובדה שיש לנו צבא היא למעשה אמירה שמחר סוריה תוקפת?
או לבנון? או אולי עיראק? את צריכה להבין, העובדה שמתכוננים למקרה שכזה לא אומרת שהוא אכן יתרחש, או שמאמינים שרבים הסיכויים שהוא יתרחש. פשוט רוצים למנוע אסון למקרה ו... בדיוק כמו שיש אמבולנסים במשחק כדורגל. למה משחקים אם יש שם אמבולנס? האין זו הוכחה שמישהו עלול למות שם? דעתך הלא מבוססת P:

ללא נושא

ואני - אינני מאמינה, אני מקווה שאנחנו נתפכח. עזוב, ur not getting what im saying.. בעיה בהבעה שלי. ההשוואה הייתה נכונה, דרך אגב, אם מטרתו של המשחק היה ליצור מצוב שלא יהיו נפגעים. די, נמאס לי - כמה פעמים אני צריכה לומר לך יום נעים?? יום נחמד.

TheOrion

New member
ללא נושא (2)

על אמונה אי אפשר להתווכח
. המממ, אם את חושבת שבאנגלית תוכלי להתבטא טוב יותר, knock yourself out
, לי אין בעיה עם זה. ומה עם הצבא? לא נגעת בהשוואה ההיא.

... 3

לא זה בסדר.. למה נראה לך שהשפה זה מה שמפריע? אני מעדיפה, בדרך כלל, עברית על אנגלית.. ההתנתקות - ממטרותיה למגר את הטרור.. אז המיגון הוא לכאורא מיותר.. ואם מתכוננים למצב הגרוע ביותר - אז מה הטעם בתכנית?? גם לצבא אני לא רואה שההשוואה נכונה..

TheOrion

New member
נמנמ

כי אמרת שבבית לא מדברים עברית, אז חשבתי אולי קל לך יותר באנגלית, זה הכל. נאמר שאת הולכת לטיול. את לוקחת איתך פלסטרים(הגיון בריא). אז למה לצאת לטיול אם את לוקחת פלסטרים? למה? את צריכה להבין, עושים תכניות בשביל התוצאות המצופות. מקווים לטוב יותר. מתכוננים תמיד לגרוע ביותר, או שאתה לא מתכונן לזה טוב.

אמיר.

New member
על מה אתה מדבר ???

איזה כסף הולך לאן ??? הכסף של העניים הולך למימון הטבות המס של התעשינים ואלו שייכים ברובם לשמאל.

כספם של העניים הולך לחרדים, בדווים

ולעוד פלגים באוכלוסייה שלמדו לקחת ולא לתת... הכסף של המדינה ושל אזרחיה הולך על תחזוקת שטחי איו"ש במקום פיתוח ערי הנגב. הכסף של המדינה הולך לביטחון שצריך צה"ל להחזיק 2 אוגדות סדירות ועוד אוג"מר באיו"ש ואזח"ע.... על זה הולך רוב הכסף...

תוצאות הבטחון יעלו בהרבה אחרי

הכניעה של יש"ע. הטרור יגבר ונצטרך הרבה יותר כוחות לשמור על מרכזי הערים נגד פצמ"רים ומסתננים.

אמיר.

New member
מענין שתושבי העירות בנגב חושבים

אחרת. קבלת הפנים שעשו אנשי שדרות ואופקים לבאי העצרות נגד הגירוש היתה מ ה מ מ ת !!!! הם פשוט יודעים את האמת. אין שום כסף גדול שהלך ליש"ע. הכל שטויות, הסתה ודמגוגיה של השמאל. ושתי האוגדות ? הם מגינות עליך. בלעדיהן היית שוחה בים מזמן.

TheOrion

New member
אבל בלי התנחלויות שם

מספיקה אוגדה או אוגדה וחצי, כאשר האוגדה השנייה יכולה לחזק את גבול ישראל-מצרים, שכרגע הוא פרוץ לכל מבריח סמים.

אמיר.

New member
בלי מדינת ישראל, אפשר בלי צבא כלל

1. אינני בטוח כלל בקביעה שלך. אינך מומחה לבטחון. 2. בכל מקרה, לא הצבא קובע את מקום המגורים של האזרחים. זו חשיבה שמתאימה באמת לכל פליטי צהל במערכת הפוליטית. בכלמדינה מתוקנת, כוחות הבטחון נפרסים על פי הצרכים של האוכלוסיה ולא האוכלוסיה נפרסת על פי הצרכים של הצבא.

TheOrion

New member
נמנמ

1) אז שאל מומחים בצה"ל שיגיד ולך אותו דבר. אני מדבר עם חיילים בחיל הלוגיסטיקה שבמקרה מודעים למצב האמיתי, והם אומרים לי שזה מה שיקרה. 2) בכל מדינה מתוקנת האזרחים נפרסים בתוך גבולות המדינה, והמדינה לא משנה גבולותיה לפי האזרחים.

אמיר.

New member
מנמנ

1. לא צריך לשאול. אם נוותר על אצבע הגליל, גם נוכל לפרוס אחרת את הכוחות. 2. כמה שאתה טועה. ביחוד כאן. גבולות המדינה נקבעו על פי מפת ההתישבות !!! כל מקום שהישוב היהודי בו החזיק מעמד - נשאר שלנו. אם יד מרדכי היתה נופלת - הגבול של רצועת עזה היה בגדרה. עיין גם בתולדות ארה"ב ואם חשקה נפשך בהיסטוריה קדומה יותר - על הגבולות באירופה.

TheOrion

New member
והקשר?

1) אני דיברתי על עזה, שטח שאינו בתוך מדינת ישראל. אתה מדבר על אצבע הגליל, שטח מדינת ישראל ואזור אסטרטגי חשוב. 2) לא ממש. ברגע שמדינה קבעה גבולותיה, התושבים התיישבו לפיו. אתה רוצה לומר לי שאם כיום צרפתים מהגרים לברלין, פתאום ברלין תהיה של צרפת?
. זה מה שמשתמע מדבריך. הגבול אבל נקבע כבר, זה כל הרעיון. אם הוא לא היה נקבע עדיין, אז צדקת, אבל הוא כבר נקבע.

לילה טוב

1. נניח.. צפון השומרון הוא גם שטח אסטרטגי חשוב. 2. כמדומני שכבשנו את גוש קטיף.. אהה כן - ונקבעו גבולות. ואז התיישבו שם יהודים.. וואלה. זה לא צרפתים בברלין, זה יהודים / ישראלים בישראל.
בשביל שתגיד שאני בוגרת.

TheOrion

New member
לילה מצוין.

1) יש חלקים בשומרון שהם בישראל, ויש חלקים שלא. את זה הקו הירוק קובע. 2) כבשנו הרבה חלקים, אבל לא סיפחנו את גוש קטיף. פה נעוץ ההבדל. ברגע שלא סיפחנו את גוש-קטיף, זהו לא חלק ממדינת ישראל. ארה"ב הרי כבשה חלקים באירופה במהלך מלחמת העולם השנייה, אך משום מה אני לא מכיר אף חלק של ארה"ב באירופה, יודעת למה? כי הם לא סיפחו שטחים אלו אליה. את יודעת מה קרה לשטחים בגרמניה שאכן היו בריבונות אמריקנית במשך זמן מסויים, למרות שלא סופחו אליה? כן כן, הם חזרו לגרמניה
.

הממ

1. דיברתי על שטח אסטרטגי חשוב בנקודה הזו - לא על גבולות - אתה מערב עניינים. 2. לא סיפחנו את גוש קטיף, לא מתוך תקווה למסור לערבים, אלא בגלל סיבה אחרת. אנחנו מבצעים מהלכים הפוך על הפוך ודופקים את עצמינו. מה אכפת לי מארה"ב - כל מה שהם עושים אנו חייבים לעשות? התנאים שלהם קצת שונים משלנו.. לא רואה מקום להשוות. ואתה יודע מה? ייתכן ויש מצב בהסטוריה שיחזק את מה שאני אומרת, אני פשוט לא מצליחה לחשוב על משהו כרגע.. לילה טוב!

למעלה