אנשי הסושי והקוראסונים מול האידיאל

One Echoe

New member
הסברה:

אמונה ועקרונות דוחפים אותך לעשות דברים. מהדברים שלך: "בקרוב מאוד אצלך בבית. יש הבדל בינך לבינם. הם יודעים לקבל את ה'מכות'. הם חזקים. יש להם אמונה. כשיגיעו המכות אליך.. יהיה מצחיק. בקיצור" גם לי יש אמונה. אני לא יודע אם יותר חזקה משלם. אבל גם לי יש. ובניגוד אליהם, זו לא אמונה שכתובה בספר. זו אמונה שאספתי מהניסיון שלי בחיים.(חס וחלילה אני לא מזלזל בהם). ובכן?

Rotema3

New member
ובכן.

גם שלהם זאת לא אמונה שכתובה בספר. הם מאמינים באלוהים, וכיוצא מכך ב'ספר' שלו. במצוות שלו. יש הבדל בין אמונה של אדם באדם. בעצמו. מאשר אמונה שלא אדם בכוח אחר. עובדה, בני אדם שמאמינים בבני אדם, שמאמינים בעצמם-הרבה יותר חלשים, ונוטים לפול הרבה יותר. {חס וחלילה לא מזלזל בך}.

One Echoe

New member
חזרנו לנקודת המוצא.

בעלות על אלוהים. את לוקחת בעלות על אלוהים. יש לי אלוהים, רק שאני מפרש אותו בצורה קצת שונה משלך. מי את שתקבעי מה יותר חזק? ספר התנך הוא לא של אלוהים, בהנחה שהוא אמיתי, כדברי הדתיים, זה אנשים שכתבו אותו וכתבו מה שהם ראו. זה לא אלוהים כתב אותו. אולי חוץ מלוחות הברית... אממ תקני אותי אם אני טועה. בני אדם שמאמינים באדם לאדם נופלים יותר? זו אחת השטויות הכי גדולות ששמעתי, עם כל הכבוד, אלוהים
.

hornyman73

New member
אני מאמין באדם

אני מאמין באדם (ואהבת לרעך כמוך). האדם נברא על ידי אלוהים, אז אני מאמין באלוהים. לא מרגיש צורך לשים כיפה. רותם, יש לך מכשיר שמודד אמונה? מי את שתשפטי את רמת האמונה שלי? גרתי בין גויים הרבה שנים לבד ובשבילם הייתי יהודי. בשבילך אני גוי. אנה נלך אם גם בארצנו רודפים אותנו? אני מרגיש את השנאת חינם בארץ מאנשים שהכי מתיימרים לאהבת השם.

hornyman73

New member
לאמונה יש משקל?

לנשמה יש משקל? אמרת שלאמונה שלנו אין את המשקל של האמונה שלכם. נכון. לאמונה שלנו אין משקל. היא מרחפת בחלל כרוח אלוהים על פני המים.

Rotema3

New member
נתפסת חזק מדי על

'משקל' האמונה. ההתיחסות שלי לנושא באה ממקום אחר, חבל שאתה לא מצליח להבין. בארצנו רודפים אותנו? אתה בעצמך רודף את עצמך, ועוזר לשונאיך לרדוף אותך כשאתה תומך בפעולות כמו גרוש יהודים מביתם. אגב צודק, מי אתה שתשפוט את רמת האמונה שלי? מי אמר שאני מאמינה? רק חסר שתכליל ותעז לחשוב שאני מדברת בשם חברה מסוימת.

hornyman73

New member
אני מצטט מה שכתבת:

אין לכם את אותה אמונה. לפחות לא באותו המשקל. 3rotema אני רק החזרתי לך באותו מטבע. את אומרת שההתיחסות שלך באה ממקום אחר שאני לא מצליח להבין. תסבירי. אני הבנתי מדבריך שאת כמתנחלת, או דתיה, או מסורתית, או ימנית יש לך יותר אמונה מלחילוני, או תל אביבי.

Rotema3

New member
כן הא.

ואני חילונית. מה אתה מנסה להראות לי שזה הפוך על הפוך? יש לי אמונה? חושב? משחק יפה. הכוונה שלי, בגדול היתה שיש הבדל בין אדם שיש לו אמונה בכוח עליון, לבין אדם שיש לו אמונה בעצמו, או בכל דבר אחר. כן, גם מבחינת החוזק שזה נותן לו בחיים. לא רואה מה הבעיה.

One Echoe

New member
אז יש בעיה עם הכוונה שלך.

שכן אמרתי לך שזו התנשאות ולקיחת בעלות על אלוהים. כוח עליון? מי את שתגדירי מה זה כוח עליון? מי את שתגידי שבנאדם עם אמונה בכוח עליון כהגדרתך הוא יותר חזק?

One Echoe

New member
את קובעת את זה כעובדה.

ואגב, הנה הדיעה שלי: אנשים שמאמינים בכוח עליון קצת מנותקים מהמציאות, וקצת בורים.

One Echoe

New member
אוקיי, אלוהים, דעותינו חלוקות../images/Emo140.gif

אני בניגוד אליך, לא צועק את המחשבות שלי על גבי מגזרים מסוימים בפנים שלהם כל הזמן.

Rotema3

New member
מגזרים שגם אני משתייכת אליהם?

זה נותן לי קצת לגיטמציה לא? גם אתה עושה את זה. אולי לא תמיד. אבל.

למעלה