אסוף את המעשים את המילים והאותות...

שקדי

New member
אסוף את המעשים את המילים והאותות... ../images/Emo39.gif

אז את המעשים טרם גמרתי לאסוף אבל בבוסתני הצנוע בגינתי הצנועה קטפתי אתמול אשכול בננות בשלות מתוקות אשכולות התמרים האדומים מבשילים מדי יום ונבלסים בשקיקה או הופכים לעוגיות תמרים מעולות הלימונים תופחים והמבכירים התחילו להראות סימני הבשלה ראשונים הפיטנגו כמעט נאכל כולווהקלמנטינות מבטיחות שפע ומתיקות סתיו...................................

magy

New member
למה אתה מרגיז אנשים כמוני, שרוצים

להיות שם במקומך.....בחלקת אלוהים הקטנה ולגדל במו ידם,,,,הכל.....? וגם לקטוף!!!!!! וגם לאכול....... בא ונתחלף......לאיזה שבוע....

לי הוא דפקא הביא ריחות של סתו....

כבר מרגישים את חילופי העונות, רוח לא חמה לא קרה מנשבת באויר, האור פחות מסנוור.. והשמש כאילו מלטפת, כבר לא שורפת, מחכה לגשם ראשון, לפריחת החצב, ולריח של דשא רטוב ואדמה רוויה.

שקדי

New member
הלווווווווו........חונהההההההההה

אצלנו החצבים פורחים כבר מזמן חלקם הגדול אפילו חנטו פירותיהם לנחליאלי אני אכן ממתין בשקיקה אולי אפילו אזכה לראות אחד צהוב.....או שנים פעם היינו יוצאים בעונה זאת לקטוף את האשכוליות המבכירות אבל הפרדסים הפכו בעוונותינו הרבים לפחמים למנגלים......... ורק סיבוב מהיר בפרדסי השכנים מחזירים אותנו לזכרונות ילדותנו....

שקדי שאני מקנאה כבר אמרתי ../images/Emo5.gif

אני יכולה להשוויץ רק עם הים.. יש לנו חוף הכי יפה בעולם ! גם אם המלעיזים יגידו שהים מלוכלך, יש לנו את הטיילת הכי יפה בעולם !!! תאמינו לי ! ראיתי כבר הרבה, אבל טיילת כמו שלנו בתל-אביב - אין אין אין.. אם יש דבר שמרגיע אותי זה לבהות מול הים, להקשיב לגלים - כשברקע זימזומי מילים.. רק שהזדים לא יקלקלו לנו את חלקת אלוהים הקטנה שלנו.

שקדי

New member
כאחד שבילה חלק נכבד מבחרותו........

במפרציה הקסומים של שארם א שייך מעל ומתחת למים בלילה וביום במפרצונים קטנים מרובדי חצץ חלקלק המרשרש עם איוושת הגלים לאור הים ובמחשך ולפעמים עם האחת.............. קשה לי להתחבר לחופים צפופים הומי אדם ושאונו אב זכורני שבילדותי בקיטנות קסומות בכפר גלים שלמרגלות הכרמל בשחיות אומץ לעבור את משברי הגלים ולהתנפץ איתם החופה בתקופות שהמצילים עוד לא הפריעו לחיות נורא אהבתי את הים התיכון ובהמשך בצבא יחד עם אשור....מבלי שנדע איש על רעהו ידעתי המון רגעים יפים......וגם אחרים.........

magy

New member
פה בדיוק המקום לספר.....עליהם.

כשיבוא לך......

ענבר.

New member
שארם...אהההההההה

או אופירה בשמה הלא מוצלח... עבדתי שם כשנה. לא יכולה לשכוח את המקום ההוא. לפני שלוש שנים נסעתי לשם למספר ימים. ההלם שחטפתי התחיל בשדה התעופה. הלכתי לחפש את הבתים שהיו תלויים על הצוק, כלום לא נשאר. המצרים שינו אותה לחלוטין. הפכו אותה למשהו אחר לגמרי. ועדיין הים שלה......מטריף.

שקדי

New member
הגעתי אל שארם לראשונה..............

מייד אחרי מלחמת ששת הימים כשהכל היה עדיין בתולי לגמרי....ומלא זבובים הותיקים בינינו זוכרים שנאצר עליו השלום טען שהוא מיקש את המיצרים למען מנוע הפלגת כוחותינו וחבורה של צעירים בלונדים ונאיביים משהו ירדה לברר האם כצעקתה........... אז כמובן שהסתבר שהכל חרטא ברטא אבל זה נתן לנו הזדמנות קסומה לשרוץ בכל המקומות הכי קסומים והכי בתוליים מעל ומתחת למים השקופים שורצי הדגה החלומית לפני שחילי צהל האמיצים עשו שמות בכל מה שזז.....או לא ועל זה כבר כתב המשורר........... זה לא יחזור כל זה כבר איננו...............

גל-עמית

New member
שארם......

גם אני הגעתי לראשונה לשארם, בסוף שנת 67...הנוף והים - נתנו לי "מכה" בראש...ב"קטע" מסויים של שנת 68, עסקתי (בתקופת שירותי הצבאי) בסדרת ניסויים בבסיס חיל הים..שם הזדמן לי לראשונה, לצלול עם מיכלי צלילה.... מה אגיד לכם..."מליון ת´לאפים אורגזמות..."...... הפעם הבאה שהגעתי לשארם הייתה לקראת ספטמבר 69...אימונים לקראת פשיטה... את ההשתתפות שלי בפשיטה המשוריינת לגדה המערבית של התעלה ב-9 לספטמבר 69, קבלתי כ"מתנת שחרור"..... מאז ולאורך השנים עד להחזרת השטח, ביליתי אין ספור פעמים ברצועה הנפלאה הזו של הים האדום, בהזדמנויות שונות, הן דרך היבשה והן דרך הים...... מאז שהמצרים קבלו לידם את סיני - לא הייתי ס"מ אחד מעבר לקו.... כנראה שיש בי איזהשהו כעס מסויים, פנימי, שלא נותן לי לחזור למקומות הנפלאים שביליתי בם (בכל רחבי סיני), כל כך הרבה שנים, שמא אתאכזב....אולי אני מעדיף שישארו הזכרונות-כפי שחוויתי אותם...

זהבוש

New member
הטיול הראשון לשארם ../images/Emo73.gif ../images/Emo73.gif ../images/Emo73.gif

היה בשנת72 עם הרכב הראשון שלי קונטסה 1300 שזה היה מאד יוצא דופן עם רכב כזה לנסוע עד לשארם, הייתי כבר אם לבני הראשון וזו היתה חוויה, אני זוכרת כמו היום אני חושבת שלאורך דרך ארוכה מאד היינו לבד על הכביש אף רכב לא נסע היו רגעים שחשבנו שאם נתקע נתייבש באמצע המדבר מאחר ואף רכב לא עבר בקושי תושבים מקומיים כמו בדויים ראינו מעט מאד וכשהגענו לשני התותחים שהיו בקצה החוף פשוט ישבנו שעות ולא האמנו שעשינו זאת המים הצלולים שעוד לא הספיקו להתלכלך מכמות מבקרים עצומה שבמשך השנים הגיעו לשם,, ואחרי הטיול הזה, זכור טיול מקסים נוסף שעשינו בערבות סיני עם 5 גיפים שיצאנו וחרשנו כל חלקה טובה ויפה סיני כמו וואדי באבא, סנטה קטרינה ,וכמובן שארם לקינוח. וגם אצלנו נוצר מצב שמיד אחרי שהחזירו את סיני, גם אישי, וגם אני, לא ביקרנו אף פעם יותר בסיני, וזאת למרות שבכל שנה בחגים, סוכות או שבועות היינו יוצאים כל החברים עם הילדים לחופי סיני כמו דהב, נוייבה וכו´ומענין גם אף אחד מחברינו הקרובים לא נסע יותר לסיני כנראה כפי שאתה אומר שישארו הזכרונות כפי שחווינו אותם אז. אני יכולה רק להגיד שאני מאד מתגעגעת לתקופה היא......

ענבר.

New member
רוצה איתך הלילה לטיילת

רוצה איתך הלילה על החוף. זוכרים את השיר? מי שר אותו?

שקדי

New member
רוצה להתפנק איתך כילד..............

תפסת אותי על חם נדמה לי שקראו להם שלישיית הטיילת....לא ממש בטוח אבל בפורום מוזיקה ישראלית המעולה ישנם כמה מומחים אמיתיים תמסרי להם ד´´ש משקדי כמה מהם אגב חובבי נוסטלגיה אמיתיים מיסרי להם בשמי צו גיוס...............

ענבר.

New member
אמרתי שאני אוספת מילים?

אמרתי. אתה זוכר במקרה את המילים של השיר הנהדר הזה?

ענבר.

New member
נשב ילדה

המים כבר רוגעים ובאויר ריחות של געגועים. מקווה שלא עשיתי עוול למילים. זה כל מה שאני זוכרת. והמנגינה - מקסימה.

שקדי

New member
למילים לא עשית עוול נהפוך הוא......

ואם אכן בכל המילים חשקה נפשך סורי אל הפורום האמור ותוך זמן לא ארוך הן תתנוססנה בעדנה במיילך ולתפארת מדינת ישראל.....וד´´ש לדודה מותק.....המנהלת

שקדי

New member
הייתי בפריז וגם ברומא..............

ואת כפרי זה הקטן למרגלות הגלבוע הטובל .....כמעט.....בגליו של מעין חרוד.....ואולי גם הסחנה לא אחליף תמורת כל שכיות תבל..........sorry אנא....... בקשי משהו יותר קל......

magy

New member
יש לו מספיק פירות לכולם......

או שיכין שתי מיטות......לך ולי.....או שיביא אלינו הביתה... מה זול יותר?????????
))))))))))))))))))))))

למעלה