אסוף את המעשים את המילים והאותות...

ליידילי

New member
מכיוון שעברתי כאן... ונתפסתי לענין

מה בדבר מעגבנת....או מעגבניה ...או מעגבינה? (במיוחד אם גם עוגבים שם - מעל היין והגבינות...) או בדרך הפשטות מעדנית גבינות... כלומר זה שלא קיימת מילה - זה בכלל לא נראה לי נימוק נגד - דווקא בעד. וחוצמזה חלק מתפקידם של כותבים לשרגג* מלים חדשות. (*טוענת לזכויות על המילה הזו שהמצאתי כרגע- חיבור בין לשרבט ולהגג... מה דעתך?) מילה שתמיד מוציאה אותי מהכלל... היא כוורן... שמבטאים קברן... יש לי בן דוד שהינו כוורן... וזה פשוט בלתי אפשרי להגיד את זה... אז אני נוטה לומר מיכוורן - אפילו שזה "לא" נכון ולא שגור ולא אקדמי - על הפתא, מה שנקרא. אז לשאלתך המקורית... אולי מיגבניה? ובא לציון 9% וקוטג´ גם. בהצלחה.

נתיבה

New member
או ברצלונה או ברצלונה.הדיאגונל

והפמיליה סגרדה..והרמבלאס ונמל ברצלונה..שאפשר לשבת על המים... והר היהודים..שזה ממש מצחיק למצוא את ההר החולש על ברצלונה בשם הזה.. יללה ארצנו הקטנטונת וההרוסה..ואיפה שערי הנצחון..!

magy

New member
כעת, אני ממש סקרנית לדעת

מיהו זמר העבר וזמרת הווה-עבר-עתיד... שנמצא בפורום שלי. תן לנחש ......גבעתרון....עוזי מאירי.....זהו......נגמרו הניחושים.....

שקדי

New member
היתה זאת הסקרנות מגי.............

שהרגה את החתול...............מיאוווווו את בכיוון........ בואי נגיד......פושר

מעירונית מקולקלת לכל אנשי הכפר

בעינייני פירות- שהייתי ילדה ראיתי אצל דודה בחצר בפתח תקוה שהאפרסקים מכוסים בשקיות חומות של נייר אולי שלא יגיעו הזבובים? ואני חשבתי שככה הם צומחים אפרסקים ומישמשים ושסק כולם בשקיות נייר חומות וככה לוקחים אותם אל הירקן והוא נותן לאמא את השקית החומה עם הפרי ולי את העודף בפרוטות. גדלתי קצת והבנתי. לפני כמה שנים, אחד מילדיי ביקש לאכול בננה הלכתי איתו לסופר מרקט לקנות התעקש שאינו רוצה את הבננות האלו כי הן מקולקלות. אחרי עוד שני סיבובי שאלות הבנתי- הילד חושב שהבננות גודלות בשקיות ניילון כחולות. משמע התפוח לא נפל רחוק מהעץ . רק חומרי היצור התחלפו משקיות נייר חום לשקי ניילון כחולים התמימות העירונית נשארה.

נתיבה

New member
לא נעים אבל השקיות משמשות גם

לעטיפת גוויות..רק שלא תקני בטעות כזו שקית..הם לא גדלים ככה.

אני הולכת לפי הצבע של השקית-

ועד כמה שהבנתי מגיעה בננה- בצהוב -שקית כחולה דשא קצוץ ירוק(הלוואי-צהבהב) -שקית כתומה אפרסק וורוד- שקית חומה חלב לבן-שקית גם בלבן (התאימו הפעם צבעים) כשהשקית פרחונית מקושטת-יש סיכוי למתנה בפנים. וגוויות באות עם שקיות שחורות ,לא?

ענבר.

New member
אוספת את המילים

אחת לאחד... רק שהאותות מאחרים להופיע... העסקתי את עצמי היום בגינה, ונזכרתי, תוך כדי, בבוסתן הצנוע שהיה בבית הורי. עצי לימון ורימון ושסק וענבים בצל ירוק, עגבניות, תפוחי אדמה. אבא שלי היה נוהג לקלף את הרימון להוציא גרגר אחר גרגר ולהגיש לי עד הפה. מהרימונים הוא ייצר יין מהלימונים - תרכיז מהשסק - ריבות ואני, מסתכלת היום על הגינה, רואה את הבוגונביליה ועורגת לגינה ההיא שהיום שייכת לאחרים...

שקדי

New member
לפני שבוע כבשתי את הזיתים הראשונים

המתכון האהוב עלי ביותר הוא זיתים שחורים במלח....כבישה יבשה לוקחים את הילדים בטויוטה הדו מושבית לבוסתן השקדים בפינה נידחת נטענו שם כמה עצי זית....שיהיה וכשהזיתים הראשונים משחירים אנחנו מוסקים את ביכוריהם וממהרים הביתה לוקחים ציפית ישנה של כרית ממלאים אותה בזיתים הטריים עם המון מלח בישול גס תולים במקום מוצל וממתינים כשלושה שבועות תגידו גפ פיכם התמלא מים כמו פי בזמן שכתבתי????

שקדי - חמי עליו השלום היה מביא

מקבוץ תל-יוסף זיתים וכובש אותם בדיוק כך! הם יוצאים מצומקים וטעימים להלל !

שקדי

New member
אכן.....את האחרונים............

משנה שעברה אנחנו מסיימים לאכול בימים אלה אחרי שבדקתי שהזיתים בשקית המלח הגיעו לפירקם אני מוציא אותם שוטף מהם את המלח ומשרם בדלי מים ע´´מ להוציא את עודפי המלח אחרת הם מלוחים מידי אח´´כ מיבשים בשמש.....או לזמן קצרצר בתנור מגלגלם בשמן זית ומאחסן בצנצנות זכוכית במקרר ע´´מ שישמרו לאורך תקופה ארוכה ובולסם בשקיקה יתרה לאורך השנה.

ענבר.

New member
הכביש(ס)ה שלנו

אצלנו זה היה אחרת. את הזיתים השחורים , ורק את השחורים, היו מניחים בתוך ברוסים (ארגזים) שורת זיתים ומעליה שורת מלח גס מניחים את הברוס במקום סגור ואפל, לא מתקרבים לאזור למשך שבועיים, ואז...חגיגה של זיתים מצומקים, מרים כאלה בדיוק במידה הנכונה.

נתיבה

New member
זהו זה מה זה שעשית עם הזיתים.?

ואני קבלתי הוראות לכיבוש זיתם ירוקים..לשטוף שלש פעמים במשך שלשה ימים..עם מלח במידה.ואח"כ כשהם דפוקים וחתוכים לשים עם מלח במידה ועלי זיתים ופלפל ושום ולמעלה שמן זית שלא יהיה עובש למספר חדשים..בינתיים.. טעמתי כדי לראות שלא התקלקל והכל בסדר. ואתה מספר לי פה על כריות ומלח.. ואיה ערך העבודה העברית? על כריות יענו..

איך שאני מקנאה בתמונות הילדות שלך

אני גדלתי... בבית משותף, רימונים ושאר פירות קנינו אצל הירקן.. ושסק, תות וגוייאבות גנבנו מהשכנים !!! אבל סבתא הכינה : ליקר שזיפים, וריבת ורדים, וריבת עגבניות, וריבת חבושים, וריבת תפוזים, וריבת חצילים - טעימה לא להאמין!
אוףףף היו ימים ....

שאלה נפלאה לשאול את

בעלי אבל הוא ישן
שנים הוא מספר לילדים בכל ראש השנה איך סבא שלו היה עושה יין מרימונים וכמה זה היה טעים אז מחר - המתכון, אם הוא עדיין זוכר אלא אם יבואו בעלי ידע לפני כן וילמדו אותנו

היי שקדי, ידידך המוזר מאקטואליה

הפנה אותי לפה אתה יודע שאני משתתפת בהתמכרות לאינטרנט להרגיש טוב ותלונות וקיטורים בתפוז? איזה בידור לראות אותך פה פתאום זה פשוט נפלא את השיר אסוף את כל המעשים כתבתי באיזה פורום אני מטורפת על השיר הזה של עמרם פרת פשוט כל הזמן חוקרת את משמעות מיליו מילותיו ועכשיו נודע לי שהוא נכתב לזכר אחותו של פרת ובעצם גם נכתב עליה הוא מתאים לכיפור או ראש השנה אבל אצלנו שרים אותו שתי בנות כל שנה בסוכות מוזר

למעלה