אסוף את המעשים את המילים והאותות...

לסוגיית המגבנה- מחלבה-אינה

כי במחלבה חולבים ושם- רק מגבנים. אני חשבתי שמגבנה היא מילה עברית לגטימית העורכת הלשונית כרתה את לשוני ונזפה בי קשות באדום צועק "אין מילה כזו" אבל לא נורא- זו לא המילה היחידה שאני משתמשת בה בטוחה שהיא קיימת ובסוף מתברר שהיא מילה פרטית שלי. למשל- אצלנו בבית נועלים נעלים גורבים גרביים ומשרוולים את השרוולים לא ידעתי בכלל, עד לפני כמה שנים שזו מילה פרטית. נשמע לי הגיוני להפליא. ןבעניין העופרים- כנראה שתצטרך לבדוק לבד.

ועוד משו אחותו, איפה

כתוב שהעברית חייבת להיות תקנית? הרי המצאת מילים לפי מטפוריקה או צליל ידועה גם אצל סופרים מפורסמים
ואת את הרי כותבת נפלא אז מה הם מבלבלים במוח?

מודה על הקופלימנט-פנטסיה

אבל מי שמשלם-זה מי שקובע את הכללים. והיות ואני לא כותבת שירה זכותם המלאה (של המו"ל ,העורכת הלשונית ושאר הרשעים) להוציא את נישמתי בעניין השפה. אני רק מייללת ומקטרת לעיתים,כמו חתולה נרגנת- נטולת חלב ומגבנה.

נתיבה

New member
שקדי ואולי פרס יברבר את זה עם היו"ר

אולי זה ע"ש עפרה שאני מכיר ובקושי זוכרת את החברות שלנו של חודש..!

מתפלאה אני עליך

הכיצד זה טרם שאלת את הבעלים על מקור השם? מה שכמובן מזכיר בפרץ של נוסטלגיה את הדדנית מצומת נחשון מי יודע מה עלה בגורלם? (של דדיה?) אני מבינה שהיא כבר לא שם

נתיבה

New member
זה במסמיה...היה ולמיטב ידיעתי זה שם

I HAVE A DREAM כרגע ברשת ב´ נוסטלגיה משנת 63. על שירים על האורגים. ועל דדיה של עפרה מצומת מסמיה..ולכל החיילים שלום.!

בהחלט לא! הדדנית מצומת נחשון

שם דבר בתרבות הצומת תחנת דלק בית קפה ומאחור כלובי קופים

גל-עמית

New member
הוי...מה עשיתם לי......

היא הייתההאטרקציה של החיילים ושל נהגי המשאיות....נדמה לי שקראו לה - דבורה..... האגדה מספרת שאת צמד האיילים היפה, קבלה בזכות משיכות ידית האספרסו, שעות ארוכות... ואיך מלחמת ששת הימים - הסיטה אותנו משם............ ובאמת, מה עלה בגורלה.......

נתיבה

New member
צומת נחשון זה ליד משמר דוד.?

יש שם קיוסק..? בתחנת דלק אולי.? לא ידוע לי..!

אכן, לא ממש רחוק

לא יודעת מה המרחק אבל בסביבה
היתה שם תחנת דלק וקיוסק או מסעדה, לא זוכרת בחצר מאחור היו כלובים עם קופים תמיד אמרו שבפנים עובדת דדנית לי לא יצא לראות אותה מעולם, משום מה הסיפורים אמרו שהיא תופסת את הכסף ברווח בין שדיה וזורקת את העודף לאורחים
זה מה שזוכרת מהסיפורים עליה

נתיבה

New member
חושב שאת טועה. קוראים לה ורדה

ועדיין המקום קיים.מצומת נחשון נוסעים עוד 15 ק"מ, למסמיה שם.

לסוגיית הדדנית נטולת השם הנזכר

אבל לא נטולה אלמנטים בולטים אחרים. בהחלט צומת נחשון. בהחלט דדנית ובהחלט קופים בחצר האחורית והם משום מה משכו את תשומת ליבי יותר מאותה אשה שהספורים עליה היו בעיקרן פנטסיות של נערים מיוחמים וכן- שתי עובדות ביולוגיות שאותן אי אפשר היה להכחיש. אבל- לא מסמיה. נחשון מעבר לכל ספק וטיול שנתי.

שקדי

New member
וכל זה עוד לפני שלטון הסיליקון.....

כשכל טוויגי בהינף סכין יפנית הפכה לפאמלה אנדרסון

אחותו, שאלה של תם (תמה בעצם)

העורכת הלשונית החזירה לך בטענה שאין מילה כזו? זה לא חלק מהעבודה שלה לומר מה המילה הנכונה? או להציע מבחר מילים נכונות? לדעתי כן. יש לי חברה שהיא עורכת לשונית אשאל אותה בתקווה שהיא תפתח את האיי סי בחג

למעלה