אספרנטו וספרות

Lolth

New member
סלח לי....

...אתה אומר שלא תוכל לבטא רעיון אם לא תראה איך מישהו אחר מבטא אותו? שאלה אליך: כמה ספרים קראת בחיים שלך? (אל תענה, אני יודעת את התשובה). ובכל זאת אתה מתבטא מאוד יפה ולא חסרות לך מילים לביטוי הרעיונות שלך. אז כנראה שהספרים לא עוזרים! אם בן אדם יודע להתבטא - הוא יתבטא גם ללא עזרת הספרים בהפ כתובים ביטויים מוכנים. ואם בן אדם לא יודע, אז אפילו אם יקרא את כל הספרים שבעולם - לא יעזןר שום דבר.

interDist

New member
לא סולח

לעולם, אני חוזר: לעולם לא תוכלי למצוא צורות דיבור מסוימות וביטויים, שמשחקים עם השפה, בספר יבש עם מידע על היסטוריה של אספרנטו. ומי יודע זאת טוב מאוד, אם לא את עצמך???

Lolth

New member
ומי אמר...

...שהספר על היסטוריה של אספרנטו חייב להיות יבש? איפה מצאת את החוק הזה? מי אמר שהיסטוריה זה לא מעניין?

Allon 8vD

New member
../images/Emo79.gif לי יש משהו שלך אין! ../images/Emo79.gif

נכון, קשה לי לקרוא, וזו סיבה מצויינת לצחוק עליי, אבל אולי לו הורדת מידי פעם את העיניים מהדף והסתכלת מסביב היית מגלה שיש חיים בחוץ! לי יש חיים. אני משתמש בשפה (עברית ואנגלית) במגוון סיטואציות. אני אכן לא צריך לקרוא בספר כדי "לדעת" איך מתעצבנים או איך מביעים פליאה או חיבה (בעצם אני לא בטוח לגבי החיבה...) בעברית או באנגלית. אבל אלו שפות האם שלי. א-ו נותנת לנו, בעלי תפיסה לוגית-מתמטית, כלים ללימוד בסיסי של השפה. אבל כדי להדביק את הקצב עם השפות בהן השתמשנו אלפי ימים ברבבות מצבים, גם אנחנו צריכים עזרה. אז במקרה שלי, לא ממש נעזרתי בספרות (סליחה אסטריקס), אני משתדל לקרוא כל Kontakto מהתחלה עד הסוף, ובעיקר אני לומד בדרך הקשה (מדבר, מתכתב ו/או מצ´טט בא-ו כמעט כל יום). לגבי "ביטויים מוכנים": למידה מוכבת (כולל שפת אם ושפה זרה) נעשית ע"י מציאת תבניות. תבנית יכולה להיות למשל, הדמיון במבנה של ביטויים (פשוט ביטויים) שונים, הדומים גם בסיטואציה בה נאמרו. אם אקרא "בואו נרקוד" ו-"בוא נחשוב רגע", ואבין, אדע גם להגיד "בואי נחפש...". "אתה מתבטא מאוד יפה ... אז כנראה שהספרים לא עוזרים!" תודה רבה! לו קראתי שוטף, היה לי ממוצע פחות נורא בבגרות, לא הייתי ניגש למועד קיץ בספרות (60) ותע"י (50), הייתי מתגייס מוקדם יותר, משתחרר מוקדם יותר, מתקבל לאוניברסיטה, ולא הייתי מתעניין בשפה הכי קלה בעולם. אז כנראה שהספרים באמת לא עוזרים, ואפילו מזיקים!!!

Lolth

New member
צחקתי עליך?

איפה? התכוונתי שגם ללא הספרים אתה מתבטא יפה, אז עובדה שאפשר להביע לרמה כזאת של התבטאות ללא ספרים.

sagxulo

New member
../images/Emo188.gif למה Lolth טועה.

אתחיל בהגדרה מהמילו עברי-עברי: "פרדיגמה" (בפילוסופיה של המדע) - השקפת עולם והנחות מוקדמות המצויות ביסוד התיאוריות והמטודולוגיה של המדע (...) והמהוות מסגרת לפעילות המדעית. ובכן: Lolth את טועה. טענתך שספרות בשפת אספרנטו תגרום להכחדת שפות אחרות אינה נכונה והדרך בה השתמשת כדי, כיביכול, להוכיחה נטולת כל יסוד: 1. שפות אנוש, ספרות, אמנות, אמונה, אידאל, חזון, אהבה, אמפטיה וכל ביטוי אחר של רגש אנושי מהווים תחום בו הפרדיגמה המתמטית-לוגית-רציונאלית שלך אינו תקף בעליל. 2. לכן גם אפשר להבין את עובדן-העשתונות הקל וחוסר ההתמקדות המשתקפים מבעד לעשרות התגובות שקיבלת. אכן הצלחת לערער במידת-מה את שיווי המשקלם של המשיבים.
עכשיו אחזור למשימה אשר ,בעולמינו הרציונאלי-ההצרכני- התועלתני (והעיוור), נחשבת ע"י הרוב, חסרת תקווה: להפיץ את אספרנטו לטובת האנושות כולה. Sagxulo <מתמטיקאי, פיזיקאי, איש-מחשבים>

Lolth

New member
sagxulo

לגבי הנושא עליו דיברתי- התשובה שלך לא תקפה. בדיוק אותה משמעות נובעת התשובה שלך. לכן יש שני דרכים בהם אנחנו יכולים להמשיך הלאה: 1. אתה מסביר את עצמך - למה אתה חושב שאני טועה (1,2,3). להגיד שהדברים שלי אינם תואמים את הנושא - זה בדיוק כמו שלא להגיד שום דבר. 2. אני לא מתייחסת לתשובה שלך תראו, אנשים, אפשר לקבל כאן תשובות מדויקות? כמה אפשר להגיד שאני טועה? אולי תסבירו לי, למה ובמה אני טועה? כי אני באמת מאוד רוצה לטעות בנושא! מפני שאם אני צודקת, אז יש לי בעיה - להילחם בספרות אספרנטיסטית

פרה דיגמה בהחלט../images/Emo80.gif

סג´אולו היקר, לא ברור לי למה אתה חושב שהמודלים הלוגיים לא עובדים בכל מיני תחומים כמו ספרות. ואם אתה באמת חושב שהם לא עובדים שם, אז רצוי להסביר למה. מעבר לזאת, אתה מפספס נקודה עיקרית לדעתי. היא לא ניסתה להכיל את המודלים את ספרות, אלא על תופעה סוציולוגית, דמוגרפית. לילה טוב וירוק, ערן.

למעלה