אפרופו המצב הכלכלי

sarav55

New member
אפרופו המצב הכלכלי

אפרופו התוכנית הכלכלית מצב זה נמצא כמעט כל המשפחות במדינה למעט אלו שנולדו עם כפית של כסף בפה נמאס מכל החיים קשים אין כח לכלום המצב הכלכלי קשה ביותר אין כסף ישנם מינוסים בבנק מנסים לקחת הלוואות לכסות אוברים והאוברים לא נגמרים רק להיפך אתה שוקע בחובות והחובות לא נותנים לך מנוחה ומרגוע לא יושן בלילות חושב מהיכן להשיג כסף לסיים את החודש הילדים הקטנים צריכים לאכול המשפחה הגדולה לא צריכה לסבול ולנשמה אין מרגוע איך לגמור עם הסיפור הזה שבמקום לעלות ולצמוח שוקעים ויורדים למטה רוצים להתרומם אבל ללא הואיל אין מה לעשות רק לצעוק ולזעוק לה' יתברך שיושיע אותנו ויגאל אותנו אבא אין כבר כח לעמוד בכל הסבל תגאל אותנו גאולת עולמים... תשלח את המשיח תבנה את בית המקדש אה אבא אתה רוצה ללמד אותנו מהו צער השכינא למדנו למדנו עד עתה מהו צער השכינא עם כל הסבל שלנו אין כבר כח לצרות תשים קץ לכל הבעיות. אבאלה אוהבים אותך תציל אותנו אם אתה לא תציל מי יציל אין אף אחד עליו אפשר לסמוך...

א ו ר בת

New member
למה לכתוב

"למעט אלו שנולדו עם כפית של כסף בפה" ? אותי זה מרגיז. אני לא נולדתי עם שום כפית כסף. ההורים שלי עבדו קשה מאוד כדי לתת לי ולשני אחי חיים סבירים. את רוב שנות ילדותי בילינו שלושתנו בחדר אחד. אבי עבד שנים רבות בעבודה נוספת. כמעט ולא היתה להורי אפשרות לעזור לי ללמוד באוניברסיטה ולכן נאלצתי לעבוד בכל מיני עבודות מזדמנות גם כשלמדתי. את רישיון הנהיגה עשיתי רק אחרי שהתחלתי לעבוד. רכב קניתי רק אחרי 3 שנות עבודה. כך נראים חיים עם כפית של כסף בפה ? היום אני מרויחה טוב, בעלי מרויח עוד יותר טוב (ואצלו – המצב הכלכלי בבית היה עוד יותר גרוע כיוון שאמו לא עבדה). יש לנו שני ילדים שכבר יש להם חיסכון בבנק המיועד ללימודים גבוהים. ואנחנו לא היחידים. רוב החברים שלנו באו ממשפחות כאלה ובנו משפחות שחיות ומתפרנסות יפה ובכבוד. אולי כל זה גם בגלל שאנחנו לא סומכים על שום אלוהים.

מתנדב

New member
אור, אני יסביר לך מה זה כפית כסף

למשל כמו משפחת רייכמן, או משפחות אחרות, ששם לא התאמצו בשביל הכסף, אלא הכסף הגיע אליהם בצורה קלה ללא התאמצות מיוחדת, אז אותם ילדים ומשפחות הם נולדו לכפית של כסף....

א ו ר בת

New member
באמת תודה

אני יודעת טוב מאוד מה זה נקרא להיוולד עם כפית של כסף בפה אבל כששרה כותבת שהמצב הכלכלי קשה "למעט אלו שנולדו עם כפית של כסף בפה" - אתה יודע מה זה אומר ? זה אומר שרק לאלה שנולדו עשירים לא קשה. ובדיוק את זה אני באה להפריך כאן.

מתנדב

New member
והיא צודקת, היום המצב הכלכלי קשה כל

כך, שאנשים מתמוטטים שמהנטל והעול הכספי, לא כל אחד מסוגל לשרוד....

א ו ר בת

New member
נכון. לא כל אחד.

אבל לא רק אלה שנולדו עם כפית של כסף בפה מסוגלים.

sarav55

New member
יש אנשים באמת שנולדו

למציאות שונה לא כמו הילדים של ילדי העשירים שנולדו עם כפית של כסף בפה קמים בבוקר שאין מה לחשוב אם יהיה לחם פרוס לבוקר או שוקולד למרוח על הלחם כן יש מצב כזה וההורים עובדים קשה ומפרנסים את הבנק במקום לפרנס את הילדים שלהם כן במדינה הזו יש כאלה שלא גומרים את החודש והמצב הכלכלי על הפנים סומכים על ה' יתברך שישלח את הכסף לכסות את האובר החודשי שרק הוא עוזר עם זה אחרת לא היינו יכולים לעמוד במציאות כזו ועובדים מאוד קשה.

ch561

New member
צרות עין!

אז יש ילדים שההורים שלהם עשירים נו ו??? די עם זה! יע עשירים ויש עניים וככה זה (הקומוניזם נפל!). כל עוד שההורים העשירים לא גנבו או שדדו אז זה מה יש. כל אחד ידאג לעצמו ולא יסתכל אצל השכן, מדינת ישראל תהייה טובה יותר. ולא אני ממש לא עשיר רק דואג לפרנסה ודואג כמה שאני יכול לילדי שיהיה להם עתיד טוב וזהו. אין לי כל קנאה בעשירים טוב לי כמו שאני בלי מינוס
ובקושי גומר את החודש, ממש 0 ש"ח כל חודש ביתרה. בתקוה לעתיד יותר טוב. רק שאני לא בוכה כל הזמן על אלו שיש להם. וטיפ קטן, אולי במקום להתפלל ללכת לעבוד (מנסיון שלי) עושה יותר טוב למינוס. דברי לא נועדו להעליב אף אחד רק מפריע לי הקנאה הבלתי מוסברת באילו שיש להם!.

Vdrums

New member
אני לא מבין למה כואב לאנשים

שלאחרים יש כסף. האבא של הילד העשיר לא הלך ללמוד ולעבוד לטפס למעלה כדי להגיע למה שהוא היום ולתת לילדים שלו את כל מה שירצו? גם עשירים עובדים ואף אחד לא מגדל עץ של כסף בחצר! גם הם אנשים שהתחילו מאפס (או אולי הוריהם)

sarav55

New member
תגיד ממה שאמרתי וכתבתי משתמע

שיש לי צרות עין לא נראה לי שזה משתמע כך אני אומרת שרק ה' יתברך יכול להציל את האנשים שנמצאים במצב כזה זהו אין לי שום צרות עין על אף אחד להפך אני מאמינה שכל מי שמגיע לו משהו הוא מקבל וכתוב אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלא הנימה כלומר אני לא אוכלת מהאוכל שמגיע לך משמים. ואל תחשוב שאנשים לא עובדים אין לי מושג מהיכן בא לך הרעיון שאני לא עובדת או משהו כזה.

Vdrums

New member
נו אז שיחכו לאלוהים ולא יתלוננו.

שישלח להם כסף לחשבון בנק.

sarav55

New member
תגיד נראה לך שאני מתלוננת?

שמתי מצב שהמון אנשים היום נמצאים בו אני לא מדברת על העשירים אני מדברת על הפשוטים העמך שחיים היום ממצב כזה ויש המון כאלה

Vdrums

New member
לא אמרנו שאת ספציפית מתלוננת

דיברנו בכלליות. אם יש הרבה שחיים ככה ומאמינים שאלוהים יעזור להם אז שימשיכו להאמין שהכסף יפול מהשמים כמו מן.

sarav55

New member
מי שמאמין בה' יתברך

בסוף מקבל בוכתה משמים ואני מאמינה שעוד השנה תיפול לי איזה בוכתה בגלל האמונה הזו

התולעת 1

New member
טעות

אנחנו לא מאמנים כדי שיפול לנו בוכתה אם משהוא חושב כך יכל לחקות בלא מענה,ואסור לנו לחשוב כך אלה,יבטח בה' שלא יחסר לו.שנאמר הבוטח בה' חסד יסובבנו.

התולעת 1

New member
הרמב``ם הלכות שמיטה ויובל

הרמב``ם הלכות שמיטה ויובל מה יהיה הדין באחד שרוצה לשבת וללמוד כל הזמן, מה יהיה איתו? הוא מסביר ככה ולמה לא זכה שבט לוי בנחלת א``י ובבזתה עם אחיו, שבט לוי אף פעם לא עבדו, למה הם לא זכו בנחלת ה` ובביזה למה? מפני שהובדל לעבוד את ה` לשרתו ולהורות דרכיו הישרים ומשפטיו הצדיקים לרבים שנאמר יורו משפטיך ליעקב ותורתך לישראל לפיכך הובדלו מדרכי העולם, לא עורכים מלחמה שבט לוי כשאר ישראל ולא נוחלים ולא זוכין לעצמן בכח גופן אלא הם חיל ה` שנאמר ברך ה` חילו והוא ברוך הוא זוכה להם שנאמר אני חלקך ונחלתך אז זה שבט לוי כתוב נכון? אז השאלה נשאלת אני לא לוי, אני ישראל מה איתי? ממשיך הרמב``ם\ ולא שבט לוי בלבד, אלא כל איש ואיש מבאי העולם אשר נדבה רוחו אותו והבינו מדעו להבדל לעמוד לפני ה` לשרתו ולעובדו לדעה את ה` והלך ישר כמו שעשהו האלוקים ופרק מעל צוארו עול חשבונות רבים אשר בקשו בני האדם הרי זה נתקדש קודש קודשים ויהיה ה` חלקו ונחלתו לעולם ולעולמי עולמים ויזכה לו בעוה``ז דבר המספיק לו כמו שזיכה לכהנים ללויים. הרי דוד עליו השלום אומר ``אדני מנת חלקי וכוסי אתה תומיך גורלי`` נמצא שמי שהבינו מדעו להבדל לעמוד לפני ה` לשרתו ולעובדו לדעת ה` ונדבה רוחו והלך ישר כמו שעשהו האלוקים בלי חשבונות שבקשו בני אדם, איך אפשר לחיות בלי לעבוד איך אפשר ככה?, יש משכנתא יש ארנונה יש ככה יש גמ``ח גז, מים חשמל, איך אפשר?, אחד שאין לו את החשבונות האלה הרי זה משבט לוי והקב``ה מבטיחו לזונו ולפרנסו דבר המספיק לו כמו שזיכה את הכהנים והלוים. אז הנה אתה רואה זה תלוי באדם, אני לא אומר שאתם יכולים כולכם מחר לא לעבוד, אני רק אומר שהבוטח בה` באמת אין לו שום טרחה בעולם אבל אנחנו צריכים לקנות בטחון כי זה אחת מהמצוות שצריך ג``כ לקיים והלא אנחנו מובטחים והבוטח בה` חסד יסובבנו מי לא רוצה שה` יסובב אותו בחסדים? וכתוב ברוך הגבר אשר יבטח בה` וכתוב ארור הגבר אשר יבטח באדם וכתוב אל תבטחו בנדיבים בבן אדם שאין לו תשועה תצא רוחו ישוב לאדמתו ביום ההוא אבדו אשתנותיו, אז ברור שאנחנו צריכים לבטוח אבל הבעיה שהורגלנו לבטוח בבני אדם.

selgarat

New member
מרוב לבטוח, לא הבנתי ממי בא הכסף

הבנתי שצרי לדעתך לשרת את אלוהים ולבטוח בו ואז אין לך דאגות. אבל אתה לא אומר שהשיטה משתנת אלא שעדין יש כסף ואיך שהוא גם לאותו אדם שלא טורח בשביל הכסף שלו יהיה מאיפה שהוא. אבל מאיפה? אתה אמרת שאלוהים לא משלם בעצמו, לא מביא לך בוחטות. אז אם מהבוס שלך לא בא הכסף ועדין יש לאנשים האלה כסף אז מאיפה הוא בא? אף אחד לא צריך לעבוד בשביל הכסף הזה? הבנתי שאלוהים מבטיח, אבל מי משלם?

sarav55

New member
מספרים על צדיק אחד

שהיה ממש עני מרוד ולא היה לו ממש כסף אבל לכבוד שבת קודש היה הולך וקונה את הדגים הכי גדולים והכי טובים החנוונים היו יודעים יוסף צריך להשאיר לו את הדגים הכי גדולים הכל לכבוד שבת קודש כל שבוע היה מוקיר את שבת יום אחד הלך וקנה דג גדול ושמן במיוחד לקח הביתה אשתו נקתה את הדג ומה מצאה שם מרגלית. יש לנו אבא גדול בשמים הכי עשיר שיש בידו כל הכסף של כל באי עולם מה זה בשבילו לפרנס אותי אותך ואת כל באי עולם כל הכסף בידים שלו זה בעיה בשבילו הוא הביג בוס.

א ו ר בת

New member
בדרך כלל במקומות עבודה

כולם מקבלים משכורות בתחילת החודש. מי שעובד טוב יותר – מתקדם מהר יותר ומקבל משכורות גבוהות יותר. לפעמים גם בונוסים. מה קורה עם אלוהים ? כמו שזה נראה אין אצלו קשר בין עבודה שמשביעה את רצונו (עבודת ואהבת האל, כמובן. ובעיקר נתינת כבוד לרבנים ותלמידי חכמים) ובין התמורה שהוא נותן. לפחות לא בעולם הזה. ואני לא מדברת רק על תמורה כספית אבל גם. בעיקר כשכמו שאת אומרת – האמצעים שבידיו אינם מוגבלים.

למעלה