אפרופו המצב הכלכלי

sherif

New member
הקצונה הבכירה בצה``ל היא דתית

היום אתה יודע שהמטכ``ל אומר שאחוז הקצונה הבכירה בצה``ל היא דתית, יותר מחמישים אחוז אם נדייק חמישים ושתים אחוז אז למה אתם אומרים שדתיים לא בצבא? עוד מעט לא יהיה בכלל חילונים בצבא כי הקיבוצניקים נוסעים ללוס אנג`לס

ch561

New member
על מה אתה מדבר?../images/Emo12.gif

אני כתבתי שדתיים לא בצבא??????????????????????????????????

sarav55

New member
בצהל גם לא רוצים אותם

וידוע למה הסיבה לכך שיצטרכו להכשיר מטבחים והאוכל הכשר וכל הבלגן מסביב גם להם זה מהווה מטרד וחץ מזה יש המון דתיים חרדים שמתגייסים כן לצבא למה תמיד לראות את אלה שלא מתגייסים יש גם חילונים שלא מתגייסים את זה לא מזכירים בחורי הישיבות הם חיילים בצבא ה' יתברך אני גאה בהם וגם בחיילי צהל יישר כח זה משלים את זה

ch561

New member
אז בואי ונסכם

שהם יהיו חייבים בגיוס לפי חוק ואם הצבא לא רוצה אותם אז לא צריך! ואחרי שזה יקרה את חושבת שהם לא יהיו בצבא? כמו גדולים לטירונות. אני גם יהיה גאה בהם שישרתו בצבא וילמדו מאור ראשון עד חושך.

selgarat

New member
אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר

אתה זוכר כמה אתה שונא שאנשים מדברים על דתיים כקבוצה כוללת שכולם חיים כמו שאתה יודע שרק קבוצה קטנה מאוד חיה? זה בדיוק מה שעשית כאן. הקיבוצים שעליהם אתה מדבר הם קבוצה כל כך קטנה בתוך התנועה הקיבוצית שבהחלט אפשר להשוות אותה לכמות האנשים מתחת לקו העוני שבערים. הקיבוץ שלי עדין בחובות בגלל טעויות שעשה בעבר ועדין משלם את החובות האלו, ובעוד 15 או 20 שנה כשהוא יסיים לשלם אותם (בדיוק כמו שעירונים שמשלמים משכנתא עשרות שנים) אז אולי תוכל לראות יותר טוב שאף אחד לא גונב ממך כלום. לגבי הקיבוצים שהמדינה מחזיקה אז כולנו היינו שמחים אם היו נותנים להם להתפרק כי בניגוד לעירונים לקיבוצים יש ערבות הדדית ובנוסף לכסף שהמדינה נותנת לקיבוצים האלה גם הקיבוצים שעוד איך שהוא מצליחים לשרוד צריכים לתת להם כסף. אז אתה בטח שואל למה בכלל מחזיקים אותם צפים. בהרבה מאוד מהמקרים זה בגלל המיקום שלהם, אם זה כי הם קרובים לגדר והמדינה לא רוצה להראות כאילו מפנים ישובים או לא דואגים לישובי "קו העימות". אז תרד מהעץ שעלית עליו, ושכל אחד ידבר על מה שהוא מכיר ולא על מה שמנסים למכור לו בבית על האנשים הרעים בצד השני. יש לך בעיה עם קיבוצניקים, תשאל, תברר, לתקוף זה קל אבל לפחות תעשה את זה עם כלים ולא עם שקרים ואשליות.

ch561

New member
אם הוא זה אני

לא חשבתי לרגע שאת לא עובדת, שוב אין לי מושג מה את עושה בחייך הפרטיים. וידוע לי שרק גברים "מתים באוהלה של תורה" בציבור החרדי.

פלסטיק

New member
ויש כאלה שסתם עובדים קשה ../images/Emo70.gif

ואולי גם רכשו השכלה רלוונטית כדי ששעת עבודה שלהם תהיה שווה סכומים יפים גם הם דואגים כי המצב הכלכלי איננו ברור אבל הם מקיימים את משפחתם ברווחה ובכבוד. הם לא נולדו עם כפית כסף, הם לא מחכים שיבוא המשיח כדי לכלכל את משפחתם, הם פשוט הולכים לעבוד וחוץ מזה להתפלל אף פעם לא מזיק, אבל אם לא מלוים את התפילה גם במעשה אל תתפלא.

sarav55

New member
נכון גם אני רכשתי השכלה גבוהה

ויש לי תואר אקדמאי אז מה? זה המצב היום

ch561

New member
אבל עדיין

אז למה היה השרשור? נכון המצב היום קשה בגלל הרבה סיבות ביטחונית וכלכלית ועוד. למדינה אין כסף לתת, ברור שהאזרחים סובלים ועוד יותר ברור שזה יפגע במעמד הביניים ומטה ולא בעשירים שעם המפעל שלהם ירוויח פחות מליון דולר בשנה זה רק לבעלי המניות משנה. לכן יש לך תואר קדמאי כבר מצבך יותר טוב מאחד שלא סיום תיכון (לפי ממוצע) זה לא שצרת רבים חצי נחמה אבל זה מה שיש היום בתקווה לעתיד טוב יותר.

sarav55

New member
נראה לך שבגלל התואר

אני סובלת פחות? ממש לא נכון זה לא אומר יש הרבה אנשים במדינה הזו שעשו תואר ואין להם בכלל עבודה זה לא אומר כלום כולי תקוה שהמדינה שלנו תעלה על הפסים הנכונים לעתיד טוב יותר לכבוד השנה החדשה

ch561

New member
כן התכוונתי אמן

אבל המן היה בכוונה. נו צחוק, אבל לא יצא טוב

פלסטיק

New member
אז הולכים לעבוד או ליילל../images/Emo35.gif

כשהמצב קשה לכולם קשה והעשירים נפגעים פחות, ככה זה בחיים. אבל אפשר ליילל ולחכות לתרומות ואפשר לנסות לשנס מתניים ולשפר את המצב לבד. בדרך כלל נסיון לשפר את המצב עוזר יותר מאשר יללות.

למעלה