אפרופו המצב הכלכלי

sarav55

New member
אם יש זכויות מקבלים בשני מקומות

גם בעולם הזה וגם בעולם הבא דבר נוסף תאמין לי שפרנסתי ופרנסתך לא בידיך ולא בידי ה' יתברך זן ומפרנס את כל העולם בחסדו הוא זן את הנמלה הקטנה איך החיות תראה לא פוחדות על כך שאין להם אוכל האם חשבת על זה ה' יתברך דואג לכל הבריות שברא בעולמו מי אני מולו כלום אפס אפסים. אם לא ה' יתברך תאמין לי לא היה לי משכורת כל חודש אומנם אני עושה השתדלות ללכת לעבוד ולהשיג את לחמי בכבוד ולא בביזוי (כן יש כאלה שהפרנסה שלהם בביזוי מה לעשות ולא אומר לך מיהם אתה מבין) אני עושה השתדלות לפרנסה וה' עוזר לי ותומך בי תדע לך שגם ללא השתדלות מגיע פרנסה וזה פשוט נס גלוי לא כולם ראויים לכך.

א ו ר בת

New member
כמו שכבר כתבתי

(דרך אגב - אני אשה) - דו"חות העוני מראים דווקא יחס הפוך בין מידת הדבקות באלוהים והפרנסה שהוא נותן.

selgarat

New member
החיות לא פוחדות להשאר רעבות?

באמת? מוזר כי עד כמה שאני יודע כל חיה דואגת מאוד שיהיה לה מה לאכול. כל חיה פיתחה לעצמה כשרונות מאוד מיוחדים כדי למצוא אוכל ולשרוד. פרות מוותרות על העצמאות שלהן ונשארות בתוך כלובים, בתוך החרא של עצמן רק בגלל שהן מפחדות שלא יהיה להן אוכל אם הן יברחו. חיות הורגות מרוב דאגה שלא יהיה להן מה לאכול, אפילו את בני מינן הן יהרגו רק מהחשש שצפוף מדי והשני יקח את האוכל. אני לא בטוח בהרבה לגבי מה חיות חושבות אבל אני די משוכנע שאת עניין האוכל הן לא משאירות לידי אלוהים. לגבי הללא השתדלות, אז אולי תספרי לכל האנשים שמחפשים שנים עבודה את זה כי הם משתדלים (וחלקם מאמינים בדיוק כמוך) ואפילו עם השתדלות לא תמיד זה הולך. אז מה העניין, את יותר טובה בעיניי אלוהים מהם?

sarav55

New member
אני לא יותר טובה מאף אחד

להפיך משמים מקפידים איתי בכל מצב שלי בחיים יותר מאחד שלא מושגח רצה ה' יתברך והביא לי עבודה כי כנראה אני זכאית לזה אבל אם לא אהיה זכאית יקחו ממני לצערי גם את זה זה בידיו יתברך לא בידי.

selgarat

New member
אבל לא מנו בא הכסף

יכולים לספר על אדם אחד שקיבל יום אחד מתנה אחת, אבל המציאות היא שיש הרבה אנשים שחיים כמו אותו בחור, וכל יום צריכים לאכול, ואותו אבא עשיר לא נותן כל יום כסף ביד. בסופו של דבר הולכים הרבה אנשים למדינה לבקש כסף. אז זה נכון שהמדינה כל כך גדולה שהיא נראית כמו ישות עצמאית שיש לה כסף משלה, אבל זו אשליה, הכסף בא מאנשים שאין להם הרבה יותר מלאלה שמבקשים, והרבה פעמים ההבדל היחיד הבאם הלכת לעבוד החודש או שהחלטת ללמוד ולעבוד את אלוהים. אני לא בא ואומר שיש לו בעיה לפרנס אותנו, אני רק אומר שהוא לא עושה את זה, ושאלתי מאיפה הכסף של אלו שבוטחים באלוהים כל כך שהם לא צריכים לעבוד, מגיע?

sarav55

New member
שוב זה ענין של השקפת עולם

אם יש לך זכות כל יום יגיע לך כסף מה' יתברך וזה מגיע אם רואים את זה

ch561

New member
תגידי לי ממה שאמרתי

משתמע שאת לא עובדת? אני לא יודע מה את עושה בחייך הפרטיים.

ch561

New member
אז אני באמת שמח בשבילך

שוב מצידי גם תהיי בחורת ישיבות, אין לי בעיה עם זה. רק לא לבכות על חוסר כסף. עולם חופשי כל אחד עושה מה שהכי טוב לו, רק שלא יפיל על אחרים את הגורל שבחר בחייו.

sarav55

New member
למה אתה לא מבין

לא בוכה לא בוכה מציאות עגומה זוהי התמונה של היום שוב כמה פעמים אני אומרת

ch561

New member
טוב אם זה לא ברור

לוקח את דברי בחזרה. פשוט את והמתנדב חשבתי שבחרתם קו נגד העשירים (הוא הזכיר גם את משפחת ריכמן) לכן חשבתי שאתם נגיד "נגדם" אך כעת אני לוקח את דברי בחזרה (למרות שאני עדיין חושב שהמתנדב כן בחר בקו זה). סליחה שרה

sarav55

New member
דרך אגב

סולחת מוחלת סולחת אין בעיה עם זה לקראת השנה החדשה ולקראת יום כיפור הממשמש ובא סולחת אבל אם מדברים על משפחות כאלה לא הייתי רוצה לקבל צרות של עשירים.

מתנדב

New member
ch561, אני לא נגד עשירים בכלל.....

ההפך אני מפרגן להם כל טוב, רק נתתי דוגמא מה זה נקרא להיוולד על כף של כסף, לא יותר מזה.... ותאמין לי שאני ברוך השם גם מסודר בחיים מבחינת כספית, ברוך השם לא חסר לי כלום, אני רק בוכה את כאבם של אותם עניים שכן חסר להם....

ch561

New member
אם כך

אז גם ממך אני מבקש סליחה על ההתקפה. גם לי חבל על אילו שאין להם. אבל לכולם קשה, למרות שזה לא מנחם.

sarav55

New member
גורל לא ניתן לבחירה

גורל זה מה שקיבלת בחיים שלך אי אפשר להפיל על אף אחד מה קיבלת קיבלת כל אחד וכמו שאומרים החבילה שלו

ch561

New member
טוב ברור לך

שבזה אני ממש אבל ממש לא מסכים איתך. חופש הבחירה שלי ללמוד או לא ללמוד משפיע על העבודה, להסתכן או לא על רווח /הפסד בחסכונות ועוד. את תגידי שאלוהים בוחר מראש את הגורל, אבל אני כאתאיסט לא קונה את זה.

sarav55

New member
אתה יכול לא להסכים

אבל אם משהו נולד עם מום כמוני למשל אתה רוצה להגיד לי שאני יכולה לבחור את זה בלימודים זה נכון אבל בגורל בחיים זה רק נתון לחסדי שמים

ch561

New member
זה משהו אחר

לא כל בני האדם שווים. ישנם כאילו בעלי איטלגנציה גבוהה יותר וישנם חזקים או מהירים יותר הכל עניין של לעבוד יותר קשה (במגבלות כמובן). ישנם אנשים אוטיסטים שהם כישרוניים בציור ובעסקים. ישנם ציירים ללא ידים ועוד ועוד, זה לא אומר שאדם בגובה 1.00 ישחק בNBA אבל היו אנשים נמוכם גם שם ועוד יש. עוד דבר אם הגורל נקבע מראש למה אלוהים נותן את זכות הבחירה?

sarav55

New member
זכות הבחירה

ניתנת לאדם את הבחירה בן טוב לרע אומר ה' נתתי את החיים והטוב ואת הרע והקללה אתה יכול לבחור במה אתה רוצה אני לא בוחר לך אבל ה' יתברך יודע במה האדם יבחר.

למעלה