אפרופו המצב הכלכלי

ch561

New member
אם כך

אם ה' יודע אין לנו זכות בחירה, כי הוא כבר יודע מה נבחר. ובחירה בין טוב לרע זה בחירה בגורל כי אם אדם רוצח ז"א שהוא בחר ברצח לכן ישב בבית הסוהר הוא בחר בזה והוא משלם על זה וזה גורלו.

selgarat

New member
כן כל בני האדם שווים

שווים באפשרות לעשות עם החיים שלהם מה שיבחרו לעשות. שווים ביכולת לגדול מעבר לצרות שלהם וללמוד מהם. שונים בהרבה דברים כי כל אחד אדם בפני עצמו, וכל אחד בחר לעצמו חיים כאלו או אחרים ושעורים כאלו או אחרים לעבור.

התולעת 1

New member
מזות אומר את לא בחורת ישיבה?

את מקירה בחורות בישיבה? רוב נשי בחורי ישיבה עובדות.

sarav55

New member
הוא כנראה חושב

שכל הדתיות והדתיים לא עובדים והמדינה מפרנסת אותם אז הסברתי לו שאני לא בחורת ישיבה לא לומדת בישיבה והמדינה לא צריכה לפרנס אותי בקיצור אני לא פרזיטית

התולעת 1

New member
מה משמעות המלה פרזיט?

נניח אברך שלומד ואשתו הרה ומטפלת ב10 ילדים,ולא יכולה לעבוד, הוא נקרא פרזיט?

sarav55

New member
פרזיט משמעו טפיל בעיברית צחה

הכוונה אדם לא עובד ורוצה שאשה תפרנס אותו אצלהם זה כך גבר כזה אשריו ואשרי חלקו אם הוא שייך לתורה הקדושה אבל צריך פרנסה מנין מה' יתברך נכון אבל צריך גם לעשות השתדלות לפרנס את אשתו סך הכל כתב בכתובה פרנסתה עליו ולא ההפיך

ch561

New member
אצלהם?? מינוח מעניין

אצלי זה לא כך. אין לי בעיה שרק האישה תפרנס ותעשה הכל מה אכפת לי. אבל אם אותו גבר שאיתה לא עושה צבא, חי מכספי מדינה (שחלקם הוצאו במירמה!), לא תורם כלל למדינה בה הוא חי, זה אצלי פרזיט או טפיל.

התולעת 1

New member
ש לך פרזיטים יותר מהקיבוצים?

מה ההצדקה שהם קיימים בכלל הקיבוצים תגיד לי? הרי הם רק מפסידים כל הזמן מציגים הפסדים הפסדים, החקלאות לא מצליחה ומקבלים תקציבי ענק לכיסוי ההוצאות וההפסדים, מה אכפת לי אם יש לו פרה או אין לו פרה? פרה הולנדית יותר זולה מפרה בקיבוץ אז צריך לתת להם כסף לא, זה המדינה מי זה המדינה? הקיבוצים, חייבים למה חייבים מה יש למה חיייבים ככה החליטו, הם כן היהודים עם זקן לא, מה אנחנו מדרגה ב`? סוג ב`? ככה רוצים לצייר אותנו שאנחנו סוג ב`, למה? אמרו שיש פה חופש שיש דמוקרטיה אפשר לדבר, אפשר לחשוב מה שרוצים אפשר להאמין במה שרוצים, אז אני רוצה לגדל זקן יש לך בעיה אתה מגדל קוקו, מה כל אחד יעשה מה שהוא רוצה, בארה``ב נותנים לכומר לדבר בטמבלויזיה בכל הרשתות נותנים לו לדבר שעות, מי שרוצה יפתח את הערוץ יסתכל, מי שלא רוצה יסגור, למה פה לא נותנים לרב לדבר בטמבלויזיה שעה שעתיים? שמונים אחוז מהציבור מסורתי בארץ, לא מגיע לנו?

א ו ר בת

New member
אין שום מקום להשוואה

התמיכות שקיבלו קיבוצים (לא כולם, אגב) הן לא בגלל שיום בהיר אחד הם קמו והחליטו שאידיאולוגית הם מתחילים מעתה ואילך לשבת כל היום על הישבן ולחכות שהמדינה תפרנס אותם. הקיבוץ היא מערכת שבבסיסה היא יצרנית ושרואה בעבודה ערך עליון. היו תקופות, בעיקר לפני מפולת הבנקים, בהן התעשייה הקיבוצית שימשה "מחלבת כספים" אדירה שתרמה רבות לכלכלת המדינה – מעבר לחלקה היחסי באוכלוסיה. עד היום תוכל לראות בקיבוצים בני נוער וזקנים בני שמונים קמים מוקדם בבוקר לעבודה. נכון שהיה שם ניהול לא נכון של הלוואות. נכון שחלקם הגיעו למצב קשה. אבל בגדול - זו חברה שבמהותה היא חברה תורמת ויצרנית (וגם יצאנית – מלשון ייצוא) ותמיכה בה (גם אם לעיתים היתה מוגזמת) – כפי שזה הוכיח את עצמו בחלק מהמקרים – היא בעלת פוטנציאל לאיפשור צמיחה לעומת תמיכה באברכים שרק – וזאת בהגדרה – מייצרת עוד דור של אברכים שתרומתם לכלכלת המדינה אפסית. אם תפנה, למשל, לאתר איגוד התעשייה הקיבוצית תוכל לראות שם גם מספרים ונתונים. מגמות, נתוני ייצוא, ענפים מצליחים לעומת כאלה שפחות וכו'. יש פעילות. יש עבודה, יש גם פחות – כמו בהרבה ענפים בשנתיים האחרונות, ויש גם ייצור. שלא לדבר, כמובן, על תרומתם לצבא. את כל אלה לא תמצא בישיבות.

התולעת 1

New member
חינוך של גויים? שבע מליארד דולר

ואח``כ אומרים הדתיים גנבים. כולם שכחו שפרס סגר שבע מליארד דולר חוב של הקיבוצים אחרי שהוא עלה בפעם הקודמת לשלטון. שבע מליארד דולר. ככה. בצ`ק אחד. איזה יופי. על חשבון מי? משלם המיסים. זה בסדר. בחירות? זה דבר הכי חשוב, הכי כשר, הכי טהור. מה יש חוץ מזה, חוץ מזה מה יש? הציבור הישראלי הזה המחונך, עוזב את הארץ ולא חוזר, עד היום כמיליון יהודים עזבו את הארץ מקום המדינה, רובם מאנשי הקיבוצים, למה? איפה האידיאל? איפה החזון? איפה הכל? נגמר. כל המצאה פרי האדם, יש לה זמן, אחרי זמן נכחדת מן העולם. הקומוניזם גם כן, לקח לו הרבה זמן, נפל. וכן על זה הדרך, כל אידיאל, כל חזון, צדק, שיויון, קשקוש בגרוש, הכל, כל מה שהמציא האדם, סופו ליפול, תורת ישראל ניתנה מן השמים, קיימת נצחית לעד ואנחנו ממשיכים חיים וקיימים לעולם, עד הגאולה השלימה, אבל אתם צריכים להחליט, לפני יום הכפורים השנה, כשתבואו לדין איפה הילדים שלכם? הרי בדין יכניסו את זה לחשבון, אם אתה רוצה לחנך את הילד שלך על דרך התורה של ישראל סבא, אבינו, יעקב אבינו, או אתה רוצה על פרי משטרים של אומות העולם, חינוך של גויים? תחליט!

ch561

New member
לא שוכחים

אף אחד לא שוכח, אבל זו מדיניות של מדינה (או ממשלה שבראשה). המדינה היה לה טוב שהיו קיבוצים בעבר (עיבוי התישבות יהודית בגליל נגב וכו) עד היום חושבת ככה אז משלמת על זה, אינטרס של מדינה. גם התנחלות עולה הרבה כסף אפילו יותר מקיבוץ, אבל אינטרס של מדינה שהמדינה תשלם. המדינה תחליט שלא שתפרק את הכל. השנאה שלך לקיבוצים מעניינת אותי, הכותרת חינוך גויים מדובר על קיבוצים. הידעתה שישנם הרבה קיבוצים דתיים? לא כולם אוכלי שרצים ודינם כרת. מותר לעזוב את הארץ לפרנסה נישואין( שידוך) ולימודים, אם אין להם כסף ואין פרנסה שיעזבו. בלי אוכל אין אידיאל. חוץ מזה לפי מה שאני מבין גם אתה בחו"ל ואתה שופט? מעניין מאוד. לגבי קישקושי הגאולה ,דין ואיום יום כיפורים לא אתה ה' ולא אתה תשפוט אותי. חינוך לדמוקרטיה וחופש הפרט החלטתי תודה ששאלת.

התולעת 1

New member
מדוע הצרות באות –

המדיניות להתרחק מהקב``ה כל זב וסוטה מקבל במה רק לשידורי התורה אין מקום בתישקורת ותוכנית הרב להקמת ערוץ שידור מה זה? אין לנו מושג אפילו כמה צרות יש, שלא לדבר על למעלה ממיליון אנשים עניים רעבים , המצב על הפנים, זאת אומרת המצב קשה, ואנחנו צריכים להבין שזה רק הולך להיות יותר קשה, וזאת מדוע? אין פנינו לאבינו שבשמיים, המדיניות היא להתרחק ממנו, לא להתקרב אליו אלא להתרחק, המדיניות, לא העם, חלק מהעם ברוך ה` מבין משכיל וחוזר בתשובה, אבל המדיניות היא כזו, וממילא השידורים הם כאלה, משדרים לציבור לעם הפוך, פתאום מקבלים פרסום רב משמעותי מתי יש מצעד האהבה, מצעד הגאווה, כל סוטה, כל זב וכל אני לא יודע מה מקבל פרסום, מקבל כותרות, מדברים אה אי יה , מה פירוש? נותנים במה לעקומים, הישרים הם לא בסדר.

ch561

New member
אני לא מבין משהו

אתה אלוהים? אתה זה שבונה את המשוואה מתרחקים מאלוהים= יותר קשה לעם ישראל? זה אתה? אז תסדר לי 15 בטוטו........

selgarat

New member
אז עברת למתקפה רבתית

נמאס לך לשחק את המדבר והמבין שיש גם דרך אחרת והחלטת לחזור לעולם הקטן ולתקוף מתוך הבואה? אותו חוב, אותו חוב שסגרו הוא לא כסף ששילמת אתה יכול להיות רגוע. כל החוב הענק הזה היה משחק יפה של הבנקים עם ריביות ועם תשלומי מיסים מנופחים. אני לא יודע לגבי שאר הקיבוצים אבל אני יודע שבקיבוץ שלי הורידו חלק מהחוב שהיה לקיבוץ באותה התקופה בדיוק כי אחרי חישוב מחודש של המיסים שגבו מהקיבוץ שלי גילו ששנים משלמים הרבה יותר ממה שבאמת צריך, והכסף הזה שהיה נחוץ אז להקמת הכלכלה בקיבוץ היה חסר וכשאין לך בסיס קשה מאוד לעוף. עדין משלמים חובות בקיבוץ שלי ואף אחד לא מתנער מזה, אבל אל תדאג כל שנה החוב קטן ולא בזכות שום דבר פרט לעבודה קשה. זה נכון, אם דעתך נכונה ויש אלוהים והוא ממש יכעס אם לא עושים מצוות אז אני בצרות. אבל איך שהוא אני עדין רגוע. יודע איך? כי למרות שאנשים כמוך והדת הנפלאה הזו קיימים מאות ואלפי שנים ויש סיכוי שימשיכו להתקיים, עדין אני אדם חושב, בעל יכולת להחליט בעצמי. והמבט שלי על הכישלון של ההורים שלי להקים חברה טובה יותר לא מוביל ישר למסקנה שבדרך לא נכונה אלא שההולכים בה עשו טעויות, ומתוך הטעויות אפשר ללמוד ולשפר. אז אין לי ספר ענק עם כל התשובות והאמת שגם אם היה לי הייתי שם אותו בצד ומנסה לבד. לא כי אני חושב שכל הקודמים לי טועים אלא כי אני חושב שגם לי מותר ללכת בעצמי ואולי לטעות. ואם אלוהים שלך לא חושב שזו זכותי אז כשאני אמות הוא מוזמן לעשות לי מה שהוא רוצה, ועד אז אני מחליט, והדרך שאתה מציע פשוט לא עושה לי את זה.

ch561

New member
שטויות

אתה כותב בעצמך, מציגים הפסדים ז"א הם ענף פרודוקטיבי בניגוד לחרדים. בקשר להפסדים. קיבוץ שפיים לא מציג הפסדים כלל, אבל עדיין חשוב מאוד לחרדים לסגור את הברז שלו (חניות בשבת) מעניין לא? לגבי השיעור הכלכלה ה"מאלף" שלך לגבי כסף לקיבוצים. מה אכפת לך שהפרה בהולנד יותר זולה? בטח שאכפת לך כי אם מחר בהולנד החוואי בהולנד יחליט בגלל מדיניות שלנו לא לתת לך חלב מה תעשה? כבר ראינו מה קרה בגלל שנת שמיטה לקנות מהראשות הפלסטנאית אבל לא מיהודים (למרות היתר!) ממש בושה!. גם פה רבנים מדברים הטלוויזיה ערוף מקומי בכבלים מראה כל פעם שטיפת מוח של חזרה בתשובה של רב מארצות הברית (ליתר דיוק 2 רבנים הם מתחלפים כל פעם) ויש גם את ערוץ תכלת שפעם בכמה זמן מביאים רב תורן. גם בארה"ב הכמרים לא נואמים בערוץ המרכזי בפריים טיים. 80%? כן בטח, סקר של הרב עובדיה! ולדבר הכי חשוב החרדים בארה"ב עובדים והם לא חיים על חשבון הקופה הציבורית לכן אני מניח שלא קוראים להם פרזיטים שם. עוד פעם ניפנוף של דמוקרטיה מצד ציבור שלא מאמין בה, זה מגוחך. עכשו בבני- ברק "נבחר" ראש עיר בהסכמים. תעודת עניות, ישראל 2003.

התולעת 1

New member
מי שתורתו אומנתו, פטור מלשרת בצה``ל

הקב``ה התחיל להראות לנו, אתם סומכים על עצמיכם, מה אתם אומרים?! כוחי ועוצם ידי, בסדר, אני אראה לכם, לאט, לאט, שוויאה, שוויאה, תתרגלו לרעיון, אתה יודע מי אשם בהפסדים? בני הישיבות, בני הישיבות לא מתגייסים לצה``ל זה הבעיה, בשביל זה אנחנו מפסידים, כמה זה בני הישיבות? 15,000 אומרים, 15,000, והם שגרמו את כל ההפסדים במלחמות, בגלל שהם לא משרתים אז יש תוספת ימי מילואים, בגלל זה יש ככה, בגלל זה יש ככה, פששט... איזה שקר גס, איזה שקר גס...זה הדתיים, הא? קודם כל צריך לדעת שהדתיים האלה אומרים שהם לא הולכים לצבא, הם פטורים מלשרת בצבא עפ``י חוק של המדינה, מי שתורתו אומנתו, פטור מלשרת בצה``ל כל זמן שהוא לומד והוא לא פטור לגמרי, רק כל שנה יש לו דחייה לשנה אם הוא לומד, ברגע שהוא הפסיק, הוא מגויס, זה חוק של המדינה, אומרים לדתיים שהם צריכים לקיים את החוק, אז הם עושים את החוק, מה אתם רוצים? הם לומדים, משוחררים! יפסיקו, יבואו, כמו אחרים שלומדים לימודים גבוהים, לא, אבל נטפלים לאותו קומץ קטן שמשוחרר עפ``י חוק, אלה שמשתחררים לא עפ``י חוק, אתם יודעים כמה יש משוחררים ע``י הקב``ן?

ch561

New member
קומץ קטן שהוא 99% מציבור שלם!!!!!

כן אני מכיר איך עובד הפטור לחרדים. בפועל גם לאחר שהפסיק הוא כבר עם יותר מ 6 ילדים ולכן לא מגוייס. אני אמרתי שהכל החרדים? תן לי ציטוט שלי באחד מהודעותי ואני פורש מרצון מהחילוניות שלי. אני משרת בצבא חברים שלי משרתים בצבא (במילואים אנחנו כבר הרבה אחרי סדיר) ישנם 10% מציבור שמשרת את המדינה שמתחמקים (גם זאת בעיה חייבים לתת תנאים עדיפים למשרתים בצה"ל במיוחד קרביים) ואתה משווה לציבור ש99% ממנו משתמט. המילה כמה זאת בעיה כי העניין הוא אחוזים. וכן עם היו יותר אנשים להתחלק בנטל אז הייתי עושה פחות מילואים, עובדה!

למעלה