אפשר לקבל מכן זריקת פרופורציה?

אפשר לקבל מכן זריקת פרופורציה?

מדי פעם מישהי כאן כותבת כמה קשה לה ואז מקבלת שלל תגובות על הצעות חכמות שממש מכניסות פרופורציה ורעיונות טובים לשיפור המצב. אז אני צריכה את השירות הזה שלכן, אם אפשר. אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל. אולי מהעבודה? יש לי עבודה מדהימה, אבל היא הורגת אותי. אני נהנית מאוד ממנה, אבל אני מותשת לחלוטין. בקושי מצליחה לגרור את עצמי מהמיטה בבוקר. הולכת לאט לאט, כמו אישה זקנה, בגלל כאבי הפרקים והעייפות. הבעיה היא שאני הולכת וצוברת תשישות עצומה לאחרונה, ומי שמכירה את המחלה שלי (תשישות כרונית) יודעת שאני נכנסת להדרדרות פיזית שקשה מאוד לצאת ממנה. אחד הדברים שהכי קשה לשמור עליהם במחלה הזאת זה על מצב פיזי סביר וקבוע בלי יותר מדי עליות ומורדות. ואני עכשיו במורד תלול. מצד שני, אני לא יכולה להפסיק לענות לטלפונים ולהשבית את הקליניקה. זה רע מאוד לעסקים ובנוסף אנחנו זקוקים נואשות לכסף. לא יפנו אלינו יותר אם לא נהיה בסביבה. יש לי שותפה נהדרת ואנחנו מחלקות בינינו את העבודה, אבל מחר היא טסה לעשרה ימים לחו"ל ואני נשארת לבד. אני עסוקה מאוד בימים האחרונים בתהיות האם הייתי צריכה להכנס למצב של עסק עצמאי ותובעני. ביחוד מאחר ואני האדם האחרון שיודה שהוא לא מרגיש טוב ונשאר לנוח בבית. זה גם בא על חשבון לוטן. בשבועות האחרונים יש כל שבוע יום אחד שבו אני כל-כך גמורה עד שודים מציע לי לאסוף את לוטן ולקחת אותה לאיזה פארק או גן חיות כדי שאוכל לישון קצת אחה"צ. אני יודעת שזה לא נורא, כי בכל זאת היא מגיעה מאוחר יותר ורואה אותי וטוב שהיא מבלה רק עם אבא שלה, וזה רק יום אחד בשבוע... אבל קשה לי עם זה. פוריות: זה הנושא השני שמטריד אותי מאוד. אנחנו מנסים להכנס להריון כבר כעשרה חודשים. במסגרת הבירור שעברנו, מסתבר שאני לא מבייצת. אני יודעת שזה לא נחשב מי יודע מה בעיה ושאפשר לגרום לביוץ בקלות (עוד נראה, הטיפולים מתחילים השבוע), אבל זה מפריע לי מאוד מכמה בחינות: אני טוענת כבר מאז הלידה שאני סובלת מדימומים מסיביים, אבל בגלל שלא מצאו שום דבר שגורם לזה אז לא התייחסו וזה המשיך כך עד עכשיו. בגלל שאין ביוץ אני מקבלת מחזור לאחרונה כל שבועיים, וגם זה הורג אותי לגמרי. יש לי הרגשה שמשהו בסיסי נפגע אצלי עוד בלידה וקשה לי להתנער מההרגשה הזו. לא מצאו סיבה לזה שאני לא מבייצת. בנוסף להרגשה הרעה, קשה לי להתעלם מהמחשבה על זה שאם לא הייתי חיה בעידן של טיפולים, הייתי למעשה עקרה ולא היו לי יותר ילדים אלא אם הבעיה הזו היתה מסתדרת מעצמה. ניסיתי לדבר על זה עם ודים אבל הוא לא יודע כל-כך מה להגיד. יש לי ממש הרגשת כשלון כאישה, וזה מצטרף להרגשת הכשלון שחויתי כשלא הצלחתי להניק. ואלו המחשבות המעיקות העיקריות שיש לי לאחרונה. יש עוד כמה, אבל זה מספיק בינתיים. אני יודעת שאני יכולה לשמוח בחלקי על כך שיש לי משפחה נהדרת, תומכת ועוזרת ועבודה שאני נהנית ממנה. אני באמת שמחה בחלקי רוב הזמן. אבל קשה לי עם הדברים האלו והייתי שמחה לשמוע מה אתן חושבות. תודה!

מעיןבר

New member
שרון ../images/Emo24.gif

לגבי העבודה - מותר לך לקבל עזרה. בין אם זה עזרה עם לוטן בבית וין אם זה עזרה בעבודה. מה עם להקטין את גודל המשרה שלך ולשלב עוד עובדת עבור החלק השני של המשרה? כך אולי תקטן ההכנסה שלך אבל היא לא תיעלם כי את תקרסי כי את לא יכולה לעבוד כלל ומצד שני יהיה גיבוי במקרה שגם את וגם השותפה לא יכולות לענות, במיוחד אם השותפה יוצאת לחופשה או נעלמת לכמה ימים. בעניין לוטן - הרי דשנו בנושא הזה כל כך הרבה פה בימים האחרונים. אם רוצים לפתח קריירה הנטל חייב להתחלק על שני ההורים, שמחי בחלקך שודים כל כך שש להיות שם עבורך (חשבי על כל הנשים שהבעל שלהן נעלם בעבודה שלו והן מתפקדות לבד בשתי המשרות). אני חושבת שאתם צריכים ממש לעשות את זה לסידור קבוע של פעמיים בשבוע שבו הוא אחראי על לוטן. גם אנחנו התחלקנו ביננו באחריות בתקופה שבה לא הייתי בבית וזיו היה אחראי על הוצאת אדוה פעמיים בשבוע, כל זה בלי שאני אסבול מתשישות כרונית. לומר את האמת, אפילו היום, כשאני בבית, הרבה פעמים כשהוא מגיע אני מעבירה אליו אחריות כי אין לי כח. במיוחד השבוע אחרי שהיא היתה איתי בית יומיים חולה, בסוף הערב הייתי חייבת כבר להעביר אחריות. לגבי הפוריות - ההריון משנה לרבות מאיתנו את המערך ההורמונלי, ולהבדיל מהמקרה שלך יש בהורים אחרי טיפולים גל שלם של הריונות שניים ספונטניים. לצערנו אצלך זה נפל בצד הלא טוב של המטבע. עכשיו, במקום להרגיש כישלון, צריך להתמודד עם הטיפול, תשקיעי אנרגיה באספקט המעשי. אם את מרגישה שלא נענים לתחושות שלך (ובה"כ מי מכיר את גופך טוב ממך) נסי למצוא רופא שכן יקשיב לך. דימומים מוגברים הם בהחלט משהו שיש לבדוק. גם העובדה שיש לך דימומים בתדירות גבוהה זה משהו שצריך להדליק נורות אדומות, אל ביוץ לרוב מאופיין באל-ווסת ולא בריבוי ווסת. עוד שאלה היא מה גורם אצלך לאל-ביוץ? האם זו תופעה הורמונלית ומאיזה סוג? אם זה על רקע שחלות פוליציסטיות, כדאי לבדוק יחד עם הבדיקות הרגילות את מצב הרגישות לאינסולין שלך, היום ידוע שמי שיש לה שחלות פוליציסטיות שמלוות גם עם תנגודת לאינסולין מגיבות פחות טוב לטיפולים משרי ביוץ וחשוב לסדר גם את עניין האינסולין (דיאטה, תרופות). יכול להיות שזה גם ישפר את הרגשתך הפיזית (אני זוכרת שבהריון דיאטה דלת גלוטן מאוד הקלה עלייך). אגב, ייתכן שמצב רוחך השפוף בעקבות טיפולי הפוריות והקשים בעבודה הוא גם קצת ממקום של דיכאון(דיסטימיה). לחלופין, דיכאון גורם לא פעם לתסמינים פיזיים כמו מחלות קלות, עייפות וכו' שנראים אובייקטיבים ולא ממהרים לייחס למצב הנפשי. אני ממש לא מכירה אותך מספיק טוב ולא יכולה לאבחן, במיוחד כי במקרה שלך המצב הפיזי מסובך, אבל אם יש לך רופא/ת משפחה שמכיר או/ה אותך, או רופא/ה מטפל/ת אחר, נראה לי שזה הזמן להתייעץ ולספר לו/לה כל מה שסיפרת לנו, או אולי לשקול פגישה עם פסיכולוג שמבין בתחום או אפיו פסיכיאטר. לא יוגעת מי מכל הנ"ל מתאים לך אבל אני מקווה שתוכלי לקבל עזרה.

נדמה לי שעניתי בעיקר לך

בהודעה הארוכה שלי למטה. תודה, מעיני! נתת לי הרבה חומר למחשבה.

sipi1

New member
../images/Emo24.gif

בנושאי פוריות יש לי ידע מצומצם מאד - כל מה שאני יכולה לחשוב עליו הוא לפנות למומחה (ואולי קודם לאחת האגודות שממליצות על מומחים לבעייה ספציפית). זה באמת מתסכל, והדימומים התכופים בוודאי לא מוסיפים כח. בעבודה - מותר להיעזר. להכניס עובדת נוספת, למרות העלות הכספית, כדי שתוכלי לשמור על כוחותייך לדברים שחשובים לך לא פחות. (אולי בינתיים יש אפשרות טכנית לנהל חלק מהבית ? להפנות טלפונים ע"י "עקוב אחרי", או סידור דומה שיאפשר לך גם לנוח קצת וגם להיות נוכחת פיזית ליד לוטן ? מקווה שהימים הקשים יחלפו במהרה, וההנאה מהמקום שהקמת תמלא אותך בכוחות מחודשים !

יש לקליניקה רק מספר סלולרי

ולכן מתקשרים אלינו כל היום, באשר אנחנו נמצאות. זה מאוד מעיק, אך מצד שני לא כובל אותנו לקליניקה. תודה!

rona25

New member
אויש, מבאס

לגבי העבודה, אני כ"כ מכירה את זה מהצד השני כי גם בעלי עצמאי, אין חופשה כי זה על חשבון העבודה, עובדים ימים מטורפים של 12 שעות ולעיתים גם בסופ"ש.... אם את מרגישה שזה עולה בבריאות שלך אולי באמת תקחי עזרה, לפחות לחלק האדמיניסטרטיבי? או שתורידי מינון? למרות שאתם זקוקים נואשות לכסף??? לגבי הפוריות, אני לא כ"כ מבינה בתחום. מה שכן אני בטוחה שהטכנולוגיה של ימינו כ"כ משוכללת לטפל בנושא. הטיפולים מתחילים השבוע לא? ולגבי הרגשת הכישלון - אני יכולה לומר לך מניסיון שחוויה מתקנת כן אפשרית אחרי לידה ראשונה זוועתית וקשיי הנקה בבכור, זכיתי בלידה שניה קלה, מהירה ומדהימה, ובחוויית הנקה מוצלחת
מאחלת לך שהטיפולים יעברו במהרה ועוד תחבקי בקרוב אח/ות ללוטן המדהימה

isidora

New member
קודם כל ../images/Emo24.gif

הדבר הראשון שתמיד עולה לי בראש בקשר לעבודה שלך הוא שאת עוסקת בתחום שהוא מקודש, לטעמי. כל-כך חשוב וכל-כך משמעותי. אלמלא הביקור של חברה שלי (שהיא מדריכת הנקה) לא נראה לי שהייתי ממשיכה להניק את מאיה. עד גיל 5 חודשים נעזרתי בפטמת סיליקון בהנחייתה של אותה חברה ואני מניקה אישישיר מגיל 5 חודשים ועד היום (ועד בכלל
מאיה בת שנה וחודשיים...) יחד עם זאת, העבודה החשובה הזאת לא אמורה לפגוע בבריאותך ולכן אני מצטרפת למי שהציעו להעזר בסיוע נוסף בין אם בתשלום ובין אם במתלמדת שבוודאי תשמח על ההזדמנות לסייע ותוך כדי כך להתמקצע (בהתנדבות, בתשלום או בשכר סמלי) לגבי נושא הפוריות גמלי אין נסיון אבל אני חושבת שהדבר הראשון במעלה הוא מציאת רופא שיקשיב לך וילך לפי הקצב שלך ולאו דווקא לפי הפרוטוקולים. שולחת לך
והרבה
לבריאות, הקלה ומציאת פתרונות להכל.

משוש30

New member
../images/Emo24.gifיקירתי איזו תקופה קשה...

כמה דברים יש לי להגיד. בינתיים בקיצור כי אינ צריכה לרוץ אבל בכל זאת: א. את הדבר הכי חשוב עכשיו. אם תתישי את עצמך למוות או לכך שלא תהיי מסוגלת לתפקד זה לא יואיל לא ללוטן ולא לעסק, לכן צריך לראות איזה פתרון מוצאים. אז קודם כל כמו שאת רואה, לא קורה שום דבר ללטון מזה שהיא נמצאת אחר צהרים אחד עם ודים (וגם אם זה יהיה שנים זה ממש לא נורא). גיליתי שאחד הדברים המיותרים ביותר בהורות זה רגשי אשמה. אני יודעת שקשה להימנע מזה אבל רגשי אשמה יכולים לקחת אותך למקומות ממש לא טובים לאף אחד. את חייבת לנוח וזה הכי הכי חשוב עכשיו. באמת שלא רק לך אלא גם ללוטן. לגבי העסק: למה שלא תכניסו עוד מישהי? אולי אפילו במשרה חלקית? כך לא תרגישי שאת חייבת לעבוד אבל תהיה לך האפשרות. אני בטוחה שאפשר להגיע לאיזון ובטח זרם העבודה רק ילך ויגבר (מבטיחה להפנות את כל ההריוניות שלי אליך...) לגבי זמנים אחרים. אני חושבת שאין מה לבזבז את הזמן במחשבות על זה. אין לי ספק שאם הייתי חיה בשואה לא היתי שורדת ואולי גם היתי הופכת למישהו שאני לא מוכנה להיות. אם היתי חיה בתקופת המגפה השחורה בטוח היתי תופסת אותה (ראי סעיפי וירוס למיניהם...) ומתה. איזה יופי שאת חיה כיום ועם טיפולים יחסים קלים תוכלי שוב להיות אמא. מה שבאמת משנה זו התוצאה במקרה הזה לא הדרך. חוץ מזה אני סומכת עליך שתמצאי את הדרך ההכי נכונה והמעצימה להתמודד עם זה, בדיוק כמו שמצאת את הדרך הכי נכונה ומעצימה להתמודד עם זה שלא הנקת

../images/Emo24.gif

בנושא הפוריות - תפני לעוד ררופא לפני שאת מתחילה טיפולים. אולי אפילו כדי להתעקש על היסטרוסקופיה לראות שהכל בסדר מבחינה מכנית ברחם. לא נשמע תקין בכלל עניין הדימומים. אני חייבת לשתף אותך שטיפולי פוריות זה דבר מתיש בכל מובן - פיזי ונפשי ומאוד סוחף ברגע שנכנסים לתהליך. עד כדי כך שאני בספק אם אחזור לזה שוב ואולי אסתפק במה שיש לי. אני ממש מתלבטת מה לכתוב כי אני לא מכירה אותך בכלל אבל מה שתיארת נגע לי ללב ופשוט בא לי לכתוב - תטפלי בעצמך! תנוחי! קחי עוד קצת זמן ונשימה ארוכה לפני שאת נכנסת להרפתאה של טיפולים - כי היא הרפתקאה מאוד לא פשוטה! ושוב שווה תמיד ללכת לעוד מומחה להתיעצות נוספת כי הרופאים היום עם יד קלה על ההדק בנושא טיפולים. ואת זה אני מרשה לעצמי לכתוב כמישהי שעברה טיפולים בגלל חוסר ביוץ.

בלינקה

New member
../images/Emo24.gif

את? כשלון כאשה? מההיכרות הוירטואלית איתך את מצטיירת כאשה מדהימה. אני יכולה להבין (מכיוונים אחרים אמנם) מהיכן נובעת תחושת הכשלון שלך, אבל היא שקרית. לא יודעת לתת עצות פרקטיות בכיוון הזה, מלבד אולי להציע להגיע למומחה בעל שם באופן פרטי. ולגבי העבודה, באמת נשמע מתיש לחלוטין. עוד לפני שלוקחים בחשבון את המצב הבריאותי שלך. מה לגבי לחפש מזכירה עם איזשהו ידע מינימלי בהנקה, אפילו אם זו רק אמא מניקה עם ותק, שתוכל לעזור בסינון הראשוני?

boringvered

New member
שולחת חיזוקים

יודעת שאין לי כל כך הרבה מה להגיד, מלבד העובדה שיש תקופות יותר תובעניות בחיים, ואני מקווה שהתקופה הזו תעבור. אני מקווה שתוכלי גם את לקחת קצת חופשה כמו שותפתך. את נשמעת שאת זקוקה לזה מאוד. את צריכה לפנות גם אל ההגיון שלך כרגע ולא לתת למחשבות ולרגש לגרום לך להרגיש כשלון. את יודעת שאת לא, ואת לא נמדדת לפי היכולת שלך להרות, להניק, וכן הלאה. זו תחושה אישית שלך אמנם, אבל יש לך המון הצלחות כאשה, ואת צריכה לחשוב עליהם כל פעם כשאת נכנסת לסבב מחשבות כמו שציינת למעלה. לא צריך לחשוב על מה היה קורה אם... זה לא מה שקורה עכשיו. עכשיו יש לך את האופציות, וצריך לשמוח שיש אותן ולא לחשוב מה היה אם לא היו אותן... זה לא המצב וזה מה שחשוב. מחזיקה אצבעות שהכל יסתדר, שבקרוב הכרס תתפח ותאחזי בעוד אח או אחות ללוטן.
ורד

עמית@

New member
פרופורציה?

קודם כל חיבוקים, כמה שיותר תומכים ומזרימי אנרגיה, אולי אני לא טובה בקטע של האנרגיות, אבל כוונותי טהורות
כמה דברים, ואני אפריד. עבודה ומקצוע, נכון, לקחת על עצמך עסק כל כך תובעני וקשה - אני יודעת שאת אוהבת את העבודה ואת מתארת מצב של "אין ברירה" למעשה, אבל פתרונות כמו שודים יקח את לוטן ליום הם נהדרים ואופרטיביים, וטובים לכל הצדדים, קשה לך לוותר ולהרגע כי כזו את, מי כמוני מבינה, אבל קחי את זה בשתי ידיים, תנצלי את זה עד הטיפה האחרונה. פוריות - שלום לך נושא אהוב
מי כמוני מבינה אותך וגם את התשובה הזו אני אחלק לכמה חלקים, מעשית ופרקטית - ורגשית מעשית: אוקיי, לא מבייצת, יודעים למה? יש לך שחלות פוליציסטיות? או שהגוף בלי סיבה ברורה ב"קיפאון"? דימומים מאסיביים יכולים להעיד על מס' דברים, קודם כל זנ לא מחזור כל שבועיים, אם אין בדיוץ מדובר בהתפרקות רירית בלבד, כל שבועיים זה לא צריך לקרות - זה מעיד א. רירית עבה (אולי יותר מהרגיל? אולי כדאי לשקול היסטרוסקופיה כדי לצפות בחלל הרחם וברירית?) ב. בעיה בתמיכה, אם אין מה שיתמוך ברירית, היא תנשור, מה שמביא אותי לצורך לבקש ולקבל תמיכת פרוגסטרון גם בטיפולים, אולי הרירית שלך זקוקה לתמיכה יותר מסיבית, וגם אחרי ביוץ, כשהפרודגסטרון יעלה באופן טבעי, ייתכן וזה יכול להועיל, מה גם שצריך לעקוב בתשומת לב אחרי עובי הרירית במהלך הטיפול, ולוודא שגם שם אין שום דבר חריג, באיזה טיפול אתם מתחילים? ודים עשה בדיקת זרע, נכון? "לבייץ" אותך כנראה לא תהיה בעייה, מינון זה או אחר, חומר זה או אחר, במקרה מוחץ של הדברים - זה מצליח, נטפל בכל המסביב, פרה פרה.. רגשית - אוי מותק שלי, אני כל כך מבינה אותך, את יודעת שלפני 6 שנים, טרם המצאת האיקסי, גם אני ויוסי היינו נשארים בלי ילדים, וכן, יוסי קרוב מאוד להיות עקר ומתמודדים עם זה, ובכ"ז - פלאי הטכנולוגיה. תשמעי, זה קשה וצורב, אבל אני מאז ומתמיד הייתי טיפוס די פרקטי, השתדלתי לראות נכוחה גם כשהדמעות סינוורו אותי שמונה מאות פעמים ביום, אם אין ברירה, וזה מה שיביא לי ילד? אני אעשה את זה, ואתמודד עם הכאב. אגב -זה בא יותר בחריפות אחרי שכבר היתה לי ילדה אחת, למה לעזאזל אני צריכה את כל זה? זה לא *פייר*!!! נכון, זה לא פייר, נו? למישהו זה מזיז? לי זה מזיז, ולך, אבל לשתינו יש ויהיו ילדים. תנוחי, תנסי לנשום עמוק ובאמת להבקיע את החומה. אני פה לכל דבר, אוהבת אותך עמית

תשובות:

לא יודעים למה אני לא מבייצת ומאוד מטריד אותי שמתחילים טיפול בלי לדעת מה הסיבה. אני לא פוליציסטית. התחילו מעקב ביוץ וזקיקים ועל פי תמונת ההורמונים זה ממש מחזור בכל פעם (כל שבועיים). אני עוד לא מתמצאת בעוביים של רירית, אבל נשמע לי מהשיחות בין הרופאים שעושים לי US כל פעם שמדובר ברירית דקה יחסית שעוד לא הספיקה להבנות ונופלת כל פעם כי אין ביוץ. ודים עשה בדיקת זרע והוא בסדר. לגבי הצד הרגשי - את צודקת ב-100%. אני כנראה צריכה להתרגל לחשוב על עצמי במונחים של חוסר פריון. בכל זאת את לוטן הצלחנו לעשות תוך חודש. ואני אוהבת אותך בחזרה המון המון. המון.

גלשני

New member
חושבת על ההודעה שלך כבר כמה שעות

ומרגישה שדווקא לא בא לי לתת לך הצעות פרקטיות, אלא יותר לברר איתך את ההרגשה הזאת של הכשלון כאישה. אני חושבת שהבחירה לעסוק במקצוע אשר מפגיש אותך באופן אינטימי וקרוב עם נשים ומזכיר לך בכל דקה את חווית ההנקה שלך (שאת מכנה אותה כישלון) מציף את הקשיים, החוויות והתחושות הלא קלות בזו אחר זו. הנסיון להרות בזמן שאת פוגשת נשים הרות ותינוקות רכים מהווה בוודאי סוג של התמודדות שיכולה להיות קשה מבחינה נפשית (גם אם לא תמיד מודעים לזה). מעבר לכך, הציפייה החודשית למחזור שלא יגיע, ההתעסקות המאוד יומיומית בנסיון להרות בוודאי מוסיפים מתח נפשי נוסף למשא שיש לשאת על כתפיים עייפות. נשמע שהמקור לקושי מגיע מהצטברות בלתי אפשרית של כמה דברים יחד, כל לבנה מוסיפה עוד משא כבד, אבל כששמים כמה לבנים יחד כבר באמת קשה לשאת את הכל. הצעות פרקטיות אין לי, אולי בגלל שאני חושבת שלפעמים ה"למה" הרבה יותר חשוב מה"איך". אוהבתאותך

למעלה