כמה עוד אישי אפשר לרדת? חלק 1
חשבתי אם לענות במסר אישי או פה, והחלטתי שפה. הרי מדובר בנושא שפונה אל כולנו, ברמה זו או אחרת. כל אחת לוקחת מהדיון הזה משהו לעצמה. מה שאני הולכת לכתוב בא מתוך רמת החוויה האישית שלי, המאוד-אישית שלי בתקופה האחרונה. גם אני עוסקת בתכנים האלה עכשיו בחיים שלי, ואני מקווה, שדרך הנסיון לתת לך זוית ראייה נוספת על המצב, משהו יזוז אצלי. אני רוצה להסתכל על הדברים מהצד של הרפואה המשלימה, מהצד הרוחני שלה, להראות איך אני רואה את הדברים. ברפואה המזרחית נוהגים לחלק את העולם, שבתוכו נכללים גם בני האדם, לאלמנטים. כל אלמנט מסמל יסוד, ויש לו איכויות שקשורות אליו. למשל – אוויר, היסוד המסמל את החשיבה, התקשורת, הדמיון, היכולות השכליות שלנו, החושים. אש – היסוד המסמל את נשמתנו בעולם, את האגו, את מי אנחנו מול העולם ומה מערכת היחסים שלנו איתו, את הלב שלנו, את הביטחון העצמי שלנו, את הנתינה שלנו, הקבלה שלנו, העשייה שלנו. מים – היסוד המסמל את הרגשות שלנו, המאבקים ביניהם, מערכת היחסים הרגשית שלנו מול עצמנו ומול הקרובים שלנו, היכולת שלנו להגיע לאינטימיות לא במובן המיני אלא במובן של קירבה רגשית. בתוך המים קיים אלמנט מאוד חזק, שאצל רוב האנשים נמצא בחוסר איזון מאוד בסיסי – פחד. פחד הוא הבסיס לרגשות אחרים, חברים שלו, כמו קינאה, אשמה, התרגשות, חרדה, אימה, כעס ועוד. אדמה – הבסיס שלנו, החיבור שלנו לאדמה, למסגרת, לשורשים. הבריאות הפיזית שלנו, היכולת שלנו להקים מסגרת ולהחזיק אותה, להיות חלק ממשהו, לקחת אחריות על הקמת משפחה וגידול ילדים, איך אנחנו מסתדרים בעולם עם כסף, ועוד. כל אדם בא לעולם מכיל את כל האלמנטים, בתוכם איכויות שונות, במינונים שונים ובתערובות שונות. כל איכות כזו היא מתנה שאנחנו באים איתה לעולם. הבעיה מתחילה כשאנחנו מנצלים את האיכות הזו יתר על המידה, או מעט מדי. זה הכל עניין של עודף מול חוסר, צורך מול רצון, ולכן אדם אף פעם אינו מאוזן. כולנו עושים דרך בחיים. הדרך של אדם בחיים היא למצוא את הצורה הטובה ביותר עבורו לנצל את האיכויות שלו, לחיות בשלום עם מה שיש לו ועם מה אין לו, הדרך של האדם צריכה לעמוד במבחן המציאות, כי רק ככה היא בעצם באמת מציאות.