קצת משלי
ובלי שקראתי הכל אז סליחה אם אני אחזור על משהו. גם אני לא מבייצת והילדה שלי היא ילדת איקקלומין. מה שהכי זכור לי יותר נכון נחרט בזיכרוני כ"כ טוב שאני בחיים לא רוצה להרגיש ככה שוב זה שבתקופה שהייתי בצבא והפסקתי גלולות והמחזור נעלם לו לחודשים ארוכים הוא המצב הנפשי והפיסי הירוד שהגעתי אליו. היתה תשישות, הנפש היתה כבוייה, כולי קמלתי. כדאי לבדוק אם את אכן לא מבייצת אז בנוסף לתשישות הכרונית המצב הזה לא מוסיף. מצטרפת למעיין שצריך לבדוק איך קורה שמצד אחת את לא מבייצת ומצד שני יש דימום כל שבועיים. זה לא מסתדר כ"כ עם חוסר ביוץ לפי מה שאני יודעת. האם נבדקו לך בבדיקת דם רמות LH ן-FSH ? לגבי התחושה הקשה של הכישלון כאשה עם פוטנציאל עקרות מאד מוכר לי. אמנם נפלתי על הצד הטוב, אולי הכי טוב של הסטטיסטיקה בטיפול באיקקלומין, אבל ידעתי הרבה שנים לפני ההריון שהריון שלי לא יהיה ספונטאני. זה מלווה ומנקר איפשהו במאחורה של הראש ואת יודעת שיבוא יום ותצטרכי להתמודד עם זה. היה בכי, הודעתי לאיש שלי איזה גור כלבים מאיזה גזע אני רוצה אם לא ילך לנו, בכיתי מראש, בכיתי כשנוכחתי שאם בגיל 19 לא בייצתי אז למה לבייץ בגיל 28? מצד שני זה בדיוק כמו שכתבת - אנחנו חיות בעידן של טיפולי פוריות, עידן שבו אין כמעט נשים שלא יצליחו להרות. מזל שלנו. וצריך לזכור את זה. זה אולי ייקח זמן, אבל התינוק שלנו יגיע ואם הצלחנו פעם אחת נצליח שוב, זו מנטרה לא קלה, אבל אני כבר משננת לי אותה מראש מעכשיו ועד להריון הבא שאף אחד כמובן לא יכול להבטיח שיגיע באותה קלות יחסית כמו הקודם. בקיצור תזכרי שחלק הממרגשה הפיסית הלא טובה יכולה לנבוע גם משיבוש המחזור ההורמונלי שלך וכדאי אולי ללכת לרופא נוסף, לבדיקות חוזרות. יצא לי ארוך, אבל הוצאת לי המון הזדהות. תרגישי טוב, תני לעצמך לנוח ולהעזר בודים, והכי חשוב את בטח לא כישלון באף אחד מהתחומים שהזכרת פשוט נהיה לך סוג של פקק תנועה והכל הצטבר ונערם פתאום ביחד.