בזמן שהמשפחות מתאחדות להלחם בקוגל (סירייסלי כמה מאיים יכול להיות משהו שנשמע כמו מאכל אטריות??) קלאוס ואבא נוסעים להם בעלילה שונה לגמרי שבה רג'י מאמן את קלאוס למות ולקום לחיים יותר יותר מהר. ואח"כ גם להלחם ברוחות שרודפות אותו. איכשהו הדרכים המניאקיות שלו עובדות?
כל העניין הזה מוזר, הזוי, מבלבל, אבל גם מסביר כמה דברים.
מה שזה מסביר זה שרג'י המקורי כנראה בחר בכוונה לאמן באופן גרוע את האקדמיה שלו כי הוא רצה לשלוט בהם. או לפחות זאת התיאוריה של רג'י הנוכחי.
חוץ מזה גילינו שקלאוס יודע לגרש רוחות רפאים. אני ממש לא מבין איך הכוח הזה עוזר למישהו, אבל מילא.
הוא כן מצליח לחזור ממוות הרבה יותר מהר עכשיו וזה יעיל.
הדבר הכי מוזר זה השיטה שבה רג'י בוחר שקלאוס ימות שוב ושוב - על ידי דריסה. ודריסה בכביש כפרי שנראה די ריק ובטוח אפשר לראות בו די למרחקים אז ממש לא ברור לי איך אף אחת מהמכוניות לא עוצרת לפני שהיא פוגעת בו. ובכל מקרה לא ברור למה אף אחד מהם לא עוצר בפאניקה אחרי שהוא פוגע בו כדי להזמין אמבולנס.
לותר מציע לסלואן נישואים גיזס אתם ביחד דקה וחצי

אוקי מאיך שהעולם נראה מהגג שלהם לא נראה כבר שנשאר הרבה מה להציל. ומצד שני איפה שקלאוס ואבא נסעו הכל נראה נורמלי.
אוקי, אולי בעצם העובדה שהעולם נראה כאילו הוא כבר די עמוק בתוך אפוקליפסה מסביר את זה שאף אחד לא עוצר בשביל אדם אחד שנדרס בכביש. כלומר כולם נוסעים בפאניקה ולא אכפת להם אם מישהו נדרס.
הנוף מהאקדמיה באמת נראה כאילו כבר אין כמעט מה להציל מהעולם. אבל בכל מקרה התחושה שלי הייתה שצריכים איכשהו לחזור אחורה ולמנוע מכל הקוגל הזה מלהתחיל כדי שכל ההרס שכבר נעשה יחזור אחורה (ובעיקר סטאן)
כן, הצעת הנישואים של לותר לסלואן היא לחלוטין מגוחכת לאור זה שהם מכירים איזה ארבעה ימים בקושי. אולי הקטע הוא שזה תחושה של הרגע ניצלנו מסוף העולם ולכן אנחנו רוצים לנצל כל רגע שיש לנו. (ותכלס כמה דקות אחר כך זה חוזר להיות סוף העולם)
נחמד שמשפחות התאחדו כדי לעבוד ביחד. חבל שלא אכפת להם שקלאוס נעלם. אליסון נהיית יותר ויותר מעצבנת והיא ו-ויקטור רבים ולול בן מתסכל מרותק עם הפופקורן

אני ממש שמחתי שהמשפחות התאחדו לעבוד יחד. עצוב לי שמבחינת פיי לפחות זה היה זמני לחלוטין עד שהם יהרגו אותם. נראה לי שהם יכולים להיות הרבה יותר אפקטיביים א הם ישלבו כוחות באופן קבוע (אם היקום לא יתפוצץ וכולם בעצם ישארו באותו קו זמן בסופו של דבר).
וואו המריבה בין ויקטור ואליסון הייתה נוראית. אליסון ממש נוראית בזה שהיא הרגה את הארלן. וגם זה שהיא אחר כך השתמשה בכוח שלה על ויקטור. אבל ויקטור באמת היה ממש לא בסדר גם כן. והבנתי חלק מהטענות של אליסון שמתעלמים מהכאב שלה. אם כי היא טועה בגלל שרוב המטריות גם התעלמו לחלוטין מהבעיות של ויקטור.
בכל מקרה כל הכבוד לויקטור שלשם שינוי גם כשהתגרו בו הוא לא השתמש בכוח שלו כדי להרוס את העולם.
אחר כך ויקטור הולך להתבודד בחדר של בן (אני מניח שבקו זמן שלהם זה היה החדר שלו).
אהבתי את זה שבן בא לשם, אבל לועג קצת לויקטור שהוא יושב שם ומחכה שמישהו ירדוף אחריו לבדוק שהוא בסדר. ואז גם מכניס לו על זה שהוא הולך לתת לעולם להסתיים רק כי הוא רב עם אחותו.
ויפה שויקטור לא היה צריך יותר מזה כדי לרדת למטה ולעזור.
מי זאת הג'נפיר הזאת? הם אומרים שבן מת בתקרית ג'ניפר ואני לא זוכרת מה זה, בעוד בן החדש מצייר מישהי בשם ג'נפיר שוב ושוב
עד כמה שזכור לי אף פעם לא הסבירו כיצד ולמה בן מת. אני גם לא זוכר שהזכירו שזה היה ב"תקרית ג'ניפר" עד מוקדם יותר בעונה הזאת. אבל יחד עם זה גם יכול להיות שזה כן הוזכר בעונות קודמות ושכחתי.
בסוף ויקטור בא לעזור והם מאחדים כוחות כדי ללכוד את הקוגל בתוך כריסופר. אמא רובוט מפריעה באמצע אבל חמש הורג אותה. ונראה שהם הצילחו אבל בואו, אמצע פרק 7, ראינו כמה סדרות בחיינו, אובייסלי הכל עוד יתרחבש. אבל העיקר שהם חוגגים.
האמא באה בטירוף עם זורק להבות ופסוקי תנך או משהו כזה.
בכל מקרה זה לא שבאמת הרגו אותה, תמיד אפשר להדליק אותה מחדש.
מאוד אהבתי את איך שהם כולם חגגו יחד. זה הזכיר לי את קטע הריקוד בתחילת העונה. אבל הפעם זה היה אמיתי.
*אני חשבתי שהם יתחילו לטפל בעניין המלון אובליביון ורק אחרי זה/תוך כדי זה יחזור עניין הקוגל.
לילה בהריון
אני יודע שהיא אמרה את זה בעצמה, אבל באמת נראה לי שדייגו צריך לבקש ממנה להשתין על מקל לפני שהוא חושף עוד רגשות.
אהבתי את השיחה של חמש ו-ויקטור. בלי צעקות והיסטריה כמו אליסון אבל גם מבהיר לויקטור שהוא מסוכן כשהוא לוקח החלטות לבד.
כן, אהבתי גם את המשפט: מה הוא גיבור שפועל לבד ושלא מקשיב לאחרים - נבל.
הוא גם הזכיר לנו שאומנם אליסון הרגה מישהו, אבל הוא עצמו הרג הרבה אנשים. וגם ויקטור הרג אנשים.
בן מסתבר סגר איזה עסקה סודית עם אבא שלהם והוא מניאק אפילו לאחותו.
בן היה מניאק אל פיי כל הזמן אז זה לא הפתיע. היה לי חבל לגלות שהיא רוצה להרוג את המטריות.
מעניין מה העיסקה שהוא סגר עם אבא שלהם.
ואז כריסטופר מתפוצץ ולוקח איתו גם את האחות עם העורבים. נשארו רק 2 דרורים לול. אננחו נפטרים מכולם חוץ מבן שבסוף יחזור איכשהו להיות בן שלנו? יופי. מעניין אז אם גם סלואן תמות.
והקוגל עצום מהרגיל ומפוצץ את כל האקדמיה.
כן, האקדמיה שוב מתפוצצת לחלוטין כשכולם כמעט נהרגים בתוכה.
5 הציל את בן ברגע האחרון.
ושאר העיר שכבר נראתה בחורבות מצליחה להחרב אפילו יותר.
עוד מחשבות:
בתחילת הפרק 5 מאוד מעוניין בכל נושא המלון אובליביון. אבל אז נזכרים בקוגל ועוברים לזה. עדיין איכשהו יהיה צורך למצוא זמן לחזור לזה.
אז מסתבר שכריסטופר/הקוביה יכול לפרק את עצמו ולהרכיב את עצמו מחדש.
ואיכשהו חשבו שזה הגיוני לאכסן בתוכו חור שחור.
ההנדלרית החביאה ערכת השרדות בשביל עצמה בחומת ברלין. זה מסביר לפחות למה ראינו שליילה רוצה להגיע לברלין.
אבל זה גם אומר שסטאן הוא מ1989 בכלל. גורם לי לתהות אם ראינו משהו שרומז על כך שהוא לא מההווה.
בכלמקרה לא ברור אם הקטע של זיהום האוזן שלו לא קשור לחלוטין.
*עוד דבר זה שליילה הייתה שם בנפילת חומת ברלין שהייתה בנובמבר 1989. האם זה מקרי שזה רק חודש אחרי הנקודת זמן שהם כולם נולדו?