בזמן שהם עמדו על הכוכבים ורג'י הפעיל את המנגנון, התהליך החל לשאוב כל פיסת חיים מהם, עד שאליסון נכנסה לפעולה ועצרה את רג'י.
ולמרות שנראה שהתהליך הופסק, אליסון לחצה על משהו שגרם לאתחול כלשהו. לא ברור לגמרי למה גרמה הלחיצה הזו אז יש תחושה שיהיה המשך.
זהו, לא לחלוטין ברור אם זה שאליסון הרגה את רג'י עשה איזשהו שינוי. כי היא הרי לחצה על הכפתור בעצמה. אומנם הם יצאו בסוף חיים, אבל אולי גם אם רג'י היה לוחץ על הכפתור אז הם היו יוצאים חיים.
אולי בגלל שהתהליך לא הושלם האפוקליפסה תגיעה שוב?
אה, בגלל שהמכונה לא משכה את הכל מהם?
אני מקווה שלא. כלומר אני כן חושב שבעונה 4 תהיה אפוקליפסה חדשה, אבל אני מקווה שהיא תהיה קשורה למשהו אחר.
האיפוס החזיר את כולם ללא כוחות, את סלואן כנראה לטיים ליין שלה (?), החייה את לות'ר ואת אשתו של רג'י (איך ולמה?), ואת אליסון חזרה לבעלה והבת שלה.
זה ברור לדעתי שרג'י קיבל את אשתו בגלל שהוא הפסיק לתכנת את המכונה שתעשה את זה. ואליסון קיבלה את בעלה והבת שלה (איכשהו חיים באותו זמן) בגלל העיסקה שהיא עשתה עם רג'י (שבאופן מדהים הוא כנראה גם קיים).
לא חשבתי על הרעיון שסלואון חזרה לטיים ליין שלה. ראשית כי לא נראה לי שאצלם קיימים קוי זמן שונים במקביל. אם היו קוי זמן שמתקיימים במקביל אז לא הייתה ממש סיבה לפרדוקס (קוי זמן מקבילים היא הדרך שבה אפשר לקיים את פרדוקס הסבא בלי שיהיה באמת פרדוקס).
בכל מקרה זה לא יהיה הגיוני כי הבן שסלואן הכירה הגיע גם הוא עם שאר המטריות. (אלא אם כן זה בגלל שהוא במקור גם מאקדמיית המטריה)(או שזה קשור לעיסקה שהוא עשה עם רג'י בעצמו)
אחרי הקרדיט רואים את בן, ואם ניקח בחשבון שסלואן לא קיימת, אז מדובר בבן האמיתי! (כולם חזרו לחיים). והוא גם נמצא במדינת הבית שלו.
אנחנו לא יודעים שסלואן לא קיימת. יכול להיות שהיא פשוט חזרה במקום אחר. אולי אפילו שהיא קיימת בעולם הזה, אבל זאת גירסה אחרת שלה שלא זוכרת את אקדמיית הדרור.
אז יש שניים? כי בן הרע גם הגיע איתם לציר הזמן החדש.
מאוד מבלבל אם ככה.. אולי זה אותו אחד?
דיברתי על זה למעלה. יכול להיות שיש שניים ויכול להיות שזה אותו אחד. אני נוטה להאמין שיש שניים.
(אגב יהיה מגניב לגלות שבעצם יש 3 מהם במקביל - הבן של אקדמיית המטרייה שחזר לחיים, הבן של אקדמיית הדרור שחזר עם האחרים בלי הכוחות שלו, ובן אחר שלא ניקנה על ידי רג'י ב1989 וחי את חייו בקוריאה)
אז מה האתחול עשה? לדעתי, יצר עולם ללא אקדמיית המטריה. כולם נולדו רגילים, בלידה רגילה. רג'י מעולם לא אימץ אותם ומעולם לא הקים את אקדמיית המטריה. במקום זאת הוא הקים אמפרייה אחרת.
או שזה עולם שבו הם כן כולם קיבלו את הכוחות שלהם ב1989, אבל לאלו שהיו במלון אין את הכוחות שלהם בגלל שהם נשאבו על ידי המכונה.
אבל יש להם דופלגנגרים שכן יש להם כוחות, אבל מעולם לא הצטרפו לאקדמיית המטרייה כי רג'י לא יצר אותה.
אני עדיין תוהה מה היה קורה אם הוא היה מצליח לסיים את האתחול ולהרוג את כולם. איזה עולם היה נוצר? אולי פשוט המשך לעולם שהיה? הוא הרי מנע ממנה לדרוך על כוכב. האם זה על מנת להציל את המשך קיומה? כנראה שנצטרך להמשיך לחכות כדי לגלות מה התחמן הזה תכנן.
לי מרגיש שרג'י קיבל את כל מה שהוא רצה מאיתחול העולם. כלומר הוא ראש של חברה ענקית ויש לו את אשתו. מה עוד הוא צריך?
לא הבנתי והאמת גם אין לי כוח להבין חחח. הסדרה הזאת צריכה להסתיים בעיניי, אבל יש תחושה שכאילו אמור להיות עוד. אבל מה כבר יהיה בעונה רביעית? שוב אפוקליפסה? הרי זה כבר שלוש עונות אותו דבר למה שנצפה למשהו חדש? די כבר כפרה עליכם.
בהחלט צריך עוד אפוקליפסה. אבל גם יהיה דברים חדשים.
אני מסכים שסדרות כאלו צריכות להסתיים לפני שהן נמרחות יותר מידי. אבל מבחינתי הסדרה הזאת עוד ממש לא הגיעה לזה.
אין ספק שהדמות הטובה ביותר והעגולה ביותר עם המסע השלם ביותר בעונה היא אליסון. וגם רג'ינלד הרגריבס למרבה ההפתעה, אבל בעיקר אליסון. שזה נחמד כי מאוד התאמצו להשאיר אותה בצדדים עם הכוח שלה בעונות הקודמות, אבל הפעם היא הלכה all out. גם בעונה הקודמת הסיפור שלה היה מעניין אבל בעונה הזאת היא ה-דמות של העונה בעיניי.
באמת? היא הייתה לחלוטין בלתי נסבלת העונה מבחינתי.
אני לא מצליחה להבין את השנאה שיש כלפי אליסון באינטרנט העונה
נכון שהיה לה התנהגות מגעילה, אבל זה היה התנהגות לגמרי מובנת אחרי כל מה שקרה לה, היא איבדה 2 אנשים שהיא אוהבת (קלייר גם פשוט לא קיימת אין לאיליסון אפילו קבר ללכת אליו) וגם העונה הזו אליסון היא אחרי מה שקרה לה בעונה 2 שגם שם היא כנראה הכי סבלה ונכון שהכמעט אונס של לות'ר זה נורא, אבל צריך להבין שמבחינתה הוא עוד מישהו שהיא איבדה (היא ידעה שלות'ר תמיד יהיה שם בשבילה ופתאום הוא מצא לו מישהי אחרת)
אז אומנם היה לה התנהגות מגעילה אבל לפחות היא היתה כתובה טוב והיה לה מניעים, אני רואה יותר מדי סדרות בהם הדמויות משנות התנהגות בלי שום דבר להוביל לזה
אני כאן בצד של עדי. ואם תקראו את ההודעות שלי על הפרקים תראו שאני דווקא הגנתי על אליסון הרבה לאורך הדרך. אבל היא לחלוטין עברה את הגבול כמה פעמים - גם כמעט אנסה את לות'ר וגם הרגה את הארלן - ועוד סירבה להתנצל על שום דבר מזה או להודות שזה היה אולי לא בסדר. אני מסכים שהיא עברה משהו נוראי, אבל גם אחרים באמת עברו דברים נוראיים.
אני גם ממש לא חושב שהיא עברה מסע שלם - מסע של דמות כולל התפכחות כלשהי. ההתגלות היחידה שלה הייתה ששום דבר לא חשוב, אפשר לפגוע באחרים כמה שרוצים על מנת להשיג את מה שהיא רוצה. אולי זה היה מסע שלם אם הרעיון זה מסע שבו היא הופכת לנבלית של הסדרה, אבל גם לא הרגשתי שזה מה שקרה בסופו של דבר כי היא כאילו קיבלה טיפה רידמפשן בסוף. אבל גם לא ממש.
חוץ מזה מגניב שתוך כדי העונה הכוח שלה השתפר מאוד והיא סוף סוף לא צריכה לעשו את הקטע המוזר של לומר "I heard a rumor" אלא פשוט יש לה יכולת לגרום לאנשים לעשות דברים בפקודות ישירות. אבל גם זה חסר טעם כי היא בעצם אף פעם לא משתמשת בכוח הזה באופן שמשרת את העלילה. חשבתי שסוף סוף בסוף היא תעשה שימוש חשוב בכוח הזה כשהיא תצווה על רג'י להפסיק, אבל זה בכלל לא עובד עליו.
אני עדיין חושבת שהסדרה מאד כיפית, אבל לא היה אכפת לי אם העונה הזאת הייתה האחרונה אם היא לא הייתה נגמרת במתח, ואני מסכימה שהבאה צריכה להיות האחרונה כי כמה אפוקליפסות אפשר כבר? וגם כדי שלא יגיעו למצב שזה כבר לא כיף. בינתיים אני כן נהנית. אבל שתהיה עונה שיודעים מראש שהיא אחרונה כדי לסגור אותה כמו שצריך.
והם אגב אפילו לא מונעים את האפוקליפסות הם פשוט בורחים לציר זמן חדש בכל פעם שהיקום מתפוצץ
אני לא רוצה שהעונה הבאה תהיה אחרונה. לדעתי הסדרה בהחלט יכולה להחזיק גם לעונה חמישית טובה.
ובהחלט אפשר עוד אפוקליפסה כי הרי הסדרה היא לא באמת על כיצד לעצור אפוקליפסות, הסדרה היא על משפחה לא מתפקדת של גיבורי על, הקשרים בינהם, מה שהם מוכנים ולא מוכנים לעשות, הקשר בינהם לאור זה שהם חולקים סוג של עבר טראומטי.
האפוקליפסה היא רק הרקע כדי ליצור תחושת לחץ.
ולכן הוא הכי הביע שנאה לרג'י כי כל האחרים כבר במשך חייהם כבר הביעו את השנאה הזו, ופה זה היה הפעם הראשונה של לות'ר שהוא יכול להתמודד עם אבא שלו עם השנאה
למרות שלות'ר גם כן פגש את רג'י בעונה 2. אפילו שזה היה רג'י של העבר, הגיוני שהוא כעס עליו מאוד גם אז. אני לא זוכר מספיק איך הייתה הפגישה שלהם אז.
זה היה שובניסטי, הבנים חוגגים ושותים והכלה תופרת שמלה
(והיה לה את ליילה ואליסון לחגוג איתן)
לא מרגיש לי שזה היה שוביניסטי. זה לא שנתנו לה את התפקיד של להכין את השמלה. זה מה שהיא רצתה לעשות בשביל עצמה לחתונה.
וכמו שעדי אמרה, היא לא ממש מכירה את ליילה ואליסון, אז הגיוני שהיא לא תרצה לבלות איתם באותה צורה שלות'ר רוצה לבלות עם האחים שלו.
קצת מחשבות נוספות:
רג'י יצר את המלון אובסידיאן לפני 1963, כלומר המלון (ומסדרון המראות) היו קיימים גם בקו זמן המקורי של עונה 1. אז מעניין למה רג'י של שם לא שלח את האקדמיה שלו לתוך אובליביון? אולי בעצם כי לא היו לא 7 תלמידים - בגלל שואניה הוא הסתיר את שיש לה כוחות, בן מת ו5 נעלם.
והאם זה באמת מתאים לרג'י שאנחנו מכירים שהוא יהרוג את עצמו רק כדי שהתלמידים שלו יתאחדו?
אני לא אתפלא אם לרג'י הייתה תוכנית איכשהו ש5 יצטרך לשלוח אותם חזרה בזמן וככה הוא ייצר קו זמן מקביל שבו כן יהיו לו תלמידים לשלוח לתוך אובליביון. (כלומר אין לי מושג איך הוא יכל לתכנן משהו כזה, אבל זה רג'ינלד הארגריבס)
לא גילינו בסוף מי היא ג'נפיר מתקרית ג'ניפר של בן.
כמעט שכחתי מזה ש5 איבד את היד שלו - מה שמתאים לזה של5 הזקן לא הייתה יד. אבל אז כשהעולם אופס חזרה לו היד. האם זה אומר שהיד שלו תכרת שוב בעתיד או ששינו את קו הזמן?
בעצם אם הם בסוף הגיעו לעולם שבו יש להם דופלגנגרים אז הדופלגנגר של 5 אמור להיות מישהו שבגיל של האחים שלו.