ארוחת טעימות בכתית

הגרגרן

New member
ארוחת טעימות בכתית

היה זה הביקור הראשון שלי ב"כתית", מאז עזבה לצערי את משכנה הקודם בהיכל התלמוד ועברה למקומה הרביעי (כפר רות, חוות אלנבי בנצר סירני, היכל התלמוד בת"א). המקום הוא מעין קיטון צר שנכנסים אליו דרך "המזללה". מספר השולחנות קטן מאוד ולהערכתי, יכולים לסעוד פה לכל היותר 20-24 איש. עקב הצימצום במקום, אתם יושבים ליד הדלת שבין "כתית" ל"מזללה" או מולה, או ליד כניסה לאזור השרות והמטבח. גם הקיר החוצץ בין "כתית" ל"מזללה" הוא בעצם מזנון, שממנו מלצרים של שתי המסעדות באים ונוטלים כוסות, בקבוקים וכד'.

למרות הפתיחה הלא מבטיחה הנ"ל זכינו כאן לאחת מחוויות האוכל המקוריות והמהנות ביותר. חגיגה אמיתית לעיניים ולחיך.

גם מאז המעבר לכאן, הורכב תפריט שכולל רק 4 מנות ראשונות, 4 מנות עיקריות, צלחת גבינות ו-4 מנות קינוח.
התפריט מציע את הנ"ל כארוחת טעימות של 3 (ראשונה, עיקרית, קינוח), 4 (שתי ראשונות, עיקרית וקינוח), או 5 מנות ב-349, 399 ו-479 ₪ בהתאמה.

מכיון שהיינו שלושה, החלטנו ששניים מאיתנו יקחו ארוחה של 3 מנות וארוחה שלישית תהיה של 4 מנות וכך למעשה כיסינו את כל המנות שקרצו לנו בתפריט.
ואם 3 מנות נשמע לכם מעט מדי לארוחת טעימות, זו טעות ! בין המנות ולצידן מופיעות מנות ביניים ותוספת נוספות, שאינן רשומות בתפריט.

לסיכום: המישכן החדש, לא הצליח לפגוע באוכל, אך האוכל ראוי למקום נאה יותר להשלמת החוויה, שהלא ארוחה במסעדה ועוד מסוגה של "כתית" אמורה לספק חוויה כוללת.

מכיון שלא ניתן לצרף כאן יותר מתמונה אחת להודעה, אאלץ להוסיף את תמונות המנות בשירשור.
 

הגרגרן

New member
לחמים ומטבלים

כשלחמנית האניס מזכירה לנו מאוד את אלה שהיה אופה ערן שוורצברד ב"רושפלד" ההיסטורית.
 

הגרגרן

New member
משב אביב ישראלי

נתחי דג ים נא, חסה אורגנית, ליה צרוב, פנקוטת יוגורט וכמון, תפוח עץ בקארי, שקדים ירוקים, אספרגוס ירוק
 

הגרגרן

New member
טוקיו

נתחי דג נא, מלפפון סו-ביד, מלון, קרם קומבו, ג'לי אלוורה, קרם ג'ינג'ר, סורבה ג'ין טוניק, מרנג יוזו, חלמון שליו נא, שמן זיתי טאסוס
 

הגרגרן

New member
עגבניות

עגבניות ערבה, קרפצ'יו שרימפס קריסטל, קרם יוזו, קוויאר שמן זית, ג'לי עגבניות, קרם שומר ותפוז דם, שקדים מולבנים
 

הגרגרן

New member
חלקי פנים על פי סבתא מסעודה

לשון טלה, מוח טלה, סלט שקדי עגל צרובים, כוסברה, כרובית שלוקה בחמאה, תרד בלאדי,קרם שום שחור, בורגול קריספי
 

הגרגרן

New member
ועוד שתי תוספות

למנות הראשונות, שכבר אינני זוכר לשייכן, מכיון שכמובן כולנו חלקנו את כולן
 

הגרגרן

New member
וישיסואז ים

עברנו לעיקריות ומבחינתי, זו "המנה" של הארוחה הזו.

נתחי לובסטר בחמאה, קלמרי סו-ויד, קרם ראטה, ניוקי סקאלופ מאודה, סליקורניה, צ'יפס אצות ווקאמה, דאשי, קשקשי דג פריכים

אין דרך אחרת מלהגדיר את המנה הזו מאשר: לאכול ים. צ'יפס האצות הוא לא פחות מהברקה מדהימה.
 

הגרגרן

New member
יצרים

פילה עגל ב"אבק" פורצ'יני, קרם בצל, מילפיי תפוח אדמה ופרמזן, קרם שורשים, קרומסקי חמאת נורמנדי ועשבים, ציר עגל
 

הגרגרן

New member
טלה ברוח איסטנבול

סינטה טלה צלוי בגריל פחמים, קרם פיסטוק, ג'ל ורדים, "ספוג" טחינת הר ברכה, קראמבל אגוזים, הל, אניס, תימין,צ'אטני דבלים, ציר טלה
 
למעלה