"ארור מונע חרבו מדם" (ירמיהו מח, י)

"ארור מונע חרבו מדם" (ירמיהו מח, י)

מאחר שייכנס אדם בקשרי המלחמה, יישען על מקוה ישראל ומושיעו בעת צרה, ויידע שעל ייחוד השם הוא עושה מלחמה, וישים נפשו בכפו ולא יירא ולא יפחד, ולא יחשב לא באשתו ולא בבניו, אלא ימחה זכרם מליבו וייפנה מכל דבר למלחמה.

וכל המתחיל לחשב ולהרהר במלחמה, ומבהיל עצמו - עובר בלא תעשה, שנאמר "אל יירך לבבכם, אל תיראו ואל תחפזו ואל תערצו מפניהם" (דברים כ, ג). ולא עוד, אלא שכל דמי ישראל תלויין בצווארו; ואם לא ניצח ולא עשה מלחמה בכל ליבו ובכל נפשו - הרי זה כמי ששפך דמי הכול, שנאמר "ולא יימס את לבב אחיו, כלבבו" (דברים כ, ח). והרי מפורש בקבלה "ארור עושה מלאכת ה' רמייה וארור מונע חרבו מדם" (ירמיהו מח, י).

וכל הנלחם בכל ליבו בלא פחד, ותהיה כוונתו לקדש את השם בלבד, מובטח לו שלא ימצא נזק ולא תגיעו רעה [רמב"ם, משנה תורה, הלכות מלכים ומלחמותיהם ז, יז-כ].

איפכא מסתברא

שני הצדדים נלחמים על אינטרסים אנושיים. אין כאן ייחוד ה', ולא מלחמה למענו. הדם שנשפך - נשפך לשווא.

aln77

New member
תגיד לי בר

גם אלו, החיילים הצעירים של בנות הברית, שחרפו נפשם ומתו בפלישה לנורמנדי מתו לשווא?

זה לא כך

אותו בלבד ראוי לעבוד, לא באשר הוא משהו מסוים, אלא באשר הוא הוא. ודי בזה. לדעתי, אתה פשט שבוי בקונספציות וכבר לא מצליח לראות אחרת את הדברים. אין שום קשר בין שלילת התארים לבין אמונה טוטאלית בה' יתברך. הנביאים לא האמינו באל חסר תארים, והם אלו שלימדונו אמונה מהי.

אתה טוען

שהתיאוצנטריות קשורה בהיות האל אוהב או רוצה וכיוצא. אם כן האל הוא מושא העבודה רק באשר הוא אוהב במובן העברי של מילה זו. אם כן אין עבודת האל תכלית אלא קבלת אהבתו או רצונו תכלית. זו הקונספציה שלי שאשמח שתסביר לי מדוע אינה נכונה

זה לא מה שאני טוען

התאוצנטריות היא מצב נתון. האדם אינו חשוב כשלעצמו, באשר הוא אפס ואין, רק ה' הווה. הקונספציה שלך אינה נכונה מסיבה פשוטה: זה לא מה שלימד אותנו משה.

אני מאמין

בה' בגלל התורה. משה נתן התורה, לכן במידה מסוימת אני מאמין בו בזכותו.

אז אין לנו נקודת מוצא משותפת

וחוץ מזה בתורת משה כתוב שעבודת ה' היא טפלה ל"ונתתי שלום בארץ".

<

אין לי ספק. הנחות היסוד שלנו שונות בתכלית. שנים רבות הייתי שבוי באותו שבי. אך ב"ה, היום אני לא מאמין באלהי פלוטינוס.

רק מי שהשתחרר מהשבי יכול לשחרר את השבויים

חוץ מזה שהגבת לנושא הודעתי ולא לתוכן הודעתי

למעלה