זה מה שנקרא לשפוך את התינוק ביחד עם המים.
מאוד מצער סיפורה האישי של אריאנה ושל משפחות מאמצות אחרות עם ילדים פגועים ואני תומכת לחלוטין בצורך ליידע וליצור מודעות לקיום הבעיה ולהכרה ולסיוע מצד המדינה, כמו בכל מקרה של ילד פגוע. אבל ההכללות, ההגזמות והאי דיוקים, גם שלה וגם של הרופא המומחה העולמי שהתראיין איתה, פשוט מוציאות את החשק למרות כל ההבנה והכאב, שלא לדבר שמדביקות סטיגמה לילדים המאומצים בכללותם של "חייזרים שלעולם לא יהיו בני אדם עצמאיים".
ציטוטים מדבריהם:
"אחוז גדול להבהיל... הם ילדים מאוד מאוד חולים"
"אולי מאה אחוז מהם חולים בהפרעת טראומה קשה מאוד" (מאה אחוז מילדינו חולים בהפרעת טראומה קשה מאוד? באמת?)
"ישראל מייבאת מהגוש הסובייטי כל שנה מספר גדול של ילדים פגועים" (ראשית, ישראל כבר מזמן לא "מייבאת" מהגוש הסובייטי שכבר לא קיים, אלא רק מרוסיה וגם זה בקושי. כמות הילדים שמביאים היא גם ככה קטנה מאוד, ואין "מספר גדול של ילדים", בין אם חולים או בריאים).
"הילדים פגועים מהרבה סיבות אחרות" (שוב הכללה שניתן להבין ממנה שכל הילדים המאומצים פגועים קשה).
ועוד סתירה מוזרה: מצד אחד, אריאנה מלמד באה בטענות על כך שהשרות למען הילד, העמותות והרופאים אינם מאבחנים את הילדים עם תסמונת האלכוהול העוברי ומאפשרים להורים תמימים לאמצם, ומצד שני הרופא המומחה העולמי טוען שברוב המקרים בכלל לא ניתן לזהות את התסמונת עד גיל 4-5. אם זה המצב, איך בדיוק אריאנה מלמד מצפה שהרופאים יזהו את התסמונת אצל ילדים קטנים יותר, נגיד בני שנתיים, ויזהירו את ההורים? תחליטו: או שאפשר לזהות ואז באמת העמותות והרופאים והשירות לא בסדר, או שאי אפשר לזהות, ואז אין מה לבוא בטענות ומי שבאמת רוצה לאמץ חייב פשוט לקחת את הסיכון ולהבין שאף אחד לא אשם אם אכן יסתבר בהמשך שהילד לוקה בתסמונת.
ודבר אחרון: אריאנה מתארת את בית הילדים המזעזע שהיא אימצה ממנו. אני האחרונה שאטען שבית ילדים כלשהו הוא מקום טוב לילד לגדול בו, אך בכל זאת בית הילדים שאני אימצתי ממנו, ובתי הילדים שתוארו ברבים מן הסיפורים כאן בפורום, אינם מתקרבים אפילו לתיאור הזוועתי שלה. אז שוב, לגיטימי לגמרי לספר את החוויה שלה, אך היא מכלילה ממנה על בתי הילדים באשר הם ומביאה את זה כביכול כאחת הסיבות לכך שהילדים המאומצים בכללותם יוצאים פגועים.
בקיצור, אף אחד לא ישכנע אותי שהמטרה מקדשת את האמצעים פה. יש גם דרך להיאבק, והיא לא הדרך של אריאנה מבחינתי. יש הבדל בין להגיד שיש בין הילדים המאומצים ילדים לא מעטים, או אפילו רבים, שנפגעו מהתסמונת ו/או מבעיות אחרות, להעלות מודעות, לדרוש אבחון ופיקוח טובים יותר, לבקש סיוע לילדים הפגועים וכו', לבין לזעוק שכל הילדים חולים ודפוקים ופגועים ולעולם לא יהיו בני אדם עצמאיים ושצריך לעצור את האימוצים האלה (שממילא כבר בקושי מתקיימים). נכון, יש איזה מקום בראיון שבו היא מודה שלא כולם, אך רק בקיצור נמרץ ובחצי פה, והקול הגובר במהלך רוב הראיון זועק על כך שכולם פגועים מאוד וחולים מאוד. וגם, נשאלת השאלה: מה הטעם להאשים ולדרוש אם בכלל לא ניתן לאבחן עד גיל מאוחר יותר מגיל האימוץ? משהו פה פשוט לא מובן ולא הגיוני, וקצת קשה להאמין שאראינה עצמה, שלא עושה רושם של אישה עם בעיות קליטה, לא הבחינה בזה. בקיצור, מבחינתי היא בהחלט הצליחה לשפוך את התינוק עם המים.