אריאנה מלמד

KallaGLP

New member
לא חושבת שמרבית המגיבים פה

התייחסו לעניין הטרפוד בכלל. למרבית המגיבים כאן ממילא אין שום כוונה לאמץ יותר אי פעם. אני חושבת שהרוב פשוט לא רוצה שהילדים או הסביבה שבה הם נמצאים ייחשפו להכפשות המכלילות (ולא יעזור כלום, התבטאויות רבות שלה בעבר בהחלט היו הכפשות מכלילות) שלה ביחס למאומצי רוסיה. שוב, צורת המאבק שלה מכוערת גם ללא שום קשר לתוצאות ולהשלכות שלה. היא מכוערת בפני עצמה. חבל שמאבק כל כך חשוב אינו מתנהל בצורה ראויה, אלא בצורה כל כך מעוותת.

fannyd

New member
מן הראוי שתדייקי

ותביאי את דבריה במלואם כפי שפירסמה בדף הפייסבוק שלה.

fannyd

New member
מאד מקווה שנקבעו גבולות ברורים לגבי המותר והאסור

במיוחד שנדרשו לעמדת משרד הרווחה. אשר להתנהלותה של אריאנה נוכחתי שהיא לא רואה אף אחד זולת את עצמה. היא נכנסה לשם כדי לקדם את ספר הבישול שלה? הצחקת אותי.

נוני261

New member
אפשר להירגע?

אריאנה מלמד נכנסה לתוכנית בשם עצמה .אין לי מושג איך תדבר וכמה תדבר על האימוץ, מדובר בתוכנית קשקשת ולא בחדשות. אני לא יודעת עד כמה קולה ישמע. אני מקווה שהיא תדע לקדם את הנושא החשוב של תסמונת אלכוהול עוברי. להבדיל -בעונה הקודמת (הרגילה) הייתה דיירת שקידמה בוולגריות מבחילה את נושא הטבעונות והפגיעה בבע"ח. היא זכתה. האם משהו השתנה? (ואז היו לה שלושה וחצי חודשים לקדוח במוח)
זה רק האח הגדול.

fannyd

New member
כל אחד אמור לדבר בשמו ובשם מי שהסמיך אותו

ולהזהר מהכללות שעלולות לפגוע באוכלוסיות אחרות. מקווה שזה מספיק מובן וגם מקובל.

fatfat

New member
חייכנית אני מאוד מעריכה את אריאנה ואת פועלה

לשיפור הכרה והתנאים של משפחות שאימצו ילדים עם תסמונת FAS בפרט ואם בעיות קשות בכלל ואני בהחלט
בעד מאבקה.
עם זאת כולנו יודעים שיש חשיבות לאיך ומי אומר את הדברים. מספיק שאדם כמו אריאנה שמוצגת בתוכנית כעיתונאית
ומבקרת עיתונות תאמר משפט דוגמת (ואני מדגישה שלא שמעתי אותה אומרת זאת) "מחקרים בארצות שונות של עולם
המערבי הוכיחו ש- 85% מבין הילדים שאומצו ממזרח אירופה/לאחר שהות ממושכת בבית ילדים סובלים מתסמינים של
סינדרום אלכוהול/מבעיות רגשיות והתנהגותיות קשות", על מנת שזה יעשה נזק לילדינו, שיתחילו לחפש אצלם בעיות, לתהות
מה אנחנו "מסתירים", לפרש כל התנהגות בעייתית שמופיעה גם אצל רבים מקבוצת השווים שלו שלא אומצו כפונקציה של האימוץ
וכו'.

fannyd

New member
מה בכלל נחשב נורמטיבי כיום?

יש איזה דגם מוסכם ואם מוסכם על מי?

KallaGLP

New member
נורמטיבי במקרה הזה

הכוונה לכך שיש משפחה "קלאסית" של אבא ואמא נשואים ללא היסטוריה של מחלות, אלכוהול, הזנחה וכו' (מכירה את הכותבת ואת סיפורה) עם 3 ילדים ביולוגיים.
והמסר? בסך הכל התייחסתי לכתוב בהודעה שאליה הגבתי, וכתבתי במפורש שכל אחד יסיק את המסקנות האישיות שלו, כמיטב הבנתו.

סביון1

New member
דוקא בזה אני מסכימה איתך. אני לא שופטת אותה כהורה ולא בטוחה

בכלל אם הורה "סטנדרטי" היה טוב יותר לילדיה. זה ממש לא ענייני, ואני מאמינה ומקוה, שהיא לפחות עושה את הטוב ביותר בעיניה למען הילדים שלה.
&nbsp

fatfat

New member
שנת החתול, אין אדם בעולם שמגיע להורות כשהוא

טבולה ראסה. לכל אדם יש את מטענים שלו וכל ילד ולא משנה אם הוא ביולוגי, מאומץ, גדל באומנה, נולד מפונדקאות, מתרומת זרע וכו' צריך להתמודד עם ההשלכות של המטענים, הציפיות, הדיעות וכו' של הוריו.

KallaGLP

New member
הייתי אומרת בכלל שהחיים אחראים לזה.

מניסיוני כמישהי שעברה 3 לידות - אפילו ההתנהגות ברחם של כל ילד שונה, וכבר ברגע הלידה יש קווי אופי ייחודיים שבולטים אצל כל ילד. כשנולד בני השני אחרי הבן הראשון הייתי מבולבלת לגמרי, כי הם היו כאילו שני יצורים מעולמות שונים מבחינת אופי והתנהגות מהרגע הראשון ועד היום. ואלה ילדים שחולקים אותם גנים. אז מי מהם "חייזר" ו"חריג"? או שניהם, או אף אחד. אבל אין מה להחריג אחד לעומת השני.

סביון1

New member
אני לא מבינה למה צריך לחפש אשמים ולשפוט כל הזמן

ומי בכלל שופט את הילדים?

adiavn

New member
מסכים לגמרי

סתם כדוגמה, ככל הזכור לי מלמד כתבה שמייד כשהגיעה לארץ עם הילדים שלחה אותם לגן, בניגוד להמלצות שכולנו מכירים.

fannyd

New member
הבת שלי כבר קיבלה דיווח מחברה על שנאמר בתכניתו של גיא פינס

"...ילדים כאלה עלולים לסבול עם גדילתם מפגיעה קוגניטיבית שלא תאפשר להם לחיות במסגרת רגילה. לאחרונה נטען שאחוזים ניכרים מילדים שאומצו ממדינות בהן נהוגה צריכת אלכוהול גבוהה סובלים מהסינדרום הזה... היא (אריאנה) הפכה אוייבת של הורים מאמצים אחרים שחושבים שהיא מטילה סטיגמה על ילדיהם." המצחיק הוא שבאתר הריאליטי נכתב "...למלמד, אם לשניים, שנים של פעילות אמיצה בנושאי זכויות ילדים מאומצים בישראל". אולי זה המקום להזכיר שגם לילדים מאומצים באשר הם הזכות לשם טוב שאריאנה מאד מקפידה לממש כשמדובר בה עצמה. היא עשתה את טעות חייה כשנכנסה לבית האח. כבר כיום הצטברו הרבה קטעים שיש להניח הייתה מעדיפה לגנוז או לערוך ולא יעזרו מניפולציות מקצועיות ככל שיהיו.

fannyd

New member
year of the cat

ככל שאני צופה בה יותר אני פחות ופחות בטוחה אם מדובר רק במחדל אחד של העמותה.

אולה *

New member

KallaGLP

New member
למה לא לקדם (גם) את ספר הבישול?

זו דרך לא רעה בכלל להרוויח כסף למי שזה מתאים לו. והאמת שזה לגמרי העניין שלה איך היא מרוויחה כסף (אין לי שום בעיה עם מי שמתאים לו להשתתף בתכנית כזו, אני ממילא מתעלמת מקיומה ואין לה כל השפעה על חיי, כך שזה ממש לא מפריע לי), כל עוד היא לא עוברת על החוק ולא מנצלת את הבמה כדי להשמיע הכללות מכוערות על חשבון כלל המאומצים מרוסיה בניסיון לקדם את האג'נדה שלה (שאני מדגישה שוב - חשוב לקדם אותה, אך לא בדרך כזו).

למעלה