אריאנה מלמד

fatfat

New member
זואילי כל כך מסכימה אתך.

אצלינו כמעט כל התכנונים שלי פרחו באוויר, כי המציאות כתיבה... כי זה היה הצורך של הבנות או/ו שלי. תיכננתי ונערכתי לתקופת סגר ולחופשה של שלושה חודשים בהן תהיינה אתי. אז תכננתי. עוד באותו יום שקיבלתי אותן הקטנה לא הפסיקה לשלשל. למחרת כבר החלה להיות אפטית. אז הזעקתי את אבא שלי שלקח אותנו ישר לבית חולים ואת גדולה שהיתה אז בת פחות משלוש לבית אמי. היה זה יום ששי אחר הצהריים, יום בו כל המשפחה מתכנסת לארוחת ערב משפחתית אצל אמי. הגדולה הגיעה לבית לא מוכר בו לא הכירה איש. ובכל זאת כנראה שילדים הם הרבה יותר סתגלניים. סיפרו לי שהיא נכנסה, עברה מאחד לאחד, חיבקה,ואמרה את שמה ובמשך כל הסופ"ש לא שאלה אפילו פעם אחת על אחותה. כן שאלה עלי למרות שעד אז נפגשנו רק מספר שבועות מדי יום כדי שתכרנה אותי. היא היתה רגועה והשתלבה עם האחיינים כאילו גדלה אתם מיום היוולדה.
ולגבי הגן .תיכננתי להכניסן בהדרגה לקראת חזרתי לעבודה לאחר כחודשיים וחצי שתהיינה אתי. במציאות כל בוקר כשקמו הגדולה התחננה ללכת לגן כי זה היה הדבר הטוב היחיד שהכירה מעברה והקטנה שאחותה הגדולה היתה הדבר היחיד היציב והבטוח בחייה חיקתה אותה והחרתה אחריה. כשיצאנו מהבית ליד כל גן ילדים שעברנו הגדולה היתה נצמדת לשער ופורצת בצרחות היסטריות שרוצה לגן. אחרי שבועיים וקצת נשברתי והכנסתי אותן לגן. סיכמתי עם הגננת על הכנסה הדרגתית. ביום הראשון הן היו כשעה וחצי אתי. ביום השני היו אמורות להיות שעתיים בבוקר ואז שאבוא לקחתן. כשבאתי הגדולה הגיבה בהיסטריה שרוצה להישאר בגן. הגננת אמרה שמשתלבות נפלא ושאשאיר אותן עד ארוחת צהריים. אבל כשבאתי לקחתן הגדולה נשכבה על אחד המזרון שפרשו לילדים לשנת צהריים וצעקה: My bed, my bed והסוף היה שהן נשארו ליום מלא כבר מהיום שלישי.
כנ"ל היה לגבי החזרת מוצץ ובקבוק. הן הגיעו בלי ואמרו לי לא להחזיר. הקטנה שהיתה בת פחות משנתיים חטפה לילדים שראתה ברחוב ובמגרש המשחקים את המוצץ ומצצה בשקיקה. הבנתי שכפו עליה גמילה כשלא היתה בשלה וקניתי לה מוצצים ואז הגדולה החלה לחטוף לה את המוצץ והחזרתי גם לה מוצץ. הקטנה סירבה לשתות ימים שלמים בעוד שלאכול אכלה בבולמוס. עד ששאלתי אותה אם היא רוצה שנקנה לה בקבוק והיא תשתה. היא ענת שכן, הלכנו לסופר-פארם, היא בחרה בקבוק ובא לציון הגואל.

בקיצור באימוץ כמו בכל דבר בחיים יש אולי רצוי בכללי ויש את הילד/אדם ספציפי עם הצרכים שלו. צריך להיות קשובים להם ולהתגמש במידת האפשר כלפיהם ואז זה ייטיב לכולם.

KallaGLP

New member
אכן, לכל העניינים האלה אין שום קשר לנושא המדובר.

איננו יודעים איזו אמא היא אריאנה וזה גם לא מענייננו. לדעתי לחלוטין מיותר בכלל לפתוח את הנושא הזה. אף הורה לא מושלם ולכל אחד יש את העניינים שלו, וההורות של אריאנה אינה עומדת למשפט פה. הדבר היחיד שמפריע לי באריאנה, או שבעל כורחי הוא הופך לענייני, אלה ההתבטאויות המכפישות והמכלילות שלה בתקשורת. כל היתר הוא מחוץ לתחום ולא שייך לכלום.
ובנימה אישית - כל כך מבינה אותך! לא מאמינה בנוסחאות של נכון/לא נכון גורף. ואני מאמינה שחייבים לשמור על איזון בין צורכי הילד לצורכי ההורים, אני מאמינה שגם הורים הם בני אדם ויש להם זכות לדאוג לעצמם. יתר על כן, חשוב שילדים ידעו זאת מגיל צעיר. אנחנו חיים במציאות, יש אילוצים בחיים, והילדים אמורים להסתגל.

סביון1

New member

מסכימה איתך חלקית מאד

מסכימה לכך שיש הרבה פעמים בעיות שלא ניתן לחזות או למנוע
לא מסכימה שאת יודעת הכל על משפחה שקראת עליה בפורום אינטרנטי

KallaGLP

New member
לא אמרתי שאני יודעת *הכל* על המשפחה, ברור שלא.

אבל אני מכירה את הכותבת לאורך שנים, על ההריון והלידה של שניים מילדיה היא סיפרה בזמנו בפירוט, עוד לפני שידעה שיש בעיות, וגם על ההתפתחויות במשך השנים אחר כך. נגיד ככה: אני יודעת עליה לא פחות מאשר כולנו שכותבים בפורומים יודעים כאן אחד על השני וכותבים הודעות ודעות והערות על סמך המידע הזה. אחרת לא ניתן יהיה לנהל דיונים בכלל. פרט לכך, אני מכירה מלא סיפורים כאלה גם בחיים האמיתיים, אצל אנשים ממש קרובים, ככה שהסיפור שלה ממש לא יוצא דופן ואין שום סיבה לפקפק באמיתותו. ושוב, כאמור, לא ניסיתי להוכיח לך שום דבר, כתבתי ציטוט בתגובה להערה בהודעה שמעליי המתייחסת להשוואה בין ילדים במשפחות רגילות לבין ילדים מאומצים ואמרתי שכל אחד ייקח מזה את מה שהוא אישית חושב לנכון. אז אם מסקנתך שונה משלי או את מפקפקת בנכונות המידע, זכותך, אין לי שום ציפיות בעניין.

KallaGLP

New member
אכן, מסכימה לגמרי. בדיוק בגלל זה כתבתי

שאין לי שום בעיה עם התכנית או עם משתתפיה כל עוד הם לא מנצלים את הבמה לפגיעה ישירה או עקיפה בילדינו (או בכל ציבור או אדם אחר, לצורך העניין). אבל איני מוכנה לעבור בשתיקה על פגיעה כזאת, שאין לה שום הצדקה שבעולם.

adiavn

New member
אחת ולתמיד, למה מטשטשים את האמת על האג'נדה של מלמד?

אני מצטט כאן מאחד הפוסטים שלה:
"אז מה צריך כדי ש...נו, יהיו פחות כאלה?
וכן, הפסקת האימוצים מארצות מזרח אירופה"
&nbsp
מלמד קוראת, באופן חד משמעי, להפסקת האימוצים "מארצות מזרח אירופה", שזה אומר הפסקת האימוץ מחו"ל.
יש לכם ילדים מאומצים? דמיינו עכשיו שלא הייתם זוכים להיות ההורים שלהם, כי מישהו קידם את האג'נדה שלו בנושא.
&nbsp
אז בבקשה, מספיק לכבס או להלבין את "האג'נדה של אריאנה מלמד".

KallaGLP

New member
זה אכן מכוער (מודה, לא הכרתי התבטאות זו עד כה),

אך קשה לי להאמין שיש בכוחה של אישה אחת, ואפילו היא אריאנה, לעצור אימוצים בינארציים. כמו שכתבתי פעם, היא רק טיפה קטנה באוקיינוס שכבר ממילא הטביע כמעט לגמרי את ספינת האימוץ הבינארצי. עם כל הסלידה שלי נגדן, האג'נדה או ההתבטאויות של מלמד אינן האיום הגדול על האימוץ הבין ארצי, אלא אלה של פוטין וחבר מרעיו. ותאמין לי, עם כל הבעייתיות שלה, הוא שם אותה בכיס הקטן, מכל בחינה.

adiavn

New member
שום דבר לא נפסק

הקצב ירד, אבל עשרות משפחות ממשיכות להביא ילדים מרוסיה בכל שנה. ואת זה מלמד מאיימת לעצור, אם תצליח לשכנע את האנשים המתאימים.

נוני261

New member
נתקלתי גם נתקלתי בסטיגמות על אימוץ

ועם זאת אני חושבת שיש פה התרגשות יתר מאריאנה מלמד, פארוניה לא ברורה, אפילו דבריה של חן , בתה של פנינה רוזנבלום זכו לביקורת. מה יהיה?
וד"א אני מציעה שוב לקחת בפרופרציות את האח הגדול. ואם אתה מאמין שהם משפיעים יותר מפוליטקאים... טוב מישהו פה נסחף קצת

נ.ב
אתם לא חייבים לצפות באח הגדול .

סביון1

New member
מה הבעיה עם הביקורת על דבריה של חן? נראה לך הגיוני לומר

שאם מאומץ מחפש את הוריו הביולוגים זה אומר שרע לו במשפחתו המאמצת? בעיני זה לא הגיוני. עם זאת יש הבדל שמיים וארץ בין הביקורת שלי על חן, שבסך הכל ביטאה את דעתה בתכנית ארוח, לבין הכעס שלי על הסטיגמות שאריאנה מלמד מתעקשת להדביק לילדים שלי בשיטתיות, רק כדי לקדם את עניני תסמונת האלכוהול העוברי. הלואי שתקדם את עניני האלכוהול העוברי, אני שבה ומאחלת לה בהצלחה רבה, אבל לא על גב הילדים שלנו!
נכון שהרבה יותר קל לקדם את הענין באמצעות הגזמות פראיות ודמגוגיות. אבל מאריאנה, שמנסה להצטייר כל הזמן כצדיקה וקדושה שדואגת לכלל הילדים, הייתי מצפה שלא תבחר בדרך הקלה והפוגענית, אלא תתאמץ למצוא אמצעים פחות הרסניים לקידום האג'נדה שלה.

fatfat

New member
כיוון שבבתים רבים ברחי הארץ ילדים ובני נוער

יצפו בתכנית, אם לא בערוץ האח הגדול אז בתוכניות הסיכום בערוץ 2, אני מקווה שתעביר את האגנדה שלה באופן מעודן מאוד, כך שילדינו שיהיו בין הצופים לא ייפגעו מדבריה וכן שהסביבה לא תפגע בהם בעקבות דברים שעשויים להיאמר.

משתפרת

New member
העברת אג'נדה באופן מעודן? אריאנה?

היא מתמחה בהעברת מסרים בדרך ההפוכה. אולי הבוטות שלה תפעל נגדה ותביא להדחתה בשלב מוקדם. ספרו לי כשזה יקרה, האח הגדול היא תוכנית בה לא צפיתי וגם לא אצפה.

אני דווקא סומכת על אריאנה!!

פרט לכך ,לכל החרדים לתדמית ,לא לשכוח- התדמית שלנו נקבעת רבות על ידי מי שאנחנו.
וסביבה שמכירה אותנו ואת ילדינו באופן מסויים ,ויש לה איתנו קשרים כאלה ואחרים לא תשנה בן לילה את ראייתה.
פרופורציות!!!

KallaGLP

New member
זה שתדמית ילדינו לא תלויה בהכפשות המכלילות של אדם בודד

כזה או אחר, עדיין לא נותן לו זכות להכפיש אותם. עצם המעשה מבחיל.

סביון1

New member
הבעיה היא בסביבה שלא מכירה. אנחנו לא חיים בבועה.

היום הילדים ביסודי, מחר עוברים לתיכון/חטיבה ומחרתיים לצבא ואחר כך לאוניברסיטה. לא בא לי שישאלו אותם למה הם לא מאושפזים באיזה מחלקה סגורה ברגע שידעו שהם מאומצים.
&nbsp
חוץ מזה, למיטב ידיעתי ולצערי הרב, יש לא מעט ילדים שצופים באח הגדול, והם בהחלט מסוגלים להשתמש בהכללות מכוערות מסוג זה או אחר כנשק להכפשת חברים לכיתה, גם אם הם יודעים שהם מדברים שטויות. למה זה מגיע לילדים שלנו?

אבי351

New member
צביעות לשמה לאחר שקטלה באופן גורף את התוכנית במשך

שנים היא נכנסת לתוכנית אין מילה אחרת כדי לתאר זאת

adiavn

New member
לרדת לבונקר?

אני חושב שכולנו נתגעגע עוד לשטויות הכוללניות והמסיתות (לדעתי) שנאמרו בתוכנית של רינו צרור.
ואוכל את הכובע אם היא לא תשתמש בבמה הזו בצורה בוטה כדי לקדם את האג'נדה שלה, ולא משנה מה ההשלכות. אחד הפוסטים בפייסבוק שלה מהחודש האחרון עוסק באישור בית משפט לחשוף את ילדיה לתקשורת. אני מהמר שזו הייתה הכנה למה שעומד להתרחש בריאליטי.
&nbsp
הרי היופי בריאליטי הוא שפליטות פה שם לא מחוייבות ביושר עיתונאי. אם, נניח, תיפלט הערה בנוסח "כל המאומצים מרוסיה סובלים מתסמונת אלכוהול עוברי וסיכוי טוב שיהיו פושעים", זה לא יפתיע אותי.
ומה שגרוע יותר, אין שום דבר שנוכל לעשות נגד זה.
כי לתת קונטרה לראיון אצל צרור זה משהו אפשרי, אבל אף הורה מאמץ אחר לא עומד להתגייס לריאליטי כדי להפריך את מה שמלמד תטען שם.
&nbsp
בכל מקרה, מי שכאן נתקל באמרות שפר של הגברת על מאומצים במסגרת התוכנית - אשמח אם תשתפו.
לפחות נדע מה אומרים על הילדים שלנו, גם אם כל קשר למציאות הוא מקרי לגמרי.

למעלה