אריאנה מלמד

KallaGLP

New member
הוולגריות המבחילה לא מעניינת אותי

כל עוד היא לא מכוונת נגד ציבור שלם של חפים מפשע שעל גבם היא מנסה לקדם את האג'נדה שלה. אין שום סיבה שילדינו ייחשפו מעל במה ציבורית להכפשות המכוונות נגדם. נכון, אי אפשר לנבא מראש במידה מוחלטת של ודאות את השפעת דבריה על ילדינו או על יחס הציבור אליהם, אך זה עדיין לא מצדיק את שיטת הפעולה הזו. גם אם ילד אחד בלבד ייפגע על לא עוול בכפו מדבריה, זה מיותר ולא צודק. לא לכולם יש עור של פיל.

KallaGLP

New member
רק היום לגמרי במקרה נתקלתי באחד הפורומים

בהודעה של אמא ביולוגית ל-3 ממשפחה נורמטיבית לגמרי, והנה ציטוט חלקי ממנה:
"...הלכתי עם הקטן למכון שמיעה... לא בגלל... שיש לו בעיית שמיעה. אלא בגלל שאנחנו חושדים (כלומר בטוחים) שהוא היפראקטיבי ועם בעיות בויסות תחושתי ורגישות יתר... אנחנו פשוט מקווים שריפוי בעיסוק, שלא מקבלים זכאות אליו בלי אבחון, יעזור לו להרגע. וזה מאוד חשוב שהוא ירגע קצת, לטובתו ולטובת ההורים שלו. מי שהמליצה לנו בחום וגם אבחנה אותו... כהיפר אקטיבי, היתה הפסיכולוגית שעושה לנו הנחיית הורים... במסגרת סל טיפולים שאנחנו מקבלים עקב כך שלאמצעי שלנו יש אוטיזם. האוטיזם... מתבטא בעיקר בחוסר הבנה של סיטואציות חברתיות ובאמת ילדים ישר קולטים שהוא שונה ונוטים לצחוק עליו. די התבאסנו למחשבה על לשלב עוד טיפולים במערך הטיפולים המשפחתי שכולל את הטיפול הרגשי של הגדולה שיש לה בעיות קשב וריכוז וקשיים רגשיים, פעם בשבוע הנחיית הורים כדי להחזיק את המערכת המשפחתית על שלל צרכיהם המגוונים של ילדינו ועוד כמה "פעם בשבוע" כאלה שהיריעה קצרה ואין כוח לפרט."
וזו הודעה אחת מיני רבות מספור שנתקלתי בהם בשנות גלישתי בפורומי הורים רגילים לגמרי, משפחות ביולוגיות ונורמטיביות לכל דבר ועניין. ההודעה הזו אפילו לא נכתבה בפורום שעוסק בהורות, כי מזמן אני כבר לא מבקרת בכאלה (פרט לפורום הנוכחי), אבל היא הזכירה לי כל כך הרבה הודעות אחרות שקראתי בדרך שגרה כשכן ביקרתי בפורומים כאלה, ולכן החלטתי להביא אותה לכאן. ושכל אחד יסיק מזה את המסקנות שבא לו לגבי כל מיני אחוזים שאיש לא באמת יודע אותם, נטייה להציג ילדים מאומצים כחריגים לעומת ילדים "רגילים" ועוד כהנה וכהנה עניינים. מישהו כבר הזכיר את המילה "פרופורציות" היכנשהו במעלה השרשור הזה?

ממש בכלל לא ברור

ילד אוטיסט כפי שפירטתי למעלה - משפחתו יכולה להיות מאד 'נורמאלית' בהתייחסויותיה[ורצוי שתהיה] אך לא נורמטיבית.

KallaGLP

New member
בדיוק. אף אדם הוא לא לוח חלק אלא אם כן הוא חלילה צמח

(וגם אז לא בטוח). זה נכון גם באשר להורים וגם באשר לילדים, ביולוגיים או מאמצים/מאומצים. ואימוץ הוא רק אחד הדברים מתוך רשימה אינסופית של דברים שונים ומגוונים החורצים את הלוח הזה, ואצל כל אחד החריצים הם בצורה ובגודל שונים ויש להם השפעה שונה. וזו בדיוק הסיבה שאני מתקוממת נגד הצגת דווקא ילדים שאומצו כמשהו חריג ביחס לכל השאר. כל אדם הוא מיוחד וחריג, לכל אחד עלולה להיות בעיה, ועצם זה שילד אומץ, או אומץ במקום מסוים, לא צריך להפוך אותו ל"חייזר", כדבריה של מלמד. וזו בדיוק הנקודה המרגיזה אותי בהתנהלות שלה: היא כן מנסה להציג את המאומצים באופן גורף כחריגים לעומת כל היתר, תוך תיאורים מכפישים ומכלילים, וזה מבחינתי דבר שלא ייעשה.

adiavn

New member
כי מלמד עושה את זה?

להזכירך, יש סיבה ששנת החתול השתמשה במילה "חייזרים" בנוגע לילדים מאומצים. היא ציטטה את מלמד.

זואילי

New member
ו...?

מכירה את ההמלצות האלה.
גם אני- "אוי ואבוי" הכנסתי לגן אחרי חודש בבית ביחד.
ומכירה עוד רבים שעשו כך.
כמובן שקיבלתי תגובות מזועזעות.
זה היה הדבר הכי טוב שעשיתי עבור שתינו.
אמא יחידנית, קופצת למים העמוקים עם ילדה בת 1.7.
עם דיכאון של אחרי אימוץ. (אחרי 7שנות גהנום בהם ניסיתי להפוך לאמא). לא.. לא חזרתי לעבודה מיד (השאלה שתמיד נשאלתי).
נהניתי מחופשת הלידה/אימוץ בזמן שבתי היתה בגן 4-5 שעות. זה לא פגע כהוא זה בהיקשרות שלנו. שתינו הפכנו לרגועות וסבלניות. בכל יום אכלנו יחד צהריים וישנו כפיות. הפיצי שלי למדה שפה תוך שנייה ודיברה לפני שאר הילדים בגן. נהנתה מהחברה ומהגירויים בגן. ובכל יום קיבלה אמא שמחה, עירנית והכי טוטאלית.
זה לא פשע.
יש מי שמתאים להם להיות בבית תקופה עם הילד. יש מי שלא.
על זה אין מה לשפוט.
אתה מוזמן לבקרנו ולראות בעצמך.
יש המלצות. כבודן במקומן מונח. אבל יש גם אנשים במשוואה. הורים וילדים. ויש תחושת בטן. ויש נסיון וטעייה. ויש גם הצלחות בבחירות שאנחנו עושים.

Noga Lavie

New member
ברצינות?

משלוח ילדים לגן עם הגיעם לישראל, זה מה שהפך אותם לכה פגועים?

לאוריאל יש בן דוד אוטיסט ברמות קשות. כיום הוא אדם מבוגר, לא-תפקודי בעליל. כשהוא היה ילד, החברה לא ממש ידעה מה שהיא יודעת היום על אוטיסטים, ובוודאי לא על אלו המשתייכים לאזורים הקשים יותר של הטווח. אי לכך ובהתאם לזאת, שמעתי את אביו של אוריאל, דודו של האוטיסט, אחיו של אבי האוטיסט, מסביר למישהו בכאב כיצד הוא היה ילד כזה יפה ומתוק וחמוד, אבל ההורים שלו היו קשוחים איתו פיזית, וזה מה שהפך אותו לאוטיסט שכזה. אם זה מה שמשפחה קרובה חשבה ואמרה, מה אמרו אנשים רחוקים יותר?

יסמין@

New member
אריאנה מלמד

כנראה נכנסת היום לבית האח הגדול VIP
אני לא נוהגת לצפות בתוכנית ולא בא לי לצפות גם הפעם. אבל... ברור (גם לאור מה שהיא כותבת בפייסבוק שלה) מה האג'נדה שהיא רוצה לקדם. רק רציתי למסור מידע, אולי תרצו לצפות.

adiavn

New member
לפוליטיקאים מתייחסים פחות מאשר לדיירי האח הגדול

עם כל האנטיות שלך לאג'נדה שלה, אותה טל גלבוע דווקא קדמה בהצלחה לא רעה את נושא הטבעונות בזכות הבמה שקיבלה בריאליטי הזה. בדיוק מהצלחה כזו אנשים כאן חוששים בהקשר של מלמד.
אם לא נתקלת בסטיגמות בציבור בנוגע למאומצים, אשריך, אבל לא חסרות. וכ"ברת סמכות" (לכאורה) מעודדת אותן, כפי שסביר שתעשה מלמד, כל המאומצים יסבלו מזה.
הלוואי שתדבר רק בשם ילדיה או רק בשם חולים בתסמונת, אבל מלמד אוהבת הכללות לפי מה שראיתי בעבר. חזור לתוכנית של רינו צרור וראה מה נאמר שם על כלל המאומצים מרוסיה.

סביון1

New member
אנחנו יכולות להתעלם מהתכנית, אך אנחנו יכולות

רק לקוות שלא תהיה לה השפעה (עקיפה, אך עדיין לא נעימה) על חיינו או ליתר דיוק על חיי ילדינו המאומצים.

fannyd

New member
לדעתי גם לכרוך תסמונת אלכוהול עם אימוץ חו"ל זה פיספוס

אחוז מאומצי חו"ל באוכלוסיה מזערי. ברור לי שהאינדיקציה אמורה להיות אם אלכוהוליסטית ולא אימוץ ממזרח אירופה ונשים אלכוהוליסטיות אינן תופעה זרה בישראל שמכילה בתוכה תרבויות שתייה אופייניות למקומות שונים בעולם. גם התיקצוב אמור להתמקד בצרכי בעלי הצרכים המיוחדים ולא במידת האחריות שיש או אין למדינה כלפי סקטור זה או אחר.

KallaGLP

New member
אבל בכלל לא לזה התכוונתי.

התכוונתי למשפחה נורמטיבית מבחינה זו שבה הילדים לא נהרו לאישה ששותה אלכוהול או פוגעת בעובר בצורה כלשהי, לשני הורים שהם אנשים בריאים נפשית ופיזית ללא שום בעיות רקע, הילדים לא נמסרו לאימוץ וגדלו עם הוריהם במשפחה חמה, אוהבת, דואגת, תומכת ומטפחת. ובכל זאת, עובדה, לכל הילדים יש בעיות שאיש לא יכול היה לחזות או למנוע. אך ורק על זה דיברתי.

Noga Lavie

New member
האמנם?

אריאנה מלמד היא זו שאמרה יותר מפעם אחת שאין מה לשפוט את הילדים. זה מה שהם. נקודה. הם לא אחראיים למצבם, אין הם מבינים את מצבם, הם לא עשו דבר כדי להיות כאלו.

אריאנה מלמד משתמשת בביטוי "חייזרים" לגבי ילדיה כדי להסביר את העובדה שמוחם עובד בצורה כה זרה למוח "נורמלי" שהם כבר יכולים להיות חייזרים. יש סיפור מד"ב המדבר בדיוק על זה - כיצד ילדים צעירים שנחשפים לצעצועי חייזרים הופכים לחייזרים בעצמם. הם עדין ילדי אנשים אנושיים, אך חיווטי החינוך שהצעצועים מקנים להם גורמים להם להיות לא מובנים לחלוטין למבוגרים האנושיים, ולא להבין בעצמם את המבוגרים.

KallaGLP

New member
זה לא קשור, אני גם לא חושבת שהיא מאשימה

את הילדים במצבם, ברור שהיא לא חושבת שהילדים הם אלה שאחראים לכך. אבל אין הדבר מהווה שום הצדקה להתבטאויות שלה. ראשית, היא השתמשה במילה הזאת בהכללה ולא רק כלפי הילדים שלה. ופרט לכך, אין שום הצדקה לקרוא לשום ילדים בעולם "חייזרים" במובן השלילי שאריאנה השתמשה בו. גם ילד הכי פגוע הוא בן אדם, הוא חלק מהאנושות, וגם לו יש אוזניים והוא יכול לשמוע בתקשורת, או אחר כך מחברים שלו, את הכינוי "חייזר". אבל זה בכל מקרה גם לא הדבר היחיד שהיא אמרה, היא דיברה בהכללה על כך שמאומצים רבים יגיעו לכלא, למשל. בקיצור, אשמים או לא אשמים, היא התבטאה כלפי הילדים בצורה שלדעתי היא בלתי נסלחת וגם מכלילה באופן מוגזם לחלוטין.

Noga Lavie

New member
קשור ולא קשור

קודם כל עניין ההאשמה חשוב. הטענה כי היא מאשימה את ילדיה במצבם לא רק שאינה נכונה, אך כאשר היא מהווה הצדקה לתקוף אותה אישית היא מאוד בעייתית. (וכן, אני יודעת שאת אינך שייכת לאלו המאשימים, אך זו נקודה שאיני יכולה להתעלם ממנה, ולכן הגבתי מלכתחילה.)

סיפור המד"בי אינו קשור לדבריה ישירות, אך למרות זאת אני רואה את ההקשר. את הראיון ראיתי בריפרוף, ואיני זוכרת אותו לכשעצמו במדוייק. ההתרשמות שלי אז הייתה שהיא אינה אומרת שם דבר חדש, שלא אמרה כבר קודם בפורומים אחרים אותם קראתי. שם היא גם עשתה שימוש רב בביטוי "חייזר", כדי להסביר מדוע אי אפשר להאשים ילדים פגועים בסוג הפגיעה הזה בחוסר ציות לכללים מסויימים, כאשר אותם כללים אינם נמצאים כלל במסגרת החיווט המוחי שלהם. ממש כמו בסיפור.
בסופו של דבר, אני רואה בדימוי הזה הסבר טוב לבעיה, ואיני רואה בו משהוא מכפיש. כנראה שכאן נעוצה בעיה נוספת. העובדה שלמרות שאני איני רואה בזה ביטוי מכפיש, הייתי מצפה מאריאנה מלמד להבין כמה הוא מכפיש בעיני אחרים, ובמקום להתחפר ולהתעקש עליו, למצוא דימוי אחר, שיסביר טוב את הבעיה בפעילות המוחית ולא יגרום לאחרים כזו אי נוחות. העובדה שהיא מתעקשת להתמקד בביטויים שמדברים אל ליבה במקום למצוא מסלול ללבם של מה שיותר תומכים פוטנציאליים, מסיטה את הדיון מחלקיו החשובים אל מחוזות סיכסוכים והתקטננויות. ועל כך - חבל.

KallaGLP

New member
שוב, הבעיה היא אפילו הרבה מעבר לשימוש במילה אחת בודדה.

הבעיה היא בתיאור כוללני של כמעט כל הילדים כפגועים מאוד (והבאתי בזמנו ציטוטים מדויקים מדבריה האומרים זאת), אנשים שלא יהיו מסוגלים לתפקד בצורה עצמאית ושקיים סיכוי ממש גבוה שיגיעו לכלא.
גם מאלה שלוקים בתסמונת, רק מעטים באמת לוקים בצורה קשה עד כדי כך שלא יהיו אנשים עצמאיים. הרי ברור שרוב הילדים גדלים להיות בני אדם מתפקדים ואינם יושבים בכלא, אז למה להגיד דברים כאלה מכוערים? להפוך את ילדינו לפושעים בפוטנציה? אין שום הצדקה להתנהלות כזאת.

Noga Lavie

New member
זו כבר נקודה שונה, ובהחלט בעייתית

הייתי מצפה מאשת תקשורת מנוסה לדעת להתנסח כך שההכללות שלה יגעו בכך שילדים מאומצים רבים יותר מן המתואר על ידי גורמים רישמיים הם בעלי בעיות וזקוקים לטיפול, מאשר ההתנסחות הגורפת שזהו מצבם של ילדים מאומצים ככלל. (למרות שסביר להניח שגם הכללה מסוייגת הייתה גוררת התקפות עליה, וגם אז היו מי שהיו מאשימים אותה בתיוג והטבעת אות קין על מצחי ילדים מאומצים.)

בעיית חוסר שקיפות העמותות בנושא פגיעות הילדים היא בעיה קשה הדורשת התייחסות. לא תמיד, וכנראה שלרוב, אין היא נעשית בדרך שאני הייתי נוקטת, אך היא עדין בעיה קשה מאוד, כמו גם בעיית פגיעות הילדים עצמם. להתקיף באופן אישי את מי שמנהלת את המאבק בעייתית בעיני לא פחות מאותן התבטאויות, שאין מקובלות עלי גם.

KallaGLP

New member
אני יכולה לדבר רק בשם עצמי,

אך אני מאמינה שאילו אריאנה הייתה מתנסחת בצורה אחרת, המאבק שלה היה זוכה לתמיכה בלתי מסויגת אצלי (גם עכשיו הוא זוכה לתמיכה, אך מאוד מסויגת). אני יודעת להבדיל בין התבטאויות מרוסנות המדברות על בעיה ברמה העקרונית לבין הכללות גסות, מופרזות, כוללניות ומכפישות.
אני מסכימה איתך שחייה האישיים של אריאנה או אישיותה הפרטית כאם או כאדם הם מחוץ לתחום, אך אני בהחלט מאמינה שכל איש ציבור המעמיד את עצמו באור הזרקורים ומתיימר לייצג ציבור שלם ניתן גם לבקר אותו על אופי ודרך פעילותו. זו מהות הדמוקרטיה. אני חושבת שזכותו של כל מי שמרגיש שהדברים הנאמרים על ידי אריאנה פוגעים במשפחתו או בילדיו או בציבור כלשהו להתגונן, לכעוס ולבקר את מי שפועל כך.

זואילי

מאה אחוז!!!
וכל הכבוד על השיתוף האישי בפורום הזה שמלא ויכוחים 'עקרוניים' כמעט בלבד.
נשמע שהיתה לך תבונה אינטואיטיבית טובה מאד לתת מקום גם לתחושות הלא פשוטות שלך[כתבת על דיכאון אחרי אימוץ]
ולצורך שלך עצמך להסתגל למצב המשפחה החדש.
אגב מבחינתי ההמלצה ל'סגר ביתי' ראשוני היא ללא יותר מחודש,ואפשר גם פחות,וזו אף פעם לא המלצה עיוורת .זה חייב להיבחן מול האנשים הספיציפיים שבהם מדובר.

למעלה