אשמח אם תעזרו לי ..

p0st

New member
בוא נעבור על הציטוטים

ציטוט" והפער ביני לבין הבן זוג שלי מטורף..הוא עסוק עד מעל הראש ואני פנויה כל הזמן" -

ברור שעכשיו נוצר ביניהם פער, הוא לומד והיא אחרי פסיכו' ולא מצאה עבוה ועסוקה בכלום טהור. אבל, וזה אבל גדול - זה עניין של חודשים בודדים במידה שהיא תתחיל ללמוד בבשנה הקרובה. זה לא פער שבגללו צריך לזרוק את הקשר לפח. בחיים קורים מצבים כאלה שיוצרים פערים זמניים בזוגיות. אז כן, זה עוד מכול שצריך להתגבר עליו, ולכן כבר אמרתי פה בכמה הודעות - זו את הסיבות שחשוב שהיא תשקיע כרגע בדברים שלה, בעצמה, כדי להזדקק לפחות צומי ממנו.

ציטוט " עכשיו מתחיל החלק ההזוי, מאותו הרגע שהוא התחיל ללמוד הקשר הפך להיות בעדיפות שנייה בשבילו " - כן, זה לא נעים להרגיש שאתה בעדיפות השניה, ולפעמים לוקח זמן להפנים את זה. עכשיו תוסיף לזה שהיא עסוקה בלום טהור - זה רק מעצים את התחושה הזאת והופך אותה להרבה יותר בולטת. ושוב, לדעתי הפתרון זה שהיא תיצור עולם משלה ותפסיק לנבור בעולמו ולחכות ליחס שלו.

ציטוט "וזה הוביל לזה שבחנתי אותו במלא דברים שבהם הוא נכשל לדוג': בולנטיין די " - כן, זה מבאס. ואם הם פעם היו חוגגים את זה כל הזמן ומציינים? היא רצתה להיות ביום האהבה עם חבר שלה. מותר לה. כן, זה לא פשוט לקבל את זה. אבל בינננו (וכן, אני סטונטית להנדסה וכבר לא שנה ראשונה) - יש תקפות מאוד לחוצות בלימודים, אבל לפעמים יש תקופות פחות לחוצות ואפשר למצוא שעה שעתיים. למה הוא לא הזמין אותה אליו לארוחה? אני בטוה שעם כל הלימודים שלו הוא עדיין אוכל כל יום, 3 פעמים ביום.

ציטוט "אך לא נדלקתי עליו. למרות כל זה, התעקשתי על הקשר כי הבנתי שהוא מישהו ששווה לשמור, מישהו רציני " - לא כולנו מתאהבים ממבט ראשון. להיפך, היא הכירה אותו לעומק והבינה שהוא בחור טוב והיא רוצה להיות איתו. מה רע בזה? זה רק מראה שהקשר שלהם מושתת על משהו שהוא מעבר למראה חיצוני ומשיכה בנאלית.

הלאה: בואי נקרא יחד את השורה הבאה
"אני רגישה והוא חסר סבלנות" - הוא חסר סבלנות כי הוא לחות למוות ולא יודע לארגן את הזמן שלו. כן, היא רגישה, מותר לה. ושוב, כרגע הוא כל עולמה כי היא לא עושה שום דבר עם עצמה. ברגע שהיא תבנה עולם משלה, הרגישות שלה לצומי ממנו תרד. על חוסר הסבלנות שלו הוא זה שצריך לעבוד.

"פעם אחת כשהיינו באוטו שלו הוא פתאום התעצבן על משהו שטותי שעשיתי וקרא לי סתומה וילדה קטנה" - כן, אני הייתי עושה עניין אם חבר שלי היה קורא לי סתומה. אני לא מוכנה שבן זוגי יקרא לי ככה. הוא יכול לכעוס, יכול להתעצבן, אבל לדבר אלי בשפה נאותה. אפשר להגיד "זה ילדותי, אל תעשי את זה". זה ממש לא כמו "את סתומה, מה את עושה דברים ילדותיים כאלה". יש יחס בסיסי, צריך לכבד את מי שנמצא מולך. לבוס שלך כנראה לא תגיד "וואי אתה סתום שאתה מחליט ככה". כי מכבדים אותו. גם את בת הזוג צריך לכבד, ואני נגעלת מאנשים שחושבים שתיאורים כאלה הם תקינים לחלוטין.

ואני אמשיך עם מה שאתה כתבת:

"האם קרה לך פעם שהתעצבנת על חבר שלך ולא רצית לנשק אותו? אני יודע שאני קצת מבוגר, אבל הייתי פעם יותר צעיר, ודברים כאלה קורים!" - הוא לא רצה לנשק אותה לא באמצע ריב, הם ראו סרט ביחד! לא רבו!! ובאמצע הסרט היא רצתה שינשק אותה והוא סירב.
ברור שהיא תרגיש לא נאהבת, לא מסופקת, פגיעה, זלזול. זה רק יגביר את הריגושת שלה ואת הכאב והאכזבה שלה ממנו.
וכן, עם כל הלחת שלו, כשהוא איתה הוא יכול להיות חם ואוהב, ותאמין לי שזה היה מאןוד מקל עליה להבין את חשיבותם של הלימודים שלו ולדרבן אותו להשקיע ולהצליח.

" נמאס לי להיות במצב הזה , אני מרגישה מטומטמת ושהייתי ממזמן צריכה להעיף אותו רק בגלל הפגיעה באגו שלי כ"כ הרבה פעמים."

אולי האגו לא קשור, אולי זה התיאור הלא נכון, אבל עם כל היחס המזלזל שלו אליה, אני יכולה להזהות איתה.
אם היא הייתה אומר תשהוא מנסה להשקיע בה אבל מרוב עומס הם בקושי מתראים ומדברים, הייתי לגמרי בצידו של הבחור. אבל הוא מזלזל בה. איך אפשר לצפות ממנה להבין אותו וכד' כשהיא כל יום שומעת שהיא סתומה ואהבלה והוא מסרבת לנשק אותה?! (ולא באמצע ריב).

meatball1

New member
תודה לך

ניתחת את זה מעולה והעברת באמצעות מילים את מה שאני מרגישה. ואני מסכימה עם העצות שלך..בזמן הקרוב מאוד הדברים הולכים להשתנות..כי הולכת להיות לי עבודה שתגזול ממני את כל הזמן ומיד אחרי זה לימודים..

oneofus

New member
בבקשה נעבור

הציטוט הראשון: הכותבת מציינת במילים שלה "פער מטורף" - היא מבינה את זה יופי ! ושנינו יודעים שזה לא יהיה יותר קל בהמשך כי העומס עולה ! את המילה מטורף - לא אני המצאתי.
הציטוט השני: המילה "הזוי" אין לי ספק שאת צודקת ב "למצוא תעסוקה" אבל שימי לב שהבחורה פרינססה : חברים בחו"ל והיא לבד ! היא עסוקה ב "טסטים " לחבר....
הציטוט לגבי יום האהבה. אני חולק על דעתך. אני למדתי בטכניון ולא אכלתי 3 פעמים ביום... הבן שלי למד בטכניון וחי על סנביצ'ים, ולהתכונן למבחן חשוב יותר מדייט כזה או אחר. אני חייב לציין שאת כנראה יותר מוכשרת ממני וכנראה גם מהבן שלי ומחבריו, ויש לך המון זמן פנוי. הם רחוקים, בילוי זה ערב, וערב כפי שוודאי ידוע לך זה 6 שעות עבודה מינימום. זה זמן יקר מאוד לסטודנט ....
לגבי ההכרות : לא ולא אני חולק על דעתך בעניין - ממה שאני קורא הבחורה חושבת שהיא עושה לו טובה, או שזה "כדאי " לה . מנסיוני המועט גבירתי אהבה לא מנהלים עם פינקסנות.
לגבי "ילדה קטנה וסתומה" ראשית רואים מכל מה שהולך כאן שהיא ילדה קטנה שלא מוכנה לדחות סיפוקים. שנית, אמר - אז מה ? עושית מזה ביג דיל? שתגיד לו שהוא טמבל שלא מבין ללב אישה וזהו זה נגמר.
לגבייך - את נגעלת מאנשים ....זה מונח "תל אביבי" אני לא תל אביבי, מישהו צריך לפעמים להכניס את היד לביוב כדי לפתוח את הסתימה. זה מגעיל מסריח ומלוכלך- אבל מישהו צריך לעשות את זה .. היית מוכנה להתחלף עם השרברב? לגבי: אני לא מתכוון להנשא בשנית אז מן הסתם דעתך(עלי ) בעניין פחות חשובה. זו דעתי.
לגבי נשיקה

הורדת את הנשיקה לזנות. אני ואחרים רואים בנשיקה אקט של אהבה, והוא דורש מוזה. אם אין מוזה - זה לא ילך ...
לגבי "להקל עליה" את 1000% צודקת , היא פרינססה וצריך להקל עליה. מחזיר אותן לציטוט הראשון "הפער ... מטורף" הבחורה לא מוכנה לקבל את השינוי ! כמו שהכלב שלי משתולל ורוצה גם חיבוק כשאני מחבק מישהו מהמשפחה .
לגבי "שומעת כל יום ...: זה בראש שלך ! היא כתבה בפרוש "קרה פעם ..."
לסיכום: את תובעת יחס מיוחד כי מה ? כי היא אישה ? את טוענת שהבחור מזלזל בה , בעוד שזה בפרוש לא נכון ! הגלגלים שלה עובדים על הקשר הזה כל הזמן , בעוד שהוא עסוק .

זה יופי לפרגן, אבל הבחורה הזו פשוט מפונקת...ולא מוכנה להכיר במצב שנוצר.

p0st

New member
איך הפכתי נשיקה לאקט של זנות? חחחחח

תקשיב,

מבחינתי, אין שום סיבה שבעת בילוי (סרט זה בילוי, סוג של, גם אם זה בבית) עם בן זוגי הוא יסרב לתת לי נשיקה. בדיוק מהסיבה שאמרת - זה אקט של אהבה. בן זוגי אוהב אותי בכל רגע ורגע, כל שניה. אז למה שלא ינשק אותי?
אני, במצב ההפוך, לא רואה סיבה שאני אמנע מלנשק את בן זוגי אם הוא יבקש.

כשאני אומרת "להקל", זה לא כי היא פרינססה, זה כי הם רחוקים. כדי להבין אותו ובאמת לתת לו זמן ללמוד כמו שצריך, היא צריכה להבין אותו ולהרפות ממנו. ואם יש לו לחץ, היא צריכה לבוא אליו או לדעת שהשבוע לא ייפגשו. אבל זה לא פשוט כשברגע שהיא כן איתו, היא לא מקבלת את החום שהיא רגילה לקבל. זו בדיוק הסיבה שבמידה מסויימת אני מאוד מבינה אותה, שקשה לה לפרגן לו כרגע.

הזוגיות שלהם השתנתה. עכשיו זה תלוי בהם אם הם מספקים חזקים ומספיק רוצים להיות ביחד, או לא.

אני לא דורשת יחס מיוחד, אני דורשת יחס מכבד.
שמות גנאי - בעיני זה מזלזל, לא רואה סיבה לשמוע את זה. ואם זה מקרה בודד ויוצא דופן, הייתי מצפה שהיה מתצל על זה ומתחרט המון.
כדי שהיא תרגיש שהוא לא מזלזל בה צריך שיעבור מספיק זמן בלי ביטויים כאלה.

אני חושבת שאם היא הייתה מגיעה אליו לוונלטיינז בערב וחוזרת ממנו בבוקר, זה לא היה גוזל מהם כל כך הרבה זמן כמו שאתה מתאר.
(אלא אם באמת הוא היה בתקופת בחינות באותה התקופה).

אין לי זמן פנוי, אני עובדת ולומדת. זה נכון שהלימודים לא הופכים לקלים יותר, אבל עם הזמן (שים לב - הוא בשנה ראשונה!) לומדים להתנהל נכון, יודעים מה הדרישות של כל קורס, מכירים את המרצים וכו' וכו'. בעקבות זאת מתמודדים טוב יותר עם העומס. אתה רוצה להגיש אתה והבן שלך מעולם לא יצאו מכותלי הספרייה?

אני אישית לא מכירה אף אחד שמסוגל ללמוד בלי הפסקה במשך חודשים. ואם היא תראה אותו פעם בשבועיים (והיא בעצמה אמרה שהוא היה לוחם, כך שאני בטוחה שהם יודעים להתמודד עם דברים כאלה) מדי פעם, לא יקרה לו/לה שום דבר.

oneofus

New member
נשיקה בלי רגש היא האקט עליו כתבתי.

את כותבת שזה כך מבחינתך ! אבל תארי לעצמך שהאיש חושב על לימודים או שקוע בסרט ? אני לא יודע אם את זוכרת את הפרסומת של נטויזן מלפני 7 שנים
https://www.youtube.com/watch?v=0_wC1Tkhw_o

שניה 30
"ואם לא בא לי" ?
כך הרגיש הבחור באותו רגע. מה את חושבת, שתמיד אשתי מחייכת אלי ? קורה שלא ! ויפה עשה הבחור שלא עשה כי לא בא לו. אני רואה כאן פינקסנות עלובה.
לגבי ביטוי לא מוצלח - התנצל - נגמר ! בלי משחקים. כולנו עושים שגיאות לפעמים. ואני דוחה על הסף את " ומתחרט המון."
לגבי לימודים בטכניון? בואי אספר לך משהו . ראשית - שנה ראשונה - לומדים להתנהל נכון? אז הוא לומד ומנסה.
התייחסת אלי ספציפית ולכן אשיב לך. כשלמדתי בטכניון עבדתי ב 3 משרות במקביל ללימודים! וזה חוץ ממילואים על מועדי א ו ב' אז אל תנסי לצכור לי לוקשים בבקשה על ספריה.
אני ניצלתי כל דקה מזמני - וכשסיימתי את הטכניון כבר הייתה לי דירה (וציונים מאוד לא משהו אגב ולכן וידאתי שהבן שלי לא יעבוד בזמן הלימודים).

לגבי הבן שלי זה לא רלוונטי כי שהוא עשה 3 תארים במקביל עם ממוצע 94.5 .וכתבתי על זה לא פעם בבלוג שלי. לא היה לו זמן לכלום!
תסתכלי על הבחורה שוב תסתכלי מה היא כותבת ואיך , הבחורה הזו ילדה קטנה ומפונקת!

p0st

New member
כל כבוד שגדלת ילים מוצלחים

מקווה שגם הערכים שהם גדלו עליהם והאופי שלהם יפים כמו הממוצע שציינת.

אני לא אמשיך את הויכוח. ערב נעים.

meatball1

New member
אתה שחצן שלא נברא כמוהו

כמה אתה אוהב לשבח את עצמך בפני הפורום הזה.
אל תגיד לי מי אני ומה אני.

oneofus

New member
תודה על המחמאה, ממך ממש לא ציפיתי לכזה פירגון

לו היית עוברת על הבלוג שלי , היית רואה שעוד הצנעתי לכת...
מי שכותב לי שיש לו זמן פנוי בטכניון , שלא יחשוב שכולם כמוהו .....

וכמו שכבר כתבתי לך , אני מאוד מודה לך על עצותייך לגבי אייך להתנהג
מגיל 5 אני עושה מה שאני חושב ולא נראה לי אחרי 50 שנה שאשתפר.

תרשי לי לשאול גבירתי איך את מעבירה 16 שעות ביום כשאת פנוייה לחלוטין? את לפחות עובדת בשתי משרות כדי שיהיה לך כסף ללמוד?
פגשתי בעבודתי כאלה צעירים רבים (הכל בבלוג ...) אנחנו חברים נכון, אז מותר לי לשאול?
אבל כדי שתרגישי טוב , חיפשתי לך שיר מתאים
http://www.youtube.com/watch?v=li0qPwn4U8Y
,תהני

זו הרגשה רעה כשבן הזוג מתקדם בחיים ואת לא

וודאי וודאי כאשר הוא מזניח אותך ואף מפליט מילות זילזול, כתוצאה ממעמדו החדש.
הייתי אומרת שתתרכזי בקידומך הלימודי ואח"כ המקצועי, ותשקיעי פחות ביחסים ביניכם. נראה איך יתפתח המצב ביניכם כשתעשי זאת.

צריך להפריד

יש הבדל בין יחס מזלזל (שלא צריך להיות) לבין החשיבות שהוא נותן ללימודים שלו (בצדק).

shron17

New member
p0st - אהבתי את תשובתך ,,

אכן,לכול אדם מגיע קשר הולם והתייחסות ראויה.

חד וחלק:
אם הוא לא יודע להתייחס -
הוא לא ראוי לה.

להדלק זה מושג של בני נוער.

אם אין לך מילים אחרות להגדיר מה יש בינכם או מה חסר בינכם
את באמת בשלב אחר ממנו.

מציע לך להפסיק לבחון אותו כי את זאת שמקצרת לו את הפיוז עליך.
אולי תפסיקי לחפש מה את יכולה לקבל ממנו או בחורים ולהתחיל לחשוב
שהכל הדדי? שהוא גם רוצה תמיכה הבנה ומחילה בתקופה כזאת.

וכנראה שחבל אבל רק כשתתחילי ללמוד תביני מה הוא עבר, ואז לכי
תחפשי אותו בסיבוב להתנצל בעצמך...

עצה מעשית : כרגע הוא פסיבי בקשר, אין לו זמן, מה שאת רוצה
שיהיה בינכם תנחי אותו ותבני בעצמך. הכל! שיחות, הצהרה מה את מרגישה אליו, פעילויות. הוא יכול להיות שם איתך ולהחזיר באותה מטבע.
אבל אין לך מה לנטור לזכור ולמדוד אותו כמו שכתבו לך, הוא פשוט יתרחק
כמוך. אין לו זמן להיות מדיד גם בקשר.

עצה מעשית : חבל שכשתהי בלימודים את תסתכלי עליו כעל מישהו שיסיים
לפניך ויכול לתמוך מהמקום שלו, ותשווי אחרים שרק התחילו איתך או אחריך כפחותים. אף פעם לא תמצאי מישהו בדיוק באותו שלב כמוך בכל
הדברים המהותיים לך.

לדעתי, לחתוך ולחפש מישהו מתאים יותר.

ולהשקיע המון בקידומך האישי כרגע. את כל האנרגיה שתחסכי מסיום הקשר הלא נעים הזה.

אייבורי

New member
כדאי שתתבגרי

ראשית לבחון את בן הזוג בשושו, לא פלא שהוא נכשל

שנית, החוסר עניין ועשיה בחיים שלך מוביל אותך לצפות שהוא ימלא את החלל, זאת ציפיה ילדותית ומיותרת.

דר"א את לא רגישה, את פשוט אנוכית ומשועממת ולכן "נפגעת" בקלות
בכדי לייצר דרמה.

אני מציע שתתמקדי בעשיה חיובית, תקראי ספר, תתחילי ללמוד
תשפרי פסיכומטרי
ותפסיקי להתנהג כמו ילדה קטנה.

רוב הסיכויים תיפרדו עוד מעט

אני ראיתי הרבה זוגות שבגלל שינויים כאלה ואחרים שהחיים מביאים להם אז הם פשוט נפרדים.

תהיי חזקה ובהצלחה, אל תפחדי משיוני

meatball1

New member
אז תגובה לכולכם!

ראשית, נכון, יכול להיות שאני ילדה קטנה , אגואיסטית , משועממת שמצפה שהוא ימלא לה את כל הזמן(אני אוהבת את זה שאנשים יוצאים כאן בהצהרות על התכונות אופי שלי מבלי להכיר)
אני והוא נמצאים בשלב בחיים של המון שינויים ...ליוויתי אותו כשהוא היה בשירות וסיים צבא וכמובן בכל הסמסטר הראשון והלחץ של לימודים באוניברסיטה. לבחור שכתב מלמעלה על לימודים בטכניון, תאמין לי שאני יודעת טוב מאוד מה הטכניון דורש מהסטודנטים שלו ...אני חווה את זה על בשרי גם אם אני לא סטודנטית.
חשוב לי שכולכם תבינו שאני באה ממקום שמאוד מבין ומבין ומבין...אך כדי שגם אני יישאר מסופקת בקשר...הוא צריך לשנות משהו.
אתם באמת מצפים שאני יבין אותו בכל דבר..ויקבל יחס אדיש...מזלזל לעיתים...עצבני...?!

למעלה